DSCN4821

Slagroomtaart

Wat heb je nodig?

  • Dr. Oetker Biscuitmix
  • 4 eieren
  • 50 ml melk

Garnering:

  • 500 ml slagroom
  • 2 zakjes Klopfix
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • Aardbeienjam
  • Nougatine
  • Fruit naar wens

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 150 graden en bekleed je springvorm met bakpapier en zet deze even apart.

Pak dan een beslagkom en mix de biscuitmix samen met de eieren en de melk. Ik heb het eerst op de laagste stand voor 2 minuten gemixt en dan op de hoogste stand voor 8 minuten tot een luchtige massa.

Stop dan de biscuit in de voorverwarmde oven op 150 graden voor 30/35 minuten. Ik heb na 20 minuten de oven op 160 graden gezet.

Pictures

Pictures1

Wanneer je biscuit gaar is laatje het voor 10 minuten afkoelen in de springvorm en dan verwijder je de springvorm en dan laat je de biscuit nog volledig afkoelen.

Vullen en decoreren van de taart

Zet alvast wat fruit klaar die je wilt gebruiken en doe twee volle eetlepels aardbeienjam in een schaaltje en zet dit even apart.

Pak een beslagkom en gier hierin de twee bekertjes slagroom samen met de twee zakjes klopfix en de twee zakjes vanillesuiker. Klop de slagroom dan met een handmixer op de hoogste snelheid stijf en dek je kom af met huishoudfolie en zet de slagroom voor 10 minuten in de koelkast zodat het kan opstijven.

Pictures2

Leg een hand zachtjes op de biscuit zodat deze niet verschuift en snijd met behulp van een taartzaag of gewoon een mes de biscuit een maal horizontaal door midden. Ik heb dit keer de biscuit een keer doormidden gesneden, maar je kunt de biscuit natuurlijk ook twee keer doormidden snijden.

Bestrijk het onderste deel van de taart met de aardbeienjam en verdeel deze netjes met een spatel of een met de achterkant van een eetlepel. Pak dan weer de slagroom erbij en pak hiervan een flinke eetlepel en verdeel deze gelijkmatig over de laag aardbeienjam.

Als je de taart in twee delen hebt gesneden dan kun je de slagroom op de tweede laag smeren. Leg dan de bovenste deel van de taart voorzichtig op de slagroom en druk deze zachtjes aan.

Pictures3

Pak dan een volle eetlepel van de slagroom en bestrijk met behulp van een spatel of met de achterkant van de lepel de hele taart. Decoreer de randen van de taart dan met de Nougatine en druk met je hand de Nougatine voorzichtig tegen de randen aan.

Vul dan een spuitzak met de overgebleven slagroom en spuit op de bovenkant van de taart acht toefjes en dan kun je de slagroomtaart decoreren met fruit naar wens.

Pictures4

Een eigen gemaakte taart is zo lekker en het is ook nog een super leuk om te doen! Het ziet er misschien moeilijk uit, maar het is echt zo simpel als wat! Dus heb je binnenkort een feestje of heb je gewoon zin in wat lekkers? Ga dan je keuken in en tover een lekkere slagroomtaart met lekker fruit tevoorschijn! 1 ding is zeker, iedereen zal er van gaan genieten haha!

DSCN4822 (2)

39 antwoorden
  1. Danielle
    Danielle zegt:

    Het kan denk ik ook gemaakt worden met kant en klare (spuit) slagroom toch? Dat ik desnoods de buitenkant bestrijk met botercreme? Wil het graag morgen maken maar heb geen bakjes slagroom en klopfix in huis.

    Beantwoorden
  2. Maryam
    Maryam zegt:

    Jummie leuk idee voor l3ied. Ik heb vaker een slagroomtaart gemaakt en bij mij zakt het slagroom op een gegeven moment, weet jij waar dit aan ligt?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Maryam, Is zeker een aanrader voor el3ied inschAllah! Uhm dat kan komen, omdat je de slagroom niet te stijf genoeg hebt geklopt meid! Hierdoor kan de slagroom inzakken <3

      Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Allereerst excuses voor mijn late reactie meid! Je kunt de taart zeker een dag van te voren maken en de slagroom blijft gewoon goed stevig. Had je de taart nog gemaakt meid?

      Beantwoorden
  3. Samira
    Samira zegt:

    Ziet er heerlijk uit!!! Ik wil dit maken voor el3ied in shaa Allah! Alleen vraag ik me af of ik dit ook vandaag kan maken, voor morgen? Dus dan zit het erg lang in de koelkast, of is ie echt vers lekkerste? Want koude slagroomtaart is ook lekker. En kan ik die Nougatine weglaten en in plaats daarvan bv Witte chocoladekrullen gebruiken?? Ik hoor graag van je! Liefs, Samira

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Allereerst excuses voor mijn late reactie meid! Je kunt de taart altijd een dag van te voren maken en de volgende dag smaakt de taart nog heerlijk! Je kunt ook chocoladekrullen gebruiken ipv nougatine, alleen dan moeten de chocoladekrullen wel direct uit de koelkast komen. Hoop dat je de taart nog hebt kunnen maken met El3ied! <3

      Beantwoorden
  4. Aitt
    Aitt zegt:

    Salaam toppertje
    Ik ben serieus een kijkje aan het nemen op je topblog! Ma sha Allaah
    Nou had ik een vraagje, ik heb geen zakjes klopfix alleen die grote kan je eens even vertellen hoeveel gram 1 zakje klopfix precies is?
    Dank je wel <3

    Beantwoorden
  5. Besma
    Besma zegt:

    Salaam oe3lakoem,

    Waar kan ik nougatine halen? Koop je dat gwn kant en klaar?

    Ziet er echt lekker uitt yammieee haha bedankt voor het delen! Je helpt me echt in de keuken. Door jou recepten krijg ik zin om van alles te maken hihi xx

    Beantwoorden
  6. salma
    salma zegt:

    salam alikoum
    kan ik deze taart smeren met botercreme en abrikozen jam en bekleden met fondant en dan ook laten invriezen?
    wa salam

    Beantwoorden
  7. Seleyna
    Seleyna zegt:

    Fatima, ik heb de slagroom zeker 10 min met de mixer stijf gemaakt (dacht ik) en vervolgens 20 min in de koelkast gedaan, maar hij is erg slap.. Weet jij hoe dan komt?

    Beantwoorden
  8. saida
    saida zegt:

    hoi,

    Ziet er super goed uit. Ben deze van plan om te maken met eid. Is het mogelijk om het een dag van tevoren te maken?
    Mijn andere vraag is waar haal je dat mes/zaag vandaan die de biscuit mee door midden zaagt?

    Groeten,

    Saida

    Beantwoorden
  9. Chaymaa
    Chaymaa zegt:

    Hi Faatje,

    Een vraagje aan jou , heb je iets ingesmeerd in die springvorm of was het met die bakspray van dr oetker.

    En heb je ook bakpapier gebruikt.

    Groet,

    Chaymaa

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Chaymaa,

      Als ik een springvorm gebruik, dan bekleed ik deze altijd met bakpapier. Want uiteindelijk kun je de vorm toch openen. Als ik een andere bakvorm gebruik, dan vet ik deze in met bakspray.

      Beantwoorden
      • Chaymaa
        Chaymaa zegt:

        Hi Faatje,

        Heb m toch gemaakt superlekker bedankt voor de recept.

        Topmeid mashallah ga zo door met je
        kookkunsten

        X Chaymaa

  10. Hodan
    Hodan zegt:

    Hoiii! Masha Allah ziet er egt heerlijk uit. Ik woon in london..wanneer ik in nl kom is slagroomtaart een van de eerste dingen die k altijd MOET halen!😄
    Ik zou dit recept graag willen proberen..heb gegoogled naar nougatine..maar kan t niet vinden. Maar ik wil hier niet iets anders voor in de plaats nemen vind juist dat dit een slagroomtaart compleet en het lekkerst maakt. Enig idee hoe ik hier aan kan komen? X

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Hodan,

      Ik begrijp je helemaal hoor, want zelf ben ik ook echt een slagroomtaart liefhebber haha! Als je geen nougatine hebt kun je ook makkelijk geraspte chocolade gebruiken voor de zijkanten. Of bijvoorbeeld gehakte amandelen, walnoten, hazelnoten en ga zo maar door. Succes meis! Xx

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *