Groenteburgers

Wat heb je nodig? (16 stuks)

  • 1 courgette
  • 3 wortels
  • 1 ui
  • 1 hete peper
  • 1 citroen
  • Peterselie
  • 2 eieren
  • 8 eetlepels paneermeel
  • Eetlepel mosterd
  • Theelepel zout
  • Theelepel peper

Bereidingswijze:

Schil de courgette, wortels en het ui en rasp deze fijn in een diepe kom en meng dit even samen. Doe de geraspte courgette en de wortels in eens vergiet en pers het sap eruit van de groenten.

Doe de geraspte groenten dan weer in de kom en doe hierbij de fijngesneden peterselie en wat citroenrasp . Pers ongeveer een theelepel citroensap bij de groenten en doe hierbij de hete peper die je hebt fijngesneden. Als je niet zo van pittig houdt dan kun je de helft van het pepertje gebruiken of de hele peper weglaten in het recept.

Gezonde groenteburgers

Gezonde groenteburgers1

Gezonde groenteburgers2

Doe hier dan de mosterd bij en het zout, peper, eieren die je hebt opgeklopt en als laatste doe je er de paneermeel bij.  Meng dit even samen met een spatel totdat je zit dat het een samenhangend mengsel wordt. Als je merkt dat het mengsel nog wat te nat is doe je er nog wat paneermeel bij.

Pak dan telkens een lepel van de vulling en rol deze tot een balletje. Druk het balletje dan plat tot een schijf en leg deze op een dienblad die je hebt bekleed met bakpapier of aluminiumfolie. Werk zo de rest van je vulling af en zet de groenteburgers in de koelkast voor zeker 20 minuten voordat je ze gaat afbakken.

Gezonde groenteburgers3

Gezonde groenteburgers4

Bak de groenteburgers af in hete zonnebloemolie aan beide kanten voor ongeveer 7 minuten totdat ze mooi bruin zijn van kleur!

Dit zijn echt lekkere en vooral gezonde burgers die je bijna met elk gerecht kunt serveren. Wil je het nog gezonder maken dan kun je natuurlijk de mosterd weglaten en de groenteburgers afbakken in olijfolie of in de oven. Bak de groenteburgers op 180 graden voor ongeveer 30 minuten in de oven.

Wat ook lekker is, om de groenteburgers te grillen op een grill! Serveer de burgers met yoghurt en wat geraspte lemon en genieten maar!

Het recept is gebasseerd op het recept van Gordon Ramsay

IMG_8007

 

58 antwoorden
  1. Ikram
    Ikram zegt:

    Ziet er heerlijk uit! Thanks voor het recept. Ik heb vrijdag een Iftaar met vriendinnen. En wist wel dat ik eruit zou komen op jouw blog.

    Xx

    Beantwoorden
  2. tamara
    tamara zegt:

    Ze waren heerlijk! Bedank voor het delen 🙂
    Ik heb er een paar ingevroren ben benieuwd of ze niet te nat worden na het ontdooien.

    groetjes Tamara

    Beantwoorden
  3. tiers
    tiers zegt:

    Hoii,

    Oh wat lekker! Super gewoon! Ik heb nog wel even een vraagje. Als je geen mosterd lust, wat zou je er dan bij kunnen doen voor de smaak?

    Xxxx

    Beantwoorden
  4. avesta
    avesta zegt:

    Heej meid,

    Het ziet er heerlijk uit! Mijn vraag is kan ik ook een heleboel in 1 keer maken en invriezen? Zo ja ongebakken? En als ik ze keer uit de vriezer haal om ze te bakken. Moet ik dan wachten tot ze ontdooien?

    Xx

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Avesta, Allereerst bedankt voor je compliment! Je kunt deze groenteburgers zeker invriezen. Je kunt ze gewoon ongebakken invriezen, en wanneer je er zin in hebt haal je ze eruit en kun je ze direct frituren. Succes. <3

      Beantwoorden
  5. Jeannine
    Jeannine zegt:

    Hi Fatima,
    Ik heb zojuist het mengsel gemaakt voor vanavond.
    Maar ik heb net niet genoeg paneermeel. Mijn gevoel zegt dat het mengsel nog een beetje te nat is…
    Zou ik ook wat fijne smida kunnen toevoegen? (De smida die je gebruikt in begrir)
    Alvast bedankt!
    Groetjes

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Jeannine, alleerst excuses voor mijn late reactie. Was het nog gelukt met de burgers? Voor de volgende keer als je niet genoeg paneermeel hebt, dan kun je brood gebruiken. Stop het brood in de oven en laat het brood goed krokant worden. Maal het brood dan, en dan heb je ook paneermeel. Ik zou eerlijk gezegd geen griesmeel gebruiken. Ik hoor het graag van je. <3

      Beantwoorden
  6. Jeannine
    Jeannine zegt:

    Hi!
    Ik vond ergens achterin mijn voorraadkast nog paneermeel! Yes, wie bewaart die heeft wat.
    Ze waren superlekker. Alleen de citroentoevoeging vond mijn man iets minder. Waar zou ik dat de volgende keer door kunnen vervangen?

    Beantwoorden
  7. Umm Shuhayb
    Umm Shuhayb zegt:

    Baarak Allaahu feeki voor het delen! Ik wil ze alleen echt gezonder maken. Hoeveel graden zouden ze in de oven moeten en hoelang? En ik wil ze maken zonder paneermeel en mosterd. Kan ik dit gewoon weglaten of met iets vervangen?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam Alaikoem Umm Shuhayb, Heel graag gedaan meid! Je kunt de mosterd weglaten geen probleem hoor. De paneermeel zorgt ervoor dat je een iets steviger massa krijgt en hierdoor kun je uiteindelijk de burgers vormen. Als je geen paneermeel toevoegt, dan zal dit denk ik niet lukken. Ik weet niet of jij zelf misschien een alternatief weet voor de paneermeel? Je kunt de burgers op 180 graden voor ongeveer 30 minuten bakken in de oven.

      Beantwoorden
  8. Siham
    Siham zegt:

    Hoii!

    Lekkere recept! Ik wil het vandaag graag maken. Ik vroeg me af of ik nog andere specerijen kan toevoegen zoals kurkuma poeder, paprikapoeder? Of zal dat niet zo lekker zijn?
    Leuke blog by the way! Ik krijg gelijk zin om aan de slag te gaan haha

    Kus Siham

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Siham, allereerst bedankt voor je compliment! Je kunt zeker extra kruiden toevoegen aan het recept. Lijkt me ook lekker eerlijk gezegd haha. Succes meid!

      Beantwoorden
  9. Faatima
    Faatima zegt:

    Heeyy,

    Bij mij is het mengel altijd so waterig waardoor ik heb nooit in vorm kan krijgen weet jij misschien wat ik verkeerd doe?

    Groetjess ♡

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Fatima,

      Dit komt doordat de groenten veel sap bevatten. Voordat je alle groenten gaat mengen met elkaar, moet je het water er echt uitdrukken als het waren. Succes!

      Beantwoorden
  10. Melika
    Melika zegt:

    Sallam Faatje,

    Als eerste Tbarkellah 3hliek 😀 <3 Ga zo door meid,ik ben echt fan geworden van jou heerlijke recepten! 😀 <3

    Ik heb dit recept 2 dagen terug geprobeerd,en ze waren heerlijk en gelukkig ook goed gelukt ,mijn zoon was er helemaal gek op,ik moet het van hem volgende week weer gaan maken haha 😀
    Ik heb net jou Bgrir recept gemixt ,straks alleen bakken 🙂
    Fijne zondag

    Groetjes melika

    Beantwoorden
      • Melika
        Melika zegt:

        Sallam Fatima,

        Gelukkig ook goed gelukt,ik had soms geen geluk met het bakken van de begir of de in ingredienten te veel of te weinig van alles 😛

        Maar jou recept is precies goed! 😀

        hihi ga het zo eten jou lekker bagrir 😀 <3
        de andere heb ik in de vriezer gedaan 🙂

        Groetjes en ik volg je ook op Facebook 😀 haha
        xxx

      • xfaatje
        xfaatje zegt:

        Salaam alaikoem Melika,

        Ah super meid! Ben blij dat het zo heeft gesmaakt Alhamdoelilah. Dankjewel lieve schat Xx

  11. Laura
    Laura zegt:

    Heel lekker van smaak, maar bij mij waren ze ook veel te slap terwijl ik er al veel meer paneermeel in heb gedaan. Had de groenten goed uit laten lekker dus denk dat ik de volgende keer het citroensap achterwege laat en wat meer paneermeel toevoeg. Verder heel lekker, dus bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Laura,

      Je kunt inderdaad de volgende iets meer paneermeel gebruiken en dan komt het vast goed. Ben blij dat het alsnog heeft gesmaakt. Graag gedaan meis!

      Beantwoorden
  12. Sara
    Sara zegt:

    Salaam alaikoum meiden,

    Heeft iemand dit recept al in de oven uitgeprobeerd in plaats van in olie bakken? Dit wil ik gaan doen en vroeg me af of het net zo lekker uitkomt als bakken in de pan 🙂

    Groetjes
    Sara

    Beantwoorden
  13. Salima
    Salima zegt:

    Hoi,
    Ik ga ze vandaag maken nu al zin in nou is mijn vraag ik ga ze in de oven afbakken moet er dan ook paneermeel bij? Of moet ik dat weg laten.

    Groetjes

    Beantwoorden
  14. Farida
    Farida zegt:

    Salaam alaykoum Faatje,

    Ik ben een trouwe fan die jouw recepten uitprobeer. Gisteren groentenbrugers gemaakt en ze waren echt lekker! Wel heb ik potje kikkererwten (gekookt), knoflook, sambal (geen mosterd) en mais toegevoegd. Soukran voor jouw recepten! Ik heb al raffelotaart, msemen, vis loempia’s, aardappeltaart en chocoladetaart gemaakt. Allemaal gelukt behalve msemen dat kon beter. Maar mijn moeder zei dat moet je vaker maken. Dan wordt het steeds beter. Blijf ons inspireren!

    Groetjes Farida

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Farida,

      Aah dit is zo lief! Super dat je zo tevreden bent Alhamdoelilah en dat alles je tot nu toe is gelukt! Msemmen moet je inderdaad vaker maken en op een gegeven moment ben je er gewoon goed in! Ik zal inschAllah nog met heel veel recepten komen! Xx

      Beantwoorden
  15. zeinebledou
    zeinebledou zegt:

    Salaam lieverd

    Ze waren echt dodelijk. Echt een keeper. Heb wel een beetje gedroogde knoflookpoeder toegevoegd. Ik kon het niet laten hihi. Is mosterd dan niet gezond? Ik dacht dat het puur alleen mosterdzaden is gemaakt

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *