Cheesecakes Cupcakes

Als je mij langer dan vandaag kent, dan weet je dat Cheesecakes een van mijn favorieten desserts/taarten zijn! Dit mag dan wel geen no bake cheesecake zijn, maar alsnog is het een simpel maar vooral erg lekker lekkernij. Binnen een mum van tijd staat dit lekkers ook bij jou op tafel en eet je er gemakkelijk een paar achter elkaar op! 

Wat heb je nodig? (15 stuks)

  • 200 gr. thee biscuits
  • 120 gr. gesmolten roomboter
  • 200 gr. monchou
  • 150 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 200 ml crème fraich
  • 1 etl. maïzena
  • frambozen
  • blauwe bessen

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maal de theebiscuits fijn in de keukenmachine en giet hier de gesmolten roomboter bij. Maal het geheel samen tot je ziet dat de roomboter is opgenomen door de koekkruimels.
  3. Verdeel de papieren vormpjes over de bakvorm en schep in elk vormpje een volle eetlepel van de koekkruimels. Druk de koekkruimels goed aan met een voorwerp(eventueel de onderkant van een glas)
  4. Zet de bakvorm vervolgens in de oven op 180 graden voor 10 minuten, zodat de koekjesbodem goed stevig kan worden.
  5. Voeg de monchou samen met de vanillesuiker, kristalsuiker en het zout toe in de mengkom en mix het geheel samen tot een mooi romig mengsel. Ik ben helaas de stap van de kristalsuiker vergeten te filmen, maar de kristalsuiker hoort wel in het recept!
  6. Voeg de eieren per een toe bij het beslag en mix het weer samen. Zodra je ziet dat het ei is opgenomen voeg je weer het tweede ei toe en mix je het weer samen.
  7. Schep de crème fraîche erbij en mix dit weer door het beslag.
  8. Voeg als laatste de maïzena toe en mix samen totdat de maizena is opgenomen in het beslag. Ga met de spatel nog even kort door het beslag heen.
  9. Vul elk vormpje met het beslag tot net onder de rand. Tip! Gebruik voor het vullen van de vormpjes een ijslepel, want dit werkt zo makkelijk en erg handig!
  10. Bak de cheesecakes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 20 – 30 minuten. De cheescakes zijn gaar als ze aan de bovenkant stevig ogen en niet meer nat zijn.
  11. Wanneer de cheesecakes gaar zijn laat je ze voor 20 minuten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna  zet je de cheesecakes in de koelkast voor zeker 5 uur. Tip! Als je iets meer tijd hebt dan raad ik je echt aan om de cheesecakes voor een nachtje in de koelkast te zetten voor een beter resultaat! Zelf heb ik ze namelijk een hele nacht in de koelkast laten staan en de volgende dag waren ze perfect stevig!
  12. Haal de cheesecakes uit de koelkast en laat ze zeker voor 30 minuten op kamertemperatuur komen, voordat je ze gaat serveren. Verwijder eventueel het papiertje en garneer de cheesecakes met wat lekker vers fruit.IMG_1516
  13. Als laatste bestuif je de cheesecakes nog met wat poedersuiker en dan kun je lekker gaan smullen!

Een simpel recept voor heerlijk Cheesecake cupcakes die je ook zelf thuis kunt klaarmaken. Heb je meer zin in een cheesecake die iets machtiger is? Neem dan eens een kijkje naar het recept van deze Snicker Cheesecakes, onwijs lekker!

Liefs,
FatimaIMG_1578

 

72 antwoorden
  1. Lilie
    Lilie zegt:

    Hoi faatje, bedankt voor het delen van het recept, ik ga het zeker uit proberen. Is het een idee om het in de avond te maken en het de volgende dag mee te nemen op bezoek!

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Lillie,

      Jazeker, dat kan. Dat is ook het fijne aan zulke cheesecake recepten, want je kunt ze altijd een dag van te voren maken en in de tussentijd in de koelkast laten staan.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  2. Amal
    Amal zegt:

    Salaam Faatje, ik zou deze graag in 1 grote rechthoekige Springvorm willen maken afm: LxBxH 42 x 29x 7cm welke verhouding van de ingrediënten zou ik het beste kunnen doen?

    Superlief voor al je genomen moeite om iedereen hier te helpen om verrukkelijke maaltijden, desserts enz… te maken
    Moge Allah ﷻ je rijkelijk belonen💋

    Beantwoorden
  3. Sarah
    Sarah zegt:

    Welke afmeting heeft deze bakvorm (en de bakvormpjes erin)? En als ik er 1 gehele cheesecake van wil maken, welke bakvorm kan ik dat het best gebruiken qua afmeting? Dank!

    Beantwoorden
  4. Merjem
    Merjem zegt:

    Hmmm zien er heerlijk uit! Ga deze zeker uitproberen! Kun je deze ook een dag van te voren maken? En hoeveel cheesecakjes krijg je met dit recept?

    Beantwoorden
  5. Fadoua
    Fadoua zegt:

    Salaam faatje bedankt om het met ons te delen. Ik was aan het wachten op het receptje om die te maken voor el3ied. Je inspireert ons Allah ej3awnek moge Allah u belonen inschallah wat ben jij een pracht van een dame machallah xx

    Beantwoorden
  6. La violetta
    La violetta zegt:

    Zoet er echt OVERHEEEEELIJK UIT. Ik ben echt zoooo geen keuken prinses maar dit vind ik de moeite waard om het uit te proberen❤️❤️❤️ Dank je wel voor het delen❤️❤️

    Beantwoorden
  7. Sousou
    Sousou zegt:

    Hoi faatje, ik zie dat er kristalsuiker bij het recept hoort maar waar heb je dat bij toegevoegd? of bedoelde je daar mee peodersuiker ? groetjes Sousou.

    Beantwoorden
      • Samira
        Samira zegt:

        Hi Faat,

        Dit zie ik niet terug op het filmpje, ook niet tussen de bereidingswijze. Dit heb ik namelijk niet gedaan :(. Is dat een probleem?

        Xx Samira

      • Mine
        Mine zegt:

        Aha, kijk nu snap ik het. Misschien dat daarom mijn cheesecakes niet zo mooi zijn geworden :(. Er zit letterlijk een gat tussen het beslag en de koekjesbodem.

  8. Laila
    Laila zegt:

    Sallaam Wa alaikoem Fatima,

    Heb je misschien andere ideetjes wat ik er boven op kan doen.. hou niet zo van fruit 😬

    Liefs Laila

    Beantwoorden
  9. Miranda
    Miranda zegt:

    Hoi Fatima, ik zit altijd watertandend naar jouw site te kijken, naar de lekkere gerechten maar ook zeker naar je mooie foto’s. Ben benieuwd naar wat voor camera je gebruikt.

    Liefs Miranda

    Beantwoorden
  10. An
    An zegt:

    Hoi Fatima, klein vraagje die papiertjes zijn
    Iets groter dan bakvorm kan dat kwaad? En moet K
    Een grote eetlepel gebruiken boor de vulling

    Beantwoorden
  11. Dounia
    Dounia zegt:

    Salaam Fatima,

    In het recept zie ik kristalsuiker staan. Maar niet in de beschrijving. Klopt dat? Doe je dat samen met de vanillesuiker?

    Beantwoorden
  12. Hatice
    Hatice zegt:

    Heel leuke creatie. Ik heb deze ook gemaakt en qua structuur is het goed gelukt. Mijn gasten (en ik) vonden het niet zoet genoeg. Daarom zou ik persoonlijk meer suiker erbij doen de volgende keer.
    Daarnaast heb ik stap 4 overgeslagen en dat was prima.

    Beantwoorden
  13. Zubeyda
    Zubeyda zegt:

    Hoi, ten eerste wil ik even zeggen dat je geweldige recepten hebt en dat ik ze allemaal wil uitproberen 😜, maar ik heb een klein probleempje. Namelijk als ik een cheese cake wil maken dan kruimelt de onderkant heel erg bij mij. Het zit niet stevig en het valt uit elkaar.

    Beantwoorden
  14. Ilhamx
    Ilhamx zegt:

    Fatima,

    Als ik Bastogne koekjes gebruik, moet ik dan alsnog dezelfde hoeveelheid boter nemen? Ik hou van je recepten, altijd top!

    Liefs,
    Ilhamx

    Beantwoorden
  15. Hayet
    Hayet zegt:

    Hiya,
    Im following you on youtube and to be honnest im guessing the ingredient you using…😁would be great if you could add the ingredient in english like you did on the moroccan bread recipe..thank you…xxx

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hello Hayet,

      You can always find the recipes on my blog and translate them with Google Translate. I have more Dutch followers than English followers, so I chose to do share my videos in English, sorry. But if you ever have questions about recipes, I can always explain everything to you in English.

      Love,
      Fatima

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *