10374915_1495988220617671_6500215829908402254_n

Dorade met groenten

Wat heb je nodig? (4 a 6 personen)

  • koriander
  • peterselie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 thl. paprika
  • 1 thl. kurkuma
  • 1 thl. zwarte peper
  • 1 thl. zout
  • half blokje Knorr vis
  • 2 dorades
  • 30 ml zonnebloemolie/olijfolie
  • rode peperte

Groenten:

  • 5 aardappelen
  • rode paprika
  • groene paprika
  • erwten
  • ui
  • 2 tomaten
  • rozemarijn

Bereidingswijze:

Pak de twee vissen erbij en spoel deze onder water goed schoon. Als het goed is heb je de dorade schoon laten maken door de visboer en kun je thuis zelf de dorade nog even omspoelen met water. Leg de twee dorades dan in een vergiet en laat deze goed uitdruppen.

Pak een diepe kom erbij of een pak en giet hierin de zonnebloemolie/olijfolie en doe hierbij de fijngesneden peterselie en de koriander. Pers hierbij de knoflookteentjes en doe dan de kruiden erbij en het blokje knorr. Wil je geen knorr gebruiken dan kun je het makkelijk weglaten.

DoradeDorade1
Meng dit samen goed samen en snijd dan de rode peper in grove stukken en gooi dit bij de marinade en meng het dan weer samen. Pak dan de twee dorades erbij en leg deze in de marinade en marineer ze goed met de marinade. Breng ook wat marinade aan de binnenkant van de vissen en snijd in de vis drie sneetjes zodat de marinade goed kan intrekken.

Laat de vissen dan zeker voor 1 uur goed in de marinade liggen! Af en toe draai je de vissen om zodat de andere kant ook weer goed onder de marinade zit.

Dorade2

De Groenten:

Schil de aardappelen, spoel ze om met water en snijd ze dan in plakjes. Snijd de paprika’s, ui en de tomaten in schijfjes en zet deze ook even apart.

Pak dan de dorades er weer bij en leg deze even op een apart bord zodat je de groenten in de marinade kunt marineren. Doe dan alle groenten in de bak behalve de tomaten en meng de groenten goed door totdat ze helemaal onder zitten met de marinade. Breng het eventueel nog op smaak met wat zout.

Dorade3 Dorade4

Pak dan een grote ovenschaal erbij en giet hierin de gemarineerde groenten en leg hierop de tomaten schijfjes. Leg hierop de de twee dorades en op elke vis leg je een schijfje citroen. Doe het takje rozemarijn erbij en bekleed dan de hele ovenschaal met aluminiumfolie.

Zet dan de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 220 graden voor ongeveer 40/50 minuten en wanneer alles gaar is verwijder je de aluminiumfolie en laat je het nog even bakken voor 15 minuten.

Dorade5

Serveer de dorades met een lekkere frisse salade en met lekker warm brood Yumm! Krijg er spontaan honger van door het bekijken van alle foto’s haha! Let wel op de graatjes hé haha 

IMG_02788

 

 

61 antwoorden
  1. saadia
    saadia zegt:

    Je bent geweldig hoe je dingen uitlegt
    Stap voor stap met foto!!!
    Ik dacht vdaag nog aan dorade maken
    Wollah!!

    Maar wist niet maar subahallah
    Dan zie ik dat jij dit plaats ik wou nog
    Zoekem.hoe het moet maar geweldig

    Moge allah swt je beschermen.tegen de
    Kwade

    Beantwoorden
  2. samirao
    samirao zegt:

    SubhanAllah! wat is het weer gezellig in de keuken en wat een heerlijke geur gaat er door ons huis. Nog even en dan kunnen we er van proeven Dank je wel lieve faatje we genieten met zovelen moge Allah jouw alle goeds schenken je bent een echte keuken prinses:-)

    Beantwoorden
  3. Souad
    Souad zegt:

    He meid, ziet er heerlijk uit. Ga er zo aan beginnen, vroeg me alleen af of er ook n sausje bij zit? Of wordt het ‘droog’ geserveerd? xx

    Beantwoorden
    • xfaatjee
      xfaatjee zegt:

      Dankjewel lieve meid! Nee zit gewoon nog saus ben alleen die had ik apart geserveerd. Maar zodra je de vis uit de oven haalt dan heb je geen nog een sausje (marka) <3

      Beantwoorden
  4. n
    n zegt:

    Ik heb dit recept vandaag gemaakt, en ik moet zeggen t was zeker geslaagd. Ik heb zelf tijm en groene olijvjes toegevoegd… T was heerlijk. Bedankt voor t delen v/h recept. X

    Beantwoorden
  5. OumLouisa
    OumLouisa zegt:

    Hoi Faatje,

    Ik heb dit recept gisteren voor de vierde keer weer gemaakt en elke keer is het weer feest. Echt tebarkkelah 3liek.
    Het is zoo lekker en ik krijg altijd complimentjes van bezoek dat het lekker en sappig is. Ik doe wel met een eigen charmilla er bij en zonder groente maar de dorades doe ik precies volgens jou recept. Yummie
    Vandaag ga ik Ermak (vlees met pruimen) proberen, ook jouw recept uiteraard 🙂
    Ik ben benieuwd.

    Shoukran

    Beantwoorden
  6. Hanane
    Hanane zegt:

    Salaam a3alaykoum Fatima, barak allhoufiek voor jouw heerlijke recepten. Ze lukken altijd ma sha allah. Heerlijk! Alleen een vraagje over bovenstaand recept, altijd als ik dit maak blijven mijn aardappel hard, ik snap niet waarom. Tegen woordig kook ik ze eerst voor anders heb ik harde aardappels bij de vis. Heb jij nog andere tips ervoor om de aardappel lekker zacht te krijgen in de oven? En mijn bereidingstijd is door de aardappel vaak 2 uur of langer 🙁 sokran en keep up the good work!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam alaikoem meid, allereerst bedankt voor je lieve bericht en Allahoema Ameen! Ik kook mijn aardappelen nooit voor en ze worden altijd gaar in de oven. Je gebruikt aluminiumfolie om de schotel af te dekken, want dan zullen de groenten gaan stomen en hierdoor worden ze gaar. Wat ook een tip is om altijd voor zulke schotel de iets kruimelige aardappelen te gebruiken. Deze zijn nooit zo hard zoals de normale aardappelen en worden sneller gaar. Ik hoop dat je hier wat aan hebt meid. Succes Xx

      Beantwoorden
  7. Nadia
    Nadia zegt:

    Ik ben je al een tijdje aan het volgen en heb nog niet veel uitgeprobeerd helaas, maar wat een geweldig uitleg en foto’s heb jij. Het ziet er altijd heerlijk en netjes uit! Ik ben nog jong en wil veel leren en jij gaat alle kanten op, dat maakt het koken juist leuker. Ik vind echt alles geweldig. Soms weet ik niet waar ik moet beginnen :p. Maar ga zo door!! Sokrane voor het delen xxxjes Nadia

    Beantwoorden
  8. Kawtar
    Kawtar zegt:

    Ik heb dit gerecht afgelopen weekend gemaakt en het was heeeerlijk! De hele familie heeft ervan gesmuld. Mijn complimenten Faat! Voor de heldere uitleg. Ik ga nog veel meer gerechten van jou proberen hihi!

    Beantwoorden
  9. senna
    senna zegt:

    Heerlijk heb de kipburgers gemaakt, echt lekker soekran. Vraagje zit er ook een soort van sausje bij de vis?? Wil deze ook maken in saa Allah.

    Beantwoorden
  10. senna
    senna zegt:

    Heb je misschien een recept van vis charmilla? Alvast heel erg bedankt heb veel van jou geleerd jouw recepten zijn op en top!!

    Beantwoorden
  11. senna
    senna zegt:

    Tbark Allah je gerechten en lukken ook bij goed..ik wil deze morgen halen maar heb maar 1 dorade gehaald, en geen rozemarijn kan ik het ook zonder doen? voor de rest heb ik alles. Moet ik het recept halveren dus 3 aardappelen en van alle kruiden een halve theelepel hoor heeeel graag van je fatima xxjes

    Beantwoorden
  12. senna
    senna zegt:

    Ik heb het gemaakt het was heerlijk soekran, alleen de schijven aardappel wilde niet zacht worden het is uiteindelijk wel gelukt, en er was geen sausje

    Beantwoorden
  13. Rachida
    Rachida zegt:

    Lieve Faatje,

    Ik heb dit recept vanavond uitgeprobeerd en het was werkelijk waar verrukkelijk. We hebben echt genoten. Djazaka Allah ou ghairan! Keep up with you great work!

    Xxx Rachida

    Beantwoorden
  14. Sara
    Sara zegt:

    Hey Fatima, ik ben net getrouwd en jou hoekje is uitmuntend. Heb als eerste recept visbastilla gemaakt en iedereen was er gek van al hamdullilah.

    Vandaag 2 andere recepten uitproberen. Groenteburgers en visschotel. En wil deze ook gauw proberen maar had nog wen vraagje is dit een recept voor 2 dorades? En als ik er 3 van wil maken wat extra groente en kruiden erbij gebruiken?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Sara,

      Aah super lief! Dankjewel lieve meid! Als je 3 dorades wilt maken, dan kun je inderdaad iets meer groenten en kruiden nemen en dan is het gewoon goed hoor. Succes Xx

      Beantwoorden
  15. Sara
    Sara zegt:

    Ziet er heerlijk uit! Ik wil het graag maken en dan met 1 dorade. Moet ik dan ook de kruiden halveren? Wil wel gng dezelfde hoeveelheid groente aanhouden. Hoor snel van je! Xx

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Sara,

      Als je 1 dorade wilt gebruiken, dan kun je gewoon doe hoeveelheid van de kruiden(marinade) aanhouden en alles wat je overhebt giet je gewoon over de groenten heen. Op deze manier heb je straks een lekker sausje bij de groenten. Succes hoor! Xx

      Beantwoorden
      • Sara
        Sara zegt:

        Ik heb het vandaag gemaakt en het was heerlijk!!! M’n man vond het echt heerlijk en dat terwijl ik nog niet zo goed kan koken😳.. Ga aub zo door fatima.. Ik leer heel veel van je wollah! Voor volgende x staat gehaktballetjes met tomatensaus op het menu.. Heel erg bedankt xxxx. Ohja vraagje nog. Ik heb water toegevoegd aan kruidenmarinade omdat het na mijn idee anders te weinig marinade zou zij. Wat raad je in het vervolg aan. Water toevoegen of gwn meer olie om hoeveelheid saus te vermeerdere of s het helemaal niet nodig? Xxx

      • xfaatje
        xfaatje zegt:

        Hallo Sara,

        Aah dit is echt zo ontzettend lief van jou! Super graag gedaan meis en je moet vooral zo doorgaan met het uitproberen van recepten. Want echt voor je het weet ben je gewoon een PRO in de keuken hihi! Nou kijk; Als je meer marinade wilt dan kun je altijd iets meer olie toevoegen geen probleem. Wanneer je alles in de ovenschaal schept, kun je aan de zijkanten iets meer water toevoegen en dit gaat vervolgens stomen en dan ontstaat er meer saus. Succes meis! Xx

  16. Noura
    Noura zegt:

    asalaamu alaykoum wa rahmatuLlaahi wa barakaatuh,

    Ik heb net de vis uit de oven gemaakt met enkele wijziginge van vissoort en filet ipv volledig en enkele andere groenten, maar hmmm ik ben geen visfan maar deze vis was zooo lekker! Die ga ik zeker proberen wanneer ik gasten thuis heb

    Beantwoorden
  17. Naoual
    Naoual zegt:

    Assalamoe alaikoem oughti, je recepten zien er heerlijk uit allaahoema baarik fiek! Voor hoeveel personen kan een schotel met 2 dorades ongeveer?

    Baraak Allaah oe fiki

    Beantwoorden
  18. Maas
    Maas zegt:

    Hii, ik heb een vraag.

    Het is voor mij nog onduidelijk of de overgebleven marinade, na het marineren van de groentes etc, de ovenschaal ingegoten kan worden?

    Merci!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Maas,

      Wanneer je de groenten en vis hebt gemarineerd kun je de overgebleven marinade inderdaad in de ovenschaal gieten. Je giet het gewoon over de groenten en vis heen. Succes!

      Beantwoorden
  19. Soumaya
    Soumaya zegt:

    Salam Fatima,

    Ik heb dit recept uitgeprobeerd en het was heerlijk!! Mag ik vragen van waar je dat bord hebt? Shokran!!

    Liefs,

    Soumaya

    Beantwoorden
  20. Siham
    Siham zegt:

    Salaam keukenprinses,
    Allereerst complimenten voor je site en je uitleg, erg duidelijk en overzichtelijk.

    Ik wil dit gerecht maken voor visite maar ik wil heel veel saus en in de saus garnalen…. Moet ik dan gelijk de garnalen in de ovenschotel doen? Ik ben bang dat ze dan heel taai worden omdat ze kortere garingstijd hebben vergeleken met de dorade. Tips?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Sihaam,

      Dankjewel lieverd! Wat ik je aanraad is om de garnalen er pas de laatste 15 minuten bij te doen. Je kunt de garnalen van te voren ook kruiden met de exacte marinade en ze er echt op het eind erbij doen, zodat ze inderdaad niet uitdrogen. Xx

      Beantwoorden
  21. Noor
    Noor zegt:

    HoiHoi 🙂

    Ik heb een vraagje, ik wil dit recept volgende week uitproberen, maar dan kook ik alleen voor 2 mensen. Ik wil 1 ipv 2 vissen gebruiken, moet ik dan ALLE ingredienten halveren, ook de marinade? Ik hoor graag van je!

    Groetjes en alvast bedankt 🙂

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *