Cream Cheese Cupcakes

Ik hoor je al denken, nog een cupcake recept? Ja ja ik maakte afgelopen weekend twee verschillende cupcakes, de cupcakes met fondant maar ook maakte ik deze belachelijk lekkere cupcakes met een zachte monchou topping! Ik kan niet anders zeggen dan dat dit de lekkerste cupcakes zijn die ik ooit zelf heb gemaakt! En dan heb ik het met name over de monchou topping die gewoon te lekker is! Dit is mijn ultieme cupcake recept en dat wordt die ook voor jou, zeker weten!

Wat heb je nodig? (15 stuks)

  • 4 eieren
  • 180 gram kristalsuiker
  • zakje vanillesuiker
  • 200 gram bloem
  • 2 thl. bakpoeder
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 2 etl. melk

Monchou topping:

  • 200 gr. monchou roomkaas
  • 100 gr. zachte roomboter(ongezout)
  • 250 gr. poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 2 etl. melk

Bereidingswijze:

  1. Mix in de beslagkom de eieren samen met de kristalsuiker, vanillesuiker en het snufje zout lekker romig, tot een lichtgeel mengsel.
  2. Giet de zonnebloemolie erbij en mix dit nog even door het beslag heen.
  3. Mix de bakpoeder samen met de bloem, voeg dit geheel toe in de kom en mix samen totdat de droge ingrediënten zijn opgenomen in het beslag.
  4. Giet de melk er dan bij en mix het voorzichtig samen op de laagste snelheid tot een vloeibaar beslag. 
  5. Ga met de spatel nog even lang de zijkanten van de kom en roer nog even door het beslag.IMG_9493
  6. Pak de muffinplaat erbij en verdeel de cupcakes vormpjes over de vorm.
  7. Vul de vormpjes tot net boven het midden met het beslag. Tip: gebruik voor het vullen van de vormpjes en ijslepel, werk erg handig!IMG_9500
  8. Bak de cupcakes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 20-25 minuten gaar.
  9. Na 20 minuten kun je met een sateprikker in de cupcake prikken om te checken of deze gaar is. Komt de sateprikker er nog nat uit, dan moeten de cupcakes nog even doorbakken.
  10. Nadat de cupcakes gaar zijn laat je ze volledig afkoelen.IMG_9506
  11. Voeg in een ruime kom de twee pakjes monchou roomkaas samen met de roomboter toe. Zorg ervoor dat beide producten goed op kamertemperatuur zijn. Tip! Haal de monchou en de roomboter altijd 1 uur van te voren uit de koelkast, zodat ze beide op kamertemperatuur zijn.
  12. Mix de monchou roomkaas samen met de roomboter voor zeker 10 minuten op de hoogste snelheid, totdat beide dezelfde kleur hebben gekregen.
  13. Voeg de poedersuiker toe, mix samen op een lage snelheid en wanneer je ziet dat de poedersuiker is opgenomen kun je de handmixer op een hogere snelheid zetten.
  14. Ga met een spatel langs de zijkanten van de kom en mix nog eens met de handmixer door.
  15. Giet de vanille extract en de melk erbij en mix nog eens samen voor ongeveer 60 seconden tot een egale, stevige crème.
  16. Zet vervolgens voor zeker 60 minuten de crème in de koelkast, zodat deze goed stevig kan worden.
  17. Nadat je de crème uit de koelkast hebt gehaald voeg je 2 extra eetlepels melk toe en mix de crème voor een paar seconden nog even door, zodat de crème weer lekker zacht wordt.
  18. Voor het spuiten van mooie toeven bovenop de cupcakes gebruik je uiteraard een spuitzak met daarin een spuitmond.
  19. Schep de crème in de spuitzak met de gewenste spuitmond.
  20. Draai de zak aan de bovenkant stevig dicht en houd de spuitzak vast met je rechterhand.IMG_0035
  21. Pak een cupcake erbij en hou de spuitzak recht boven de cupcake.
  22. Spuit in het midden van de cupcake een toef van de crème, blijf de spuitzak indrukken en in de tussentijd draai je met de spuitzak naar de buitenkant tot de hele cupcake is bedekt.
  23. Stop met het indrukken van de spuitzak wanneer je ziet dat de gehele cupcake is bedekt.
  24. Decoreer de cupcakes naar wens. Zelf heb ik de cupcakes gedecoreerd met wat blauwe beschuit met muisjes en in het midden van de cupcakes een leuke prikker bevestigd.IMG_0039 IMG_0058

Spuitmond: Deleukstetaartenshop
Spuitzak: Deleukstetaartenshop

Liefs,
Fatima IMG_0162

 

142 antwoorden
  1. Siham
    Siham zegt:

    Toevallig, dit is precies het recept wat ik al jaren gebruik voor de topping! Moet inderdaad zeggen dat dit het lekkerste recept is dat ik heb uitgeprobeerd (En dat zijn er veel!). Hij is ook totaal niet machtig, voor de mensen die niet houden van machtige toppings. Een zeer goede vervanging van de botercreme. Je kunt het ook varieren door er verschillende kleurstoffen aan toe te voegen (misschien een tip?). Vooral op een redvelvet cupcake, komt deze topping het meest tot zn recht!

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Siham,

      Kijk iemand die mij helemaal begrijpt haha! Klopt helemaal lieve schat. Deze topping is echt heerlijk en totaal niet machtig! Ik voeg inderdaad zo nu en dan ook wat kleurstof toe aan de cupcakes, erg leuk!

      Liefs Fatima

      Beantwoorden
      • Hind
        Hind zegt:

        Hoi ladies, wil een roze topping hebben. Weten jullie mischien wel merk en hoeveel druppels kleurstof ik kan toepassen? Alvast bedankt😘

  2. Hind
    Hind zegt:

    Salam Fatima. Tbarkellah 3lik dat ziet er weer een super uit! Vraagje.. Ik ben niet zo’n monchou fan. Zou ik dat ook kunnen vervangen met mascarpone? Liefs

    Beantwoorden
  3. Samira
    Samira zegt:

    A salaam alaikoum,
    Vroeg me af als je topping in de koelkast stopt of het niet hard wordt? Mijn kinderen zijn helemaal dol op jou cupcake recepten. Baraka Allah fiekie

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Samira,

      Wanneer je de topping uit de oven haalt is die inderdaad nog ietsjes hard. Deze moet je dan even laten staan en eventueel nog even door mixen. Ik ga het even bij het recept zetten. Bedankt voor de herinnering haha. Haha aah wat lief van je kindjes, maschAllah!
      Liefs Fatima

      Beantwoorden
  4. Oem
    Oem zegt:

    Salam
    Bedankt voor het delen van je receptje.

    Ik had een vraagje misschien heb jij een tip voor mij. Wanneer ik cupcakes maak laten de cupcake vormpjes altijd los. Kan je me vertellen hoe dit komt??

    Beantwoorden
  5. Nadia
    Nadia zegt:

    Salam ik ben de cupcakes aan het maken. Het is wel voor de bezoek morgen. Moet ik deze cupcakes dan in de diepvries bewaren en morgen eruit halen of kan deze zo in een bord tot morgen lekker vers blijven?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Nadia,

      Oh nee hoor je hoeft de cupcakes echt niet in de diepvries te bewaren. Je kunt de cupcakes gewoon afdekken en zolang in de keuken laten staan. In de zomerperiode raad ik je wel aan om de cupcakes(met topping) in de koelkast te zetten. Geniet ervan vandaag!

      Liefs Fatima

      Beantwoorden
  6. Raquel
    Raquel zegt:

    Ziet er geweldig uit! Ga ze zeker proberen te maken! Hoe lang blijven ze lekker nadat je ze gemaakt hebt? Een paar dagen of korter ivm de topping?

    Dankjewel weer voor al je moeite! Super!

    Beantwoorden
  7. Imane
    Imane zegt:

    Lieve Fatima,
    Heel erg bedankt voor de heerlijke recepten. Je legt alles super goed en duidelijk uit, echt mijn complimenten.

    Ik vroeg mij af of ik voor de topping ipv monchou ook de roomkaas van de Aldi kan gebruiken en ipv de vanille extract gewoon vanille suiker. Zo ja, zal ik dan geen verschil merken in de smaak?

    Liefs Imane

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo lieve Imane,

      Aah dat is lief zeg, dankjewel! Ja hoor je kunt zeker de roomkaas van de Aldi gebruik, geen probleem. Je kunt de vanille extract vervangen door vanillesuiker of dor extra poedersuiker. Succes lieverd!

      Liefs Fatima

      Beantwoorden
  8. Senaida
    Senaida zegt:

    Hoi Fatma,
    Allereerst dank voor jouw heerlijke recepten 😍
    Mijn vraag is of de topping ook kan gebruiken op taart ( ik wil ombre rozen taart maken)? En tot slot, waar smaakt de topping naar, is het een frisse smaak? Ik vind het namelijk niet lekker als het naar boter smaakt hihi.

    Alvast dank, lieve groetjes Senaida

    Beantwoorden
  9. Kelly
    Kelly zegt:

    Salaam aleikoum Fatima,
    Ik heb verse roomkaas van Colruyt gebruikt ipv Monchou maar de topping was te lopend, rest heb ik volgens recept gedaan. Heb er uiteindelijk nog mascarpone aan toegevoegd en toen was die dik genoeg maar de smaak niet echt lekker beetje aan de zure kant?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Kelly,

      Oh ik ben zelf niet echt bekend met de roomkaas van Colruyt, maar als je de volgende keer geen monchou wilt gebruiken, dan raad ik je aan om het te vervangen met monchou of met de roomkaas van Philadelphia.

      Liefs Fatima

      Beantwoorden
  10. Sal
    Sal zegt:

    Salaam oe’alaikoem Fatima,

    Kun je met de topping recept ook een nutella topping van maken, moet ik dan alleen wat nutella bijvoegen of heb je een ander recept ervoor.

    Trouwens lees dat je vanille extract gebruikt, maar daar zit alcohol in, ook in de vanille eccense uit de winkel. Als je 1 gebruikt zonder hoor ik graag welke het is.
    Maar dan ben je op de hoogte.

    Ga zo door.
    Xx

    Beantwoorden
  11. Latifa
    Latifa zegt:

    Hoi lieve Xfaatje,

    Ziet er weer een heerlijk recept uit ma sha Allah! Had wel even een vraagje over welke mounchou je gebruikt? Die van Friesland Campina zou namelijk varkensgelatine bevatten 😞.
    Graag hoor ik het van je!

    Alvast bedankt en groetjes,
    Latifa xx

    Beantwoorden
  12. manel
    manel zegt:

    Hallo ik ben zo dol op al u recepten ik heb er al veel uitgeprobeerd en mijn man vind het super hihi seg een klein vraagje ik zou graag die laatste cup cake uitproberen maar ik ben van belgië en daar hebben ze geen monchou en mascarpone vind in het textuur niet zo goed wat kan ik dab gebruiken is Philadelphia goed ? Al vaste bedankt xxxxxx

    Beantwoorden
  13. Chaima
    Chaima zegt:

    Salam alaykok

    Ik wil dit recept vrijdag gaan maken want heb zaterdag een feest dus Ik vroeg me af of ik beter de topping vrijdag maak en dan in de koelkast stop voor de volgende dag of kan Ik het gewoon vrijdag al de topping op de cupcakes doen?
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Chaima,

      Je kunt het eigenlijk op beide manieren doen. Ik spuit de topping altijd er pas op wanneer ik de cupcakes serveer of meeneem. Maar ook een dag van te voren is mogelijk, want de topping blijft goed stevig.

      Liefs Fatima

      Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Mel,

      Ik heb zelf ook een hete lucht oven, maar zodra ik cakes en cupcakes maak zet ik de ‘hetelucht functie’ uit en maak ik gebruik van de boven en onder stand. Is dit bij jou ook mogelijk?

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  14. Mariam
    Mariam zegt:

    Hey Fatima!

    Allereerst, je bent een toffe bakker!
    Een vraagje, moet de vanille extract er per se bij of mag je dat ook weglaten als je dat zo 1,2,3 niet thuis hebt?

    Groetjes!

    Mariam

    Beantwoorden
  15. Chaldia
    Chaldia zegt:

    Salam a3laykoem,
    Wat voor vanille extract gebruik je? Ik heb er een gehaald en zie nu pas dat er ethanol in zit, dus alcohol. Ik ga in plaats van vanille extract citroensap gebruiken.

    Groetjes!
    Chaldia

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Fatima,

      Ja die heb ik zeker. Als je mij even een mailtje stuurt, dan stuur ik je het recept toe. Het recept komt ook op de blog, maar als je het dringend nodig hebt, kun je mij mailen.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  16. Funda
    Funda zegt:

    Hoi Fatima. Ik wil graag buttercream van Funcakes gebruiken voor de topping. Heb je daar ervaringen mee? Raad je dat aan om als topping te gebruiken? Wordt dat net zo hard als de monchou topping? Groetjes Funda

    Beantwoorden
  17. Hanan
    Hanan zegt:

    Salam,
    Mag ik vragen welke cupcake papiertjes je gebruikt en van waar ze zijn?
    Als ik wit gebruik ziet het er niet zo mooi uit.
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
  18. Tugce
    Tugce zegt:

    Dag Fatima,

    Mijn creamcheese topping wordt nooit hard het blijft gewoon ” waterig ” om het zo te noemen.. Heb je een enig idee hoe dit kan komen? İs het misschien omdat ik de boter weinig er bij doe?

    Liefs,

    Beantwoorden
  19. Chaima
    Chaima zegt:

    hey fatima je resept is zo heerlijk ik heb alleen een vraagje : kan ik ook in het beslag stukjes fruit doen ( aardbei , kiwi ec ) ik weet niet echt hoe het smaakt met fruit in het beslag

    DIKKE KUS , Chaima

    Beantwoorden
  20. Siham
    Siham zegt:

    Hee meid, ik had een vraagje.. gebruik je een mini muffinplaat of gewoon een normale?
    Ps thankyou so much voor dit recept van t weekend uitproberen voor een henna avond!

    Beantwoorden
  21. Salma
    Salma zegt:

    Hooi Fatima. Wat ben je toch een talent Allahouma barek! Mag ik weten van waar je zo een ijslepel haalt? Ziet er idd veeeeeeel handiger uit dan hoe ik dat doe.

    Beantwoorden
  22. Laila
    Laila zegt:

    Hoi Fatima, bedankt voor al je recepten! Kan ik de rode kleurstof van dr oetker gebruiken als ik een roze topping wil? Wordt het dan niet te lopend? Hoeveel zou ik moete gebruiken?

    Alvast bedankt!

    Gr, Laila

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Laila,

      Heel graag gedaan lieverd. Jazeker dit kun je gewoon gebruiken hoor en de topping zal alsnog goed stevig blijven. Toevallig heb ik afgelopen weekend een topping gemaakt met kleurstof en de topping bleef de gehele dag goed op zijn plaats zitten haha. Als je een roze topping wilt, dan kun je denk ik het beste roze kleurstof aanschaffen. Of je gebruik echt een mespunt van de kleurstof, zodat de topping niet al te rood wordt. Ik gebruik altijd een halve theelepel kleurstof en dan wel de kleurstof van Wilton. Heel veel succes meid!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  23. Youssra
    Youssra zegt:

    Hey Fatima!

    Je recept is echt heerlijk! Alleen is die topping bij mij 2x mislukt 😔. Hij was veelste zacht waardoor ik die vorm niet kon maken. Weet jij misschien waardoor dit kan komen?

    Beantwoorden
  24. Yamine
    Yamine zegt:

    Hoii ik heb een vraagje over de topping. Kan ik het ook 1 dag van te voren erop spuiten? Blijft het dan ook nog goed en mooi zitten of kan ik het beter de dag zeld doen?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Yamine,

      Wanneer ik bijvoorbeeld een feestje heb maak ik de cupcakes altijd een dag van te voren en spuit ik de topping er ook al op. Gewoon de cupcakes in de koelkast bewaren en er kan dan niks verkeerd gaan hoor. Succes ermee!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  25. nesrine
    nesrine zegt:

    Salam lieve fatima,
    ik had een vraagje ik wil graag je cupcakes uitproberen alleen met een roze en blauwe topping heb jij ervaring met de kleurstof van de toko of raad je toch liever iets van een ander merk aan
    Dikke kuss😙

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Nesrine,

      Dat kan, alleen ik raad je echt de kleurstof van de toko af. De kleurstof van Wilton werkt echt perfect! Deze is te bestellen bij deleukstetaartenshop.nl

      Succes!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  26. busra
    busra zegt:

    HoiHoi,

    een vraagje wat kan ik het beste doen om de cupcakes niet te laten drogen na het bakken bij mij worden ze namelijk na het afkoelen hard en droog

    groetjess

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Busra,

      Wanneer de cupcakes de oven uitkomen laat ik deze even drogen en dan pak ik ze in met een plasticzak. Hier overheen plaats je nog een theedoek en zo blijven ze lekker zacht!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
      • Youss
        Youss zegt:

        Hoi lieverd!

        Pak je de cupcakes inclusief dr muffinplaat in met plastic zak en theedoek, en daarna laten afkoelen?

        Zr zitten nu in ff oven bij mij… alleen zijn ze mu al 2 cm groter *huil*.. zakt dit nog in? Ik heb ongeveer anderhalf ijslepel van xenos gebruikt .. is dat te veel?

        Ik hoor graag van je.. wil ze morgen meenemen voor het eidontbijt

  27. Habiba
    Habiba zegt:

    Hoi Fatima,
    De vorige keer dat ik dit recept gebruikte stond er goed voor 20 stuks. Nu wil ik ze weer maken en staat een 15 stuks?

    Groetjes Habiba

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Habiba,

      Haha klopt helemaal!(je let goed op) Ik verwarde mezelf met een ander recept schat. Uit dit recept haal ik altijd 15 stuks en soms 17. als je meerdere wilt, kun je natuurlijk het recept verdubbelen. Hoeveel stuks kreeg jij uit het recept als ik vragen mag?

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  28. Samira
    Samira zegt:

    Hey schat ik heb het Monchou receptje gevolgd en mn beslag is te zacht. Heb roomkaas van de dirk gebruikt. Die goedkope. Wat moet ik doen zodat het dik word? Hoop dat je snel kunt reageren 🙈

    Beantwoorden
  29. Laila
    Laila zegt:

    Hoi Fatima , ik hoop echt dat je mijn reactie leest. Ik ben bezig met de cupcakes. Lan Ok een extra pakje monchoi toevoegen aan dit recept ik vind de topping erg zoet? De topping is nu in de koelkast en ik wil dus achteraf de monchou bij doen.

    Beantwoorden
  30. Sara
    Sara zegt:

    Dag Fatima,

    Ik wil deze cupcakes graag maken voor mijn verjaardag. Hiervoor wil ik ongeveer 60 cupcakes maken. Moet ik de ingrediënten dan telkens verdubbelen? Of zijn er ingrediënten die ik juist niet moet verdubbelen? Ten tweede wil ik een roze topping maken, kan ik daarvoor roze kleurstof gebruiken voor het beslag voor de topping?

    Graag hoor ik van je 🙂

    Liefs,
    Sara

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Sara,

      Klopt, je dien dan de ingrediënten te verdubbelen. Ik gok erop dat je het recept ongeveer 3 keer moet maken voor 60 cupcakes. En als je roze topping wilt, dan kun je er inderdaad roze kleurstof aan toevoegen.

      Beantwoorden
  31. Sarah
    Sarah zegt:

    Hi Fatima,

    Ik heb je cakes geprobeerd en ze waten heerlijk. Alleen werd de roomboter niet goed opgenomen in de crème. Wat doe ik fout? Ik heb trouwens wel kleurstof gebruikt in de crème. Kan het daaraan liggen?

    Alvast bedankt.

    Groetjes,
    Sarah

    Beantwoorden
  32. Najat
    Najat zegt:

    Hallo Fatima, heel erg bedankt voor dit recept! Ziet er weer gewoon verukkelijk uit! Mag ik vragen welk weegschaal jij gebruikt of welk jij aanraadt voor het wegen van alles..Ben al een tijdje op zoek. Groetjes Najat

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Najat,

      Dankjewel lieverd! Eerlijk gezegd gebruik ik nooit een weegschaal, maar altijd een maatbeker. Bij de Action en bij de Wibra heb je al een goede maatbeker voor nog geen €1,- Succes! Xx

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  33. Fadoua
    Fadoua zegt:

    Salaam alaikom Fatima,

    Trouwe fan hier, haha. Ik heb op de link geklikt voor de spuitmond en kwam uit op #018. Deze heb ik ook vol vertrouwen besteld, maar toen ik het binnen had zag ik tot mijn verbazing dat deze spuitmond extreem klein is. Is dit wel de juiste formaat spuitmond die ik nodig heb? Lijkt mij namelijk erg klein om zo’n mooie grote swirl effect te krijgen op de cupcake.

    Alvast bedankt voor je reactie!! ❤️

    Beantwoorden
  34. Anissa
    Anissa zegt:

    Salamoe Alaikom. Ik wil vandaag deze cupcakes maken maar morgen pas o bezoek mee nemen. Kan ik vandaag al de topping erop doen en zit het morgen dan nog goed of beter morgen de topping erop doen? En kan ik de toppong vandaag al maken of moet die ook morgen pas gemaakt worden ?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Anissa,

      Je kunt de topping altijd een dag van te voren klaarmaken. Zelf bewaar ik de topping afgedekt in de koelkast en spuit ik de volgende dag pas de topping op de cupcakes. Heeft het gesmaakt schat?

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *