Citroen-frambozen cake (+Video)

Deze Citroen-frambozen cake maakte ik van het weekend voor ons bezoek en deze cake pakte heel goed uit! Dit is een heerlijke frisse cake met een vleugje citroen en met een knapperig korstje. Naast de citroen heb ik er ook frambozen aan toegevoegd en deze twee extra ingrediënten maken de cake heerlijk fris. Serveer de cake met een toefje slagroom en dan zit je helemaal goed.

Wil je elke keer als eerste mijn foodvideo’s zien? Abonneer je dan hier op mijn kanaal.

Wat heb je nodig? (10 personen)

  • 4 eieren
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 100 ml gesmolten roomboter
  • Citroensap
  • Citroenrasp
  • Pakje bakpoeder
  • 200 gram bloem
  • 150 gram frambozen

Glazuur:

  • 125 gram poedersuiker
  • Citroensap

IMG_40599

IMG_4089

Bereidingswijze:

Breek de eieren in een kom en mix deze samen de kristalsuiker en vanillesuiker voor 5 minuten  tot er een schuimige, luchtige massa ontstaat.

IMG_41144

Giet de zonnebloemolie bij het beslag. Laat de roomboter in een kleine pan op laag vuur smelten. Mix de roomboter, zodra deze is gesmolten en is afgekoeld voorzichtig door het beslag.

IMG_41211

IMG_41266

Pers van een halve citroen de citroensap bij het beslag en gooi hier de citroenrasp bij. Ik heb van een hele citroen de citroenrasp gebruikt. Meng dit met een spatel door het beslag.

IMG_4130

IMG_4133

IMG_41422

Voeg de bakpoeder toe aan het beslag en de bloem die je van te voren hebt gezeefd en houd hiervan een eetlepel bloem apart. Spatel de bakpoeder en de bloem voorzichtig door het beslag. Je moet dit echt niet gaan mixen, maar de bloem er echt doorheen spatelen tot er een glad beslag ontstaat.

IMG_4148

IMG_4152

Houd een paar frambozen apart voor de garnering. Bedek de frambozen met een laagje bloem. Meng de frambozen voorzichtig door het beslag.

IMG_40766

IMG_41633

Vet de springvorm in en bestuif hierna met wat bloem, zodat de cake niet blijft plakken. Giet het beslag in de springvorm en strijk met de spatel het beslag glad.

IMG_41799

IMG_41766

Zet de springvorm voor 40 minuten in de oven op 180 graden.

Giet de citroensap bij de poedersuiker en mix dit volledig tot er een glad glazuur ontstaat. Wanneer de cake gaar en afgekoeld is giet je de glazuur over de cake.

Garneer de cake met wat frambozen en eventueel met wat extra citroenrasp.

 

wit

32 antwoorden
  1. Amal
    Amal zegt:

    Echt bedankt dat je recepten met ons deelt en dit keer met een filmpje en stappenplan echt lief😍😍 Ik ga em zeker proberen ziet er verukkelijk uit wil je ook met ons minicheesecakjes met onze delen ☺️ xAmall

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Bouchra, ja hoor dat is mogelijk. Maar let er wel op dat als de kiwi’s een beetje rijp zijn je ze van te voren wel even droog dept met keukenpapier. Succes hoor!

      Beantwoorden
  2. Rodena
    Rodena zegt:

    Hoi meis, ik wil even zeggen dat ik echt een fan van je ben. Je legt alles zo goed uit en ook nog met stappen en foto’s. Ga vooral door met je kookkunsten meid,top!

    Beantwoorden
  3. Mariam
    Mariam zegt:

    Dag Fatima,

    Allereerst bedankt dat jij alles met ons wilt delen!

    Ik heb nog een kleine vraag, gebruik je ongezouten of gezouten roomboter?

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
  4. xfaatje
    xfaatje zegt:

    Hallo Lale, haha wat heb ik moeten lachen om jou reactie. Je bent een prachtige meid hoor en de foto is ook mooi! Dit berichtje zal niet in de comments verschijenen. Ik heb ook al gereageerd op je andere bericht, dus die zal ik nu ook verwijderen. Xx

    Beantwoorden
  5. Mij
    Mij zegt:

    Salmoualaykom wa rahma tu’Allah wa barakatuh. Ik heb het vandaag uitgeprobeerd met aardbeien. Ma shaa Allah het ziet er heerlijk uit! Ik wil graag ook nog op de cake aardbeien zetten zodat het er leuker uitziet. Als ik het glazuur er dan pas overheen giet blijft het goed vastzitten toch? Groetjes, xx

    Beantwoorden
  6. Dilan
    Dilan zegt:

    Beste xfaatje,
    Ik ben echt gek op jou recepten😍 Deze ga ik binnenkort zo snel mogelijk uitproberen!😋 ik heb alleen een vraagje : Waar heb jij je koopspullen van? Bakvorm, spatel en die anderen op de foto. Ze zijn zo mooi kleurrijk. Alvast bedankt voor je reactie. Groetjess dilan

    Beantwoorden
  7. Sissy
    Sissy zegt:

    Hallo Faatje,

    Kan je dit ook een dag van te voren maken? Ziet er lekker uit. Zijn dat de gewone frambozen of frambozen uit de diepvriespak.

    xx

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Sissy,

      Ja hoor dat kan zeker. De volgende dag smaakt de cake zelf nog lekkerder! Ik had toen verse frambozen gebruikt, maar frambozen uit de diepvries kan ook wel(wel eerst even de frambozen laten ontdooien.)

      Liefs Fatima

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *