Ferrero Rocher Cake

We weten allemaal hoe lekker de Ferrero Rocher bonbons zijn, dus ik hoef jullie denk ik ook niet te vertellen hoe onwijs lekker deze Ferrero Rocher cake is! Mijn man en ik gingen afgelopen week op bezoek bij mijn schoonouders en aangezien we allemaal dol zijn op zoetigheden besloot ik wat nieuws uit te proberen en zo is dit lekkers ontstaan. De chocoladecake zelf is al zo smeuïg en vol van smaak en de heerlijke zachte room in het midden maakt de cake gewoon compleet, perfecte combinatie! En laten we vooral niet de zachte chocolade genach vergeten die over de cake is gegoten, hoe bedoel je een echtte chocolade freak haha! Oh wat ga ik toch veel mensen gelukkig maken met dit recept!

Wil je elke keer als eerste mijn foodvideo’s zien? Abonneer je dan hier op mijn kanaal!

Wat heb je nodig? (24 personen)

  • 4 eieren
  • 180 gram suiker
  • zakje vanillesuiker
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 180 ml melk
  • 180 gr. bloem
  • zakje bakpoeder
  • 4 etl. cacaopoeder

Room vulling:

  • 250 ml slagroom
  • 200 gr. roomkaas
  • 3 etl. basterdsuiker

Chocoladesaus

  • 200 gr. chocolade
  • 250 gr. slagroom

Bereidingswijze:

  1. Breek de eieren in de kom en klop deze los met de kristalsuiker en het zakje vanillesuiker tot een lichtgeel beslag.
  2. Giet de zonnebloemolie erbij en mix deze even kort door het beslag heen.
  3. Zeef de bloem samen met de bakpoeder en de cacaopoeder in de kom.
  4. Giet de melk erbij en mix het geheel samen op de laagste stand van de handmixer. Tip! Wat je nu kunt doen is een paar Ferrero Rocher bonbons fijnhakken en deze door het beslag mengen. Dit was ik zelf van plan om te doen, maar op de een of andere manier ben ik dit vergeten haha!
  5. Vet bakvorm in met een laagje zonnebloemolie en bestuif vervolgens met een laagje bloem. De overtollige bloem klop je weer uit de bakvorm.
  6. Giet het chocoladebeslag in de bakvorm en strijk deze gelijkmatig met de spatel.
  7. Bak de chocoladecake af in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 30 minuten mooi gaar.
  8. Na 20 minuten kun je de oven openen en met een prikker checken of der cake gaar is. Prik de prikker in het deeg en als deze er droog uitkomt, dan is de cake goed gaar. Komt de prikker er nog nat uit, dan moet de cake nog even in de oven blijven staan.
  9. Haal de chocoladecake uit de oven en laat deze volledig afkoelen voordat je de cake gaat vullen! De bakvorm die ik gebruik is verkrijgbaar bij de Hema en de afmetingen zijn 35×24 cm
Room vulling
  1. Haal de roomkaas uit het kuipje en voeg hier de twee eetlepels basterdsuiker aan toe. Roer flink samen totdat er een glad mengsel ontstaat dat geen klontjes bevat
  2. Klop in een aparte kom de slagroom bijna stijf met een eetlepel basterdsuiker.
  3. Voeg het smeerkaas mengsel toe aan de slagroom en vouw met behulp van de spatel de roomkaas door de slagroom heen. Je zult zijn dat het een lekker luchtige room mengsel wordt!
  4. Dek de kom af en zet deze voor 10 minuten in de koelkast, zodat de room kan opstijven.
Chocoladecake vullen en de chocoladesaus
  1. Haal de afgekoelde chocoladecake uit de vorm en snijd deze horizontaal doormidden.
  2. Schep het room mengsel op de eerste laag en strijk deze glad met de spatel.
  3. Pak voorzichtig de tweede chocoladecake laag op en leg deze bovenop de room. Druk de cake voorzichtig aan
  4. Breek de chocolade in een steelpannetje en giet de slagroom erbij.
  5. Roer geheel samen en laat de chocolade op zacht vuur koken. Wanneer de chocoladesaus begint te koken verwijder je het steelpannetje direct van het vuur.
  6. Laat de chocoladesaus volledig afkoelen zodat de saus stevig wordt.
  7. Giet de afgekoelde chocoladesaus over de gehele cake heen en strijk glad met de spatel. Bedek ook de zijkanten van de chocoladecake met de chocoladesaus.
  8. Als laatste snijd je de chocoladecake in stukken en decoreer je elk stuk met een lekkere Ferrero Rocher Bonbon.

Zo zie je maar hoe simpel je deze geweldig lekkere Ferrero Rocher cake kunt maken! Heb je binnenkort een feestje op de planning staan of krijg je gasten over de vloer? Beloof mij dan dat je deze cake eens zult maken, want ik beloof je dat iedereen deze Ferrero Rocher cake geweldig lekker gaat vinden!

Serveertip: serveer als dessert of lekker bij de thee of koffie! De Ferrero Rocher Cake is de volgende dag nog erg lekker, dus je kunt de cake ook op voorhand maken.

Liefs,
Fatima

Ga je dit recept van mij eens uitproberen? Dan lijkt het mij leuk als je een foto schiet van het resultaat en deze met mij wilt delen. De foto kun je sturen naar info@kookhoekjevanxfaatje.nl

IMG_7000 IMG_6847

84 antwoorden
  1. Yamina
    Yamina zegt:

    Hi Fatima, ik wachtte zo lang op dit recept. Waarschijnlijk was het niet lang maar gevoelsmatig wel haha. Ik wil deze cake namelijk graag uitproberen. Ik had nog wel een vraagje. Hoe groot is de bakblik die je hebt gebruikt?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Yamina,

      Nou lieverd het duurde wel lang hoor!(ik heb het wat drukjes gehad haha!) Maar goed het recept staat er, dus je kunt lekker aan de slag! Ik ga vanavond even voor je kijken wat de afmetingen zijn hoor. Je kunt ook een ronde vorm gebruiken als je dat wilt, bijvoorbeeld van 24 cm of 26 cm?

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
      • Yamina
        Yamina zegt:

        Hi Fatima super lief van je, een ronde bakblik heb ik wel thuis liggen. Maar de vorm die jij hebt gebruikt vind ik zo mooi! Ik ben begonnen met dieeten maar hier ga ik dus echt een uitzondering voor maken

    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Yamina,

      Ik zou nog even bij je terugkomen voor de afmeting an de bakvorm. Ik gebruik de rechthoekige bakvorm van de Hema met de afmeting 35×24 cm. De prijs van de bakvorm is 8.- euro.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  2. Saïda
    Saïda zegt:

    Ziet er heerlijk uit fatima. Deze ga ik zeer binnenkort maken Insha Allah. Maar volgens mij is de kaas roomkaas, toch? Ziet er niet uit als smeerkaas 🙈

    Beantwoorden
  3. Fatima
    Fatima zegt:

    Salaam Faatje, onwijs bedankt voor het delen! Ik ga het recept Inscha’Allah uit proberen. Is het smeerkaas of roomkaas wat je gebruikt hebt? Ik denk zelf roomkaas, aangezien de consistentie beter past bij de slagroom😁 maar goed je weet maar nooit.

    Bedankt alvast voor het reageren!

    Liefs Fatima

    Beantwoorden
  4. Fatima
    Fatima zegt:

    Lieve lieve Fatima,

    Ik had je onlangs gemaild voor dit recept, ik was een beetje ongeduldig🙊. Super super bedankt voor het delen. Ik ga het VANDAAG meteen proberen te maken. Je motiveerd me echt met al deze lekkere recepten van je Masha Allah! Ga zo door❤️

    Beantwoorden
  5. Aleksandra
    Aleksandra zegt:

    Ik heb een lekker ferrero rocher taart recept van een franse site☺️! Daar doen ze oa gemalen hazelnoot door het beslag😍

    Beantwoorden
  6. Sema
    Sema zegt:

    😍heerlijk,👌🏼
    Wil het ook maken maar ik heb een combi oven, op welke stand moet ik het dan maken. Alvast bedankt
    Gr sema

    Beantwoorden
  7. Hiba
    Hiba zegt:

    Salam alikomfatima,
    Heerlijk zo een recept ga het ook vandaag uitproberen. Ik heb idd ook een vraag over de smeerkaas. Het ziet eruit als versekaas. Omdat het niet echt plakt is dat het ? want dan heb ik dst thuis.

    Liefs Hiba

    Beantwoorden
  8. Youssra
    Youssra zegt:

    Hey Fatima,

    Van waar kan ik de cacao poeder halen die jij gebruikt? En je recepten zijn top!! Ik ben pas 14 jaar en ik hou er nu al van om in de keuken te staan vooral door jou overheerlijke recepten😉

    Beantwoorden
  9. Sanaa
    Sanaa zegt:

    Salaam Fatima,

    Ik ben net je recept aan het uitproberen alleen kan ik nergens vinden wanneer ik de melk (180ml) moet toevoegen!
    So please some help 😀

    Beantwoorden
  10. Oemmie
    Oemmie zegt:

    Salaam aleykum!

    Ik ben de cake aan het maken, bedankt voor de goede uitleg. Tijdens de video was je de stap vergeten van de ferrero rocher door het beslag. Gelukkig las ik ook de beschrijving er nog bij. In de beschrijving was je de melk vergeten toe te voegen, dus dat zag ik gelukkig weer in het filmpje. Tot nu toe gaat het goed. De cake is aan het afkoelen en de roomvulling is aan het opstijven in de koelkast. Helaas was ik chocolade vergeten maar ik heb gelukkig 2 pakjes chocolade glazuur van dr. Oetker dus die ga ik eroverheen gieten. Hoop dat dat ook mooi wordt! Als het helemaa af is zal ik een foto opsturen. Groetjes!

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Oemmie,

      Klopt, in de video ben ik die stap vergeten te filmen maar ik heb het erbij vermeld haha. En in het recept ben ik vergeten de melk aan te geven(maar die staat er nu ook bij.)soms ben ik iets te enthousiast en snel haha! Ik hoop dat het heeft gesmaakt lieve schat!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  11. Oemmie
    Oemmie zegt:

    Oja meiden, ik gebruik gewoon de bakvorm die Fatima ook gebruikt heeft voor het dorade recept uit de oven! Van de actio is die, zwart en heeft 2 handvaten aan de zijkant.

    Beantwoorden
  12. Oemmie
    Oemmie zegt:

    Update: Jullie kunnen beter niet deze braadslede gebruiken die ik zojuist heb gebruikt, hij zag er in eerste instantie heel mooi uit maar hij was door de afmeting toch de plat geworden waardoor ik hem niet mooi door midden kon snijden. De bovenste laag ging erdoor scheuren dus ik heb het helemaal als puzzelstukken bovenop de crème moeten plakken. 🙁 nu hopen dat de chocolade glazuur alles verbergt!

    Beantwoorden
  13. Loubna
    Loubna zegt:

    Haai,
    Ik heb een vraag over de witte basterdsuiker die je gebruikt. Kan ik in plaats daarvan ook bruine basterdsuiker gebruiken of kristalsuiker?
    Xx

    Beantwoorden
  14. Sarazad
    Sarazad zegt:

    Hoi Fatima,

    Bedankt voor je heerlijke recepten. Ik sta op het punt om de cake te gaan maken. Kan ik een ronde pastilla blik gebruiken? Ipv een rechthoekige blik..
    Groetjes

    Beantwoorden
  15. Fatma
    Fatma zegt:

    Hallo Fatima, super recept! Dankjewel! Ik had een vraag. Kun je ook in plaats van basterdsuiker iets anders gebruiken? 😊 Dankjewel alvast! Gr. Fatma.

    Beantwoorden
  16. Fatima
    Fatima zegt:

    Salamalaikom beste kokin!

    Kan ik dit cake ook een dag van te voren maken en in de koelkast laten? En dan de volgende dag pas gesmolten chocola erop. Of is het dan niet meer lekker?

    Beantwoorden
  17. soeki
    soeki zegt:

    Hey faatje,

    Bedankt voor dit heerlijk recept😀❤❤❤!iedereen was er dol op! Ik heb wel een grote ronde vorm gebruikt omdat ik nergens jou bakblik kom vonden hier bij ons in de HEMA. ..nu had ik een vraag:ik wil graag naar de ikea,misschien dat ik hem daar vind.op hun site is er een zelfde bakvorm te zien qwa maten maar hij is maar 3 cm diep. ..kan dit ook of gaat hij overlopen?ah ja de vulling was heerlijk en ik heb er kokosschilfers bij gedaan,het was echt top lieve schat.
    Nogmaals iedereen vond het heerlijk en dachten dat het zo van de bakker kwa’m. ..ik was zo fier op mezelf en bedankte u stiekem de hele tijd in gedachten.nogmaals dank en ik wens je veel succes en geluk met alles wat je in je leven mag doen en ondernemen,je hebt er alvast en volger bij!!dikke knuffel. 💚💜💓💗🎂🍀🌹🌼🌻🌸🌞

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Soeki,

      Aah super lieve schat! De vorm van de Ikea kun je ook gebruiken lieverd(deze gebruik ik ook regelmatig hoor!) Heel erg bedankt lieve schat, erg lief van je!

      Heel veel liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  18. soeki
    soeki zegt:

    Ah ja nog iets.had nog veel chocolade over en ik heb het in een potje in de diepvries bewaard, hopelijkkan ik dit nog gebruiken in het weekend als ik de juiste bakvorm vind😀

    Beantwoorden
  19. Umm Salmane
    Umm Salmane zegt:

    Salaam oe alaikoem Fatima,

    Ik ga deze taart vandaag maken inshaaAllah, blijft het roommengsel luchtig of zakt het in na een tijdje? Is het misschien handig een zakje klopfix toe te voegen aan de slagroom..?

    Beantwoorden
  20. Hafsa
    Hafsa zegt:

    Dames heb deze taart gemaakt en hij is gewoon overheerlijk! Heb in plaats van ferero aardbeien gebruikt en hij was gwn top!
    Enorm bedankt Fatima je bent een inspiratie voor iedereen!!
    Chokran

    Beantwoorden
  21. Sabrina
    Sabrina zegt:

    Hoi faatje ziet er heerlijk uit ga deze binnenkort ook maken ik gebruik dan wel een ronde bakvorm
    Ik zag dat het recept voor 24 personen was wij zijn met ze 3e welke hoeveelheden kan ik het beste aanhouden voor een ronde bakvorm

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *