IMG_51277

Cupcakes maken en versieren

Wat heb je nodig? (24 stuks)

  • 4 eieren
  • 160 gram suiker
  • Zakje vanillesuiker
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 2 eetlepels melk
  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Snufje zout

Bereidingswijze:

Mix in een beslagkom de eieren samen met de suiker en het zakje vanillesuiker goed romig voor ongeveer 5 minuten op de hoogste stand van de mixer. Doe er dan de zonnebloemolie bij en de twee eetlepels melk bij en mix dit ook even kort samen door het mengsel.

IMG_5011

l3ied 2014

Voeg dan de bloem eraan toe die je samen hebt gemixt met het zout en de bakpoeder en mix dit dan eerst voor ongeveer 1 minuut op de laagste snelheid en dan nog een voor ongeveer 2 minuten op de hoogste snelheid, tot een vloeibaar beslag. Pak dan een spatel erbij en er nog eens mee door het beslag, zodat je zeker weet dat alles goed is gemixt en niks meer aan de zijkanten plakt.

Verdeel de papieren muffin vormpjes over de bakvorm en schep alle vormpjes vol tot net boven het midden. Ik gebruik hier altijd een ijslepel vol en vul de ijslepel met het beslag en daarbij doe ik nog een klein beetje beslag extra, echt tot net boven het midden van het papiertje!

Stop dan de muffinplaat in een voorverwarmde oven op 170 graden voor ongeveer 20 minuten, totdat de cupcakes mooi goudbruin van kleur zijn.

l3ied 20141

Wanneer de cupcakes gaar zijn haal je ze uit de oven en haal je de cupcake direct uit de vorm en laat je het afkoelen op een rooster. Laat de cupcakes volledig afkoelen en in de tussentijd kun je de decoratie gaan maken met fondant of marsepein. Het liefst gebruik ik altijd fondant voor het decoreren van cupcakes of voor het bekleden van taarten, omdat ik dit gewoon lekkerder vind. Je gebruikt voor het uitrollen van fondant poedersuiker, zodat het niet aan je werkblad blijft plakken! Voor leuke decoratie spulletjes kun je kijken bij de Jamin en bij de Action hebben ze tegenwoordig ook leuke bakspullen. Ik had helaas geen tijd om ook foto’s te maken van het werken met fondant, maar dit zal ik snel nog eens met jullie delen!

IMG_50699IMG_49977

IMG_51255

57 antwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo lieverd! Haha familieleden vonden ze zo lekker! Haha dat is toevallig mijn moeder gebruikt ook altijd zonnebloemolie i.p.v roomboter. En eerlijk gezegd doe ik dit de laatste tijd ook en ik merk dat hierdoor cakes en cupcakes lekker zacht blijven! <3

      Beantwoorden
      • jawad
        jawad zegt:

        Zou je hierbij een video willen maken. Dat zou ik heel fijn vinden en ik ben echt een fan geworden van je kookkunsten trouwens☺☺

  1. saloua
    saloua zegt:

    Ziet er erg mooi uit. Hoop dat het heeft gesmaakt! Je werkt altijd nauwkeurig en geeft goede uitleg. Keep up the Good work!! Liefs een stille fan

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Saloua, ze waren erg lekker haha! Aah super lief van je meid, dankjewel! Je bent van harte welkom op mijn blog en als er vragen zijn dan hoor ik het graag meid! <3

      Beantwoorden
  2. xfaatje
    xfaatje zegt:

    Hallo Yasmine, nou als het je lukt om cupcakes te bakken, dan zal het versieren je ook gaan lukken inschAllah haha! Ik snijd de bovenkant van mijn cupcakes nooit af, omdat bij mij de cupcakes niet opbollen aan de bovenkant. Stel je haalt de cupcakes uit de oven en ze zijn aan de bovenkant een beetje bol, dan kun je een zware snijplank op de cupcakes leggen voor ongeveer 5 minuten. Omdat de cupcakes net uit de oven komen en ze nog warm zijn zullen ze door het gewicht van de snijplank inzakken en dan heb je een mooie platte bovenkant hihi. Als je dit heb gedaan dan kun je aan de slag gaan met het werken met fondant of marsepein. Wat ik eerst doe is kijken of ik ergens in huis een ronde vorm heb om een rondje uit te steken om de cupcake mee te bekleden(zie roze kleur vorm op cupcake) Wat ik hier vaak voor gebruik is gewoon een deksel van een kruidenpotje die ik in mijn keukenkast heb liggen. Als je dit hebt gedaan dan kun je met behulp van een uitsteker allemaal leuke figuurtjes uitsteken en de cupcakes naar wens versieren meid. Ik zal snel foto’s maken van je hoe cupcakes kunt versieren <3

    Beantwoorden
  3. Latifa
    Latifa zegt:

    Op de website voor het bestellen van die figuren, kan ik kiezen uit een ijzeren figuur of een figuur van plastic. Wat raad je me aan? Gaat het niet eraan plakken? En waar heb je die letters aangeschaft?

    Beantwoorden
  4. Fatima
    Fatima zegt:

    Salaam aleikoum meid, Allahoema bareek, het ziet er prachtig uit.
    Vroeg mij af waar je die uitstekers van die mooie sier letters vandaan hebt.

    Groetjes,
    Fatima

    Beantwoorden
  5. salma
    salma zegt:

    salam aleikoum
    ziet er heerlijk uit.
    ik ga ze inshallah dinsdag avond maken.
    voor het kerst ontbijt bij mijn zoontje
    hopelijk gaat het lukken

    Beantwoorden
  6. salma
    salma zegt:

    ik heb ze gemaakt voor kerst ontbijt.
    ze waren zo lekker. dat ik ze vandaag nog een keer zal maken.
    alleen wil ik vragen of ze ook in de cupcake maker gebakken kunnen worden.
    mijn oven heeft het opgegeven en wacht nu totdat de nieuwe oven gebracht wordt

    Beantwoorden
  7. salma
    salma zegt:

    ze zijn gelukt ook in de cupcake maker.
    zijn echt voor herhaling vatbaar.
    tbarkelah 3liek.
    ik wil vragen of je ook een recept hebt van sfenj??

    Beantwoorden
  8. Saloua
    Saloua zegt:

    Heej meid, heb hier boven gelezen dat je die vormpjes via een site kunt bestellen maar krijg die site niet geopend ?? Weet je toevallig waar ik die nog kan vinden
    Btw super leuk gedaan doe zo verder ❤

    Beantwoorden
      • Saloua
        Saloua zegt:

        Ben al bij verschillende winkeltjes geweest maar vind ze niet. De zwarte markt zal ik eens gaan kijken dankj xx

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *