Griesmeel Vla Cake

Wat heb je nodig?

  • 3 eieren
  • 200 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 130 ml olie
  • 100 ml melk
  • 150 ml vla
  • 200 gram griesmeel
  • zakje bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 eetlepel citroenrasp

Topping:

  • 100 gram roomkaas
  • 4 eetlepels kristalsuiker
  • theelepel vanille extract

Bereidingswijze:

Mix in een beslagkom de eieren samen met de suiker en vanillesuiker goed romig. Voeg de olie, citroensap, melk en de vla er dan aan toe en mix dit ook samen. Voeg dan het zout, bakpoeder en de griesmeel toe aan het beslag en mix dit tot een luchtig beslag. Pak dan een spatel en ga er nog kort doorheen zodat je zeker weet dat alles goed is gemixt. Giet het beslag dan in een ingevette en met bloem bestoven vorm. Pictures Pictures1Pictures2
Stop de cake dan in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 40 minuten totdat de cake mooi goudbruin is. Rond de 30 minuten kun je de oven openen en met een sateprikker in de cake prikken. Als de sateprikker er schoon uitkomt dan is de cake goed gaar van binnen. Komt de sateprikker er nat uit van het beslag, dan weet je dat de cake nog niet helemaal gaar is aan de binnenkant. Wanneer de cake gaar is laat je het voor ongeveer 10 minuten afkoelen in de vorm en dan nog eens uit de vorm totdat de cake volledig is afgekoeld.

De topping

Doe de roomkaas die op kamertemperatuur is in een beslagkom en roer deze glad met een spatel. Doe hier dan vervolgens de suiker bij en mix dit goed met je spatel door de roomkaas totdat heel de suiker is opgenomen. Doe hier dan de vanille extract bij en roer dit ook weer samen. Als laatste doe je de citroenrasp erbij en meng je dit ook even kort samen. Zet de kom dan in de koeling voor ongeveer 10 minuten zodat de topping goed kan opstijven.

Pictures3Pictures4
Pak dan de Griesmeel Vla cake er weer bij en spatel de topping er lekker dik op! Decoreer de cake nog met een schijfje citroen en klaar is je lekkere cake om opgegeten te worden!

a ff1

50 antwoorden
  1. Haouas
    Haouas zegt:

    Lieve schat ik ga eerlijk toegeven mijn kookkunst was 0,0000, maar dankzij jou blog wollah oughtie ben ik veeeel dingen beginnen leren. Zelfs mijn man is blij haha je legt alles zo grondig uit en stap voor stap en top voor een beginneling. keep up the good work dankzij jou heb ik echt passie gekregen voor te koken echt waar chokran!! <3

    Beantwoorden
    • xfaatjee
      xfaatjee zegt:

      Zo ik word echt blij van zo’n berichtje haha! Heel graag gedaan meid en Alhamdoelilah begin je het koken onder de knie te krijgen! Nog heel veel kookplezier en als er vragen zijn hoor ik het graag! ❤

      Beantwoorden
  2. Zineb
    Zineb zegt:

    Hoi Faat,

    Ik deed je al volgen op facebook… helemaal happy wordt ik van je recepten… Ik heb een klein vraagje, wat voor afmeting heeft je bakblik…

    x

    Beantwoorden
  3. Bouchra
    Bouchra zegt:

    Hoi lieve meid! Ik zag net op fb dat je een blog bent begonnen. Super leuk dat je dit wil delen. Ik ga lekker speuren op je site. Het ziet er heel goed uit, lekker overzichtelijk. Wou even een berichtje voor je achterlaten:)! Xx

    Beantwoorden
  4. Maysa
    Maysa zegt:

    Salaam meid, echt leuk dat je nu een blog bent begonnen, zo overzichterlijk ook. Ik vind je kookkunsten echt geweldig en maak ook je recepten ga Zo door meid

    Beantwoorden
  5. Nowell
    Nowell zegt:

    Ik heb deze vandaag uitgeprobeerd en hij is goed gelukt! Ik ben pas getrouwd en zo nu en dan probeer ik wat dingetjes te maken en met jou recepten lukt het gegarandeerd!

    Beantwoorden
  6. fatje
    fatje zegt:

    Salam ik heb een bakvorm van 28×28 cm kan ik die ingrediënten in deze vorm doen of moet ik als verdubbele dank u. Ik heb hier veel van geleerd

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Faatje, ik zou het recept wel verdubbelen, maar niet heel het beslag in een keer gebruiken. Je vult je bakvorm net iets boven het midden. Succes meid en bedankt voor je lieve compliment! <3

      Beantwoorden
  7. Wafaa
    Wafaa zegt:

    Salamu alaikum lieve meid
    Ik had een vraagje. Als je die cake pas de dag erop gaat serveren, moet je het dan in koelkast doen vanwege die roomkaas die erop zit?

    En nog een vraag: ik zag dat je vaak vanille extract gebruikt. Misschien zit ik ni helemaal fout maar tot nu toe ben ik geen enkele vanille extract tegen gekomen zonder alcohol. Die van dr oetker heeft sowieso alcohol. Dus ik vroeg me af welke jij gebruikt ?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam Alaikoem Wafaa, Ja, je kunt de cake beter in de koelkast laten staan en een uur voor serveren uit de koelkast halen en op kamertempratuur laten komen. Wat je zegt betreft de vanille extract klopt. Die van Dr. Oetker zit inderdaad Alcohol in. Ik haal vanille extract altijd bij de turk. Zij hebben vaak flesjes zonders alcohol of dergelijke. Succes.

      Beantwoorden
  8. Cher
    Cher zegt:

    Hallo,

    Ik had een vraagje over de griesmeel. Gebruik je semolina van de marokkaans winkel of griesmeel uit een pak van de supermarkt. Indien semolina fijne of medium ( moyen).

    Alvast bedankt.

    Cheri

    Beantwoorden
  9. Samira
    Samira zegt:

    a salaam alikoum allahoema barak. Heb al heel veel recepten van je uitgeprobeerd en ze zijn allemaal super.
    Alleen vraagje er staat 2 x citroen SAP alleen bij ingrediënten staat rasp. Ben de cake nu aan het maken en heb in de recept rasp gedaan. Moet ik nu in de topping SAP of rasp doen. Baraka Allah fiekie

    Beantwoorden
  10. salma
    salma zegt:

    hallo xfaatje.
    kan je ook in plaats roomkaas. ook met jam besmeren.
    en graag wil ik weten of het mogelijk is om met botercreme kan vullen en overheen smeren en dan met fondant eroverheen.
    misschien is het een gekke vraag.excuses daarvoor.
    maar zou het echt willen weten.
    heb tot nu toe best wel van jou recepten gevolgd en uitgeprobeerd.hamdoulah is het mij allemaal gelukt.
    ik hoor inshallah graag van jou
    wa salam

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Salma,

      Ja, hoor je kunt de cake ook zeker met jam besmeren.En je kunt de cake achteraf helemaal besmeren met botercreme, geen probleem! Je mag alles vragen hoor en er zijn bijna geen gekke vragen haha. Succes meid Xx

      Beantwoorden
  11. samira
    samira zegt:

    slm kan ik ipv vla ook iets anders gebruiken ? bijv yogurt want in fr waar ik leef is het lastig om vla te vinden:) alvast bedankt!

    Beantwoorden
  12. Stille lezer
    Stille lezer zegt:

    Ik reageer eigenlijk nooit op dingen maar ik vind wel dat jij echt een groot compliment verdient voor jouw blog en passie die je met ons deelt. Ook ik leer ontzettend veel van je en surf elke dag op je blog! Ik wacht altijd met smacht op je nieuwe recepten… Je doet het keurig tbarkeAllaah 🙂

    Liefs,

    een stille lezer

    Beantwoorden
  13. Najat
    Najat zegt:

    Hallo, geweldige site en recepten! Keep up the gold work! Vraagje..waar is de vanille extract verkrijgbaar? Ben niet zo bekend met dit soort dingen…Groetjes Najat

    Beantwoorden
  14. Zeineb
    Zeineb zegt:

    Salaam Fatima,

    Probeerde vandaag deze cake bij mij was het beslag best vloeibaar of hoort dit zo en Hoelang mix je?

    Hoort de cake luchtig te zijn? Of beetje nat van binnen?

    Hoor graag van je.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Zeineb,

      De structuur van het cakebeslag is inderdaad vloeibaar. Als de cake aan de binnenkant nog nat is, dan moet deze nog even iets langer doorbakken. De cake hoort luchtig te zijn en niet nat. Heeft het gesmaakt? Xx

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *