Champignonsoep

Soep is een van ons favoriete hoofdgerechten hier in huis. Wanneer ik soep maak, maak ik altijd gelijk een volle pan die ik de volgende dag weer lekker kan opwarmen. Van de week kocht ik een zak vol verse champignons op de markt, dus de keus was al snel gemaakt. Zelf ben ik echt dol op champignons en het liefst verwerk ik ze in elk gerecht haha. Deze romige champignonsoep is eigenlijk vrij simpel om te maken, maar oh zo lekker! Deze champignonsoep is niet waterig, maar lekkere romig en vol van smaak.


Wil je elke keer als eerste mijn foodvideo’s zien? Abonneer je dan hier op mijn kanaal.

Wat heb je nodig?(6 personen)

  • 50 gram roomboter
  • 2 uien
  • teentje knoflook
  • 500 gram champignons
  • 125 gram crème fraîche
  • 2 eetlepels maizena
  • 1.5 thl. zout
  • halve thl. peper
  • blokje groentebouillon
  • 1 liter water

IMG_6960

Bereidingswijze:

  1. Voeg de roomboter toe in de pan en laat dit smelten. Gooi hier vervolgens de gesneden uien bij en bak hierin de uien mooi goudbruin. Voeg hier dan ook de gesneden knoflook en de champignons aan toe en bak dit mee en blijf ondertussen het ondertussen omscheppen.
  2. Schep de crème fraîche door het mengsel en roer dit goed door en laat het voor ongeveer 5 minuten op een middelmatig vuurtje bakken. Strooi daarna de maizena erover en roer dit door het mengsel heen. Kruid het geheel met wat zout en peper en verkruimel het bouillonblokje erbij en roer dit weer door.
  3. Schenk dan voorzichtig het water erbij en breng de champignonsoep geheel aan de kook. Laat de champignonsoep op een middelmatig vuurtje voor ongeveer 10 minuten met de deksel op de pan doorkoken.
  4. Pak dan de staafmixer erbij en ga kort door de champignonsoep heen. Je kunt de champignonsoep ook zo laten en het niet pureren.
  5. Laat de soep dan nog voor ongeveer 5 minuten pruttelen op een laag vuurtje en dan is het tijd om de soep lekker op te dienen. 

Deze champignonsoep is super makkelijk om te maken en je hebt het binnen een paar minuten al op tafel staan!

Enjoy!

34 antwoorden
  1. Sali
    Sali zegt:

    Lieve Faatje,

    Ik had vandaag wat inspiratie nodig om te bedenken wat ik vandaag weer op het menu zou zetten! Haha het ziet er geweldig lekker uit meid. Thankss

    Xxjes

    Beantwoorden
  2. sisi
    sisi zegt:

    Hoi faatje,

    Dat lijkt me lekker! Alleen zie ik er niet n terug wat voor bouillon blokje je gebruikt? Gewoon groente bouillon blokje?

    P.s je doet het echt goed! Ga zo Door!

    Beantwoorden
  3. Mirjam
    Mirjam zegt:

    Wat een topper ben je toch weer Faat. Lekkere soepje staat nu op ons te wachten dankzij jou. Ben benieuwd hoe hij smaakt.

    Sokran weer

    Beantwoorden
      • Mirjam
        Mirjam zegt:

        Het heeft zeker goed gesmaakt. Smaak was topper! Het enige was dat de soep een klein beetje waterig was. Weet jij hoe dit zou komen? Heb volgens mij ook geen twee volle eetlepels maizena gebruikt. Kan het daardoor komen denk je?

        alvast bedankt voor je reactie

      • xfaatje
        xfaatje zegt:

        Hallo Mirjam,

        Ah, super! Ja, dit kan inderdaad aan de maizena liggen, want door de maizena wordt de soep dikker hihi. Je hebt je wel gehouden aan de hoeveelheid creme fraiche? Xx

      • Mirjam
        Mirjam zegt:

        Ah dan zal dat het inderdaad zijn. Voor de rest heb ik me gehouden aan de hoeveelheid van de andere ingrediënten.

        Ik ga het snel nogmaals maken inschallah.

        THANKS Voor je snelle reactie

  4. Laila
    Laila zegt:

    Dag Fatima,

    ik heb eigenlijk een andere vraag, heb je ook recept van sfensj (marokkaanse oliebollen)?

    Ik zou graag het recept willen en aangezien jij dingen zo goed uilegd..

    Misschien kan je het een keer plaatsen.

    Alvast bedankt meid.

    En ik vind je site echt top,
    probeer elke keer wel wat.

    xxx

    Beantwoorden
  5. sisi
    sisi zegt:

    Hallooo faatje,

    Ik vond die soep echt lekker! Ik wil hem vandaag weer maken alleen heb ik geen crème fraiche in huis en ben erg lui om nu op pad te gaan. Heb jij enig idee wat ik daarvoor in plaats kan gebruiken?

    Beantwoorden
  6. Farid
    Farid zegt:

    Salaamo aleikom,

    Deze soep uitgeprobeerd voor het eerst en wederom een groot succes….Het gevoel wordt steeds beter. Ik hou er best wel van om de championstukjes door de soep te laten, dus de volgende keer zal ik niet alles pureren. Verder was alles gewoon op en top. Zeker een aanrader hoor. Moge Allah jou kennis vermeerderen.

    Beantwoorden
  7. Nouriya
    Nouriya zegt:

    Heerlijk, net gemaakt!! Ik ga er volgende x wel minder champignons indoen (250g). Vond 500g teveel en heb meer maizena toegevoegd. Heel blij met dit recept!! Ga zo door meid xx

    Beantwoorden
  8. Bab Fes
    Bab Fes zegt:

    Toprecept dit, ik hou van simpel en makkelijk. Spionnesoep (zoals mn kids dit noemden toen ze klein waren) is hier toch echt favoriet. Alleen nu eindelijk zonder honigmixen. Zo simpel, zou er zelf echt nooit op gekomen zijn!!!

    Had niet alles in huis en heb kipknorr gedaan ipv groentenbouillon en griekse yoghurt ipv creme fraiche maar alsnog smaakt het super!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *