IMG_86244

Tortilla Wraps met Gehakt

Wat heb je nodig?

  • 300 gram gehakt
  • 2 uien
  • Groene paprika
  • Rode paprika
  • Tomatenpuree
  • Blikje mais
  • Peper
  • Zout
  • Geraspte kaas
  • Tortilla wraps

IMG_85022Bereidingswijze:

Snijd de uien in reepjes en bak deze mooi bruin in een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie. Snijd dan de paprika’s in kleine blokjes en bak deze mee met de uien. Pak dan het gehakt erbij die je hebt gemarineerd en bak deze gaar met de uien en de paprika en kruid het geheel nog met wat zout en peper. Zie hier  het standaard recept die ik gebruik om het gehakt lekker te kruiden.

Wraps

Wanneer het gehakt gaar is en mooi bruin doe je er ongeveer 4 eetlepels tomatenpuree bij en meng je dit even samen totdat alles onder de tomatenpuree zit. Ik gebruik altijd tomatenpuree uit een pakje en niet uit een blik, omdat deze zuur is. Heb je alleen tomatenpuree uit een blikje in huis, dan kun je die ook gebruiken maar dan kun je er het beste wel een teentje knoflook bij persen zodat de zure smaak van de tomatenpuree verdwijnt.

Als laatste doe je er de mais bij en roer je dit even kort samen. Proef ondertussen de vulling en breng het eventueel nog op smaak met wat zout en peper.

Wraps1

Vullen van de Tortilla’s

Besprenkel de tortilla’s met wat water en warm ze even op in een koekenpan voor ongeveer 2 minuten aan beide kanten. Je kunt ze ook opwarmen in de oven of in de magnetron, maar ik vind het makkelijker om gewoon een koekenpan te gebruiken.

Leg dan een tortilla wrap op je werkblad en pak ongeveer 2 volle eetlepels van de vulling en leg het net onder het midden van de tortilla wrap. Pak dan wat geraspte kaas en strooi dit over de vulling heen en vouw de tortilla wraps naar het midden en rol deze verder strak op.

Vouw aan de ene kant de tortilla wrap dicht zodat de vulling er niet uit kan vallen en leg de tortilla wrap dan in een ovenschaal en werk zo alle tortilla wraps af.

Wraps2

Als het goed is heb je nog wat saus over van de gehakt vulling en daarmee kun je de tortilla wraps aan de bovenkant insmeren zodat de geraspte kaas mooi blijft plakken. Strooi als laatste nog wat geraspte kaas over de tortilla wraps heen en dan kunnen ze de oven in voor ongeveer 15 minuten op 180 graden.

Smakelijk eten!

IMG_85988

 

 

57 antwoorden
  1. Aicha
    Aicha zegt:

    Hoi beste faatje, bedankt voor dit geweldige recept. Heb ze vandaag gemaakt en het was goed gelukt en beter nog: ze waren verrukkelijk! Ga het zeker vaker maken, massallah aliek! Ga zo door, hartelijke groeten, aicha

    Beantwoorden
  2. miriam
    miriam zegt:

    Masha allah schat ze waren echt heerlijk,ik heb ze 2dagen achter elkaar gemaakt omdat me schoonbroers en me man niks anders wilden mijn complimenten schat..xx miriam

    Beantwoorden
  3. ilhame
    ilhame zegt:

    Hallo,
    Ik heb een vraagje?
    U zei dat je de tortillas moet besprenkelen met water. Ik begrijp niet zo goed wat je hier mee bedoelt.
    Ik wil het graag uitproberen zit er echt lekker uit en is ook heerlijk in de ramadan.
    Groetjes Ilhame

    Beantwoorden
    • xfaatjee
      xfaatjee zegt:

      Salaam meid, nou sommige tortillas zijn best droog. En dan kun je ze het beste een beetje vochtig maken met wat water en dan pas opwarmen in een koekenpan. Op de achterkant van de verpakking staat ook de bereidingswijze Xx

      Beantwoorden
  4. jihane
    jihane zegt:

    salam de tortilla zien er heerlijk uit mag ik weten welke puree je hiervoor gebruikt? ik heb een pakje van Heinz Tomato frito en normale puree uit blik welke is beter? xxx

    Beantwoorden
  5. Dinaa
    Dinaa zegt:

    Je recepten zijn geweldig.

    Ik heb vandaag wraps met gehakt gemaakt.
    Je zei dat ze 15 minuten in de oven moeten. Ik heb dat gedaan maar ze waren vebrand aan de bovenkant.

    Beantwoorden
  6. Yasmientje
    Yasmientje zegt:

    Hey keukenprinses!

    Je recepten zijn super, alleen de vraag of je kan vermelden hoelang je ongeveer bezig bent met een recept. Als je dat bij je recepten zou willen zetten zou dat helemaal top zijn, dan kan ik daar rekening mee houden 🙂

    Beantwoorden
  7. Malika
    Malika zegt:

    Hi lieve meid, zonet deze heerlijke wraps gegeten. Bedankt voor je leuke recepten!! Zoveel beter dan kant en klare maaltijdpaketten.. Keep up the good work!! Op naar het volgend recept👍🏼me like😋 Xx

    Beantwoorden
  8. Leila
    Leila zegt:

    Hi lieve Faat,

    Als trouwe volger wil ik eerst even melden dat ik je grootste fan ben! Ik heb vele recepten geprobeerd en ze slagen telkens weer. Ik was niet bepaald een keukenprinses, maar door jouw recepten krijg ik ineens complimenten van mijn moeder. Dat had ik nooit durven dromen haha!

    Ik vroeg me bij dit recept of ik kaas kan vervangen door iets anders? Mijn man houdt namelijk niet van kaas (idd hoe dan?? haha!).

    Liefs,

    Leila! X

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Laila,

      Super lief van je, dankjewel lieve schat! Aah zo leuk dat je complimentjes krijgt van je moeder, altijd leuk hé haha! Nou je kunt de kaas gewoon weglaten en er bijvoorbeeld wat provencaalse kruiden overheen strooien, ook erg lekker! Als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag Xx

      Beantwoorden
  9. Karima
    Karima zegt:

    Hoi,

    Ik heb de wraps gister gemaakt en had nog vulling over. Wilde het vandaag weer maken maar toch elders gegeten. Kan ik de vulling van de wraps vandaag nog invriezen voor bijv morgen? Zoja, alvast in wraps doen en in de oven of gewoon zo alleen de vulling invriezen?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Karima,

      Excuses voor mijn late reactie hoor. Je kunt de vulling altijd invriezen geen enkel probleem. Je kunt zelfs de wraps al vullen en in de tussentijd in de koelkast bewaren.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *