Fatima’s favorieten keukenartikelen #1

Dit artikel staat eigenlijk al zo lang op mijn to do lijst voor mijn blog, dus dit keer moest het er maar van komen. Aangezien ik vaak de vraag krijg  waar ik nou precies bepaalde keukenartikelen koop leek het mij wel een leuk idee om hier zo nu en dan een artikel over te schrijven en deze met jullie te delen. Ik heb van het weekend even mijn keukenlade en keukenkasten opengetrokken en een selectie gemaakt van mijn favorieten keukenartikelen. En het viel mij natuurlijk weer op dat ik weer eens veel te veel spullen heb, maar dit ga ik binnenkort even goed organizer hoor haha! Ik zal de keukenartikelen die ik het meest gebruik of die ik gewoon super handig vind een voor een met jullie delen. Dit keer deel ik echt alleen de keuken handgereedschap en volgende week zal ik mijn favorieten pannen, koekenpannen etc. met jullie delen. Ik ben natuurlijk weer erg benieuwd wat jullie ervan vinden, dus laat het mij vooral weten hieronder in de comments!

IMG_86055

1. Siliconen spatels – Ik begin als eerste met een van mijn favorieten in de keuken en dat zijn zeker deze siliconen spatels. Ik bij vooral tijdens het bakken deze spatels zeker niet missen en ik gebruik ze echt altijd. De grote spatel gebruik ik zowel voor het mengen van het beslag als voor het glad strijken van bijvoorbeeld een glazuur en of een topping. De kleinere spatel gebruik ik meer voor het leeghalen van een inhoud van bijvoorbeeld een iets kleinere pot. Maar deze spatel is ook erg handig voor het roeren in een iets kleinere pan. Ik heb laatst even al mijn spatel geteld en ik heb er echt 10 in huis haha, veel te veel dus! De grote spatel is verkrijgbaar bij de Xenos en de kleinere is verkrijgbaar bij de Hema.

2.Knoflookpers – Een knoflookpers in de keuken hebben is ook erg handig. Ik pak liever de knoflookpers erbij dan dat ik de knoflook nog eens ga fijnsnijden. Ja, ik weet het echt een gebrek aan geduld haha! Deze knoflookpers is verkrijgbaar bij de Ikea.

3.Dunschiller & aardappelmesje –  Ik kan mij echt niet herinneren dat ik ooit aardappelen heb geschild met een normaal aardappelmesje. Voor het schillen van aardappelen gebruik ik altijd een dunschiller, want anders lukt het mij gewoon echt niet haha! Ik schil de aardappelen anders veel te dik met het gevolg dat ik dan maar een klein aardappeltje overhoud haha. Naast het schillen van aardappelen is deze dunschiller ook erg handig voor het schillen van wortelen of voor een komkommer.

Ik denk dat veel van jullie het aardappelmesje van de Xenos wel herkennen haha. Dit is voor mij echt het ideale aardappelmesje, omdat deze beschikt over een scherp kartel laagje en hierdoor lukt het snijden van groenten en of vlees perfect. De dunschiller en het aardappelmesje komen beide van de Xenos.

4.Houtenlepel – Houten lepels zijn ook een van de keukenartikelen waar ik veel te veel van heb in mijn keukenlade, maar ze blijven wel erg handig! En tegenwoordig heb je ook nog eens leuke, gekleurde houten lepels in de winkels liggen in vergelijking met de standaard bruinachtige houten lepel van vroeger haha. Een houten lepel gebruik ik bijna voor alles, denk ik het roeren van soepen, rullen van gehakt, roeren van pastasauzen etc. De houten lepel heb ik een tijd geleden gekocht bij de Albert Heijn.

IMG_85433

5.Garde – Oké, als ik heel eerlijk moet zijn gebruik ik beide garde nauwelijks in de keuken. Ik gebruik toch sneller naar mijn elektrische handmixer en als ik toch snel iets moet mengen, dan kan ik ook nog altijd een spatel of een houten lepel pakken. Ik denk dat de gekleurde garde meer als decoratie dient voor in mijn keuken haha! De aluminium garde komt van de Blokker en de gekleurde garde komt van de Action.

6.Bakkwast – voor het invetten van een bakvorm of een ovenschaal gebruik ik altijd mijn siliconen bakkwast. Mijn moeder daar weer in tegen gebruikt liever een stuk keukenpapier die ze wat nat maakt met zonnebloemolie en begrijpt niet waarom ik nog extra een bakkwast hiervoor moet kopen haha. Maar voor mij is dit toch handiger plus ook deze kwast staat leuk bij de rest van mijn keukenartikelen(ik vind deze kleur zo mooi!) de siliconen bakkwast is verkrijgbaar bij de Hema.

7.Taartschep – Een taartschep is ook erg handig om in huis te hebben en je die kunt voor veel meer gebruiken, dan enkel voor een taart. Ik gebruik de taartschep ook voor het opscheppen van een quiche, aardappeltaart of gewoon voor een stuk cake. De taartschep is verkrijgbaar bij de Hema.

8.Kookwekker –  Deze kookwekker vind ik echt super handig! Ik gebruik deze pas sinds kort, maar ik kan er nu al niet meer zonder. Vooral voor tijdens het bakken is het erg handig om de tijd in de stellen en je kunt dan met een gerust hart de keuken verlaten totdat je een rinkel hoort haha. Deze kookwekker is verkrijgbaar bij de Action.

9.Spatel – Voor het perfect glad strijken van glazuur of toppings is deze spatel erg handig! Spatel is te koop bij de Xenos.

10.Pizzames – De pizzames gebruik ik natuurlijk voor het aansnijden van een pizza, maar ook voor het aansnijden van een harcha. Dit hebben jullie zeker vaak voorbij zien komen op mijn instagram foto’s haha. Pizzames is te koop bij de Action. 

IMG_86588

Dit zijn mijn basis keukenartikel, maar nog lang niet allemaal haha. Daarom zal ik de volgende keer deel 2 plaatsen en hierin zal ik ook weer wat andere keukenartikelen met jullie delen. Ik hoop dat jullie het een leuke artikel vonden en dat ik jullie toch nog heb weten te inspireren met een paar artikelen. Wat zijn jullie favorieten keukenartikelen?

Liefs Fatima

IMG_8694

 

 

28 antwoorden
  • xfaatje
   xfaatje zegt:

   Hallo Fairouz,

   Ah, dat is echt een goede! Ik gebruik mijn eiersnijder enkel voor de eieren, maar dit kan inderdaad ook erg handig zijn voor champignons! Dankjewel meid!

   Beantwoorden
 1. Siham
  Siham zegt:

  Dag Fatima!

  Leuk zo’n artikel!

  Hahah alles komt mij zo bekend voor, vooral de houten lepels! Ik heb er ook een stuk of 10 thuis. Gebruik het voor alles bijna! Hahah

  Can’t wait till the next one!

  Groetjes,
  Siham

  Beantwoorden
   • Sjeee
    Sjeee zegt:

    Ooh gelukkig.. ze zijn echt superhandig! Ik bezoek je blog ook echt dagelijks hahaha Ik hou het allemaal nauw in de gaten :p Heb zoveel recepten uitgeprobeerd en hamdoelilah allemaal gelukt en super lekker!! Ga zo door!! Je insprireert mij en zeker vele andere! Kuss

 2. Femke
  Femke zegt:

  Niet goed voor mijn portemonnee dit. Al heb ik meer dan genoeg spullen haha! Het enige wat ik echt nog wil hebben is een tulbandbakvorm, net bij de Blokker geweest en ik vind 15 euro te veel. Dat moet toch goedkoper kunnen haha!

  Beantwoorden
  • xfaatje
   xfaatje zegt:

   Heey Femke,

   Haha nee dit artikel is inderdaad niet goed voor ons portemonnee haha! Oh je kunt zeker wel een tulbandvorm vinden voor minder dan 15 euro hoor! Ik weet dat ze bij de Lidl vaak goede bakvormen hebben en toevallig krijgen ze morgen een aantal bakgerei binnen, dus ik raad je aan om even daar te kijken. Zeker betaalbaar :p

   Beantwoorden
 3. hafida
  hafida zegt:

  salaam fatima,

  mijn onmisbaar keukenspullen zijn een microplane de echte dan en mandoline en julliennemes en een olijven kersenontpitter en nog veel meer, ik kan je aanraden om te kopen, eigenlijk heb ik een kookspullen verslaving.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *