Gehakt Batbots

Gisteren op mijn vrije dag had ik zin om in de keuken aan de slag te gaan. Ik had al om wat tips gevraagd op instagram aangezien ik soms zo inspiratieloos kan zijn. Denk dat meerdere hier wel eens last van hebben toch haha? Uiteindelijk kwam mijn moeder met het idee om weer eens de batbot broodjes te maken. Deze batbot broodjes maken wij bijna dagelijks tijdens de Ramadan voor de Iftar(maaltijd direct na zonsondergang) en dit is alweer bijna een jaar geleden. Je kunt deze batbot broodjes vullen met een vulling naar keuzen en dan afbakken, of je maakt er gewoon broodjes van zonder vulling. Ik heb dit keer gekozen voor een gehakt vulling met groenten en niet te vergeten met kaas! Dit vind ik echt het lekkerst haha. Wil je alvast inkomen voor de Ramadan of heb je gewoon een keer zin om deze heerlijke broodjes te maken? Klik dan snel verder voor het recept.

Wat heb je nodig? (10 stuks)

  • 500 gram bloem
  • 50 gram fijne griesmeel
  • 1 thl. suiker
  • 1 thl. zout
  • 300 ml lauwwarme melk
  • 1.5 thl. gist

IMG_6649

Bereidingswijze:

Meng in een ruime kom de bloem samen met de fijne griesmeel en het zout. Doe dan de gedroogde gist in een apart kommetje en giet hier wat lauwwarme melk bij en doe hier dan ook de kristalsuiker bij. Meng het mengsel even kort samen en laat het dan ongeveer 5 minuten staan totdat het mengsel begint te schuimen en je de gedroogde gist goed kunt ruiken. 

Giet dan het gist papje bij de bloem samen met de lauwe melk en meng dit even samen met je handen of als je een keukenmachine gebruikt laat je het voor ongeveer 2 minuten op de laagste stand kneden. Begin dan beetje bij beetje de rest van de melk toe te voegen en kneed het deeg ondertussen goed door tot een soepel deeg dat een beetje plakkerig is.

Pas op dat je de melk niet in een keer bij het deeg giet, want het kan zo zijn dat je misschien wat minder melk nodig hebt. Extra melk toevoegen kan altijd, maar de melk verwijderen helaas niet.

Kneed het deeg zeker voor 8 minuten goed door. Ik laat het deeg voor 8 minuten kneden met de deeghaak op stand 5 van de keukenmachine.

IMG_6715

Vet een kom in met een eetlepel zonnebloemolie en leg hierin het deeg en besmeer de bovenkant van het deeg ook met een laagje zonnebloemolie, zodat het deeg niet uitdroogt. Laat het deeg vervolgens afgedekt voor zeker 60 minuten rijzen op een warme plek. Dit duurt misschien even, maar geloof mij hierdoor krijg je echt lekkere luchtige broodjes! Ik laat het deeg altijd rijzen in de oven, omdat de oven tochtvrij is en hierdoor het deeg extra goed kan rijzen. Oven zet je natuurlijk niet aan wanneer het deeg in de oven zet. Altijd dubbel checken of de oven niet aanstaat, want ik heb een keer meegemaakt dat ik de oven per ongeluk had aangezet haha! Nu je het deeg hebt laten rijzen kun je beginnen met het maken van de vulling.

IMG_6753

Wat heb je nodig?

  • Gehakt (300 gram)
  • Halve groene paprika
  • Halve rode paprika
  • Halve gele paprika
  • Champignons
  • 2 eetlepels tomatensaus
  • Geraspte kaas
  • Cheddar kaas

Voor de vulling heb ik dit keer gekozen voor ene gehakt vulling. Je kunt natuurlijk elk vulling nemen die jij zelf lekker vindt en deze gebruiken voor de broodjes. Zoals ik wel vaker heb aangegeven kruid ik het gehakt altijd extra goed voordat ik het ga gebruiken voor een gerecht. Dit vind ik een belangrijke stap, omdat goed gemarineerd gehakt altijd een lekkere smaak heeft. Dus kruid het gehakt op de manier hoe je gewend bent of gebruik mijn gehakt recept.

IMG_6763

IMG_6785

Snijd de paprika’s in lange reepjes en snijd de reepjes dan weer in kleine blokjes en zet deze even apart. Snijd de champignons in schijfjes of in blokjes en zet deze dan ook apart. Ook voor de groenten geldt dat je alle groenten kunt gebruiken die jij lekker vindt. Pak een ruime koekenpan erbij en doe er een scheutje olijfolie in en bak het gehakt voor ongeveer 15 minuten goed aan. Kruimel ondertussen met behulp van een houten lepel tot kleine stukjes.

IMG_6790

IMG_6831

Wanneer het gehakt mooi goudbruin is doe je er de paprika stukjes bij en de gesneden champignons. Bak de groenten dan mee voor ongeveer 15 minuten. Wanneer je ziet dat de groenten bijna gaar zijn doe je er de twee eetlepels tomatenpuree bij en meng je dit kort door de vulling. Ik gebruik altijd tomatenpuree uit een pakje in plaats van uit een blikje, omdat de tomatenpuree uit een blik zuur is. Heb je geen tomatenpuree uit een pakje in huis, maar wel uit blik? Dan pers je hier een teentje knoflook bij en meng je dit door de tomatenpuree. Zo haal je de zure smaak van de tomatenpuree weg. Kruid de vulling eventueel wat extra bij met peper en zout.

IMG_6837

IMG_6870

Wanneer de gehakt vulling gaar is zet je het vuur uit en haal je de koekenpan van het vuur. Doe de gehakt vulling dan in een ruime bord en laat het geheel afkoelen. Heb je geen tijd en wil je dat de gehakt vulling snel afkoelt, dan kun je de gehakt vulling in de koelkast stoppen. De gehakt vulling moet echt volledig afgekoeld zijn. Als de vulling niet is afgekoeld krijg je bij het vullen van de broodjes gaten in het deeg en dan zal het deeg scheuren! Wanneer je de gehakt vulling laat afkoelen kun je beginnen met het vormen van het deeg

IMG_6910

Batbot broodjes vouwen

Stap 1.

Maak ruimte op je werkblad en vul een kommetje met wat zonnebloemolie. Smeer de werkblad licht in met de zonnebloemolie en stort hier vervolgens het deeg op. Vorm vervolgens het deeg tot een iets lange rol en dek het deeg met plasticfolie af voor 10 minuten. Op deze manier kan het deeg weer samentrekken en zal het vormen van de broodjes straks soepel gaan.

Vet een gedeelte van je werkblad in waar je straks de bolletjes deeg op kunt leggen. Verwijder vervolgens de folie over het deeg en smeer je handen licht in met wat zonnebloemolie. Knijp met je wijsvinger en je duim 100 gram van het deeg af. Vorm het deeg dan tot een bolletje deeg en leg deze apart op de ingevette plek.

IMG_6922

IMG_6924

Stap 2.

Werk op precies bovenstaande manier de rest van het deeg af en en dek alle deeg bolletjes dan af voor ongeveer 15 minuten zodat het deeg weer samen kan trekken. Het kan voorkomen dat je scheurtjes in het deeg ziet wanneer je de bolletjes aan het vormen bent, maar geen paniek want zodra je de deeg bolletjes laat rusten zal het deeg samentrekken en wordt het deeg weer soepel.

IMG_6949

IMG_6962

Stap 3.

Pak de gehakt vulling erbij en verwijder eventueel saus die is achtergebleven van het gehakt. Gooi deze saus niet weg, want die kun je straks gebruiken om de broodjes te besmeren. Verwijder de plastic folie waarmee je de bolletjes deeg hebt afgedekt en pak een bolletje deeg, die je als eerste had gevormd.

IMG_6972

Druk het bolletje deeg plat op je werkblad tot een ronde plak van ongeveer een dikte van een munt. Let er wel op dat je het bolletje deeg niet te plat druk, anders heb je straks een te dunne deeg.

IMG_6982

Stap 4.

Schep ongeveer twee volle eetlepels van de gehakt vulling op en leg dit in het midden van het rondje deeg. Let er wel op dat de gehakt vulling bij elkaar blijft liggen, zodat je het deeg straks makkelijk kun inpakken. Strooi boven de vulling wat geraspte kaas als je dat lekker vindt. Wat ik persoonlijk ook erg lekker vindt is om er een plakjes Cheddar kaas op te leggen, heerlijk!

IMG_7012

IMG_6993

 Stap 5.

Nu ga je het deeg voorzichtig inpakken, dit doe je door de randen naar het midden te brengen en het deeg samen te drukken met al je vingers. Let er op dat de vulling netjes in het midden blijft zitten en niets uit de randen steekt. Druk vervolgens het gevulde bolletje deeg een beetje plat en leg het deeg bolletje met de naad naar beneden. Ik heb een aparte dienblad ingevet met zonnebloemolie en heb hier vervolgens de gevulde deeg bolletjes op gelegd. Werk op deze manier de rest van de deeg bolletjes af totdat je alles hebt gehad.

IMG_6997

IMG_7002

Stap 6.

Wanneer je alle bolletjes hebt gehad en je ze hebt platgedrukt dek je het deeg af met plastic folie en laat je het deeg voor ongeveer 10 minuten rusten. Ondertussen kun je alvast de koekenpan op het vuur zetten en het laten warm worden.

IMG_7038

Stap 7.

Voor het afbakken van deze batbot broodjes gebruik ik een ‘Tefal’ koekenpan met een anti aanbaklaag. Deze koekenpan bakt de batbot broodjes perfect goudbruin aan beide kanten. Zet de koekenpan op een middelmatig vuur en laat de pan voor ongeveer 10 minuten goed warm worden. Pak de batbot voorzichtig op en leg deze in de verwarmde koekenpan. Druk dan de batbot broodjes voorzichtig nog wat aan in de koekenpan en laat de batbot broodjes dan aan beide kanten mooi goudbruin bakken voor ongeveer 15 minuten. Let er wel op dat je het vuur niet te hard hebt aanstaan, want dan zullen de broodjes snel bruin worden zonder dat ze gaar zijn.

Bak de rest van de batbot broodjes af op dezelfde manier en leg telkens de batbot broodjes op een brod met alluminimfolie eroverheen. Zo blijven de broodjes lekker warm en worden ze zacht.

IMG_7061

Deze broodjes zijn echt zonder overdrijven super lekker en ideaal voor tijdens de Ramadan. Je bent eventjes bezig met het bereiden van het deeg en de vulling, maar dan heb je ook zeker weten lekkere broodjes!

IMG_6944

 

ff1

180 antwoorden
  1. Jasmine
    Jasmine zegt:

    Tbarkellah 3la uw duidelijke foto’s en uitleg meid!!
    Als ik de batbots maak, opvul en ze 10min laat rijzen dan komen er gaten in bij mij?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam Jasmine, Super lieve compliment! Dankjewel lieverd. Dit komt doordat de vulling denk ik toch nog een beetje warm is. Dit kan ook zijn doordat je het deeg niet genoeg hebt laten rusten wanneer je bolletjes had gemaakt.En het kan er ook nog eens aan liggen, dat je misschien de bolletjes deeg te plat hebt gemaakt en het deeg hierdoor te dun is. Als je de volgende keer op deze 3 punten let, dan moet het inschAllah goed komen. Als je nog vragen hebt, dan hoor ik het wel meid. <3

      Beantwoorden
      • Hayat
        Hayat zegt:

        Hii, k had nooit gedacht dat het mij zou gaan lukken.. Tot nu toe dan haha. Ik ben ze aan het bakken alleen hoe zorg ik ervoor dat ook de zijkanten gaar worden. Het vuur staat al op zn allerzachtst en ze de onder en boven kant zijn al goudbruin helpp me

      • xfaatje
        xfaatje zegt:

        Hallo Hayat, Zo zie je maar weer hé. Super goed van je! Je kunt de batbot tegen de zijkant van de pan leggen, zodat deze ook warm worden en meebakken. Heeft het gesmaakt?

  2. Ibtissam
    Ibtissam zegt:

    Heeeerlijk ! Ziet er yummi yummi uit ! Ga ze ook proberen en idd ideaal tijdens ramadan . Bedankt voor het plaatsen ! Hahaha moest lachen om jou moeders stukje ,komt me heeel bekend voor haha! mama’s <3

    Beantwoorden
  3. Fatima
    Fatima zegt:

    Ik heb ze gister ook gemaakt met het zelfde recept die jij ook hebt gebruikt. En ze waren heeerlijk! Zeker een aanrader voor de ramadan.

    Beantwoorden
  4. Umm F
    Umm F zegt:

    Oh waauw maa shaa Allaah! Was afgelopen week nog opzoek naar een recept hiervoor maar alhamdulilaah is jouw recept het duidelijkst. Deze ga ik zeker proberen deze week in shaa Allaah, en indien een succes, ook regelmatig in de ramadaan. JazaakAllaahu gayran voor alle moeite die je doet voor je blogs, heel veel mensen hebben er profijt van alhamdulilaah. Ben al regelmatig doorverwezen naar jou blog hihi. Moge Allaah je zegenen en belonen ameen ❤️

    Ps: welke deegmachine heb jij? En kan die een brooddeeg enzo aan of wankelt hij heel erg?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam Umm F, super lief van je meid dankjewel! Leuk dat je het recept wilt uitproberen. Je zult er geen spijt van krijgen haha! Ik gebruik de Tristar MX4162 en hij werkt goed! Je kunt er prima, deeg, cake beslag etc. in maken geen probleem. <3

      Beantwoorden
      • Umm F
        Umm F zegt:

        JazaakAllaahu gayran. Heb het geprobeerd en ze waren heerlijk! Zou ik ze ook een dag van tevoren kunnen maken? En zoja, hoe zou ik ze dan het beste kunnen bewaren? Liefsx

  5. Loubna
    Loubna zegt:

    Salem oe alaikum

    Bedankt voor dit heerlijke recept!

    Ik had alleen een opmerking over dat gehakt in de koelkast kan afkoelen.
    Mij is altijd geleerd dat dat niet goed is voor het eten.
    Ivm bacteriën etc.

    Fatima heb jij misschien een foto van de tomatenpuree die jij gebruikt?

    Mvg Loubna

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam Loubna, hier heb je eigenlijk wel gelijk in, want ik kan me herinneren dit ook ergens gehoord of gelezen te hebben. Bedankt voor de informatie meid. Ik gebruik de tomatenpuree van HAK. Dit zit in een rode verpakking. Bedankt. <3

      Beantwoorden
  6. Fatimazahra
    Fatimazahra zegt:

    Salaam, zier er heerlijk uit tbarke Allah. Ik lees in j ingrediënten dat j suiker toevoegt maar lees t niet terug in de bereiding. Kan t weggelaten worden of moet t wel in t deeg?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Dankjewel lieve meid! Ook ik weet hoe het is als je net begint met koken en dan wil je het liefst alles zo duidelijk mogelijk hebben hihi. Dankjewel lieverd! ❤

      Beantwoorden
  7. Evelien
    Evelien zegt:

    Hallo, Ziet er heerlijk uit!! Kan ik de broodjes invriezen?
    Zoja..eerst bakken er dan invriezen of nog “rauw” invriezen?

    Beantwoorden
  8. Zahra
    Zahra zegt:

    Salaam ou3aleikoumou !
    Lijkt me heerlijk ! Zo heerlijk dat ik het vandaag wil maken. Ik heb helaas geen gehakt in huis. Denk je dat het ook lekker is met tonijn uit blik ? Xxxx

    Beantwoorden
  9. Ouissam
    Ouissam zegt:

    Hey meid, ziet er goed uit mashAllah ga ik zeker in de ramadan proberen in shaa Allah. Een vraagje is het ook te doen in de msemenpan? Of toch liever een tefalpan

    Beantwoorden
  10. Fayrouz
    Fayrouz zegt:

    Hoi Faatje,

    Wat een leuk recept zeg, mijn complimenten ook voor hoe je dit hebt opgeschreven !!
    And guess wat ? Ik ben dit nu ook aan het maken en dacht ik laat even een reactie achter. Ga zo door meid! Xx

    Beantwoorden
  11. Fatima Sahbaz
    Fatima Sahbaz zegt:

    Slm Faatje! Super leuke recepten met top uitleg, dank u wel hiervoor!
    De batbots wil ook eens proberen Insh’Allah… Maar kan ik deze ook invriezen en hoe??
    Bedankt xx

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam Fatima, super lief van je! Bedankt lieve meid. Je kunt deze broodjes zeker ook invriezen. Je bakt de broodjes af zoals uitgelegd. Laat ze dan afkoelen en vries ze direct in. Wanneer je er zin in hebt, haal je de broodjes uit de oven en verwarm je ze nog even kort in de oven of magnetron. <3

      Beantwoorden
  12. umharun
    umharun zegt:

    Salamoe alaikum lieve meid,
    wat lijkt mij dit gerecht lekker zeg
    ik ga inshallah morgen maken. ik had alleen een vraag over. kun je ook in de oven maken?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam Salwa, ja natuurlijk mag je dat vragen. Met een theelepel bedoel ik dus echt een lepel die je gebruikt bij de thee. Je kunt het vergelijken met een koffielepel. Als je even op theelepel googled, en kijkt naar afbeeldingen. Succes meid.

      Beantwoorden
  13. Ashley umm rayan
    Ashley umm rayan zegt:

    Sallam ik ben ze nu aan het maken ben echt benieuwd hahah

    Ik hou van je recepten alleen heb ik dit keer kip vulling

    Xxx

    Beantwoorden
  14. Sarah
    Sarah zegt:

    Hallo, de broodjes zien er echt heerlijk uit masha allah.
    Ik heb een vraagje over het laten rijzen in de over. Moet je de oven voor verwarmen op een bepaalde graden en dan uitzetten?
    Ik wil ze vanavond maken voor de iftar insha allah.

    Soukran

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Sarah, bedankt voor je lieve compliment! Je kunt de oven voor verwarmen, maar eerlijk gezegd doe ik dit alleen in de winter wanneer de keuken koud is. In de zomer doe ik dit bijna nooit. Heb je toch een iets koude keuken, dan raad ik je wel aan om de oven voor te verwarmen en dan uit te zetten. Succes, en alvast smakelijk eten. <3

      Beantwoorden
  15. soufia
    soufia zegt:

    Salaam Meid,

    Ziet er heerlijk uit en echt een duidelijke uitleg!

    zou je de deeg in de diepvries kunnen bewaren? Om voor een andere dag te kunnen maken of is dat niet aan te raden?..

    gr

    Soufia

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam Soufia, bedankt voor je lieve compliment! Ik bewaar af en toe het deeg in de koelkast, maar niet in de diepvries. Je kunt het deeg dus gerust afdekken met plastic en deze in de koelkast bewaren. Succes meid. <3

      Beantwoorden
  16. Youssra
    Youssra zegt:

    Salam wa3alaykom, ziet er heerlijk uit. Ik wil het heel graag vandaag maken maar heb geen griesmeel in huis is het mogelijk ook zonder of is dit echt verplicht?

    Beantwoorden
  17. khamissa
    khamissa zegt:

    Salaam mo3alaykoum

    Heb ze vandaag gemaakt maar heb de deeg op gevoel gemaakt. Maar wat ik van jou heb is om ze met olie uit te smeren ipv meel te gebruiken. Heel fijn om zo te werken met olie nooit meer met meel. Heel handig….thanx

    Beantwoorden
  18. Sim
    Sim zegt:

    Ziet er heerlijk uit! Tbarkellah 🙂

    Ik hbe ze gisteren gemaakt, was er totaal niet tevreden mee 🙁 Ze waren zo droog… ik heb geen keukenmachine, zou het daardoor komen? Het deeg was droog en tijdens het bakken ook hard..

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Sim, Allah ibarkfiek meid. Het deeg hoort juist lekker zacht te zijn. Ik denk dat je het deeg te kort hebt gekneed. Heb je wel heel het water gebruikt, dat aangegeven staat in het recept? Ik denk dat je de volgende keer het deeg iets langer moet kneden en het ook goed moet laten rijzen. Volgende keer lukt het je inschAllah. <3

      Beantwoorden
  19. mimi
    mimi zegt:

    Salammeid! Allereerst maa shaa Allah wat heb jij heerlijke en duidelijke recepten. Mijn vraag gaat eigenlijk over de bolletjes die je maakt. Ik heb nog steeds niet onder de knie hoe ik ongeveer even grote moet maken. Wst resulteert in broodjes van verschollemde formaten haha. Heb je tips voor mij hoe ik dat kan verbeterem?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam 3likoem Mimi, bedankt voor je super lieve compliment meid, Allah ibarkfiek! Ik kan je een tip geven om gelijke bolletjes te maken. Wat je kunt doen is wanneer je het deeg hebt laten rusten het uitrollen in een rechthoekige vorm. Dus eigenlijk gewoon een lange staaf. Pak dan een mes en snijd de rechthoekige deeg in het midden. Je hebt dan twee delen deeg zeg maar. Die snijd je dan ook weer in het midden, en als het kan snijd je die ook weer door het midden. Zo heb je gelijke bolletjes schat. Wat je ook kunt doen is de bolletjes deeg afwegen. Hoop dat je hier iets aan hebt. Als je foto’s nodig hebt om te kijken wat ik precies bedoel, dan kun je naar het recept van de kruidenboter olls. Daar laat ik zien hoe je het deeg gelijk kunt snijden. Succes meid. <3

      Beantwoorden
  20. kloudia
    kloudia zegt:

    Hoi, dankjewel voor dat mooi en lijkt heel lekker batbot. Ik maakt het vandaag voor het eerst alleen zit zulke schuurtje in mijn bolletjes hoort het zo? Wilde foto bij toevoegen alleen lukt me niet. Alvast bedankt

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Kloudia, bedankt voor je lieve compliment. Als je het deeg niet lang genoeg laat rusten, en direct bolletjes gaat vormen van het deeg dan zullen er scheurtjes in het deeg ontstaan. Dus de volgende keer voordat je de bolletjes gaat maken moet je het deeg echt minstens 10 minuten laten rusten.

      Beantwoorden
  21. Umm
    Umm zegt:

    Lieve Faatje,

    Ik wil je bedanken voor alle recepteren die je met ons deelt. Wat jouw site uniek maakt is dat je het echt stap voor stap uitlegt inclusief duidelijke foto’s.

    Bedankt en ga zo door!

    Veel liefs.

    Beantwoorden
      • Umm
        Umm zegt:

        Ameen. Moge Allah jou belonen voor het delen van jouw heerlijke recepten. Ik ben nu bezig met jouw batbot maar heb er alle vertrouwen in dat het moet lukken.

        Liefs van mij.

        Ps: recepteren moet recepten zijn natuurlijk haha!

  22. fadilla
    fadilla zegt:

    dag

    ik had ze ook gemaakt met een ander recept maar het deeg was wat te plakkerig in de mond.
    hoe weet ik of er voldoende melk in zit en die 1 theelepel gist is dat 1 zakje gist van dr oetker voldoende. volgende keer probeer ik jouw recept

    bedankt alvast

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Fadila, wanneer je een samenhangend deeg hebt dat elastisch is, dan weet je dat je genoeg melk hebt toegevoegd. Ik gebruik ook het zakje gist van Dr. Oetkerm, maar hier gebruik je maar 1 eetlepel van.

      Beantwoorden
  23. Houda
    Houda zegt:

    Dag lieverd, je bent een toppertje in de keuken petje af hoor! Ik had een vraagje, als je de broodjes gaat afbakken gebruik je dan olie of boter in de koekenpan.. Xx

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Houda, Bedankt lieve schat! Nee, hoor is niet nodig meis. Tenzij je niet een anti-aanbak koekenpan hebt. Dan zal ik wel een klein beetje zonnebloemolie gebruiken. <3

      Beantwoorden
  24. Sarrah
    Sarrah zegt:

    Hoi, Ik wil deze vanavond maken voor zaterdag. Kan ik ze dan gewoon in de oven doen op 150 graden? Of eerst ontdooien in de magnetron? Bedankt alvast voor je reactie.

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Sarrah, je kunt de broodjes op voorhand al maken en in de diepvries stoppen. Haal ze op de dag zelf uit de diepvries en laat ze even ontdooien in het zakje. Verwarm de broodjes dan kort in een koekenpan of in de oven.

      Beantwoorden
  25. Chaimae
    Chaimae zegt:

    Hoii ik wil dit recept ook uitproberen vanavond alleen heb nog een klein vraagje, nadat je de vulling erin hebt gezet kan je ze dan meteen afbakken of moet je nog een bepaalde tijd wachten.

    Ps sorry voor bovenstaande reactie die was perongeluk haha!

    Beantwoorden
  26. noor
    noor zegt:

    Salam Fatima,
    Heb ze gemaakt, maar ze zien er droog uit. Het lijkt op gewoon marokkaans brood en niet op batbot. Heb ipv een el gist het hele zakje gebruikt. Voor de rest geen melk. Wel steeds goed laten rusten. Ik heb jouw ander recept v de gewone batbot ALS eerste gevolgd en toen dit recept afgemaakt vwb de vulling. Ik vind het wel vreemd dat de twee recepten voor wat betreft de basis zo van elkaar . Is dat een bewuste keuz, omdat het broodje voor de vulling Anders Moet zijn? Hoop InshAllah dat ik het snel onder de knie krijg, begin nu wel hoop Te verliezen.
    Beslama u

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Noor, allereerst wil ik even aangeven dat de melk de broodjes juist zacht maakt. En welk ander recept bedoel je precies? Bedoel je de mini batbot? Die kneed ik inderdaad zonder melk, omdat deze iets anders moeten zijn dan de gevulde batbots. Ik hoor het graag, dan kan ik je verder helpen.

      Beantwoorden
  27. ouiss
    ouiss zegt:

    Hallo faatje, super dat je je kookkunsten met ons deelt! Ik zie bij de ingredienten van het deeg dat er suiker bij moet. Maar ik zie het niet terug in de omschrijving ? Liefs ouiss

    Beantwoorden
  28. Bouchra
    Bouchra zegt:

    Supermooi recept! Ben dol op je werk. Ik heb deze broodjes ook gemaakt maar dan worden de broodjes zo dik waardoor de randen wit blijven en de inhoudt propt zich aan 1 kant van het deed. Wat doe ik verkeerd?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Goedemiddag Bouchra, Allereerst bedankt voor je lieve compliment! Je kunt de volgende keer erop letten dat je het bolletje gevulde deeg iets platter drukt. Wat betreft de vulling is het misschien een idee om het gehakt iets meer te kruimelen en de groenten iets kleiner te snijden. Zo kun je de vuulling meer over de oppervlakte verdelen. Als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag van je.

      Beantwoorden
      • jorine
        jorine zegt:

        bedankt, vandaag gemaakt met alleen uw gemarineerde gehakt en ceddar kaas…heerlijk..
        alleen nog een vraag hoeveel moet het deeg rijzen en moet ik de batbot gebakken invriezen of rauw?..

        ze zijn echt super lekker en heel goed uitgelegd..bedankt

      • xfaatje
        xfaatje zegt:

        Hallo Jorine,

        Alleen met gehakt en kaas zijn deze broodjes ook heerlijk inderdaad hmm! Het deeg moet zeker 60 minuten rijzen en als je de batbot wilt invriezen, dan doe je dit nadat je de broodjes hebt afgebakken en ze nog ietsjes warm zijn. Bedankt voor je lieve compliment!

  29. Samira
    Samira zegt:

    Tbarka Allah 3lik….lekker zoals gewoonlijk. Deze wil ik ook maken maar dan ff zonder vulling voor uit te proberen. Moet ik dan nadat ik bolletjes heb gemaakt en ze zijn gerezen beetje platdrukken en dan beginnen met bakken? Chokran hbiba alvast

    Beantwoorden
  30. Maryam
    Maryam zegt:

    Heey Faatje,
    Ik sta op het punt om die batbot te maken maar heb geen gist in huis.. Is het mogelijk om het ook met bakpoeder te doen? En anders zou ik een gist blokje moeten halen maar weet de verhoudingen daar niet van..
    Hoop zsm op je antwoord! Xx

    Beantwoorden
  31. Umm N.
    Umm N. zegt:

    Assalamoe alayki Fatima.
    Ik heb de broodjes zojuist gemaakt en ze zijn echt heerlijk!! Echt een superrecept.
    Baarakallaahoe fieki!!

    Beantwoorden
  32. Carolien
    Carolien zegt:

    Ik heb een keer marokkaans brood geprobeerd te bakken en ze werden niet lekker zacht. Kan dat komen doordat ik er geen aluminium overheen heb gedaan? Want volgens mij lijkt het wel op elkaar..
    Verder was het brood ook lekker en luchtig, alleen was de korst keihard.
    Groetjes carolien

    Beantwoorden
  33. Carolien
    Carolien zegt:

    Oh en nog een vraagje: de meeste recepten doen water bij het deeg i.p.v. Melk. Kan je mij vertellen wat het verschil is?
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Carolien,

      Klopt, je kunt of water of melk gebruiken. Als je melk gebruikt, dan krijg je een iets zachter deeg. Melk gebruik ik vaak voor de zoete broodjes of in dit geval dan voor deze batbot. Maar je kunt ook prima enkel water gebruiken. Succes!

      Beantwoorden
  34. Najlae
    Najlae zegt:

    Hoi Faatje,

    Bedankt voor al je heerlijke en duidelijk omschreven recepten. Je recepten zijn voor mij in elk geval heel vaak een redding in nood :-D. Ik heb gisterenavond deze batbots gemaakt en ze smaken inderdaad erg lekker. De broodjes werden bij mij uiteindelijk alleen wel erg dik/bol waardoor je soms meer deeg dan vulling proefde. Heb jij een idee waar dit aan kan liggen? Ik heb ze naar mijn idee wel goed platgedrukt..

    Liefs

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Najlae,

      Aah, zo lief van je! Allahoema Bareek lieverd! Nou als je batbot iets te dik zijn, dan raad ik je aan om de bolletjes eerst iets kleiner te vormen. Daarna moet je proberen om bij het platdrukken van het deeg dit zo dun mogelijk te doen. Wel opletten dat het weet niet TE dun is, want dan kan je deeg scheuren. Succes meis! Xx

      Beantwoorden
  35. Hanane
    Hanane zegt:

    Hey fatima,

    een vraagje. ik wil het graag ook maken maar heb geen fijne griesmeel in huis. op mijn zak staat moyenne. kan ik het ook met moyenne griesmeel maken?

    Beantwoorden
  36. Hajar
    Hajar zegt:

    Salam, echt een super recept. Ik heb een vraagje ik heb het gevoel dat de zijlant niet goed bakt, waardoor mijn batbots te bruin zijn geworden. Hoe kan dat?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Hajar,

      Je moet het vuur sowieso op de middelmatige stand zetten. Je kunt de batbot op de zijkanten leggen tegen de rand aan, zodat de randen ook iets kunnen kleuren. Bedankt Xx

      Beantwoorden
  37. nour
    nour zegt:

    Salam faatje,

    In je recept staat 1.5 thl gist, maar in de commentaren heb je het over 1 thl gist. Hoeveel gist gebruik je precies….weet je toevallig ook hoeveel gram dit is?

    Beantwoorden
  38. N
    N zegt:

    Salaam Fatima,
    Er staat dat je de gist met wat lauwe melk en suiker in een kommetje apart moet doen. Bedoel je daarmee de hele 400ml? Zo niet vind ik nergens terug wanneer je het mengsel van gist melk en suiker moet toevoegen aan de bloem?

    Beantwoorden
  39. Sarah Ettayeby
    Sarah Ettayeby zegt:

    Hoi!
    Ik wilde eventjes zeggen dat je recepten top zijn! De batbotjes zijn supergoed gelukt! Thank you en ga zo Door!
    Xx

    Beantwoorden
  40. Sak
    Sak zegt:

    Salaam fatima, ziet er heeerlijk uit tbarkallah!! Ik vroeg me af of ik ook grove smida kan gebruiken. Heb namelijk de fijne niet maar wel de andere graag hoor ik dit can je xxx

    Beantwoorden
  41. Nour
    Nour zegt:

    Ik ga ze morgen proberen!! 😀 ze zien er zo overheerlijk uit! Een klein vraagje: Smeer je je pan in met vetstof voor je ze bakt?
    Groetjessss

    Beantwoorden
  42. faatje
    faatje zegt:

    MashaAllah wat een goed recept en duidelijk. Ik heb ze zo vaak geprobeerd en ze wilde maar niet lukken. Met jou recept eindelijk gelukt!!!

    Baraka Allaho fiki…
    ga zo door.

    Beantwoorden
  43. Salima
    Salima zegt:

    Hoi! Ff een vraagje, wat kan ik t beste doen om ze net voor maghreb af te bakken. Want mijn deeg heeft nu een uur gerezen maar als ik ze nu ga maken dan zijn ze niet zo vers. Kan ik de gerezen deeg gewoon 5 uur laten of alvast rondjes maken en dan laten of gewoon in de koelkast bewaren? ?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Salima,

      Je kunt het deeg in de koelkast zetten, nadat het lang genoeg heeft gerezen. Wat ik altijd doe is de batbot gewoon allemaal afbakken en net voor de magreb even opwarmen in de koekenpan en serieus ze smaken dan ook heerlijk!

      Beantwoorden
  44. umm r
    umm r zegt:

    Salamu allaykum,

    ik heb ze gisteren gemaakt. En ik ben er heel trots op ze zijn heel goed gelukt. Echt super blij, goed hoor meid jouw receptenzijn altijd zo duidelijk.

    Beantwoorden
  45. Brenda
    Brenda zegt:

    Hoi!
    Wat houd 1.5 thl gist ongeveer in? Ik gebruik dan die droge gist zakjes van dr oetker van 8 gram.. 1 zakje genoeg of wat raad je aan? Een theelepel kan qua grootte ook weleens verschillen. Ik heb al eens batbot gemaakt maar was niet tevreden over het deeg. Wil jouwe heel graag uitproberen 😍

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Brenda,

      Met 1,5 thl. Gist bedoel ik dus 1 hele theelepel+ een halve theelepel. Maar 1 zakje gedroogde gist is ook voldoende voor het deeg. Dit recept lukt mij en vele andere altijd, dus jou hopelijk ook! Succes meis Xx

      Beantwoorden
  46. Chaimaa
    Chaimaa zegt:

    Salaam fatii,

    Tbarellah 3lik, je hebt echt super duidelijke en lekkere recepten. Ik wilde zojuist batbout broodjes maken, alleen heb ik geen melk. Zou dit eventueel ook met water lukken?

    Kusjes, Chaimaa

    Beantwoorden
  47. Siham
    Siham zegt:

    Salam fatima.. ik heb ze gisteren gemaakt en ze waren echt zo lekker!! Ik heb precies zelfde keukenmachine als de jouwe besteld dus nu ga ik lekker aan de slag met al je deegwaren recepten!! Super super duidelijke uitleg!! Nog even random een vraagje.. wanneer komt er een Marokkaans brood recept.. ik wacht echt op jouw recept zodat ik zeker weet dat het lukt hihihi
    Bedankt voor alle moeite topper!!

    Dikke kus

    Beantwoorden
  48. Sivan
    Sivan zegt:

    Heey lieverd.. als een jong getrouwde vrouw ken ik eigenlijk niet zo heel veel recepten.. jou blog helpt mij altijd om iets lekkers thuis op tafel neer te zetten.. dankjewel! Nou wilde ik vragen of deze batbots ook met zelfrijzend meel ipv bloem kunnen gemaakt worden? X

    Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Hallo Sivan,

      Dat is een lief complimentje! Eerlijk gezegd zou ik geen normaal bloem gebruiken, omdat in zelfrijzend bloem bakpoeder zit. Bij de bloem zelf ga je ook nog eens gist toevoegen daarom. Xx

      Beantwoorden
  49. Melek
    Melek zegt:

    Selam aleykum! Leuke site heb je ten eerste.

    Ten 2de heb ik vraagje ik wil deze broodjes proberen maar kan het ook met maismeel ipv van bloem? Dat schijnt gezOnder te zijn namelijk… En weet je toevallig of ik irmik (durum buğdayı irmiği) kan gebruiken? Ik woon namelijk in turkije dus dat is wat ik hier kan vinden aan griesmeel.. alvast bedankt! En ik zal vast meer van je recepten gaan proberen want vind dat je alles super goed uit legt maşallah voor jou!

    Groetjes melek

    Beantwoorden
  50. Rayhana
    Rayhana zegt:

    Hoi Fatima, heb precies je recept gevolgd tijdens het bakken in zo een marokkaanse koekepan … waren zo mooi bruin etc … maar daarna wilde ik proeven en was het binnen nog niet gaar de deeg… wat doe ik niet goed??? De pan goed verwarmen ?? Want ik had laag vuurtje gedaan en hij werd mooi dik tijdens het bakken

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Rayhana,

      Dan denk ik dat je de broodjes(buitenkant) te snel hebt gebakken. Voordat je begint verwarm je altijd de koekenpan op laag vuur. Als de pan al te warm is wanneer je de broodjes afbakt, dan zullen de broodjes tijdens het bakken gelijk bruin kleuren. Hierdoor denk je dan dat de broodjes gaar zijn, maar dat is dus niet. Ik raad je aan de volgende keer de pan op middelmatig vuur te verwarmen en de broodjes dan rustig af te bakken.(nooit vuur te hoog zetten)

      Beantwoorden
  51. Jajat
    Jajat zegt:

    Salam aleykoem fatima,
    Ik wil deze broodjes gehakt nu maken maar welke drooggist heb ik nodig die van albertheijn die groene zakje of die blokje die blauwe?

    Gr

    Beantwoorden
  52. assma
    assma zegt:

    Salaam alaikoem,
    Ziet er heerlijk uit.
    Zou ik ze helemaal klaar kunnen maken en dan half uur voor iftar kunnen afbakken. Zoja hoe moe en waar moet ik ze bewaren?

    Beantwoorden
  53. Zizi
    Zizi zegt:

    Hoi Faatje,

    Ik heb de batbot vandaag uitgeprobeerd en het is helemaal verkeerd gegaan.
    Toen ik het al uit de oven had uitgehaald(ik heb geen oven aangezet) was het al vochtig..?
    Daarna is de rest ook niet meer zo soepel gegaan helaas. Ik kreeg gaten in me deeg terwijl me vlees goed was afgekoeld.
    Heb je misschien tips voor mij i love batbots and your recepten!
    Help a girl out xx

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Zizi,

      Als je gaten in het deeg krijgt, dan komt dit doordat je het deeg waarschijnlijk niet even hebt laten rusten. Toen je bolletjes van het deeg maakte heb je toen het deeg weer even afgedekt? En had je het gehakt goed gekruimeld tot kleine stukjes? Hierdoor kan het deeg ook scheuren als er te grote stukken in de vulling zitten.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  54. Chirine
    Chirine zegt:

    Salaam,
    Ik had het volgens mij al eerder gevraagd alleen weet ik niet meer bij welk recept. Misschien had ik het op YouTube gevraagd. Ik wilde graag weten hoelang ik het deeg moet kneden met de hand.
    Jou recepten lukken trouwens altijd. Dankjewel daarvoor 😀

    Beantwoorden
  55. Najat
    Najat zegt:

    Hallo Fatima, vandaag ga ik deze maken InshaAllah. Heb een vraagje..Kan ik bij gehakt ook een beetje tomatensaus toevoegen? Ik dacht dat maakt het nog lekkerder of niet? Ik volg je trouwens sinda kort op snapchat. Ik ging stuk toen je man de staande wand een reuzenrad noemde hihihi. Groetjes Najat

    Beantwoorden
  56. R
    R zegt:

    Heyy
    K had dit nog nooit gegeten of gemaakt maar wat is dit lkr zeg en wat een goede uitleg
    Voor k het wist had k er 20 en voor k het wist waren ze op whahah
    Nu voor de 2de x deze week aan het maken
    Dankjewel

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *