Chocolade Cheesecake

29 juni 2015Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Op instagram en Facebook heb je deze chocolade cheesecake vast al voorbij zien komen, die ik afgelopen zaterdag maakte om mee te nemen op bezoek. Dit is echt een van de meest lekkere cheesecakes die ik ooit heb gemaakt. Een taart met een roomkaasvulling vind ik heerlijk, maar in combinatie met de romige chocolade die erbij zit is deze cheesecake dubbel zo lekker! De taart was in een paar minuten helemaal op, en ik was weer helemaal trots. Dat mag ik wel zeggen toch? Ben jij de volgende die deze heerlijk chocolade cheesecake maakt?


Ingrediënten:

  • 250 gr. biscuitkoekjes
  • 200 gr. roomboter
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker 
  • 1 zakje klopfix
  • 1 etl. cacaopoeder
  • 200 gr. monchou
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 gr. witte basterdsuiker
  • 3 etl. cacaopoeder (voor de monchou)

IMG_9621

Bereiding:

Je begint eerst met het fijnmalen van de biscuitkoekjes. Je kunt hiervoor een keukenmachine gebruiken en hierin dan de biscuitkoekjes fijnmalen. Of je doet zoals ik heb gedaan de biscuitkoekjes in een afsluitbare zak en slaat de biscuitkoekjes met een deegroller totdat  alle biscuitkoekjes fijn zijn. Doe de koekkruimels dan in een aparte kom en zet deze dan even opzij. Ik gebruik de Maria biscuitkoekjes van de Albert Heijn.

IMG_9624

Pak een steelpannetje erbij en smelt hierin de roomboter en. Pak dan voorzichtig het steelpannetje van het vuur en giet de roomboter bij de koek kruimels. Meng dit ondertussen goed door met een spatel totdat je ziet dat de  roomboter is opgenomen door de koek kruimels.

IMG_9652

IMG_9656

Dit keer heb ik gekozen voor een vlaaivorm met een losse bodem. Op de bodem heb ik een stuk bakpapier gelegd, zodat ik zeker weet dat er niks blijft plakken. Ik heb voor de zekerheid de zijkanten van de vlaai ook ietsjes ingevet met wat roomboter. Heb je geen vlaaivorm, dan kun je ook prima een springvorm gebruiken.

Verdeel de koek kruimels die je hebt gemengd met de roomboter gelijkmatig over de bodem van de vorm, en druk met de achterkant van een lepel de koekbodem goed aan. Ik heb een maatlepel gebruikt om de koek kruimels in de zijkanten van de vlaaivorm te drukken. Dek de vlaaivorm af en zet de vorm voor ongeveer 10 minuten in de koeling, zodat de koek bodem goed stevig kan worden.

IMG_9665

IMG_9681

Klop in een ruime kom de slagroom iets  stijf met de vanillesuiker, klopfix en de cacaopoeder(gezeefd). Let er wel op dat je niet al te lang door blijft mixen, anders krijg je boter en is de  slagroom mislukt. Je mixt de slagroom  voor ongeveer een halve minuut op de hoogste snelheid totdat je ziet dat de  slagroom iets stevig is. De slagroom hoeft niet helemaal stevig te zijn, omdat je de slagroom straks nog een keer gaat mixen met de monchou. Dek de slagroom af en zet het even in de koeling.

 

 

 

IMG_9702

Haal de monchou roomkaas er een paar uurtjes van te voren uit voordat je het gaat gebruiken, want dan  is de monchou roomkaas op kamertemperatuur en is het makkelijk te gebruiken. Heb je geen monchou in huis, maar wel normale roomkaas? Dan kun je deze ook prima gebruiken voor dit recept. 

IMG_9590

Doe de twee blokjes monchou in een ruime kom, en doe hier dan de witte basterdsuiker en de vanillesuiker bij. Pak dan een spatel of een houten lepel en roer dit flink samen, totdat je ziet dat er een mengsel ontstaat en de suikers zijn opgenomen door de monchou. Doe hier dan de 3 eetlepels cacaopoeder bij die je van te voren hebt gezeefd, en meng dit dan nog een keer goed door totdat de cacao volledig is opgenomen en de monchou een donkere kleur heeft.

 

 

 

 

IMG_9738

IMG_9742

Haal de slagroom uit de koeling en spatel de slagroom voorzichtig door de monchou heen. Het makkelijkst is om hier een spatel voor te gebruiken. Pak dan weer de handmixer erbij en mix de roomkaas/slagroom mengsel voor een peer seconden nog eens samen tot een stevige massa.

IMG_9748

IMG_9750

Haal de vlaaivorm/springvorm uit de koeling en giet op de koeklaag de roomkaas/slagroom mengsel. Verdeel met een spatel of met de achterkant van een lepel het mengsel mooi glad over de koeklaag.Stop de vlaaivorm/springvorm dan nogmaals in de koeling, alleen dit keer zeker voor 6 uurtjes en het liefst voor een hele dag. Zelf heb ik de cheesecake voor maar 6 uurtjes in de koeling laten staan, en de vulling was super stevig!

IMG_9770

Om de chocolade cheesecake te decoreren heb ik gekozen voor geschaafde amandelen en daarop heb ik gesneden aardbeien gebruikt. En dit is samen echt zo’n lekker combinatie haha!

Verwarm een koekenpan en bak hierin de geschaafde amandelen mooi goudbruin voor ongeveer 5 minuten en blijf ondertussen goed roeren. Je moet er wel echt bij blijven staan, want de amandelen worden snel bruin. Het zal zonde zijn als ze zouden verbranden. Je hoeft hiervoor geen zonnebloemolie te gebruiken, want anders zal de olie in de cheesecake trekken. Wanneer geschaafde amandelen mooi goudbruin zijn haal je ze uit de koekenpan, en laat je de amandelen volledig afkoelen.

Nadat de chocolade cheesecake goed stevig is haal je de vlaaivorm uit de koeling. Ik heb de vlaaivorm op een kom neergezet, zodat de bodem van de vlaaivorm omhoog komt. 

IMG_9812

Pak de gebakken amandelen erbij en strooi deze over de chocolade cheesecake. Snijd de aardbeien door het midden en decoreer hiermee de zijkanten van de cheesecake. Je kunt er ook voor kiezen om de gehele taart te bedekken met de gesneden aardbeien. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een ander fruitsoort. Zet de chocolade cheesecake voor nog een paar minuten in de koeling, en dien de chocolade cheesecake lekker koud op.

IMG_9853

Ik weet zeker dat als je deze taart eenmaal hebt gemaakt je deze vaker zult maken. De vulling is zo lekker romig en je proeft de chocolade ook echt terug. De aardbeien en de gebakken amandelen maken de smaak gewoon compleet. Het ideale aan dit recept is dat j gewoon geen oven nodig hebt. Je kunt de taart dus op voorhand klaarmaken, en je hoeft er helemaal niet meer naar om te kijken. Dus aarzel niet en probeer deze chocolade cheesecake zeker eens uit. Ben benieuwd wat je ervan vindt.

IMG_9908

Print recept

Nutrition

66 Comments

  • Femke

    29 juni 2015 at 21:55

    Heerlijk, weer zo’n lekkere taart! Ik heb afgelopen weekend jouw aardbeien sinaasappel tiramisu gemaakt (heb je gezien op mijn Instagram), en die viel héél goed in de smaak. Aangezien mijn schoonfamilie ‘chocoverslaafd’ is zal ik deze ook zeker maken haha! Ziet er weer heerlijk uit hoor meid <3! Heb er nu al zin in :-)!

    1. xfaatje

      30 juni 2015 at 07:35

      Hallo lieve meid, herkende je gelijk hihi! Ben blij te lezen dat het heeft gesmaakt meis. En deze taart ga je zeker weten ook lekker vinden haha! <3

    2. xfaatje

      30 juni 2015 at 07:44

      Ps, wat heb jij een leuke blog!! Ik kende deze nog niet hihi. Ik ga gelijk verder kijken. <3

      1. Femke

        30 juni 2015 at 22:25

        Ahhh wat lief :-)! Morgenavond krijg ik trouwens weer veel schoonfamilie over de vloer (lees: twee zussen waaronder de keukenkoningin met kritische man en twee broers en stiefmoeder). Dus! Ik ga je blog zeker afstruinen voor goede recepten en ik verwacht die tiramisu weer te maken <3!

      2. xfaatje

        1 juli 2015 at 07:16

        Goedemorgen lieverd, oh spannend hoor! Heb je al ideetjes wat je gaat maken? Misschien kan ik je helpen. Ik hoor het wel. <3

  • Zubeyda

    29 juni 2015 at 22:30

    Ik zou het graag zelf ook willen maken, maar waar heb je die bodem vandaan.

    Ps. Gek op je toetjes

    1. xfaatje

      30 juni 2015 at 07:43

      Hallo Zubeyda, de vlaaivorm komt van de Hema. Bij de blokker hebben ze nu ook vlaaivormen. Succes. <3

  • Maantje

    29 juni 2015 at 23:23

    Hoelang is dit houdbaar en wat is de beste manier om de cheesecake goed te bewaren ?

    1. xfaatje

      30 juni 2015 at 08:00

      Hallo Maantje, bij ons is deze taart na een dag al op haha. Maar je kunt de taart zeker wel 2 dagen bewaren in de koeling. Wel afdekken met folie.

  • Kami

    30 juni 2015 at 06:49

    Salaam,

    Kan de link van de lekkere cheese cake niet kopiëren?
    Kan je deze aub mailen

    Alvast bedankt

  • amina

    30 juni 2015 at 08:30

    Ziet er lekker uit. Deze ga ik vrijdag maken wanneer ik op bezoek ga. Heb er nu al trek in ;-).
    Bedankt voor het delen.

    1. xfaatje

      30 juni 2015 at 12:18

      Hallo Amina, bedankt meid. Jij en de mensen bij wie je op bezoek gaat zullen smullen inschAllah. Graag gedaan. <3

  • Najima

    30 juni 2015 at 13:43

    Salaam als eeret lekker hoor. Vraagj kan jij uitleggen hoe jij de bodem eruit haalt alvast bedankt.

    1. xfaatje

      1 juli 2015 at 07:13

      Hallo Najima, ja, natuurlijk. Zoals ik al vertelde gebruik ik dus een vlaaivorm met een losse bodem. Wanneer de cheesecake genoeg in de koeling heeft gezeten en ik de taart uit de koeling haal, laat ik deze even rusten voor 10 minuten. Dan zet ik de taart op een kom. Dus gewoon op een soepkom, en dan zal de losse bodem van de vlaaivorm omhoog komen. Hoop dat je het een beetje begrijpt. <3

  • Kawtar

    30 juni 2015 at 17:30

    Hey Mops,

    De 1 eetlepel cacao hoort die bij de slagroom en de 3 eetlepels cacao bij de monchou? Of net andersom?

    xxxx

    1. xfaatje

      1 juli 2015 at 07:15

      Hallo Kawtar, Klopt inderdaad. De 1 eetlepel cacao hoort bij de slagroom en de andere 3 bij de monchou. Ik zal het er even bijzetten. <3

  • ikram

    30 juni 2015 at 23:32

    Wat is de diameter van je bakvorm/ vlaaivorm?

    1. xfaatje

      1 juli 2015 at 07:19

      Hallo Ikram, diameter is 28 cm.

  • Fadoua

    1 juli 2015 at 11:51

    hoi hoi!!! Dat klinkt erg jummy ik wil het ook gaan maken, alleen wat wordt er bedoelt met cacao poeder zeven ? Xxxx

    1. xfaatje

      1 juli 2015 at 12:25

      Hallo Fadoua, haha is ook erg lekker! Ik bedoel daarmee dat de cacaopoeder voor gebruik gezeefd moet zijn. Dus dat je de cacaopoeder door een zeef moet halen. Snap je?

  • Linda

    1 juli 2015 at 13:50

    Echt prachtig gewoon!

  • Lex

    1 juli 2015 at 13:50

    Ziet er goed uit. Ga het een keer proberen.

    1. xfaatje

      1 juli 2015 at 15:05

      Hallo Lex, bedankt. Moet je zeker doen hihi.

  • Jamilla

    2 juli 2015 at 11:57

    Ziet er heerlijk ui! Ga ik zeker uit proberen.

    1. xfaatje

      2 juli 2015 at 14:21

      Hallo Jamila, dankjewel meis. Ik raad je het ook zeker aan hihi! <3

  • Aisha

    2 juli 2015 at 19:28

    Super recepten heb je, de taartbodem en de vulling staan nu in de koelkast .
    Morgen ga ik er mee verder.

    1. xfaatje

      3 juli 2015 at 07:52

      Hallo Aisha, bedankt lieve meid. Oh spannend! Ben benieuwd wat je ervan vindt! <3

  • Maryam

    4 juli 2015 at 15:01

    Hoi faat,
    Ik volg je sids de ramadan op instagram en ik ben helemaal weg van deze taart.
    Kan ik hem ook maken met een vaste bakvorm? (Vlaaivorm, die geen losse bodem heeft)
    Of raad je aan om een losse bodem te hebben?
    Ga zo door! K blijf je volgen

    1. xfaatje

      5 juli 2015 at 16:40

      Hallo Maryam, bedankt lieve meid. Erg lief van je! Ik raad je wel aan om of een vlaaivorm te gebruiken met een losse bodem of een springvorm met een losse bodem. Ik zal geen vorm gebruiken die niet open kan of geen losse bodem heeft. Succes meid. <3

  • Mahwish

    6 juli 2015 at 19:48

    Mmmm jammie. Ik ga deze insha Allah voor Eid maken.

  • Zaynab

    11 juli 2015 at 21:27

    Hallo Fatima, ik had een vraagje, heb vernomen dat er in monchou varkens gelatine zit, wat voor alternatief zou jij gebruiken, waar dat niet in zit ?

    1. xfaatje

      13 juli 2015 at 09:34

      Hallo Zaynab, oh is dat zo? Weet ik niks van. Je kunt ook roomkaas gebruiken. Bijvoorbeeld die van de Aldi.

  • Cuisine.x

    14 juli 2015 at 15:34

    Assalamoe 3alaykoum ziet er heerlijk uit Allaahoema baarik.
    Kan ik ook een vlaaivorm met uitneembare bodem van 26 cm gebruiken of moet ik dan wat aanpassen? Liefs

    1. xfaatje

      14 juli 2015 at 17:42

      Salaam Alaikoem Cuisine, Ja hoor die kun je ook prima gebruiken. <3

  • Mamavan2

    22 juli 2015 at 08:20

    Ik heb de cheesecake gemaakt vond m wel lekker ik zou er zelf wat meer suiker bij doen..bij de monchou en slagroom.

  • sana

    26 juli 2015 at 08:33

    Salam het ziet er heel mooi uit alleen hoeveel pakken zijn 250 gram van die maria koekjes. Ik vrees altijd dat het te weinig is.
    En hoelang moet het in de koeling blijven?

    1. xfaatje

      27 juli 2015 at 12:56

      Salaam Alaikoem meid, bedankt lieve schat! Je gebruikt beide pakken biscuit. <3

  • Elhamdullah

    20 september 2015 at 10:30

    Salamo 3alaikoum heerlijk wil dit nu proberen maar heb geen monchou kan ik mascarpone doen?alvast bedankt

    1. xfaatje

      20 september 2015 at 16:32

      Salaam Alaikoem, Mascarpone kun je ook gebruiken.

  • Mamavan2

    23 september 2015 at 11:44

    Ik heb een vraagje, denk je dat ik deze ook in een mini variant kan maken in een papieren cupcake vormpje? Of denk je dat de inhoud daar te zacht voor is?

  • Sarah

    27 september 2015 at 14:10

    Hè meid,, ziet er lekker uit! Ik heb 250 gram bertoli boter gebruikt.. is dat een probleem? Het zit nu in de koelkast voor 6 uurtjes.. en heb het voor morgen nodig.. Graag snel een antwoord aub ♡♡

    1. xfaatje

      28 september 2015 at 07:35

      Hallo Sarah, dit zou geen probleem moeten zijn. Succes!

  • Senaa

    3 oktober 2015 at 08:39

    Hoi Faat, deze cheesecake ziet er heel mooi uit. Kan ik deze vanavond maken en morgen meenemen op visite?
    Het is wel een reis van een uurtje…

    1. xfaatje

      3 oktober 2015 at 10:45

      Hallo Senaa, bedankt meid. Deze cheesecake is juist ideaal om die een dag van te voren te maken. Als je de taart gewoon de hele nacht in de koeling zet en voor vertrek er pas uithaalt, dan moet dat kunnen. Zodra je arriveert zal ik de taart wel weer direct in de koelkast stoppen. Succes meid en veel plezier.

  • sisi

    1 november 2015 at 13:43

    Welke cacao gebruik je?

  • Hass

    27 november 2015 at 09:19

    hoii faatje,

    Ziet er heerlijkkk uit. Ik heb 2 vraagjes. Kan je gesmolten melkchocolade door het slagroom en monchou beslag doen in plaats van cacao poeder, zal de smaak ongeveer hetzelfde zijn denk je?
    En decoreer je de taart met aardbeien en amandelen vlak voor het serveren of meteen al en dat samen paar uur laten koelen?

    1. Hass

      27 november 2015 at 09:23

      Oja nog een vraagje laat je de taart in de hele vorm koelen in de koelkast of maak je de zijkant los?

      Dank je!!

      1. xfaatje

        27 november 2015 at 14:40

        Hallo Hass,

        Ik laat de taart in de vorm koelen zonder de zijkanten los te maken. Dit doe ik pas wanneer de cheesecake lang genoeg in de koelkast heeft gestaan en ik de taart wil opdienen. Dan pas maak je de zijkanten los.

    2. xfaatje

      27 november 2015 at 14:39

      Hallo Hass,

      Ja, hoor je kunt ook gesmolten chocolade nemen, alleen let er wel op de de chocolade volledig is afgekoeld voordat je het met de slagroom/monchou mengt. Ik laat de cheesecake eerst even in de koelkast opstijven, voordat ik de cheesecake decoreer met de aardbeien en amandelen. Succes hoor!

  • Susu

    18 april 2016 at 11:56

    Hoi hoi!
    Om te beginnen wil ik jou bedanken voor dit heerlijke recept! Ik heb dit gisteren gemaakt, erg makkelijk om te maken en super lekker! Ik had een springvorm gebruikt en dat werkte ook prima. Alleen heb ik een vraagje voor de volgende keer. (Omdat ik het zeker nog een keer ga maken!)
    De bodem met de gekruimelde beschuitkoek was tot mijn verbazing erg hard geworden. Ik heb dezelfde hoeveelheid roomboter en koek gebruikt als in het recept. Ik vraag mij af waardoor dit kan komen. Ik drukte de bodem misschien iets teveel zodat het mooi plat werd. Zou het daardoor kunnen komen? Of moet ik meer/minder roomboter gebruiken?

    Ik hoor het graag! Groetjes

    1. xfaatje

      20 april 2016 at 06:55

      Goedemorgen Susu,

      Allereerst bedankt voor je lieve compliment! Nou ik zal het je even uitleggen. De koekbodem wordt erg hard, doordat deze een tijdje in de koelkast staat. Daarom adviseer ik je om de cheesecake de volgende keer 1 uur voor serveren uit de koelkast te halen, zodat de taart op kamertemperatuur kan komen. Hierdoor zal de koekbodem iets zachter worden. Xx

  • Fadoua

    9 juni 2016 at 21:34

    Zou je ipv cacao ook gewoon nutella er door kunnen mengen? ?

    1. xfaatje

      10 juni 2016 at 07:39

      Hallo Fadoua,

      Jazeker, dat kan. Alleen dan moet je wel de cacao door een zeef halen van te voren. Succes Xx

  • Ihsane

    23 juni 2016 at 17:58

    Heeey!
    Ik had nog een vraagje komt er een video van dit recept.

    Groetjesss

    1. xfaatje

      24 juni 2016 at 07:48

      Hallo Ihsane,

      Nee, van dit recept heb ik geen video. Binnenkort komt wel wel een video van een cheesecake inschAllah.

  • Sümerya

    21 september 2016 at 19:49

    Ik heb hem net gemaakt en kan niet wachter tot ik het kan proefen! Heel makkelijk en snel kunnen maken. Hopen dat mijn buren het ook lekker gaan vinden:)

    1. xfaatje

      22 september 2016 at 05:57

      Hallo Sümerya,

      Ik hoop dat jullie er van hebben genoten! Xx

  • Umm Ishaaq

    11 april 2017 at 14:49

    Salaamo aleikom!
    Ziet er heeerlijk uit, like always.
    Kan ik ook in plaats van monshou Mascapone gebruiken? Zojaa stijft het dan ook zo mooi op etc?

  • Latifaa

    26 februari 2018 at 07:57

    Lieve faatje,

    Klopt het dat jij ooit een nutella cheesetaart ergens op de site had staan?
    Ik had m toen gemaakt maar kan nu nergens meer vinden 🙁

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      26 februari 2018 at 08:11

      Hi lieve Latifa,

      Klopt inderdaad, maar omdat het recept bij een paar dames/heren is mislukt heb ik het recept even offline gezet. Ik wil het recept even opnieuw maken en de ingrediënten/bereidingswijze nakijken en dan zal ik het recept zo snel mogelijk weer op de blog plaatsen. Ik beloof je dat het recept snel terugkomt! Xx

  • Latifaa

    26 februari 2018 at 22:27

    Oh wat lief! Dankjewel

  • Kelly

    24 mei 2019 at 18:32

    Hey!
    Echt super leuke en lekkere recepten heb je! Ik heb de taart gemaakt laat hem nu heel de nacht in de koelkast. Alleen de koekjes waren niet zo fijn als ik nu bij jou op de foto zie is dat erg?

    Groetjes ?

    1. Fatima El Irari

      25 mei 2019 at 14:35

      Hi Kelly,

      Dankjewel! Nee, is helemaal niet erg hoor. Geniet er lekker van!

      Liefs,
      Fatima

  • Ag

    4 februari 2020 at 18:45

    Hi kan het ook met bastongekoekjes zoja wat is dan de verhouding?

    1. Fatima El Irari

      5 februari 2020 at 08:08

      Hi Ag,

      Ja, die kun je ook gebruiken. Je gebruikt dan ook 250 gram koekjes en ongeveer 150 gr. roomboter omdat Bastogne koekjes zelf al vettig zijn.

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept