Foto van de beruchte cupcake avontuur! #2010

Chocolade Drip Taart

Soms heb ik van die dagen dat ik gewoon echt niet weet wat wat te bakken! En dan zul je net zien dat ik op bezoek ga en je wilt er natuurlijk niet met lege handen aankomen! Nou stond er al een tijdje een Chocolade drip taart op mijn to bake lijstje. Je weet wel van die super mooie, hoge taarten die je bij de Amerikaanse bloggers/Youtubers voorbij ziet komen. Gisteren maakte ik dus deze prachtige taart en ik koos koos ervoor om mijn eigen cake recept te gebruiken en de taart te vullen met een lekkere mascarpone crème. Ik heb de taart zelf nog niet kunnen proeven, maar alleen al ernaar kijken maakt mij verliefd! 

Wat heb je nodig? (15 personen)

  • 6 eieren
  • 350 gram kristalsuiker
  • zakje vanillesuiker
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 350 ml melk
  • 400 gram bloem
  • 2 zakjes bakpoeder
  • snufje zout

Mascarpone crème:

  • 500 gram mascarpone(2 kuipjes)
  • 100 gram poedersuiker
  • 500 ml verse slagroom
  • 2 zakjes klop-fix
  • 2 zakjes vanillesuiker

Extra:

  • bakvorm 20 cm
  • pure chocolade
  • hagelslag
  • Oreo’s

Aan de slag!

Bereidingswijze:

  1. Klop in een ruime kom de eieren samen met de kristalsuiker en de vanillesuiker goed romig. Giet de zonnebloemolie erbij en mix kort samen.
  2. Zeef de bloem en de bakpoeder en voeg deze toe aan het mengsel. Giet ook de melk erbij en mix dit samen tot de droge ingrediënten zijn opgenomen. Ga met een spatel nog even kort door het beslag heen en zet de kom even apart.
  3. Vet de bakvorm in en bestuif  met 1 eetlepel bloem. Giet het beslag in de vorm en bak de cake op 180 graden voor 30 minuten gaar.IMG_3561
  4. Laat de cake na het bakken voor 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal de cake uit de vorm en laat deze volledig afkoelen op een rooster.
  5. Ik heb twee aparte vanillecakes gemaakt, dus ik bak twee keer een cake en hierdoor krijg je een extra mooie hoge taart. Wil je een niet al te hoge taart, dan halveer je de ingrediënten . De bakvorm die ik heb gebruikt heeft een diameter van 20 cm.
Mascarpone crème
  1. Mix de mascarpone flink samen met de poedersuiker tot een glad mengsel. 
  2. Mix de slagroom samen met de vanillesuiker en de klop-fix net niet stijf.
  3. Voeg de slagroom toe aan de mascarpone en vouw met de spatel de slagroom door de mascarpone heen.
  4. Zet de mascarpone crème voor zeker 60 minuten in de koelkast, zodat deze goed kan opstijven.IMG_3616
  5. Snijd de cakes in twee gelijke stukken. Tip: gebruik hier een taartzaag voor, zodat de lagen gelijk zijn!
  6. Verdeel op de eerste laag  2 volle eetlepels van de crème en strijk deze glad met de spatel.
  7. Plaats de tweede plak cake erop en verdeel hierop weer 2 eetlepels van de crème.
  8. Strijk de mascarpone crème weer glad. Herhaal deze stappen totdat je alle cake plakken hebt gehad.
    IMG_3629
  9. Smeer de gehele taart af met een dun laagje van de crème en strijk deze weer glad. Zet de taart in de koelkast voor  10 minuten.
  10. Haal de taart uit de koelkast en verdeel weer een laagje van de crème over de taart en strijk deze weer glad.
  11. Houd wat mascarpone crème apart, zodat je deze straks kunt gebruiken voor de rozetten bovenop de taart.
  12. Smelt de chocolade samen met een eetlepel zonnebloemolie en laat deze geheel afkoelen. IMG_2650
  13. Giet de chocolade bovenop de taart en verdeel deze over de oppervlakte van de taart. Je zult nu zien dat de chocolade aan de zijkanten naar beneden zal druppen( ja ja daar komt de naam ”Dripcake” vandaan haha!)
  14. Zet de taart voor 10 minuten in de koelkast, zodat de chocolade hard kan worden.
  15. Als laatste spuit je bovenop de taart mooie rozetten en garneer je deze met half gesneden oreo’s.
  16. Verdeel de hagelslag aan de onderkant van de taart. Zo werk je eventuele oneffenheden weg hihi!

Is deze Chocolade drip taart plaatje? Ik ben er in ieder geval super trots op en de hoge drip taart kan ik nu van mijn lijstje afstrepen! Ik neem deze taart vandaag mee op bezoek dus wat betreft de smaak van de taart daar kom ik nog op terug, maar daar twijfel ik niet over hoor haha.

Dus heb je binnenkort een leuk feestje, krijg je speciaal bezoek of wil je gewoon jezelf verwennen? Maak dan deze taart en echt waar je familieleden/vrienden gaan denken dat je de taart zojuist van de bakker hebt gehaald!

Veel bakplezier en geniet er lekker van!

Liefs,
Fatima

111

86 antwoorden
  1. Hanae
    Hanae zegt:

    Hey Faat! Ziet er super lekker uit! Tbark Allah 3lik! Ik heb wel een vraagje namelijk: Als je klaar bent met het mixen van beslag mix, giet je dan de helft daarvan in een bakvorm en laat je de rest staan totdat de eerste cake klaar is OF halveer je gewoon de ingredienten en doe je eerst de eerste cake en mix je later de andere helft van de ingredienten en dan de 2e cake?

    Let me know xx

    Beantwoorden
  2. Hind
    Hind zegt:

    Salam Fatima,

    Wat een plaatje is je dripcake! Ik heb alleen wel een vraagje, ik heb namelijk een hoge springvorm van 20 cm. Kan ik dan de hoeveelheid van jouw biscuit mix aanhouden, zonder dat ik twee aparte taarten bak? Dus dat ik met dezelfde hoeveelheid gewoon 1 taart bak? Liefs Hind

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Hind,

      Dankjewel lieve meid! Hoe hoog is je springvorm ongeveer? Want die van mij is ook best hoog hoor, maar als je het beslag in een keer erin giet dan loopt het beslag zeker over. Dus ik raad je echt aan om de cakes apart te bakken. Xx

      Beantwoorden
      • Hind
        Hind zegt:

        Bedankt voor je snelle reactie! Mijn sprinvorm is 10 cm hoog. Denk je dat ik het daarmee ga redden? Anders is het inderdaad verstandig om 2 aparte taarten te bakken. Xx Hind

    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Leila,

      Dan was de cake nog niet gaar. Voor de volgende keer, als je ziet dat de cake aan de buitenkant wel goed bruin is maar de binnenkant nog niet gaar is, dan kun je op de cake een stuk aluminiumfolie leggen. Zo zal de cake alleen nog maar aan de binnenkant garen.

      Beantwoorden
  3. najlae
    najlae zegt:

    Salaam wa3laikoem Fatima,
    Ik wil graag de cake maken maar is 30 minuten bakken wel voldoende. Ik bak mijn cake normaal altijd 40 tot 45 minuten ook op 180 graden.

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Najlae,

      Elk oven is anders, dus de baktijd kan soms verschillen. Als je merkt dat je cake nog niet gaar is, laat je de cake nog even doorbakken.

      Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Hallo Imane,

      Hmm dat klink goed! Je kunt de snicker goed fijnsnijden en vervolgens door de mascarpone mengen. De mascarpone even laten opstijven in de koelkast en daarna gebruiken. Xx

      Beantwoorden
  4. Khadija
    Khadija zegt:

    Salaamo3alekoem Fatima,

    Allereerst het ziet er heerlijk uit Allahoema Baarek!

    Is de zonnebloemolie ook te vervangen met roomboter? En weet je dan ook misschien hoeveel er in kan?

    Alvast bedankt voor je reactie baarakAllahoefeeki

    Beantwoorden
  5. Saliha
    Saliha zegt:

    Salaam alaykum Fatima!
    Wat een makkelijk recept! Cant wait to try it out!

    Alleen een vraagje; ik wil de bescuitmix van FunCakes gebruiken (geen meel in huis) hoe moet ik dat verwerken in je recept? Of moet ik de hoeveelheden aanhouden van bescuitmix zelf? Zo ja, krijg ik dan ook zo’n hoge taart? Of moet ik 2 keer 20 cm hoeveelheid aanhouden? Of kan ik ook de hoeveel van bijv 30 cm aanhouden en dan door 2 delen?

    Ik hoop dat je me begrijpt hihi! Ik hoor t gauw van je! Liefs Saliha

    Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Alaikoem salaam Saliha,

      Als je de biscuitmix van Funcakes gebruikt, dan kun je die inderdaad gewoon aanhouden. Zelf vind ik mooi om twee keer een biscuit van 20 cm te maken en deze op elkaar te stapelen. Je kunt ook een ker een biscuit maken van 30 cm, dan wordt de taart niet zo heel hoog maar de smaak zal alsnog lekker zijn. Succes meis! Xx

      Beantwoorden
  6. Anissa
    Anissa zegt:

    Assalamou alaykoum Fatima

    Ik ga insha allah deze recept uit proberen want het ziet er echt geweldig uit allahouma baarik.
    Ik had nog een vraagje, ik wil een nieuwe bakvorm kopen om deze recept uit te proberen maar ik weet niet welke de goeie afmetingen (diameter , hoogte) zijn voor een bakvorm voor dit recept?

    Alvast bedankt xxx

    Beantwoorden
  7. Ouarda
    Ouarda zegt:

    Hoi Fatima,

    Ziet er heel goed uit! En lekker natuurlijk. Hoop dat die van mij ook meteen de eerste keer lukt.

    Kan ik de taart ook alvast vandaag maken voor morgen?
    Liefs van Ouarda

    Beantwoorden
  8. SabahBZ
    SabahBZ zegt:

    Wat een prachtige taart! Ik ga um inchallah maandag maken. Leuke site heb je! Mijn complimenten voor al het lekkers dat je maakt!

    Beantwoorden
  9. Halina
    Halina zegt:

    De mascarpone creme was hartstikke zacht en de chocola dripte niet 🙁 het leek alsof mn taart gesmolten was. Wat heb ik verkeerd gedaan

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Halina,

      Heb je de mascarpone wel laten opstijven in de koelkast dan? En was de chocolade niet te dik? Hierdoor kan de chocolade ook niet drippen naar beneden. Ik hoor het graag van je.

      Liefs Fatima

      Beantwoorden
  10. Halina
    Halina zegt:

    Hallo,
    Ik heb de mascarpone bij de slagroom gedaan en toen in de koelkast gezet. Het bleef zacht. Ik had wel van te voren de slagroom en mascarpone lange tijd uit de koelkast. Zou het daardoor komen? Ik ga het morgen weer eens proberen en dit keer met witte chocola, heb nu 2 repen ipv 1 hoop dat het dan niet misgaat. Liefs halina

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Halina,

      Ik raad je aan om de slagroom in de koelkast te laten staan tot het moment je het wilt gebruiken. De mascarpone kun je wel van te voren eruit halen, zodat je er makkelijk mee kunt werken. Succes meis en inschAllah lukt het je de tweede keer perfect!

      Liefs Fatima

      Beantwoorden
  11. Safiera
    Safiera zegt:

    Mag ik je misschien een tip geven?
    is het misschien handig om een foto te maken van alle producten die u gebruikt?
    ik vind dat persoonlijk heel fijn.

    dus bij deze, mag ik tevens ook weten welke bloem u voor dit recept hebt gebruikt?

    Groetjes,

    Uw trouwste volger.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Safiera,

      Tips zijn altijd welkom hihi! Normaal gesproken laat ik ook zie welke producten ik gebruik, alleen bij dit recept had ik niet zoveel tijd helaas. Ik gebruik de bloem van de Lidl.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  12. Soraya
    Soraya zegt:

    Salaam aleikoum,

    Bedankt voor je mooie/lekkere recepten lieverd.

    Moet ik het recept 2x maken? of een keer en het in twee delen om ook zo een hoge taart als jou te krijgen?
    En is het crème recept genoeg voor de twee taarten(net als die van jou) of moet ik die ook dubbel maken?

    Beantwoorden
    • Soraya
      Soraya zegt:

      Ik bedoel: het recept 1x maken dan het beslag in twee bakvormen verdelen van 20cm?

      Of: het recept 2x maken en twee taarten maken?

      Of: het is het recept al dubbel en moet ik het dus 1x maken en maar in bakvorm maken?

      En de crème recept 1x of 2x maken?

      Ik voel me zo echt dom dat ik het niet begrijp hahaha!! Sorrryy

      Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Soraya,

      Heel graag gedaan lieve schat! Je maakt in totaal 2 cakes(zoals ik ook heb gedaan) en de crème is wel genoeg voor de 2 taarten op elkaar. Dus die hoef je niet 2 keer te maken, alleen de cake mak je twee keer schat. Succes!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *