Gevulde Tonijn Broodjes

Daar ben ik dan eindelijk met het recept van de broodjes gevuld met tonijn! Zelf ben ik gek op allerlei gevulde broodjes en een van mijn favoriete zijn deze gevulde broodjes. De broodjes zijn zo onwijs zacht en zelfs de volgende dag zijn ze nog erg zacht, luchtig en vooral lekker. Wat betreft de vulling kun je zoveel variëren als je zelf wilt en de broodjes vullen met van alles. Ik zou zeggen klik snel verder, zodat je de broodjes vandaag nog kunt gaan bakken!

Wil je elke keer als eerste mijn foodvideo’s zien? Abonneer je dan hier op mijn kanaal.

Wat heb je nodig? (12 stuks)

  • 450 gram bloem
  • 100 gram koffiecreamer
  • etl. gedroogde gist
  • 1 ei
  • thl. zout
  • 90 ml zonnebloemolie
  • 4 etl. melk
  • 150 ml lauwwarm water

Vulling:

  • 2 blikjes tonijn
  • groen/rode paprika
  • groene olijven
  • ui
  • 5 etl. tomatensaus(of ketchup)
  • thl. sambal
  • thl. zout

Garnering:

  • Ei
  • Sesamzaadjes

Bereidingswijze:

  1. Voeg in een ruime kom de bloem, koffiecreamer en de gedroogde gist.
  2. Strooi het zout aan de zijkanten van de kom en giet hier het ei bij die je hebt losgeklopt.
  3. Giet de melk en de zonnebloemolie erbij.
  4. Giet het water in stappen in de kom en kneed ondertussen het deeg goed door. Het deeg hoort soepel te zijn en nog ietsjes plakkerig. Voor het kneden van het deeg gebruik ik een keukenmachine en ik laat het deeg voor 2 minuten op de laagste stand kneden en dan nog eens voor 8 minuten op de hoogste stand.
  5. Stort het deeg vervolgens op je werkplek en kneed deze nog even door met wat zonnebloemolie.  
  6. Vet een kom in met wat zonnebloemolie en leg hier het deeg weer in.
  7. Dek het deeg af met een schone theedoek en laat het deeg vervolgens rijzen voor 45 minuten op een warme plek in huis. Zelf laat ik het deeg altijd rijzen in de oven, omdat deze tochtvrij is en hierdoor het deeg extra goed kan gaan rijzen. Let er wel op dat de oven uitstaat!

IMG_5113 IMG_5115

  1. Verwarm in een koekenpan de olijfolie en bak hierin de gesneden uien mooi goudbruin.
  2. Voeg de gesneden paprika stukjes erbij en bak deze geheel mee voor ongeveer 5 minuten.  
  3. Voeg de tonijn toe die je iets hebt verkruimeld en bak deze mee met de groenten.
  4. Als laatste voeg je de gesneden groene olijven toe en bak je deze ook even kort mee.
  5. Voeg de tomatensaus en de sambal toe en vermeng dit goed met de rest in de pan. Ik raad je aan geen tomatenpuree uit blik te gebruiken, maar echt de tomatensaus uit een pakje!
  6. Breng het eventueel op smaak met wat peper en zout en laat de vulling volledig afkoelen voordat je de broodjes gaat vullen!

Broodjes vormen:

  1. Maak ruimte op je werkblad en vul een kommetje met zonnebloemolie. Smeer de werkblad licht in met de olie en stort hier het deeg op.
  2. Smeer je handen lichtjes in met zonnebloemolie en knijp met je wijsvinger en je duim 100 gram van het deeg af. Vorm het deeg dan tot een bolletje deeg en leg deze even apart op de ingevette plek.
  3. Werk op de bovenstaande manier de rest van het deeg af en dek alle deeg bolletjes dan af voor ongeveer 10 minuten zodat het deeg weer samen kan trekken. Het kan voorkomen dat je scheurtjes in het deeg ziet wanneer je de bolletjes aan het vormen bent, maar geen paniek want zodra je de deeg bolletjes laat rusten zal het deeg samentrekken en wordt het deeg weer lekker soepel.IMG_5147

 

Broodjes vullen en vouwen:
  1. Pak dan bolletje deeg en maak deze met behulp van je handpalm of met een deegroller plat tot een rechthoekige ronde plak.
  2. Pak een eetlepel van de vulling en leg dit aan de onderkant van het plakje deeg neer.
  3. Maak dan aan de bovenkant van het deeg met behulp van een mesje ongeveer vijf sneetjes en rol het deeg vanaf onder naar boven iets strak op totdat er een rechthoekig rolletje ontstaat.
  4. Druk de zijkanten aan zodat de vulling er niet uit kan lopen.
  5. Leg het gevulde broodje op een bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier en werk zo de rest van het deeg af. Dek dan het deeg af voor 5 minuten.
  6. Bestrijk de broodjes met het opgeklopte ei en strooi wat sesamzaadjes over de broodjes heen!
  7. Bak de broodjes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 20-30 minuten mooi goudbruin. Houd de broodjes ondertussen wel goed in de gaten, want elk oven verschilt!

Smakelijk eten!

2

152 antwoorden
  1. Elmas
    Elmas zegt:

    Ziet er superlekker uit😍 ik ga dit zeker proberen! Hoe geef je de vorm van de broodjes? Heb je daar ook stappen van of iemand ervaring?

    Beantwoorden
  2. Nabila
    Nabila zegt:

    Het ziet er echt heerlijk uit meid! Echt waar petje af! Ik wil hem insallah morgen maken. Maar ik had nog twee vraagjes namelijk:
    Welke soort tonijn heb je gebruikt, die van zonnebloem olie of met water?? En kan je ook de sambal weglaten ik hou namelijk niet van pittig. Btw dit is echt een super website!!! Ga zo dooorr!!
    Groetjes!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Nabila,

      Dankjewel lieve meid! Je kunt zeker de sambal weglaten geen probleem! En zelf heb ik tonijn met olijfolie gebruikt, maar je kunt gebruiken wat je zelf wilt hoor. Succes Xx

      Beantwoorden
  3. Safae
    Safae zegt:

    Heey,

    Het ziet er weer eens heerlijk uit masha’allah!
    Ik heb een vraagje, hoeveel gr zit er in de tonijnblikjes die je hebt gebruikt, want als ik er 2 gebruik is het niet zo veel.

    Beantwoorden
  4. Oumniya
    Oumniya zegt:

    Lekker! Vanavond ff proberen..
    Ik laat de koffiecreamer weg, en kneed ze met melk ipv water? Kan dat kwaad denk je?

    Keep up The good work!

    💋

    Beantwoorden
  5. Bouchra
    Bouchra zegt:

    Fatima, erg jammer dat je niet alle vragen beantwoord
    Ik stel al maanden een vraag over de monchou taartje waar ik geen antwoord op heb gekregen.

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Deze broodjes horen juist niet knapperig te zijn maar echt super zacht en de melkpoeder maakt ze juist zachter, dus hieraan kan het echt niet liggen. Hoe lang heb jij ze in de oven gelaten? Xx

      Beantwoorden
      • Oumniya
        Oumniya zegt:

        Niet lang eigenlijk.. Totdat ze beetje bruin waren van boven, net als op de foto.

  6. Soumaya
    Soumaya zegt:

    Oumniya ik heb ze ook zojuist gemaakt en ze zijn indd een beetje krokant en kruimelig ipv zachte broodjes.
    Volgens mij horen ze zo en komt dat door de melkpoeder. Ik vind ze wel lekker smaken maar ik had ze liever zacht als broodjes gewild.

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Deze broodjes horen juist niet knapperig te zijn maar echt super zacht en de melkpoeder maakt ze juist zachter, dus hieraan kan het echt niet liggen. Hoe lang heb jij ze in de oven gelaten?

      Beantwoorden
      • Soumaya
        Soumaya zegt:

        knapperig waren ze toen ik ze net uit de oven had gehaald.Dus dat is het niet zo zeer. Ik mis het gevoel in de mond van een zacht broodje. Het is wel zacht maar eerder kruimelig zacht/cake gevoel.

        haha lastig uit te leggen!

    • Fathia/Faatje
      Fathia/Faatje zegt:

      een soort melk voor in de koffie je kan het vinden bij bv de ah. je kan het even vragen aan de medewerkers
      wcs laatste dag ramadan wat vloog de tijd😘

      Beantwoorden
  7. Sarazad
    Sarazad zegt:

    Hoi Fatima,

    Wat zijn de maten van de ingrediënten als ik de helft van t aantal wat jouw recept aangeeft, wil maken? ( bij de meeste is het de helft, maar bij een ei?) Doe ik dan een hele ei of een halve ei erin?

    Groetjes!

    Beantwoorden
  8. Khadija
    Khadija zegt:

    Dag Fatima,
    Dit is de eerste keer dat ik ergens op reageer, maar ik heb ze gisteren gemaakt en ze waren echt goed gelukt! Voor de eerste keer mijn keukenmachine gebruikt (die ik al 2 jaar heb hhh) en ze waren echt lekker! Bedankt voor de goeie en duidelijke uitleg en voor de lekkere recepten natuurlijk. Allah y3awnek! xxx

    Beantwoorden
  9. Dinaa
    Dinaa zegt:

    Ziet er Masha Allah heerlijk uit.

    Ik heb een vraagje op je video lijkt het alsof je meer gist gebruikt.
    Eetlepel gist us sa een zakje gist met 7 gram of meer juist?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Zakia,

      Lekker hé hihi! Ik heb wel een lekkere vulling voor je. Als je naar het recept gaat van de ‘’kip souffles’’ dan kun je dat recept aanhouden van de kip vulling. Echt lekker

      Beantwoorden
  10. Ahlam
    Ahlam zegt:

    ha Faat, ik ga deze overheerlijke broodjes ook gauw proberen. Ik wil graag weten welke keukenmachine je gebruikt. Ik ben het kneden met m’n handen n beetje zat 😉

    Beantwoorden
  11. sihem
    sihem zegt:

    Salam fatima,

    wil je broodjes straks maken maar uhm geen koffiecreamer in huis…kan ik voor de zachte effect maïzena? gebruiken?

    Beantwoorden
  12. Onbekend
    Onbekend zegt:

    Hoi faatje,

    Ik heb dit gister gemaakt, en wauw wat waren ze goed gelukt. Super zacht broodje echt heerlijk. (tevens eerste keer dat ik iets van deeg gemaakt had wat ook moest reizen) aankomend weekend zeker voor herhaling vatbaar. Super bedankt voor de inspiratie ik hou je pagina elke dag in de gaten haha .

    Liefs

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo,

      Aah wat leuk! En ook nog eens de eerste keer dat je iets met deeg hebt gemaakt, super! Je mag echt trots op jezelf zijn, want niet bij iedereen lukt het gelijk hoor. Bedankt voor je lieve compliment hoor!

      Beantwoorden
  13. Ghizlan
    Ghizlan zegt:

    Hallo Fatima erg leuke recepten heb je!! K heb veel uitgeprobeerd en alles was lekker! Dankjewel.. Heb je toevallig ook een recept voor crossiantjes met choclade vulling bijv?

    Beantwoorden
  14. Hayat
    Hayat zegt:

    Ik vind je geweldig. Je recepten zijn duidelijk.. Je hebt mij veranderd van een keukenheks naar een keukenprinses hihihihihi. Ga zo door. Ik hoop dat je nog vele recepten met ons zal delen. Moge Allah swt jou belonen voor hetgeen dat je een ander wat wilt leren. Moge Allah swt jou en jouw familie zegenen met veel Liefde en geluk. Amien.

    Beantwoorden
  15. Ilhame
    Ilhame zegt:

    Salaam Faatje,

    Super dat je het goed uitleg met foto’s en duidelijke tekst.
    Heb de broodjes met tonijn gemaakt al 2 keer.
    De foccia broodjes heb ik anders gemaakt , maar zijn erg lekker.
    Insta allah vanavond proeven.

    Beantwoorden
  16. Salma
    Salma zegt:

    salam aleykoem lieve Fatima
    ik heb even een vraagje, gebruik je nu magere melkpoeder of echt koffiecreamer. Ik heb nl nestle coffee mate gekocht, is dit watk moet hebben of..? lieve groetjes Salma

    Beantwoorden
  17. Derya
    Derya zegt:

    Dag schat. Kan je deze ook 3 dagen houden zonder in de koelkast te stoppen?. Wij gaan met de auto op vakantie en wil deze broodjes maken voor onderweg.

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Derya, deze broodjes zijn sowieso 2 dagen goed, alleen moet je wel opletten dat je de broodjes niet in de zon laat liggen. Er zit namelijk tpnijn in en het zou zonden zijn als dit straks zuur wordt. Maar voor de rest gewoon goed afdekken hoor. Xx

      Beantwoorden
  18. Shima
    Shima zegt:

    Salaam schat,
    Sorry foutje. Ik ga dit recept gebruiken voor de broodjes met gehakt+chedderkaas van je instagram. Kun je die broodjes wel in een pizza pak afbakken?

    Beantwoorden
  19. Fathia/Faatje
    Fathia/Faatje zegt:

    toen ik op uw blog stuitte lachte ik me enorm kapot. Ik heet Fathia en wordt altijd sinds groep 1 door mn vriendinnen Faatje genoemd😂 maar hier komt mn vraag kan je de koffiecreamer eruit laten? Morgen eid😍zooo zin in al die lekkere dingen!! wcs ps. prachtige kookwebsite strak en mooi!😘

    Beantwoorden
  20. Camilla
    Camilla zegt:

    Heyy,

    Ik wil deze broodjes voor de suikerfeest maken.
    En vandaag wil ik de deeg namelijk maken,
    wat zal ik het best kunnen doen.
    1. de deeg bewaren in de koelkast en dan morgen maken.
    2. vandaag ook meteen bakken en dan bewaren voor morgen.

    Beantwoorden
  21. Zoubeida
    Zoubeida zegt:

    Salaam Alaikom lieve fatima

    Ik wil graag een nieuwe keukenmachine aanschaffen,
    Mag ik vragen welke type tristar je gebruikt

    Choukran

    Beantwoorden
  22. CK
    CK zegt:

    Bedankt voor je heerlijke recepten! Ik zou de broodjes graag willen maken, maar ipv tonijn doe ik er feta kaas in. Weet jij toevallig of de broodjes ook lekker blijven als ik ze invries? Ik zou ze namelijk eerst willen bakken en dan in de vriezer willen bewaren. Hoop op je reactie. Nogmaals hartelijk dank voor het delen van zulke lekkere recepten. Je doet het erg goed, mashallah. Grts, CK

    Beantwoorden
  23. Yasmina
    Yasmina zegt:

    Ik heb ze ook gemaakt ze waren heerlijk. Alleen ik kreeg er 10 stuks uit. Heb zelf elk bolletje afgewogen. Hoe kan lees dat je 15 stuks zou moeten krijgen ?

    Beantwoorden
  24. Sihampie
    Sihampie zegt:

    Hoiii faatje.. ben ik weer.. heb vandaag tonijn broodjes gemaakt en ze waren wederom geslaagd en super lekker! Deeg was alleen niet zo goed gerezen maar dat komt ook door me superkoude keuken.. had ze alsnog gevormd enzo en ze waren alsnog mooi en lekker uitgekomen.. ik ben serieus laatste tijd bijna al je recepten aan het uitproberen.. hierna ga ik inshallah je baghrir uitproberen! Thnx for making me super 7edda hahaha xxxxx

    Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Hallo Siham,

      Haha zo leuk! Ik raad je aan om de volgende keer het deeg in de oven te laten rijzen. Als je echt een koude keuken hebt, dan kun je de oven aanzetten op 50 graden voor 2 minuten en dan weer uitzetten. Zet dan het deeg erin en het deeg zal goed rijzen. Haha heel graag gedaan lieve schat! Xx

      Beantwoorden
      • Sihampie
        Sihampie zegt:

        Thnx voor de tip zal het zeker uitproberen inshallah!! Kusssss.. by the Way vandaag je brood pizza recept gemaakt en like always was het lekker en geslaagd.. ik ben niet meer uit me.keuken weg te slaan ahahah xxx

  25. Sara
    Sara zegt:

    Lieve faat, je duidelijke uitleg is gewoon geweldig! topper! Maar ehhhhh, heb vandaag je broodjes geprobeerd en kreeg er maar 9 bolletjes uit! Heb de bolletjes apart afgewogen, 100 gram…maar daar kreeg ik geen 15 broodjes van. Wat doe ik verkeerd?

    Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Hallo Sara,

      Super bedankt voor je lieve compliment, echt lief! Wat betreft het aantal broodjes, het kan echt zo verschillen. Licht er maar net aan hoe je deeg is. Als je de volgende keer meer broodjes wilt, dan is het misschien een idee om de ingrediënten te verdubbelen? Xx

      Beantwoorden
  26. Siham
    Siham zegt:

    Hoi lieve fatima,

    Ik heb deze tonijn broodjes al een paar keer gemaakt en ze zijn echt super lekker! Ik wilde graag weten kan ik met dit recept ook gewoon broodjes van maken zonder tonijn.. ronde kleine broodjes.. of 2 grote broden bijvoorbeeld? Let me know please.. kus siham

    Beantwoorden
      • Siham
        Siham zegt:

        Bedankt voor de super snelle reactie, like always.. moet ik er trouwens in prikken met een vork voordat ik het in de oven stop? En als ik dat niet doe wordt het dan een soort Turkse brood.. beetje dat dikke zacht achtige brood? Dat vindt ik namelijk zo lekker hahaha hoor graag van je! Xx

  27. jam
    jam zegt:

    Slm

    Ik had even een klein vraagje. Kan je maizena gebruiken ipv koffiecreamer? Ik las dat het het mag vervangen met bloem maar denk je dat het dan zacht blijft?

    Merci

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Jam,

      Je kunt de koffiecreamer gebruiken, maar dan raad ik je wel aan dit te doen door bloem. En de broodjes zullen gewoon zacht worden, als je het deeg maar lang genoeg doorkneed en het genoeg laat rijzen.

      Lief Fatima

      Beantwoorden
  28. Yasmina
    Yasmina zegt:

    Salam alaykoem,

    Ik ben bezig met het deeg. Het is echt geel erg plakkerig. Ik had de koffiecreamer weggelaten, maar heb er nou al zoveel meel bijgedaan. Wat moet ik doen? Zo kan ik geen bolletjes maken.

    Groetjes,

    Yasmina

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Yasmina,

      Het deeg hoort ook plakkerig te zijn en het ziet er ook geel uit. Je kunt het beste niet extra bloem toevoegen, want hierdoor krijg je een droog deeg en straks ook droge broodjes. Je kunt het beste altijd je handen insmeren met zonnebloemolie en dan het deeg verder kneden. Is het uiteindelijk nog gelukt?

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *