DSCN64233

Frambozen Cake

Wat heb je nodig? (12 personen)

  • 3 eieren
  • 180 gram suiker
  • Zakje vanillesuiker
  • 100 ml zonnebloemolie
  • Theelepel citroenrasp
  • 180 ml Milk&Fruit
  • 200 gram bloem
  • Zakje bakpoeder
  • snufje zout
  • 200 gram frambozen

Topping:

  • 125 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • Frambozen
  • Geraspte kokos

Bereidingswijze::

Mix in een beslagkom de eieren samen met de suiker en de vanillesuiker goed romig voor ongeveer 5 minuten. Voeg de olie, citroenrasp en de Milk&Fruit er dan aan toe en mix dit ook samen. Voeg dan de bloem eraan toe die je samen hebt gemixt met het zout en het zakje bakpoeder en mix dit samen tot een luchtig beslag. Pak dan een spatel en ga er nog kort doorheen zodat je zeker weet dat alles goed is gemixt.

Frambozen Cake

Frambozen Cake1

Meng de frambozen met een eetlepel bloem voorzichtig samen en gooi dit dan bij het beslag. Ga dan voorzichtig met een spatel door het beslag totdat alle frambozen onder het beslag zitten. Doe dit wel voorzichtig zodat je frambozen mooi heel blijven!

Giet het beslag dan voorzichtig in een ingevette en met bloem bestoven bakvorm en stop de cake dan in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 40 minuten. Ik heb een bakvorm gebruikt van 21×21 cm.

Laat de cake na het bakken ongeveer 20 minuten in de vorm afkoelen voordat je de cake uit de vorm stort.

Frambozen Cake2

De topping.

Mix de slagroom stijf met de twee eetlepels suiker en zet de slagroom dan in de koelkast voor 20 minuten zodat het kan opstijven. Pureer dan ongeveer 5 frambozen en schep de frambozenpuree dan met een spatel door de slagroom heen en zet de slagroom dan weer in de koelkast voor ongeveer 10 minuten.

Wanneer de cake volledig is afgekoeld smeer je de topping erbovenop en garneer je het met geraspte kokos en wat frambozen!

Ik heb deze frambozen cake gemaakt om mee te nemen op visite en het was zonder overdrijven een groot succes! Iedereen van mijn familie heeft genoten van deze cake en ik moest en zou het recept direct met ze delen haha 

DSCN63999

Eetsmakelijk

74 antwoorden
  1. Amel
    Amel zegt:

    Ik heb dit gerecht vanmiddag gemaakt……………….en wauw ik ben echt aan het smullen. TOP!!

    Soukran bezaf dat je dit soort geweldige recepten met ons deelt.

    xx amel

    Beantwoorden
  2. Zara
    Zara zegt:

    Ik heb hem net uit de oven gehaald, en hij ruikt al heerlijk. Zometeen de topping erop, en straks meenemen voor op bezoek. Ben erg benieuwd =)

    Beantwoorden
      • Zara
        Zara zegt:

        Hij was helemaal op! Iedereen was er gek op, ik citeer mijn schoonbroer “zo lekker, vooral omdat ie niet droog is” :p

        Zeker voor herhaling vatbaar, moest hem van me man alweer maken voor el3ied.

        Bedankt voor het recept meid x

  3. ikrame
    ikrame zegt:

    Hoi,

    Ben benieuwd naar deze cake. Even een vraagje: is citroenrasp optioneel? Zou ik het eventueel kunnen vervangen met ieder anders?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Allereerst excuses voor mijn late reactie meid! Deze cake raad ik je echt aan meid! En je hoeft zeker geen citroenrasp te gebruiken hoor. Je kunt het vervangen met wat je zelf wilt of het zelfs weglaten! <3

      Beantwoorden
  4. yasmin
    yasmin zegt:

    Heb de cake net gemaakt. Heb diepgevroren frambozen gebruikt. Helaas is daardoor de cake heel zuur geworden. Ik baal als een stekker.

    Beantwoorden
  5. Fatima
    Fatima zegt:

    Salam Fatima,

    Ik ben nu bezig met deze cake .. Ik heb helaas geen frambozen over voor de topping.. Is dat een minpunt? Ik ben pas getrouwd en probeer nu echt van alles uit. Ik kijk echt uit naar meer! Masha Allah 3lik!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Allereerst sorry voor mijn late reactie. Oh dat is echt geen probleem hoor meid! Je hoeft niet perse frambozen te gebruiken voor de topping. Mabrouk nog meid en moge Allah swt jullie huwelijk zegenen inschAllah! <3

      Beantwoorden
  6. jessica
    jessica zegt:

    Ik wil deze cake ook proberen te maken. Wel een vraagje. Moet je eerst bloem, zout en bakpoeder mixen?
    En vind jij die milk en fruit lekkerder dan gewone melk?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Allereerst sorry voor mijn late reactie. Je mixt inderdaad de bloem, zout en bakpoeder samen. Milk&Fruit geeft echt zo’n lekkere smaak aan de cake meid. Ik raad je het echt aan! <3

      Beantwoorden
  7. Yasmine
    Yasmine zegt:

    Selaam, moeten de frambozen eerst ontdooid worden of hoeft da niet?
    Moet de cake onderste boven liggen voor de topping?

    Hartelijk dank x

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Allereerst sorry voor mijn late reactie. Je moet de frambozen inderdaad eerst laten ontdooien meid. Wanneer de cake gaar is en afgekoeld is draai je deze om. <3

      Beantwoorden
  8. Assia
    Assia zegt:

    Allereerst je bent een topper tbarkallah 3liek!
    Klein vraagje….zou je de frambozen cake en chocolade marscapone cake ook in papieren muffinvormpjes kunnen doen? Dus beetje cupcake idee? Vind ik zelf praktischer….maar moet dan wel zelfde resultaat behalen ander doe ik het niet. Overigens mijn complimenten voor de duidelijkheid in het plaatsen van je recepten. Mooi stapsgewijs! Alhamdolilah alles is tot nu toe goed gelukt!

    Ik hoor graag zsm van jou.

    Liefs

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam 3likoem Assia! Super lief van je dankjewel lieverd! Je kunt dit recept zeker gebruiken om er cupcakes van te maken! Succes meid en als je nog vragen hebt hoor ik het graag! <3

      Beantwoorden
  9. Yasmine
    Yasmine zegt:

    Selaam,
    Heb deze cake gisteren gemaakt en hy was heeeerlyk , iedereen vond hem lekker. Ben grote fan .je bent echt en topper twarkellah 3liek x

    Beantwoorden
  10. maryam
    maryam zegt:

    Hoi fatima,
    Graag wil ik weten of ik deze taart ook een dag van te voren kan maken zo ja, hoe kan ik hem dan het verst bewaren??
    Groeten Maryam

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Maryam, dit kan zeker. De cake zal de volgende dag zelfs nog lekkerder smaken. Je kunt de cake gewoon afdekken met folie of je bewaart de cake in een taartendoos. Eigenlijk maakt het niet uit hoe je de cake bewaard, als je de cake maar afdekt.

      Beantwoorden
  11. Naoual
    Naoual zegt:

    Sallam, aller eerst wil ik je bedanken voor al de heerlijke recepten die je met ons deelt, shokran. Ik heb vandaag deze cake gemaakt en ik heb alle stappen gevolgd zoals je deze beschreven hebt, alleen is mijn cake heel zwaar en compact geworden i.p.v. lekker luchtig. Heb jij enig idee waar dit aan kan liggen? Ik weet niet wat ik fout heb gedaan en wil het recept graag nog een keer proberen.
    Ik hoor het graag van je, liefs!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam Noual, allereerst bedankt voor je lieve compliment! Wat bedoel je precies met een zware cake en niet compact? Ik hoor het graag van je, zodat ik je inschAllah kan helpen. <3

      Beantwoorden
  12. Yasmina
    Yasmina zegt:

    Ziet er goed uit! Ik ga hem vandaag uitproberen. Ik heb wel de Milk & Fruit gehaald in de smaak aardbei en kersen. Ik hoop niet dat dit de smaak zal verpesten.

    Beantwoorden
      • Yasmina
        Yasmina zegt:

        Hey hey,

        En op is tie, haha.
        Hij was heerlijk, bedankt!
        Ik heb denk ik een net iets te grote bakvorm gebruikt, want mijn cake was wat plat.

        Ik kan veel van je leren! Mijn complimenten.

  13. zohra
    zohra zegt:

    He meid ziet er er heerlijk uit ik vroeg me af ik heb een bakvorm van 32 cm vierkant kan ik die gebruiken of kan ik ook een springvorm van 26 cm heb ook 24 cm ik hoor graag van je gr

    Beantwoorden
  14. zohra
    zohra zegt:

    Ik heb de cake gemaak heb een vierkante bakvorm gehaald van 24 cm. de cake was verukkelijk bedankt meid dat je kook kunsten met ons wil delen ga zo door het wordt het gewaardeerd en de recepten lukken van jou altijd heb een aantal recepten van jou geprobeerd allemaal gelukt door jou ben ik aan het koken geslagen tnx top ga zo door meid

    Beantwoorden
  15. zohra
    zohra zegt:

    Salaam,

    Ik heb je cake al een paar keer gemaakt en was heerlijk alleen de onderkant van de cake blijft plakken aan het bakblik?
    Ik doe percies wat je zei en toch blijft het plakken wat kan ik daar aan doen?

    Hoor graag van je wil het deze week weer maken

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam Alaikoem Zohra, nou Alhamdoelilah dat de cake in ieder geval lekker heeft gesmaakt. Wat bij mij altijd goed werkt is de cake insmeren met een beetje zonnebloemolie en hier schep je ongeveer 2 volle eetlepels bloem in. Schud dan het bakblik in het rond totdat de gehele vorm is bedekt met de bloem. De bloem die je overhoudt in de vorm verwijder je. Vervolgens giet je het beslag in de vorm. Wanneer de cake gaar is moet je deze ook even laten afkoelen in de vorm. Je kunt er ook voor kiezen om een stuk bakpapier op de bodem van de vorm te leggen, als je dit makkelijker vindt. Succes!

      Beantwoorden
  16. Es
    Es zegt:

    Dag Faatje,

    Ik vind je een geweldige blogger. Ik heb zowat alles geprobeerd can jou haha. Zo een duidelijke uitleg, ma shaa Allah.

    Ik heb echter nog een vraag over het recept hierover. Hoe bereid ik de slagroom? Bedoel je met zo een klop-fix zakje? Hoor graag van je terug in shaa Allah.

    Liefs.

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Es, super lief van je bedankt hoor! Slagroom bereid je door een bekertje slagroom van 250 ml samen te mixen met een zakje klop-fix en een zakje vanillesuiker. Succes meid! Xx

      Beantwoorden
      • Es
        Es zegt:

        Dag Faatje,

        Wat fijn dat je reageert. Bedankt voor je antwoord.

        Ik ben een grote fan. Ik reageer dan niet altijd even actief, maar bezoek elke dag je pagina. Iedere dag kies ik een andere recept uit. Gisteren heb ik de cake gebakken met perziken, wel een beetje veel perziken erin gedaan haha. Dat doe ik de volgende keer niet meer.

        Groetjes 🙂

      • xfaatje
        xfaatje zegt:

        Hallo Es, ik reageer altijd hihi. Misschien niet altijd even snel, maar reageren doe ik altijd haha! Oh nou de volgende keer ietsjes minder perziken dus haha :p

  17. mimmy
    mimmy zegt:

    Salam ma3likom.

    Indd verukkelijke recepten io ben weer erg bang deze Challenge aan te gaan dat komt omdat mijn cake altijd erg laag en plat is en totaal niet luchtig ik zal deze overheerlijkerecept vandaag gaan uitproberen heb je e.v.t. noch tips ik heb een electrische oven Hoe laat ik de cake het beste lekker luchtig worden aangezien ik al erg vaak cakes heb uitgeprobeerd maar nooit is gelukt 😅alvast bedankt ook ik waardeer je kook kunsten enorm masha allah rabi ghalik insha allah !

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Mimmy,

      Allereerst bedankt voor je lieve complimenten! Wat erg belangrijk is waardoor je een mooie hoge cake krijgt is ”bakpoeder” door de bakpoeder krijg je ook nog eens een luchtige cake. Als je het beslag aan het mixen bent moet je er op letten, dat je het beslag ook niet weer te lang mixt, want hierdoor kun je weer een zware niet luchtige cake krijgen. Ik heb vroeger ook een electrische oven gehad, en ik bakte toen de cakes altijd op 160 graden. Je kunt bijvoorbeeld beginnen op 160 graden en wanneer de laatste 10 minuten de oven bijvoorbeeld op 170/180 graden zetten. Ik hoop dat je iets aan mijn uitleg hebt meid, succes!

      Beantwoorden
  18. mimmy
    mimmy zegt:

    Dank je wel lieve Faatje, rabi I ghalik 😊 jammer genoeg heb ik de cake verpest, maar denk nu wel te weten indd waar het aan ligt zoals je aangaf ik mix zoiezo te lang 😆 hoelang zou dat ongeveer moeten zijn nadat je de eieren en suiker 5 min hebt gemixt,
    En ik zal indd beter 160 graden aanhouden omdat ik al na 12 min zag dat de cake vrij bruin werd, nogmaals lieve Faatje ik waardeer je antwoord enorm !en de tijd en moeite die je erin steekt! shokran bezaf ik ga het zo nogmaals maken insha allah.💕 ik hou je op de hoogte hoe het is gegaan beslama 💖

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Mimmy,

      Echt meid zodra je ziet dat de bloem door de natte ingredienten is opgenomen stop je direct met mixen! Je kunt dan met je spatel nog even kort door het beslag heen en klaar ben je. Heel graag gedaan meid en als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag! Xx

      Beantwoorden
  19. sevda
    sevda zegt:

    Hi Faatje,
    Ik wil de cake voor de opvang van mijn zoon maken. Ik moet de cake de avond ervoor al maken. Dit is geen problem begrijp ik, maar kan ik de topping ook meteen de avond ervoor maken of is het beter om de topping op dezelfde dag te maken?
    liefs,
    Sevda

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Sevda,

      Je kunt zowel de cake als de topping een dag van te voren maken, maar ik raad je dan wel aan om de cake in de koelkast te zetten tot de volgende dag. Zo moet het helemaal goedkomen. Succes Xx

      Beantwoorden
  20. Sarah
    Sarah zegt:

    Hai faat,

    Wil deze voor elaid maken in sha Allah. Ma weet niet welke dag elaid valt, als ik hem maandag maak is die dan nog prima en vers als ik hem in koelkast bewaar voor woensdag stel
    Dat dan pas elaid is?

    En hetzelfde voor je raffaelo taart.

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Sarah,

      Eerlijk gezegd maak ik een taart of cake altijd een dag van te voren, maar als je deze gewoon in de koelkast bewaard dan moet het goed gaan! Gewoon goed afdekken en in de koelkast bewaren. Succes meis Xx

      Beantwoorden
  21. Malika
    Malika zegt:

    Hi Keukenqueen😃 Is het ook mogelijk om spuitroom te gebruiken en deze over de cake uit te smeren samen met de gepureerde frambozen? Cake zit nu in de (elektrische) oven, ben heel benieuwd! Heb m nav jouw advies op 160 graden 40 min laten bakken, maar heb net met een prikker gecheckt en die komt er ni droog uit.. Dus hij gaat er nogmaals 10 min in op 180 graden.. En drna laat ik m erin totdat de oven zelf is afgekoeld.. Wish me luck😋 Heel veel groetjes, grote fan!!

    Beantwoorden
  22. Malika
    Malika zegt:

    Jips, helemaal happy! Alleen denk ik dat de verse room lekkerder is dan de spuitroom als topping😁 Verder zijn de frambozen (en bramen) naar de bodem gezakt.. Weet jij hoe dit komt? Kan niet wachten om meer recepten van je uit te proberen👍🏼👍🏼 xx

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Ah, super! Ja, persoonlijk kies ik ook gewoon voor verse haha. Doordat de bramen en frambozen zwaar zijn zakken ze naar de bodem. Maar wanneer de cake gaar is kun je deze toch omdraiien haha. Dus dan komen ze weer bovenaan hihi. Smakelijk lieverd! Xx

      Beantwoorden
  23. Valentina
    Valentina zegt:

    Haai faat,

    Ik heb dit recept laatst gemaakt en het was heeerlijk en goed gelukt. Het enige wat niet was gelukt is om de frambozen in de taart te hebben. Mijn frambozen zijn tot de bodem gezakt. Maar voor de rest was het heeerlijk !

    Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Hallo Valentina,

      Je kunt de volgende keer de frambozen mengen met 2 eetlepels bloem. Hierdoor zullen de frambozen niet naar de bodem zinken. Stel dat dit toch gebeurd, draai dan de cake om wanneer deze is gebakken. Dan wordt de onderkant de bovenkant en hap je gelijk in de frambozen. :p

      Beantwoorden
  24. Zayneb
    Zayneb zegt:

    Salaam Faatje,

    Jij bent een toppertje hoe je alles in stapjes en met foto’s uitlegt twarkellah 3liek meid!
    Is dit een luchtige cake? want mijn stokje kwam er niet helemaal droog uit.
    Ook gebruikte ik een springvorm van 26 cm meschien heeft et daarmee te maken?

    maar de frambozen kun je ook vervangen in alle soorten fruit?
    en over de slagroom gesproken in jou recept staat dat je slagroom gewoon met suiker mixt ergens op een reactie van een lid geef je aan dat je slagroom met klopfix mixt welke van de 2 klopt?

    meid ga zo door mashaallah! kijk graag naar je recepten 😉

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Zayneb,

      Dankjewel lieve schat! Dit is inderdaad een luchtige cake die vol van smaak is. Dit heeft niks met de vorm te maken, maar meer met het feit dat de cake op dat moment nog niet gaar is. Dus wanneer het stokje nog ietsjes nat is, raad ik je aan om de cake nog even in de oven te laten staan. Je kunt zowel klopfix als suiker gebruiken lieverd. Vaak hebben mensen geen klopfix in huis, daarom raad ik dan aan om kristalsuiker te gebruiken. Zelf gebruik ik eigenlijk altijd klopfix.

      Liefs Fatima

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *