Chocolade Drip Taart

Soms heb ik van die dagen dat ik van alles wil bakken, maar geen keus kan maken tussen al het lekkers. Nou stond er al een tijd een Chocolade drip taart op mijn to bake lijstje. Je weet wel van die onwijs mooie, hoge taarten die je bij de Amerikaanse bloggers/Youtubers voorbij ziet komen op internet en in magazines. Gisteren besloot ik dus ook maar eens met zo’n prachtige soort taart aan de slag te gaan en lekker te vullen met een mascarpone crème. Ik heb de taart achteraf pas kunnen proeven, omdat deze meeging op visite. Ik kan je vertellen dat de taart er niet alleen mooi uitziet, maar de taart is ook nog eens erg lekker!

Wat heb je nodig? (15 personen)

  • 6 eieren
  • 350 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 350 ml melk
  • 400 gram bloem
  • 2 zakjes bakpoeder
  • snufje zout

Mascarpone crème:

  • 500 gr. mascarpone
  • 100 gr. poedersuiker
  • 500 ml verse slagroom
  • 2 zakjes klop-fix
  • 2 zakjes vanillesuiker

Extra:

  • bakvorm 20 cm
  • pure chocolade
  • hagelslag
  • oreo’s

Aan de slag!

Bereidingswijze:

  1. Klop in een ruime kom de eieren samen met de kristalsuiker en de vanillesuiker lekker romig. Giet vervolgens de zonnebloemolie bij het beslag en mix nog even kort samen.
  2. Zeef de bloem en de bakpoeder en voeg deze toe aan het mengsel. Giet ook de melk erbij en mix dit samen tot de droge ingrediënten zijn opgenomen. Ga met een spatel nog even kort door het beslag heen en zet de kom even apart.
  3. Vet de bakvorm in en bestuif  met 1 eetlepel bloem. Giet het beslag in de vorm en bak de cake op 180 graden voor 30-40 minuten gaar.
  4. Laat de cake wanneer die gaar is voor 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal de cake uit de vorm en laat de cake volledig afkoelen op een rooster.
  5. Ik heb twee aparte vanillecakes gemaakt, dus ik bak twee keer een cake met het beslag, zodat je een mooie hoge taart krijgt. Wil je een niet al te hoge taart, dan halveer je de ingrediënten en bak je een cake. 
Mascarpone crème
  1. Mix de mascarpone flink samen met de poedersuiker tot een glad mengsel zonder klontjes. 
  2. Giet de koude slagroom in de kom en voeg de kristalsuiker en de klopfix toe. Mix met de elektrische handmixer de slagroom net niet stijf.
  3. Schep de slagroom bij de de mascarpone en vouw met de spatel de slagroom door de mascarpone heen.
  4. Zet de mascarpone crème voor zeker 30 minuten in de koelkast, zodat deze goed kan opstijven.
Taart vullen
  1. Snijd de twee cakes in twee gelijke stukken. Tip! Voor het snijden van de cake gebruik ik altijd een taartzaag voor gelijke stukken.
  2. Verdeel op de eerste laag 2 volle eetlepels van de mascarpone crème en strijk deze glad met de spatel.
  3. Plaats de tweede plak cake bovenop en verdeel hier weer 2 eetlepels van de mascarpone crème op en strijk deze weer glad.
  4. Herhaal deze stappen totdat je alle cake lagen hebt gehad.
  5. Smeer als laatste de gehele taart af met een dun laagje van de crème en strijk deze weer glad. Zet de taart in de koelkast voor  10 minuten.
  6. Haal de taart uit de koelkast en verdeel weer een laagje van de crème over de taart en strijk deze weer glad.
  7. Houd wat mascarpone crème apart voor de rozetten bovenop de taart.
  8. Breek de chocolade in een steelpannetje en giet hier een eetlepel zonnebloemolie bij. Laat de chocolade op een laag vuurtje smelten en blijf ondertussen doorroeren. Laat de gesmolten chocolade afkoelen. 
  9. Giet de chocolade bovenop de taart en verdeel deze over de oppervlakte van de taart. Je zult nu zien dat de chocolade aan de zijkanten naar beneden zal druppen.
  10. Zet de taart voor 10 minuten in de koelkast, zodat de chocolade hard kan worden.
  11. Als laatste spuit je bovenop de taart rozetten en garneer je deze met half gesneden oreo’s.
  12. Verdeel de hagelslag aan de onderkant van de taart. Zo werk je eventuele oneffenheden weg haha!

Heb je binnenkort een leuk feestje, krijg je speciaal bezoek of wil je gewoon jezelf verwennen? Maak dan deze taart en echt waar je familieleden/vrienden zullen nog denken dat je de taart even snel bij de bakker hebt gehaald

Veel bakplezier en geniet er lekker van!

Liefs,
Fatima

111

104 antwoorden
  1. Hanae
    Hanae zegt:

    Hey Faat! Ziet er super lekker uit! Tbark Allah 3lik! Ik heb wel een vraagje namelijk: Als je klaar bent met het mixen van beslag mix, giet je dan de helft daarvan in een bakvorm en laat je de rest staan totdat de eerste cake klaar is OF halveer je gewoon de ingredienten en doe je eerst de eerste cake en mix je later de andere helft van de ingredienten en dan de 2e cake?

    Let me know xx

    Beantwoorden
  2. Hind
    Hind zegt:

    Salam Fatima,

    Wat een plaatje is je dripcake! Ik heb alleen wel een vraagje, ik heb namelijk een hoge springvorm van 20 cm. Kan ik dan de hoeveelheid van jouw biscuit mix aanhouden, zonder dat ik twee aparte taarten bak? Dus dat ik met dezelfde hoeveelheid gewoon 1 taart bak? Liefs Hind

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Hind,

      Dankjewel lieve meid! Hoe hoog is je springvorm ongeveer? Want die van mij is ook best hoog hoor, maar als je het beslag in een keer erin giet dan loopt het beslag zeker over. Dus ik raad je echt aan om de cakes apart te bakken. Xx

      Beantwoorden
      • Hind
        Hind zegt:

        Bedankt voor je snelle reactie! Mijn sprinvorm is 10 cm hoog. Denk je dat ik het daarmee ga redden? Anders is het inderdaad verstandig om 2 aparte taarten te bakken. Xx Hind

    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Leila,

      Dan was de cake nog niet gaar. Voor de volgende keer, als je ziet dat de cake aan de buitenkant wel goed bruin is maar de binnenkant nog niet gaar is, dan kun je op de cake een stuk aluminiumfolie leggen. Zo zal de cake alleen nog maar aan de binnenkant garen.

      Beantwoorden
  3. najlae
    najlae zegt:

    Salaam wa3laikoem Fatima,
    Ik wil graag de cake maken maar is 30 minuten bakken wel voldoende. Ik bak mijn cake normaal altijd 40 tot 45 minuten ook op 180 graden.

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Najlae,

      Elk oven is anders, dus de baktijd kan soms verschillen. Als je merkt dat je cake nog niet gaar is, laat je de cake nog even doorbakken.

      Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Hallo Imane,

      Hmm dat klink goed! Je kunt de snicker goed fijnsnijden en vervolgens door de mascarpone mengen. De mascarpone even laten opstijven in de koelkast en daarna gebruiken. Xx

      Beantwoorden
  4. Khadija
    Khadija zegt:

    Salaamo3alekoem Fatima,

    Allereerst het ziet er heerlijk uit Allahoema Baarek!

    Is de zonnebloemolie ook te vervangen met roomboter? En weet je dan ook misschien hoeveel er in kan?

    Alvast bedankt voor je reactie baarakAllahoefeeki

    Beantwoorden
  5. Saliha
    Saliha zegt:

    Salaam alaykum Fatima!
    Wat een makkelijk recept! Cant wait to try it out!

    Alleen een vraagje; ik wil de bescuitmix van FunCakes gebruiken (geen meel in huis) hoe moet ik dat verwerken in je recept? Of moet ik de hoeveelheden aanhouden van bescuitmix zelf? Zo ja, krijg ik dan ook zo’n hoge taart? Of moet ik 2 keer 20 cm hoeveelheid aanhouden? Of kan ik ook de hoeveel van bijv 30 cm aanhouden en dan door 2 delen?

    Ik hoop dat je me begrijpt hihi! Ik hoor t gauw van je! Liefs Saliha

    Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Alaikoem salaam Saliha,

      Als je de biscuitmix van Funcakes gebruikt, dan kun je die inderdaad gewoon aanhouden. Zelf vind ik mooi om twee keer een biscuit van 20 cm te maken en deze op elkaar te stapelen. Je kunt ook een ker een biscuit maken van 30 cm, dan wordt de taart niet zo heel hoog maar de smaak zal alsnog lekker zijn. Succes meis! Xx

      Beantwoorden
  6. Anissa
    Anissa zegt:

    Assalamou alaykoum Fatima

    Ik ga insha allah deze recept uit proberen want het ziet er echt geweldig uit allahouma baarik.
    Ik had nog een vraagje, ik wil een nieuwe bakvorm kopen om deze recept uit te proberen maar ik weet niet welke de goeie afmetingen (diameter , hoogte) zijn voor een bakvorm voor dit recept?

    Alvast bedankt xxx

    Beantwoorden
  7. Ouarda
    Ouarda zegt:

    Hoi Fatima,

    Ziet er heel goed uit! En lekker natuurlijk. Hoop dat die van mij ook meteen de eerste keer lukt.

    Kan ik de taart ook alvast vandaag maken voor morgen?
    Liefs van Ouarda

    Beantwoorden
  8. SabahBZ
    SabahBZ zegt:

    Wat een prachtige taart! Ik ga um inchallah maandag maken. Leuke site heb je! Mijn complimenten voor al het lekkers dat je maakt!

    Beantwoorden
  9. Halina
    Halina zegt:

    De mascarpone creme was hartstikke zacht en de chocola dripte niet 🙁 het leek alsof mn taart gesmolten was. Wat heb ik verkeerd gedaan

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Halina,

      Heb je de mascarpone wel laten opstijven in de koelkast dan? En was de chocolade niet te dik? Hierdoor kan de chocolade ook niet drippen naar beneden. Ik hoor het graag van je.

      Liefs Fatima

      Beantwoorden
  10. Halina
    Halina zegt:

    Hallo,
    Ik heb de mascarpone bij de slagroom gedaan en toen in de koelkast gezet. Het bleef zacht. Ik had wel van te voren de slagroom en mascarpone lange tijd uit de koelkast. Zou het daardoor komen? Ik ga het morgen weer eens proberen en dit keer met witte chocola, heb nu 2 repen ipv 1 hoop dat het dan niet misgaat. Liefs halina

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Halina,

      Ik raad je aan om de slagroom in de koelkast te laten staan tot het moment je het wilt gebruiken. De mascarpone kun je wel van te voren eruit halen, zodat je er makkelijk mee kunt werken. Succes meis en inschAllah lukt het je de tweede keer perfect!

      Liefs Fatima

      Beantwoorden
  11. Safiera
    Safiera zegt:

    Mag ik je misschien een tip geven?
    is het misschien handig om een foto te maken van alle producten die u gebruikt?
    ik vind dat persoonlijk heel fijn.

    dus bij deze, mag ik tevens ook weten welke bloem u voor dit recept hebt gebruikt?

    Groetjes,

    Uw trouwste volger.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Safiera,

      Tips zijn altijd welkom hihi! Normaal gesproken laat ik ook zie welke producten ik gebruik, alleen bij dit recept had ik niet zoveel tijd helaas. Ik gebruik de bloem van de Lidl.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  12. Soraya
    Soraya zegt:

    Salaam aleikoum,

    Bedankt voor je mooie/lekkere recepten lieverd.

    Moet ik het recept 2x maken? of een keer en het in twee delen om ook zo een hoge taart als jou te krijgen?
    En is het crème recept genoeg voor de twee taarten(net als die van jou) of moet ik die ook dubbel maken?

    Beantwoorden
    • Soraya
      Soraya zegt:

      Ik bedoel: het recept 1x maken dan het beslag in twee bakvormen verdelen van 20cm?

      Of: het recept 2x maken en twee taarten maken?

      Of: het is het recept al dubbel en moet ik het dus 1x maken en maar in bakvorm maken?

      En de crème recept 1x of 2x maken?

      Ik voel me zo echt dom dat ik het niet begrijp hahaha!! Sorrryy

      Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Soraya,

      Heel graag gedaan lieve schat! Je maakt in totaal 2 cakes(zoals ik ook heb gedaan) en de crème is wel genoeg voor de 2 taarten op elkaar. Dus die hoef je niet 2 keer te maken, alleen de cake mak je twee keer schat. Succes!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  13. Maha
    Maha zegt:

    Dag Fatima, Allereerst wilde ik jou heel erg bedanken voor al jouw geweldige en smaakvolle recepten! Jazaak allahu khairaan. Ik volg je al heel lang op instagram, je blog en Snapchat. Kijk met plezier naar jou😻. Daarnaast had ik een vraagje, kan ik ook houdbare melk gebruiken voor de biscuit ipv verse melk?
    Hoor graag van je!
    Groetjes Maha

    Beantwoorden
  14. Halima
    Halima zegt:

    Zou ik dit recept (dus van 2 cakes) kunnen gebruiken voor een normale laag taart van 28 cm?? Ik wil het namelijk maken voor de babyfeest van mijn broertje, dus een geboorte taart met muisjes en lange vingers als jr begrijpt wat ik bedoel. Ik hoop dat je snel reageertGroetjes Halima (15 jaar)

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Halima,

      Zelf heb ik een vorm van 24 cm doorsnede gebruikt. Als je een vorm van 28 cm gebruikt, dan moet je er wel rekening mee houden dat beide cakes wel lager worden. Maar aangezien je 2 cakes gaat maken krijg je sowieso wel een hogere taart. Succes ermee en ben benieuwd naar het resultaat!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  15. Halima
    Halima zegt:

    Sorry maar ik denk niet dat je mij hebt begrepen, ik wil zegmaar jou recept van 2 cakes dus met 6 eieren enz. In 1 bakvorm stoppen van 28 cm. Zou dat kunnen? Krijg ik dan een normale laag taart?
    Groetjes Halima

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Halima,

      Oh sorry ik heb je inderdaad verkeerd begrepen. Het gehele beslag in een keer bakken gaat helaas niet lukken in een vorm van 26 cm, want dan zal het beslag overlopen in de oven. Ik raad je aan om dan twee keer een cake te bakken met het beslag. Dus verdeel het beslag in tweeën en bak 2 keer een cake. Als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  16. Halima
    Halima zegt:

    Je hebt me nog steeds niet begrepen 🙈. Er stond een bakvorm van 28 cm, ik heb het in 1 keer geprobeerd en het is gelukt. Alleen duurde het wel wat langer bakken.

    Groetjes halima

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *