Focaccia Broodjes

20 juli 2014Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ingrediënten: (7 stuks)
Voor het deeg:
  • 250 gr. bloem
  • 250 gr. volkorenbloem
  • 1 etl. gedroogde gist
  • 1 tl. kristalsuiker
  • 1 etl. gedroogde basilicum
  • 1 tl. zout
  • 1etl. olijfolie
  • 300 ml lauwwarm water
Extra:
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 etl. gedroogde basilicum
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 etl. olijfolie
  • 2 stengels bosui, gesneden
  • cherrytomaten
  • zwarte olijven
Bereidingswijze:
  1. Voeg de gedroogde gist, kristalsuiker en het lauwwarm water in een kom en laat het voor ongeveer 10 minuten staan tot het begint te schuimen en je de gist goed ruikt.
  2. Schep de bloem, volkorenbloem, gedroogde basilicum zout, olijfolie en het gist mengsel in de kom en mix dit even samen.Focaccia broodjes
  3. Giet dan beetje bij beetje het water bij het deeg en kneed het deeg ondertussen het deeg op hoge snelheid goed door. Het deeg hoort soepel te zijn en nog ietsjes te plakken.
  4. Vet de kom in met wat olijfolie en plaats hier het deeg in. Dek het deeg af en laat het op een warme plek in huis rijzen voor 60 minuten. 

Focaccia broodjes1

Broodjes vormen:
  1. Strooi wat bloem op je werkplek, stort het deeg op je werkplek en druk de lucht uit het deeg.
  2. Vorm het deeg tot een lange staaf en snijd er gelijke stukjes deeg uit.Focaccia broodjes2
  3. Strooi een beetje bloem over het bolletje deeg en druk het deeg ietsjes plat.
  4. Breng de buitenzijde naar het midden en druk deze goed samen. Plaats het bolletje deeg met de naad naar beneden.Focaccia broodjes3
  5. Vorm een kommetje van je hand en plaats deze bovenop het bolletje deeg en maak dan ronde bewegingen terwijl het bolletje deeg mee draait.
  6. Plaats het bolletje deeg op een bakplaat die je van te voren hebt bekleed met bakpapier en werk op dezelfde manier de rest af.
  7. Dek de bolletjes deeg af en laat het deeg voor 30 minuten rusten.
Afwerking broodjes:
  1. Verwijder de blaadjes van de rozemarijn en voeg deze toe in een vijzel .
  2. Voeg de geperste knoflook, gedroogde basilicum, knoflook en de olijfolie bij en stamp het even kort samen.Focaccia broodjes4Focaccia broodjes5
  3. Snijd de cherrytomaten, bosui en de olijven in stukjes en zet deze even opzij.
  4. Druk de gerezen broodjes ietsjes plat, besmeer elk broodje met het olijfolie mengsel en druk in elk broodje met je vinger wat gaatjes.
  5. Besmeer de broodjes dan nogmaals met het mengsel en verdeel bovenop het broodjes de gesneden bosui, cherrytomaat en de zwarte olijven.Focaccia broodjes6
  6. Als laatste smeer je de broodjes nogmaals in met het olijfolie mengsel en strooi je er een beetje zout of zeezout overheen.
  7. Bak de broodjes in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 30 a 40 minuten gaar.
  8. Wanneer de broodjes gaar zijn laat je ze even afkoelen en daarna kun je ze vullen met wat je lekker vindt!

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

13 Comments

  • theorangegarden

    20 juli 2014 at 13:47

    Ziet er weer heerlijk uit! Maa shaa Allah ♥

    1. xfaatjee

      21 juli 2014 at 08:34

      Dankjewel lieverd! <3

  • ohiadoreit

    20 juli 2014 at 17:01

    Super leuke blog, ik kijk er regelmatig op!hihi
    Hoeveel broodjes heb je kunnen maken met de hoeveelheid die je hebt beschreven bij de focaccia recept?
    xxx

    1. xfaatjee

      21 juli 2014 at 08:41

      Super lief van je dankjewel! Uit dit recept krijg je 7 broodjes meid <3

  • Channah

    22 juli 2014 at 12:15

    Ik ben gek op focaccia, dus dit receptje is echt geweldig! En mooie foto’s hoor!

    1. xfaatjee

      22 juli 2014 at 13:13

      Dankjewel lieve meid! Ik ben er ook zooo gek op haha :p

  • Bintieshome

    7 april 2017 at 11:56

    Assalamoe alaykoem Fatima!
    Wat een heerlijk recept!! Ik heb de broodjes zojuist gemaakt, wel combinatie van meelsoorten maar met jouw inspiratie en het is heerlijk uitgekomen. Vooral de topping is echt super.
    Nu ruikt mn hele huis ook lekker naar vers brood en verse kruiden hhh

    1. Fatima El Irari

      10 april 2017 at 09:54

      Alaikoem salaam Bintieshome,

      Aah super meid! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Ik hou van de geur van vers brood, heerlijk!

      Liefs,
      Fatima

  • Sarah

    8 juni 2018 at 13:27

    Moet je echt volkoren gebruiken kan het ook zonder??

  • Sarah

    8 juni 2018 at 13:28

    Moet je volkoren gebruiken.??

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2018 at 22:00

      Nee hoor dat hoeft niet perse.

  • Thomas

    1 september 2020 at 14:40

    Heerlijk! Bedankt voor het recept!

    1. Fatima El Irari

      1 september 2020 at 17:21

      Graag gedaan Thomas!

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept