Brood Pizza

11 augustus 2014Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ingrediënten:
Voor het pizzadeeg:
  • 500 gr. bloem
  • 2 etl. melkpoeder
  • 1 tl. zout
  • 1 zakje gedroogde gist (of 1 etl.)
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 4 etl. melk
  • 250 ml lauwwarm water
Voor de pizza topping:
  • 300 gr. gemarineerd gehakt
  • 2 uien, in blokjes
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 250 gr. champignons, in schijfjes
  • 2 etl. tomatensaus
  • cheddar kaas
Bereidingswijze:
  1. Meng in een ruime kom de bloem samen met de melkpoeder en het zout.
  2. Voeg de gedroogde gist toe in een kommetje en giet er wat lauwwarm water bij. Laat het mengsel voor 5 minuten staan, totdat het begint te schuimen en je de gedroogde gist goed kunt ruiken.Kruidenboter RollsKruidenboter Rolls1
  3. Giet vervolgens de opgeloste gist, melk, zonnebloemolie en het los geklopte ei bij de bloem en mix dit even samen.
  4. Begin nu beetje bij beetje het lauwwarme water toe te voegen en kneed het deeg ondertussen goed door op hoge snelheid. je kneed het deeg met de keukenmachine zeker voor 5 minuten op hoge snelheid.
  5. Plaats het pizzadeeg in een ingevette kom en dek het deeg af met een theedoek en laat het deeg voor zeker 60 minuten rijzen.
Kruidenboter Rolls2Gevlochten broodjes
Bereiding van de pizza topping:
  1. Pak het gehakt erbij en marineer deze op de manier hoe je altijd het gehakt marineert of marineer het gehakt op mijn manier en zet het gehakt afgedekt even apart.
  2. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in de koekenpan en bak de uien mooi glazig voor ongeveer 3 a 5 minuten op middelhoog vuur.Te bewerken en nog op blog plaatsen
  3. Voeg de paprika stukjes erbij, breng op smaak met peper en zout en bak het geheel mee op middelhoog vuur.
  4. Schep het gehakt erbij en verkruimel met behulp van een houten lepel het gehakt mooi tot stukjes. Bak het gehakt op middelhoog vuur voor ongeveer 8 a 10 minuten mooi gaar.
  5. Wanneer het gehakt bijna gaar is schep je de champignons erbij en laat je dit weer meebakken tot de champignons inkrimpen.Te bewerken en nog op blog plaatsen1
  6. Als laatste doe je er ongeveer 2 volle eetlepel tomatensaus bij en meng je dit even goed samen en laat je het nog even bakken op laag vuur voor 2 minuten.
  7. Wanneer de gehakt vulling gaar is verplaats je het naar een vergiet en plaats je onder de vergiet een bord, zodat het sausje van het gehakt wordt opgevangen. Dek het gehakt af en laat het geheel afkoelen en in de tussentijd kun je misschien alvast de keuken gaan opruimen, haha!
Broodpizza vormen en belegen:
  1. Wanneer het deeg mooi is gerezen, schep je het deeg op je werkblad en druk je de lucht uit het deeg.
  2. Vorm het deeg weer tot een bal en dek het deeg weer af voor 10 minuten, zodat het deeg kan samentrekken en het vormen van de ronde plak straks makkelijker gaat. 
  3. Pak een ronde bakplaat erbij met een diameter van ongeveer 40 cm en bekleed deze met bakpapier.
  4. Plaats het deeg in de vorm, vet je handen in met wat zonnebloemolie en druk het deeg uit tot een mooie ronde plak van ongeveer 1 cm dikte.
  5. Prik met een vork een paar gaatjes in het midden van het deeg en ook aan de zijkanten van het deeg. Te bewerken en nog op blog plaatsen2
  6. Pak het sausje dat je hebt opgevangen van de gehakt vulling en bestrijk hiermee het gehele deeg.
  7. Verdeel het gehakt gelijkmatig over het het deeg en druk het gehakt met de achterkant van de opscheplepel lepel voorzichtig tegen het deeg.Te bewerken en nog op blog plaatsen3
  8. Plaats wat stukjes cheddar kaas bovenop de brood pizza of strooi er wat geraspte kaas overheen.
  9. Bak de broodpizza in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 30 a 40 minuten mooi goudbruin en gaar.

In de eerste instantie was de plan om gevulde broodjes te maken, maar aangezien ik tijdens het koken vaak van idee verander is er uiteindelijk dit uitgekomen, haha! De reacties thuis waren geweldig, dus dit recept zullen we gegarandeerd vaker klaarmaken! 

Liefs,
FatimaIMG_41000

Print recept

Nutrition

48 Comments

  • Bianca

    11 augustus 2014 at 21:13

    Dank je wel, dit ziet er ook weer heerlijk uit!

    1. xfaatje

      12 augustus 2014 at 11:22

      Dankjewel meid! <3

      1. Houda

        12 juni 2016 at 06:55

        Hai. Kan ik de ei weglaten?

      2. xfaatje

        12 juni 2016 at 19:38

        Hallo Houda,

        Ik zou het eerlijk gezegd niet doen. Is het betreft een allergie?

  • Hayatie

    12 augustus 2014 at 05:13

    I like it <3

    1. xfaatje

      12 augustus 2014 at 11:25

      Hihi me 2! Thnx meid! <3

  • fatima

    12 augustus 2014 at 22:21

    Dankjewel schat het ziet er heerlijk en lekker uit,ik ga het zeker proberen.

    1. xfaatje

      18 augustus 2014 at 17:31

      Graag gedaan lieverd en inschAllah! <3

  • asma

    13 augustus 2014 at 17:33

    ziet er heerlijk uit van waar heb je die zwarte ronde plaat..?

    1. xfaatje

      18 augustus 2014 at 17:30

      Deze zat in de oven die ik een hele lange tijd terug had gekocht meid :p

  • salma

    26 augustus 2014 at 11:40

    Selam meid,
    Dit ziet er echt heerlijk uit en wil het insha’Allah deze week gaan uitproberen.
    Ik heb nog wel een vraagje, dit hoeveelheden in dit recept zijn gebaseerd op 6 personen.
    Indien er meer personen zijn kan ik de hoeveelheden verdubbelen? En moet ik dat dan als 1 pizza maken of kan ik er 2 pizza’s uit halen als ik de hoeveelheden verdubbel?
    Xxx

    1. xfaatje

      26 augustus 2014 at 12:06

      Salaam 3likoem meid, Allereerst bedankt voor je lieve compliment! Wij waren de dag dat ik dit gerecht had gemaakt met 6 personen en er was nog wat over, maar dat kwam omdat we voor dit gerecht ook nog wat anders hadden gegeten. Ik denk dat je bij dit gerecht echt kan rekenen op 6 personen. Voor hoeveel personen wil je dit klaarmaken meid? Want je kunt inderdaad altijd het recept verdubbelen.

  • salma

    27 augustus 2014 at 15:04

    Dankjewel voor je snelle reactie meid!
    Ik wil het maken voor in totaal 9 personen (mijn neefjes komen bij ons eten en die zijn gek op pizza haha)
    Ik denk dat ik het recept dan beter kan verdubbelen of is een wat grotere hoeveelheid gebruiken verstandiger bij 9 personen?

    1. xfaatje

      28 augustus 2014 at 07:08

      Salaam lieverd! Je kunt dit recept gewoon aanhouden en dan verdeel je het deeg in tweeen, maar dan krijg je wel een iets dunnere bodem? Wil je toch een dikke bodem zoals op de foto, dan zou ik het recept gewoon verdubbelen en dan maak je gewoon 2 pizza’s. Want je geeft aan dat je met 9 personen bent en ik denk niet dat iedereen het bij een stukje zal laten, wij hier thuis in iedergeval niet haha! Succes meid en als er nog vragen zijn hoor ik het graag van je! <3

  • Siham

    29 augustus 2014 at 09:57

    Hi Meid, allereerst mijn complimenten! Alle recepten zien er zo heerlijk uit. Wat mij is opgevallen dat er een heleboel foto’s niet meer zichtbaar zijn? Weet jij waarom? Of moet je het updaten? Xx Siham

    1. xfaatje

      29 augustus 2014 at 21:43

      Salaam 3likoem meid, dankjewel voor je lieve compliment! Klopt inderdaad pff! Ik ben nu bezig met alle foto’s opnieuw te plaatsen haha <3

  • Amira

    30 oktober 2014 at 09:24

    Dit is echt heeeerlijk! Ik maak het vaak en het lukt altijd hamdoulilah. Hier thuis zijn ze er ook gek op hihi. Dank je wel voor het recept en ga zo door, je recepten zijn top en lukken altijd!

    1. xfaatje

      1 november 2014 at 10:29

      Aah super leuk om dit te lezen! Dankjewel meid! <3

  • hakima

    16 november 2014 at 19:34

    Waar dient die melkpoeder voor. Wat voegt het toe. Kan ik dat ook weglaten.

    1. xfaatje

      18 januari 2015 at 12:57

      Je kunt het ook zeker weglaten Hakima. Van melkpoeder wordt het deeg lekker zacht 🙂

  • Dounia

    19 november 2014 at 14:02

    Dit ziett er heeeerlijk uit ik wik dit zeker maken!!! Alleen heb ik een vraaagje over de melkpoeder kan je de melkpoeder ook weglaten?? Xxxx

    1. xfaatje

      18 januari 2015 at 13:03

      Allereerst sorry voor mijn late reactie. Je kunt de melkpoeder zeker weglaten en dan vervang je dit gewoon door extra bloem!<3

  • fatima

    25 maart 2015 at 22:53

    Salam xfaatje,ik heb deze brood pizza paar keer gemaakt het is supper lekker
    En de kindren zijn er gek op danku voor het delen van jou recepten.

    1. xfaatje

      13 mei 2015 at 17:30

      Salaam Fatima, wat leuk om dit berichtje zo terug te lezen. Super meid! En heel graag gedaan hoor. <3

  • Fatoma

    17 juli 2015 at 14:18

    Salaam! Ik vind jouw blog echt super, masha Allah top werk! Ik had een vraagje, hoe marineer jij gehakt? Groetjes! Xx

    1. xfaatje

      20 juli 2015 at 17:24

      Hallo Fatoma, Super lief van je bedankt! Dit is hoe ik het gehakt altijd marineer. https://uitdekeukenvanfatima.nl/uncategorized/gehakt-marinade-2/#

  • senna

    25 januari 2016 at 18:48

    Lekker ziet het eruit zeg, tbark Allah, deze wil ik ook maken in saa Allah xx

  • Souad

    15 juni 2016 at 12:21

    Salam, je website is heel erg overzichtelijk. Mijn complimenten. Heb een vraagje kan ik melk vervangen met iets anders of weglaten

    1. xfaatje

      17 juni 2016 at 08:02

      Alaikoem salaam Souad,

      Bedankt lieverd! Ja, je kunt melk vervangen door gewoon water. Succes!

  • Sara

    23 januari 2017 at 12:29

    Hallo,

    Ik heb momenteel geen melkpoeder liggen in huis en wil die graag maken. Kan ik die melkpoeder vervangen door 100ml gewone melk of water?

    Alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      25 januari 2017 at 07:35

      Hallo Sara,

      Als je geen melkpoeder hebt, dan kun je deze vervangen door bloem. Dus niet vervangen door extra melk.

      Lief Fatima

  • Sr

    3 juni 2017 at 17:48

    Hey kan ik gewoon een gistblokje gebruiken ipv de gedroogde gist?

  • S

    12 juni 2017 at 19:50

    Salaam meid, heb al een aantal van je recepten uitgeprobeerd. Het was echt lekker!
    Vandaag heb ik dit recept uitgeprobeerd alleen merk ik dat mijn deeg bij al uw recepten gewoon niet rijzen. Ik gebruik het deeg dan gewoon en uiteindelijk is het gewoon goed.
    Vroeg me alleen af hoe dit komt.

    Heel erg bedankt voor het plaatsen van al jouw lekkers!

    Moge Allah swt je hiervoor belonen!

    1. Fatima El Irari

      13 juni 2017 at 07:26

      Alaikoem salaam S.

      Dankjewel lieve schat! Oh dat is wel vreemd inderdaad. Mag ik vragen welke gist je gebruikt en waar jij het deeg laat rijzen?

      Liefs,
      Fatima

      1. S

        13 juni 2017 at 19:08

        Salaam, ja vond het ook raar. Ik gebruik gedroogde gist van het merk bruggeman en ik liet het rijzen in de oven zonder dat ie aanstaat.

        Groetjes

      2. Fatima El Irari

        14 juni 2017 at 13:01

        Hallo Sanae,

        Ik gebruik zelf altijd de gist van Dr. Oetker, maar de gist van Bruggeman werkt ook gewoon altijd bij mij. Was her deeg helemaal niet gerezen? En heb je naar de datum gekeken?

      3. S

        14 juni 2017 at 14:43

        Hallo Fatima,

        Ja vond het raar terwijl een andere recept het deeg wel rijst.
        Datum is nog tot 2018.

        Zou het komen doordat ik niet lang genoeg heb gekneden?

        Ach ma3lish, het gaat om de smaak hihi. Die was wel lekker

        Groetjes

      4. Fatima El Irari

        15 juni 2017 at 07:06

        Hallo Sanae,

        Wat vreemd. Ik pak het deeg altijd in met een plastic zak en hierop plaats ik een theedoek. Dan zet ik het deeg in de berging waar het altijd lekker warm is. Waar zet jij het deeg neer lieverd. Ah ik ben blij dat het heeft gesmaakt! Als het deeg niet veel rijst betekend het gelukkig niet dat het niet zal smaken.

        Liefs,
        Fatima

  • Fatima

    27 september 2017 at 10:48

    Salaam Fatima,

    Kan ik het ei weglaten? Ik heb het nu niet in huis
    Liefs fatima

    1. Fatima El Irari

      27 september 2017 at 11:17

      Alaikoem salaam Fatima,

      Ja hoor dat kan. Succes! Xx

  • Saloua

    1 juni 2018 at 15:43

    Hoi, klopt het wel 280 ml lauwwarm water?

    1. Fatima El Irari

      2 juni 2018 at 06:35

      Klopt als een bus. Ik gebruik altijd 280 ml water of melk op 500 gram bloem. Had je te weinig? Xx

  • Amira

    13 mei 2019 at 08:53

    Assalaam alaikoem, hoor graag welke melkpoeder je gebruikt? Ziet er overheerlijk uit Allahoema barek!❤️

    1. Fatima El Irari

      14 mei 2019 at 09:10

      Alaikoem salaam Amira,

      Ik gebruik melkpoeder van de Lidl. Dankjewel! Xx

  • Amira

    13 mei 2019 at 08:55

    En is het verschil erg groot als je water in plaats van melk gebruikt? Wat doet dit qua smaak?

    1. Fatima El Irari

      13 mei 2019 at 21:07

      Hi Amira,

      Je kunt beide gebruiken, alleen met melk wordt het brood na mijn gevoel iets zachter.

  • Viktoria

    3 maart 2020 at 07:49

    Hoe hoe groot is dit bakvorm?
    Groetjes viktoria

    1. Fatima El Irari

      3 maart 2020 at 12:18

      Hi Viktoria,

      Deze heeft een diameter van 40 cm.

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept