BEZIENSWAARDIGHEDEN & HOTSPOTS IN MARRAKECH

Zoals je hebt kunnen lezen in mijn vorige artikel zijn mijn man en ik een paar weken geleden naar Marrakech gevlogen. Uiteraard maakte ik voor vertrek een lijstje met alle leuke hotspots en bezienswaardigheden die we tijdens de vakantie graag wilde bezoeken. En dat lijstje deel ik nu natuurlijk met jou in dit artikel.

Voor lekkere gebakjes, koekjes en hartige broodjes moet je zonder twijfel bij Amandine zijn! Een paar jaar terug ben ik er zelf voor het eerst geweest en ook toen heeft het zo lekker gesmaakt, dat ik er graag weer heen wilde. Alles wat ze verkopen ziet er allemaal zo lekker en vooral mooi uit. Je kunt echt zien dat de gebakjes met liefde zijn gemaakt. De pistache macarons staan sowieso al op mijn baklijstje, want die waren zo lekker!

Amandine Marrakech
175, Rue Mohamed El Beqal
40000 Marrakech

Geen bezoek aan Marrakech is compleet zonder een bezoek te brengen aan de ‘Bahia Palace’. De verschillende binnenruimtes en de mooie tuinen zijn bewerkt met prachtige mozaïek steentjes. Ik raad je wel aan om vroeg in de ochtend te gaan, omdat het in de middag best druk kan zijn. Dus als je op je gemak leuke foto’s wilt maken kun je het beste je bezoek zo vroeg mogelijk inplannen.

Bahia Palace
5 Rue Riad Zitoun el Jdid
Marrakesh 40000, Marokko
Als je echt lekker wilt eten, dan moet je gegarandeerd naar Azar! Het eten is daar zo onwijs lekker en het restaurant is ook nog eens erg mooi ingericht. Vooral de traditionele Marokkaanse gerechten en de toetjes zijn echt een aanrader! Houdt er wel rekening mee dat er in de avond danseressen zijn die voor entertainment zorgen. Wij zijn rond 17:00 uur wezen eten en toen was het dus nog lekker rustig.

Azar
Rue de Yougoslavie (côté boulevard Hassan II)
Guéliz Marrakech

En dan hebben we natuurlijk ook de welbekende Yves Saint Laurent tuin bezocht. De Yves Saint Laurent tuin is een verrassend mooie tuin met vele grote tropische planten. Het viel ons direct op dat de tuin echt goed wordt onderhouden en de muren van tijd tot tijd opnieuw worden geverfd. Je hebt er ook een museum genaamd het ‘Berber Museum’ die je ook tegelijkertijd kunt bezoeken. Zelf ben ik niet zo van de museums, maar meneer vond het wel interessant om te zien. Dus als je van historie houdt en leuke foto’s wilt maken, dan is de Yves Saint Laurent tuin ook zeker een must!

Jardin Majorelle
Rue Yves Saint Laurent
Marrakesh 40000, Marokko

Tijdens ons verblijft in Marrakech bezochten we voor een dag het dorpje ‘Ourika’ De tickets voor de busreis en de rondleiding in Ourika boekte we in de stad bij een plaatselijke excursiebureau. In de ochtend werden we opgehaald op het plein Djemaa el Fna en vanuit Marrakech reden we in ongeveer 50 minuten naar het dorpje Ourika. Het busje stopte telkens naar een paar kilometers, zodat je de kans krijgt om wat mooie foto’s te schieten. Het uitzicht in Ourika is echt prachtig, dus hier moet je ook zeker gebruik van maken!

Bij aankomst in Ourika lieten paar lieve dames ons zien hoe de Marokkaanse Arganolie en Amlou wordt gemaakt en mochten we het ook proeven. Persoonlijk vind ik arganolie en amlou iets te sterk van smaak, maar ik weet dat heel veel mensen hier echt dol op zijn. Geef mij maar lekkere olijfolie haha. In de middag gingen we met zijn alle bij een plaatselijk restaurant eten en het lekker warme brood uit de steenoven is mij echt bijgebleven!Als je van plan bent naar Ourika te gaan, dan moet je zeker de mooie watervallen bezoeken en niet vergeten een paar stevige schoenen mee te nemen haha! Dit werd ons althans vooraf verteld door de riad medewerkers, maar zelf heb ik de watervallen niet echt helemaal gehaald. Als ik er nu aan terugdenk moet ik er nog zo hard om lachen! Niemand vertelde ons namelijk van tevoren dat de looproute naar de watervallen zo erg lang zou zijn! Nou moet ik eerlijk toegeven dat ik sowieso niet een persoon ben die ervan houdt om lange stukken te lopen en dan heb ik het niet over een normale wandelroute, maar echt gewoon een route waar je bijna een berg moet beklimmen haha.

We liepen met een groep van ongeveer 10 man naar de watervallen en dan mag je een keer raden op wie de hele groep telkens moest wachten? Jazeker, op Fatima! Op een gegeven moment kon ik echt niet meer en we hadden ondertussen al de eerste waterval bereikt. Eerlijk gezegd viel de waterval mij ook wel een beetje tegen en besloot ik ook niet meer door te lopen met de rest, ik was zo moe en uitgeput haha! De Mr. wilde mij niet alleen laten, maar hij moest van mij doorgaan om de ‘grootste’ waterval te fotograferen en deze te delen op snapchat. Dus bleef ik achter bij wat kraampjes en kocht ik alvast wat souvenirs om mee terug te nemen naar huis. Achteraf begreep ik pas waarom vele volgers op snapchat van tevoren zeiden ‘Succes met de looproute naar de watervallen’ Ik had gewoon moeten doorvragen haha!En dan heb je natuurlijk ook nog verschillende eettentje op het plein ‘Djemaa el fna’ Wij hebben er tijdens onze vakantie maar één keer gegeten en dat was ook echt de laatste keer! Op de dag van aankomst besloten we op het plein even wat simpels te eten, dus namen we plek bij een van de tentjes. We namen in totaal 6 ‘kleine’ vlees/kip spiesjes, zelf gesneden friet, klein bordje gebakken calamaris, aubergine salade en drinken. En geloof je mij als ik zeg dat we voor dit allemaal gewoon €27,- moesten betalen? Echt een idioot bedrag dus en het eten was ook niet eens lekker! De vlees/kip stukjes waren zo klein gesneden, de calamaris smaakte naar rubber en in de salade zat echt niks van kruiden! Maar goed we hadden al snel door dat wij en een paar andere die naast ons zaten gewoon goed waren opgelicht! Dus mijn advies is om eerst de prijzen goed door te nemen en vooraf al aan te geven wat je van plan bent te betalen. En eerlijk? Het eten daar is echt niet de moeite waard, dus ik raad het je niet eens aan. Voor dit bedrag kun je zoveel lekkerder eten bij bijvoorbeeld ‘Azar’

Maarr voor leuke spulletjes moet je wel weer op djemaa el fna zijn. Daar kocht ik wat leuke bordjes en kommetjes om mee terug te nemen naar Nederland en ik moest mezelf echt inhouden niet te veel te kopen. Het moest tenslotte allemaal in mijn 10 kg handbagage passen, maar alsnog heb ik het voor elkaar gekregen om toch heel wat mee te nemen haha.Voordat we naar Marrakech vlogen werd ons verteld dat we zeker een bezoekje moest brengen aan Madrassa Ben Youssef. Ik zocht van tevoren al op wat er allemaal te zien was, dus besloten we ook daar naartoe te gaan. Helaas, werd ons bij aankomst verteld dat de school gesloten is wegens onderhoud. Maar aan de vele recensies te lezen is ook Madrassa Ben Youssef zeker een aanrader!

Madrassa Ben Youssef
Rue ASsouel et derb Zaouiat Lahdar
Marrakesh 40000, Marokko

En dan heb je nog Dar Si Said. Ook erg mooi om te zien en de ruimtes zijn een beetje te vergelijken met de Bahia Palace, alleen beschikt Dar Si Said dan niet over een binnentuin met tropische planten. Maar ook hier kun je prachtige foto´s maken met de mooie mozaïek op de muren en vloeren. ondergrond.

Dar Si Said
8 Rue de la Bahia
Marrakesh 40000, Marokko

Hieronder heb ik nog een paar andere leuke eettentjes geplaatst in Marrakech die vele aanraden, maar zelf ben ik er nog niet geweest.

El Fenn
Derb Moulay Abdullah Ben Hezzian 2
Marrakech 40000

Le Jardin
32 souk sidi abdelaziz

NoMad Marrakech
1 Derb Aarjan Marrakech Medina

La Table Du Marché
Carré Eden

Le Fondouk
55 souk hal fassi,

foundouk.com

Café des épices
Rahba Lakdima 75

Amal Centre(lunchroom)
Rue Allal Ben Ahmed

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *