Griesmeel Vla Cake

Wat heb je nodig? (10 personen)

Voor het cakebeslag
  • 3 eieren
  • 200 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 130 ml zonnebloemolie
  • 100 ml melk
  • 150 ml vanillevla
  • 200 gr. griesmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 etl. citroenrasp
Topping
  • 100 gr. zachte roomkaas
  • 4 etl. kristalsuiker
  • 1 thl. vanille extract
  • 1 etl. citroenrasp

Bereidingswijze:

  1. Mix in de beslagkom de eieren samen met de kristalsuiker en vanillesuiker goed romig.
  2. Giet de zonnebloemolie, melk , citroenrasp en de vanillevla erbij en mix het nogmaals goed samen.Pictures
  3. Voeg de griesmeel, bakpoeder en het zout erbij en mix het geheel samen tot een luchtig beslag. Ga met de spatel nog even door het beslag heen.Pictures1Pictures2
  4. Giet het beslag in de ingevette en met bloem bestoven bakvorm en strijk het beslag aan de bovenkant glad.
  5. Bak de cake in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 30 a 40 minuten mooi goudbruin en gaar.
  6. Wanneer de cake gaar is laat je de cake voor 5 minuten in de vorm afkoelen. Haal dan de cake uit de bakvorm en laat deze verder afkoelen.Pictures3Pictures4
  7. Voeg de roomkaas toe in de kom en roer deze met de spatel goed glad.
  8. Voeg de suiker erbij en mix het geheel samen tot een glad mengsel zonder klontjes.
  9. Giet de vanille extract en de citroenrasp erbij en mix weer samen.
  10. Zet de kom dan in de koeling voor ongeveer 10 minuten, zodat de topping goed kan opstijven.
  11. Wanneer de topping lang genoeg in de koelkast heeft gezeten verdeel je deze bovenop de cake en strijk je de topping glad.

 

Decoreer de cake nog met een schijfje citroen en klaar is je lekkere cake om opgegeten te worden!

a ff1

52 antwoorden
  1. Haouas
    Haouas zegt:

    Lieve schat ik ga eerlijk toegeven mijn kookkunst was 0,0000, maar dankzij jou blog wollah oughtie ben ik veeeel dingen beginnen leren. Zelfs mijn man is blij haha je legt alles zo grondig uit en stap voor stap en top voor een beginneling. keep up the good work dankzij jou heb ik echt passie gekregen voor te koken echt waar chokran!! <3

    Beantwoorden
    • xfaatjee
      xfaatjee zegt:

      Zo ik word echt blij van zo’n berichtje haha! Heel graag gedaan meid en Alhamdoelilah begin je het koken onder de knie te krijgen! Nog heel veel kookplezier en als er vragen zijn hoor ik het graag! ❤

      Beantwoorden
  2. Zineb
    Zineb zegt:

    Hoi Faat,

    Ik deed je al volgen op facebook… helemaal happy wordt ik van je recepten… Ik heb een klein vraagje, wat voor afmeting heeft je bakblik…

    x

    Beantwoorden
  3. Bouchra
    Bouchra zegt:

    Hoi lieve meid! Ik zag net op fb dat je een blog bent begonnen. Super leuk dat je dit wil delen. Ik ga lekker speuren op je site. Het ziet er heel goed uit, lekker overzichtelijk. Wou even een berichtje voor je achterlaten:)! Xx

    Beantwoorden
  4. Maysa
    Maysa zegt:

    Salaam meid, echt leuk dat je nu een blog bent begonnen, zo overzichterlijk ook. Ik vind je kookkunsten echt geweldig en maak ook je recepten ga Zo door meid

    Beantwoorden
  5. Nowell
    Nowell zegt:

    Ik heb deze vandaag uitgeprobeerd en hij is goed gelukt! Ik ben pas getrouwd en zo nu en dan probeer ik wat dingetjes te maken en met jou recepten lukt het gegarandeerd!

    Beantwoorden
  6. fatje
    fatje zegt:

    Salam ik heb een bakvorm van 28×28 cm kan ik die ingrediënten in deze vorm doen of moet ik als verdubbele dank u. Ik heb hier veel van geleerd

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Faatje, ik zou het recept wel verdubbelen, maar niet heel het beslag in een keer gebruiken. Je vult je bakvorm net iets boven het midden. Succes meid en bedankt voor je lieve compliment! <3

      Beantwoorden
  7. Wafaa
    Wafaa zegt:

    Salamu alaikum lieve meid
    Ik had een vraagje. Als je die cake pas de dag erop gaat serveren, moet je het dan in koelkast doen vanwege die roomkaas die erop zit?

    En nog een vraag: ik zag dat je vaak vanille extract gebruikt. Misschien zit ik ni helemaal fout maar tot nu toe ben ik geen enkele vanille extract tegen gekomen zonder alcohol. Die van dr oetker heeft sowieso alcohol. Dus ik vroeg me af welke jij gebruikt ?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam Alaikoem Wafaa, Ja, je kunt de cake beter in de koelkast laten staan en een uur voor serveren uit de koelkast halen en op kamertempratuur laten komen. Wat je zegt betreft de vanille extract klopt. Die van Dr. Oetker zit inderdaad Alcohol in. Ik haal vanille extract altijd bij de turk. Zij hebben vaak flesjes zonders alcohol of dergelijke. Succes.

      Beantwoorden
  8. Cher
    Cher zegt:

    Hallo,

    Ik had een vraagje over de griesmeel. Gebruik je semolina van de marokkaans winkel of griesmeel uit een pak van de supermarkt. Indien semolina fijne of medium ( moyen).

    Alvast bedankt.

    Cheri

    Beantwoorden
  9. Samira
    Samira zegt:

    a salaam alikoum allahoema barak. Heb al heel veel recepten van je uitgeprobeerd en ze zijn allemaal super.
    Alleen vraagje er staat 2 x citroen SAP alleen bij ingrediënten staat rasp. Ben de cake nu aan het maken en heb in de recept rasp gedaan. Moet ik nu in de topping SAP of rasp doen. Baraka Allah fiekie

    Beantwoorden
  10. salma
    salma zegt:

    hallo xfaatje.
    kan je ook in plaats roomkaas. ook met jam besmeren.
    en graag wil ik weten of het mogelijk is om met botercreme kan vullen en overheen smeren en dan met fondant eroverheen.
    misschien is het een gekke vraag.excuses daarvoor.
    maar zou het echt willen weten.
    heb tot nu toe best wel van jou recepten gevolgd en uitgeprobeerd.hamdoulah is het mij allemaal gelukt.
    ik hoor inshallah graag van jou
    wa salam

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Salma,

      Ja, hoor je kunt de cake ook zeker met jam besmeren.En je kunt de cake achteraf helemaal besmeren met botercreme, geen probleem! Je mag alles vragen hoor en er zijn bijna geen gekke vragen haha. Succes meid Xx

      Beantwoorden
  11. samira
    samira zegt:

    slm kan ik ipv vla ook iets anders gebruiken ? bijv yogurt want in fr waar ik leef is het lastig om vla te vinden:) alvast bedankt!

    Beantwoorden
  12. Stille lezer
    Stille lezer zegt:

    Ik reageer eigenlijk nooit op dingen maar ik vind wel dat jij echt een groot compliment verdient voor jouw blog en passie die je met ons deelt. Ook ik leer ontzettend veel van je en surf elke dag op je blog! Ik wacht altijd met smacht op je nieuwe recepten… Je doet het keurig tbarkeAllaah 🙂

    Liefs,

    een stille lezer

    Beantwoorden
  13. Najat
    Najat zegt:

    Hallo, geweldige site en recepten! Keep up the gold work! Vraagje..waar is de vanille extract verkrijgbaar? Ben niet zo bekend met dit soort dingen…Groetjes Najat

    Beantwoorden
  14. Zeineb
    Zeineb zegt:

    Salaam Fatima,

    Probeerde vandaag deze cake bij mij was het beslag best vloeibaar of hoort dit zo en Hoelang mix je?

    Hoort de cake luchtig te zijn? Of beetje nat van binnen?

    Hoor graag van je.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Zeineb,

      De structuur van het cakebeslag is inderdaad vloeibaar. Als de cake aan de binnenkant nog nat is, dan moet deze nog even iets langer doorbakken. De cake hoort luchtig te zijn en niet nat. Heeft het gesmaakt? Xx

      Beantwoorden
  15. Naj
    Naj zegt:

    Assalaamoe 3alaykoem Fatima,

    BarakAllaahoe feeki voor het recepten! Dit is echt mijn cakeweek haha. Heb allerlei cakes van je uitgeprobeerd. Ik heb je eerder meerdere malen gesnapt via snap maar krijg helaas geen antwoord?

    Ik heb deze griesmeel vla cake geprobeerd en vervolgens in zo’n lange bakvorm van 30 cm gedaan. Hij is heerlijk, maar is niet helemaal opgestegen. Hoe kan dat? Ik heb daarna een nieuwe beslag gedaan en maar in een 24 cm ronde bakvorm gedaan. Deze is wel goed opgestegen. Een bakvorm van 30 cm is denk ik dan niet aan te raden voor deze beslag cake?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Naj,

      Allah ibarkfiek lieve schat! Ik geef altijd aan dat je mij het beste niet kunt berichten op snapchat, omdat ik echt meer dan de helft niet zie door alle berichten daar. Wat betreft de cake. Een bakvorm van 30 cm is inderdaad te groot en daarom is de cake niet zo hoog geworden haha. Een vorm van 22 cm of 24 cm is wel een aanrader. Dus de volgende keer kun je beter deze twee maten gebruiken. Xx

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *