DSCN1385

Chocoladecake

Wat heb je nodig?

  • 4 eieren
  • 180 gram suiker
  • zakje vanillesuiker
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 180 ml melk
  • 200 gr. bloem
  • 2 etl. cacaopoeder
  • zakje bakpoeder
  • snufje zout
  • bakblik 27 x 26 cm

Garnering:

  • Amandelschaafsel
  • 2 etl. Nutella

Bereidingswijze:

Mix in een beslagkom de melk, zonnebloemolie, eieren, vanillesuiker en de kristalsuiker tot een romig mengsel.

Voeg de bloem, bakpoeder, cacaopoeder en het zout toe en mix dit dan voorzichtig samen. Wanneer je ziet dat de droge ingredienten zijn opgenomen stop je direct met mixen, want als je het beslag teveel blijft mixen krijg je straks geen luchtige chocoladecake.

Ga nog kort met een spatel door het beslag.

Vet de bakvorm in met een beetje zonnebloemolie en bestuif met een eetlepel bloem en verdeel de bloem over de gehele vorm. Giet vervolgens het beslag in de vorm en zorg ervoor dat het beslag gelijkmatig over de vorm is verdeeld

ChocoladecakeChocoladecake1
Stop de cake in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 40 minuten en houd de chocoladecake ondertussen goed in de gaten. Rond de 30 minuten kun je de oven openen om met een satéprikker te checken of de cake goed gaar is van binnen.

Prik met een satéprikker in de cake, komt de satéprikker er droog uit dan is de chocoladecake gaar. Als de satépriker er nog nat uitkomt dan weet je dat de cake nog niet helemaal gaar is en moet je de chocoladecake nog even in de oven laten staan.

Wanneer de chocoladecake gaar is laat je het na het bakken voor ongeveer 20 minuten in de vorm afkoelen voordat je de cake uit de vorm stort. Haal na de 20 minuten de chocoladecake uit de vorm en laat het nog geheel afkoelen op een rooster.
Chocoladecake2
Smelt de Nutella chocolade aub marie en giet dit over de chocoladecake en verdeel de chocolade met de achterkant van een eetlepel of met een spatel.

Rooster dan nog wat amandelschaafsel in de oven of in een koekenpan en verdeel deze over de gesmolten chocolade.

Chocoladecake3
Dit is een erg lekkere chocoladecake en vooral de combinatie met de Nutella chocolade en de geroosterde amandelschaafsel is geweldig! De chocoladecake is van binnen niet droog, maar lekker plakkerig en dat is wat ik altijd heerlijk vind aan deze chocoladecake! Dus ben je gek op chocolade en heb je zin om wat lekkers te bakken? Dan raad ik je dit recept zeker weten aan!

 

25 antwoorden
  1. Chantal
    Chantal zegt:

    Haii, ziet er heerlijk uit. Als ik de cake ga maken wil ik het in een tulband makn. Moet ik dan dezelfde hoeveelheid van alle ingrediënten gebruiken?
    Bedankt

    Beantwoorden
  2. Maroua
    Maroua zegt:

    Ik heb hem ook gemaakt, en hij ziet er heel lekker uit. Ik ben 14 jaar en dit was mijn eerste cake. Ik heb er zin in om hem te proeven.

    Beantwoorden
  3. Ouissam
    Ouissam zegt:

    Mijn dochter heeft hem al eens gemaakt en ze is pas 9. Je recepten zijn ook zo duidelijk. Bedankt voor het delen. Ga zo Door meid 😊

    Beantwoorden
  4. Heyman kristel
    Heyman kristel zegt:

    Hallo , ik vind deze cake overheerlijk, ik heb hem vandaag mogen proeven van mijn lieve buurvrouw Fatima en haar dochter heeft hem gemaakt …Superrrrr gek ben ik van deze cake ! Dank je wel voor al deze heerlijke recepten ! Ik ben alvast een Belgische FAN VAN JOUW KOOK SITE ! Heel veel liefs van Kristel en mijn buurvrouw Fatima …een Belgische en Multiculturele warme groet ! 🙂 Dank je wel …dit maakt het leven fantastisch !♥♥♥

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *