IMG_31033

Marokkaanse duizend gaatjes pannenkoeken “Baghrir/Gringo”

Wat heb je nodig? (30 stuks)

  • 250 gram fijne griesmeel
  • 150 gram bloem
  • snufje zout
  • 2 zakjes bakpoeder
  • 1 eetlepel gist
  • Zakje vanillesuiker
  • 550 ml lauwwarm water

Garnering:

  • Olijfolie
  • Kristalsuiker

IMG_9196

Bereidingswijze:

Pak een ruime kom erbij en meng hierin de bloem samen met de griesmeel. Zelf zeef ik altijd de bloem en de griesmeel voordat ik het ga gebruiken.

IMG_9221IMG_9217

Voeg bij de bloem en de griesmeel het zout, 2 zakjes bakpoeder, zakje vanillesuiker en de eetlepel gist toe. Meng dit dan met een spatel even goed samen.

IMG_9234IMG_9225

IMG_9225IMG_9230IMG_9227

Schep de droge ingrediënten die je in de kom samen hebt gemengd dan voorzichtig in de blender. Giet hier dan de helft van het water bij en mix dit voor ongeveer 2 minuten op de hoogste stand. 

Open dan de blender en giet de rest van het water in de blender en mix het nogmaals op de hoogste snelheid voor ongeveer 2 minuten.  Open de blender en ga met een spatel langs de de zijkanten  om eventueel wat droge beslag mee te nemen in het beslag. Sluit dan de blender weer en meng het voor nog eens 1 minuut. Je kunt voor het mixen van het beslag ook een staafmixer gebruiken. Dit werkt ook prima!

IMG_9247

IMG_3027

Het mengsel is goed wanneer alle droge ingrediënten zijn opgenomen door het water en het beslag goed vloeibaar is geworden.

Pak dan dezelfde kom er weer bij en giet hier het beslag in. Dek de kom af met plasticfolie en leg hierop nog een schone theedoek. Laat het beslag vervolgens op een warme plek in huis rijzen voor zeker 60 minuten.

IMG_9252

IMG_9259

Het beslag is goed gerezen als er allemaal luchtbelletjes en wat schuim is ontstaan. Tijdens het rijzen wordt het beslag iets dikker/zwaarder, daarom giet ik er zelf nog ongeveer 60 ml lauwwarm water bij en meng ik dit even door het beslag met een spatel.

IMG_3093 (1)

Baghrir/Gringo afbakken

Verwarm een anti aanbaklaag koekenpan en bak hierin de baghrir op laag vuur. Je zult zien dat er zich gaatjes zullen vormen aan de bovenkant. De onderkant van de baghrir wordt mooi goudbruin, dus zet het vuur nooit hoog. Je bakt ze voor ongeveer 2-3 minuten op een middelmatig vuurtje gaar. Je hoeft de koekenpan niet in te smeren met olie of boter, omdat je een anti aanbak koekenpan gebruikt. Heb je niet zo’n koekenpan, dan raad ik je wel aan om de koekenpan van te voren in te vetten.

Ik krijg vaak de vraag of 2 zakjes bakpoeder en nog eens een eetlepel gist niet teveel is voor het recept, maar nee geloof mij dit is echt niet te veel! Althans niet voor mij, omdat dit recept mij echt altijd lukt en eerlijk gezegd nog nooit is mislukt. Mijn moeder maakt het al jaren op deze manier en haar moeder ook, dus dan volg ik ze maar gewoon toch haha! Bij dit recept is het niet nodig om de koekenpan telkens na het bakken om te spoelen met water.

Je kunt natuurlijk ook een grotere koekenpan gebruiken of je gebruikt gewoon zo’n kleine koekenpan zoals ik heb gedaan en dan krijg je ook zulke schattige mini baghrir’s haha. De kleine koekenpan kun je bij de Action vinden en voor de prijs van €2,- kun je die niet laten liggen.

Dien de baghrir op met honing of net olijfolie en strooi er nog wat kristalsuiker overheen. Zóó lekker!!

Succes in de keuken en veel plezier!

DSC0312444

 

147 antwoorden
      • bouchra
        bouchra zegt:

        Even een vraagje. Ik zie mijn oma als ze pannenkoeken maakt boter erop smeren wanneer ze klaar zijn. Doe jij dat ook?

      • xfaatjee
        xfaatjee zegt:

        Bij ons in de familie doen sommige dit ook, maar persoonlijk vind ik dit niet lekker. Wanneer k de begrhir heb afgebakken smeer ik ze met niks af, omdat niet iedereen hetgene lekker vindt wat ik lekker vind. Dus ik leg ze gewoon zo op een bord en daarbij serveer ik olijfolie, kristalsuker, gesmolten roomboter, honing etc. Dus als je beghrir lekker vindt met roomboter dan kun je ze zeker weten na het afbakken direct insmeren hoor. <3

  1. Rob Alberts
    Rob Alberts zegt:

    Leuk.
    Als onvervalste Nederlander heb ik altijd geleerd een pannenkoek zo dun mogelijk te maken.
    Maar dit is iets anders, omdat jij veel gist en bakpoeder gebruikt.

    Op de foto kan ik de dikte niet zien.
    Maar geniet ik al wel van de gaatjes en bubbels.

    Hoe dik maak jij ze?
    En kan ik met goed mengen en klutsen op de hand ook aan de slag?
    Ik heb namelijk geen keukenmachines.
    Kan ik ook Baking soda gebruiken i.p.v. bakpoeder?

    Ik ben wel blij met deze smakelijke ontdekkingstocht in jouw blog.
    Dankjewel!

    Smakelijke groet,

    Beantwoorden
    • xfaatjee
      xfaatjee zegt:

      Hallo Ron, ik vind jouw berichtjes altijd weer leuk om terug te mogen lezen! Klopt, nederlandse pannenkoeken zijn zo dun mogelijk het lekkerst, maar bij onze begrir/gringo zijn ze weer wat dikker het lekkerst haha ongeveer 2 cm dikte. Je kunt dit beslag ook zeker klaarmaken met een garde. Zelf heb ik nog nooit Baking soda gebruikt, maar als ik me niet vergis is dit toch gewoon hetzelfde als bakpoeder? Ik zie baking soda vaak terugkomen in Amerikaanse bak recepten. Bedankt voor je leuke complimenten! 😉

      Beantwoorden
  2. Zara
    Zara zegt:

    Heyy,

    Vraagje over gist, ik gebruik normaal die van dr oetker, maar momenteel heb ik thuis gist uit dat blauw vierkant zakje. Is dat ook goed? Of moet ik de verhouding dan aanpassen?

    Groetjess

    Beantwoorden
  3. Chaymae
    Chaymae zegt:

    Salaam ou alaikoem!

    Wat geniet ik intens van je recepten!

    Ik heb altijd blokjes (blauwe) gist in huis. Hoeveel moet ik daarvan gebruiken?

    Beantwoorden
  4. Maryam
    Maryam zegt:

    Ik had een vraagje lief. Is het ook mogelijk om dit een avond van te voren klaar te maken? Als ik ze in de ochtend voor het ontbijt nog moet laten rijzen moet ik wel erg vroeg opstaan hihi

    Beantwoorden
  5. Maria
    Maria zegt:

    Tbarkallah 3lik meid!! Ik heb ook dit recept geprobeerd en hamdoulilah super goed gelukt! Ben heel blij met jouw recepten. Ga zoooo door!

    Beantwoorden
  6. Haciba
    Haciba zegt:

    Assalammoehlaikoem, een eetlepel droge gist is 7 gram. En als je 7 gram droge gist wilt vervangen door de verse gist uit het blauwe pakje dan verdubbel je de hoeveelheid en gebruik je 14 gram verse gist.

    Beantwoorden
  7. Mardiyyah
    Mardiyyah zegt:

    As salaam alaikoum warahmatullaah vraagje kan je dat beslag ook met een staafmixer mixen/blende?? Mijn blender heeft het namelijk begeven haha snik.. insha allaah hoor ik snel van je btw super site met recepten hem mesmen en harcha al een gemaakt super goed gelukt! alhamdolillaah ga voor al zo door ughti! wassalaam mardiyyah

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam 3likoem Mardiyyah, je kunt voor dit recept zeker een staafmixer gebruiken. Dit heb ik ook een keer gedaan, toen ook mijn blender het had begeven haha! Bedankt voor je lieve reactie lieve meid! <3

      Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Samira, je kunt de volgende keer iets meer vanillesuiker toevoegen aan het beslag. Het ligt er ook aan met wat je de beghrir serveert. Ik vind het bijvoorbeeld lekker om de beghrir te eten met olijfolie en kristalsuiker eroverheen hmm. <3

      Beantwoorden
  8. roqaya
    roqaya zegt:

    Wat ik zo goed vind van jou.

    is dat je altijd reactie plaats op vragen of opmerkingen.

    In tegenstelling tot andere sites.

    Je recepten zijn top en duidelijk. Ga zo door!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo meid, super lief van je! Als ik een vraag stel dan wil ik ook graag antwoord ontvangen, dus probeer ik zelf ook altijd zo snel mogelijk te antwoorden op vragen van andere hihi 😀 <3

      Beantwoorden
  9. Martina
    Martina zegt:

    Hallo ik ben zelf 12 jaar oud en het is voor het eerst dat ik dit maak..(het is een verrassing voor mijn ouders) ik vraag me alleen 1 ding af namelijk: moet je perse na het rijzen nog 60ml water doen of kan ik het ook gewoon zo laten
    Met vrvriendelijke groet,
    Martina

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Martina, Alleereest mijn complimenten dat je op zo’n jonge leeftijd al aan het bakken/koken bent. En om terug te komen op je vraag; ik voeg het na het rijzen altijd de 60 ml water toe, omdat het beslag na het rijzen altijd zwaarder wordt. Als ik dit niet doe, dan krijg ik zwaar beslag. Daarom raad ik je aan om na het rijzen toch echt wel het extra water te gebruiken. Stel dat bij jou het beslag totaal niet zwaarder is geworden na het rijzen, dan zou ik geen water meer toevoegen of misschien iets minder water. Succes meid en als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag van je! <3

      Beantwoorden
  10. Safia
    Safia zegt:

    Vraagje: als de onderkant bruin en gaar is. Moet je het dan nog omdraaien? Of hoef je dit nooit om te draaien en is de bovenkant sowieos gaar? Ik twijfel namelijk omdat het boven wit blijft. Of doe je er een deksel op zodat de bovenkant ook gaar wordt? En verder wil ik zeggen top blog ga zo Door !!! Je recepten zijn heerlijk!!!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Safia, Wanneer de onderkant mooi goudbruin is, dan is de beghrir ook gaar. Beghrir draai je nooit om en de bovenkant blijft gewoon wit. Voor de rest zijn ze gewoon gaar hoor. Succes meid.

      Beantwoorden
  11. Frans Krassenburg
    Frans Krassenburg zegt:

    Heb het recept al 2x gemaakt en ze lukken inderdaad altijd. Ook lekker met creme fresh en honing of granaatappeljam en een lepeltje harissa.

    Beantwoorden
  12. Ikram
    Ikram zegt:

    Ik wil dit dus net gaan maken. Zie ik dat ik nog maar 1 bakpoeder heb. Gaat dat lukken? of moet ik extra gist ofzo dan toevoegen? Wat denk je?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Ikram, excuses voor mijn late reactie. Ik denk dat als je enkel een zakje bakpoeder gebruikt het beslag niet zoveel zal rijzen en hierdoor krijg je niet genoeg gaatjes in de beghrir. Was het uiteindelijk nog gelukt?

      Beantwoorden
  13. aicha
    aicha zegt:

    ik heb vanmorgen de baghrir gemaakt zoals het recept van jou.
    en echt super.. het was de eerste keer en ik als nederlandse was helemaaaaaal trots! zoveel gaatjes hihiii.
    mijn kids hebben ervan gesmuld en ik ga ze vanavond bij iftar proeven. super recept!
    en ik heb gewoon de meel van jumbo gebruikt trouwens, gaat prima!

    Beantwoorden
  14. sadia
    sadia zegt:

    salam, heb deze behrir gemaakt volgens het resept maar krijg bij het afbakken niet genoeg gaatjes van boven,doe ik iets verkeerd? gebruik ook de tefalpan. gr.

    Beantwoorden
  15. Fatiha
    Fatiha zegt:

    Slm, als ik dat klein pannetje van de action zou gebruiken, moet ik dan geen boter telkens gebruiken bij het afbakken? Allah3tieksahha, de beghrirs zien er heerlijk.uit!!! xxx

    Beantwoorden
  16. Maggy
    Maggy zegt:

    Salam. Zou ik het deeg ook langer dan 60min mogen laten rijzen? Ik wil het deeg nl. nu al maken en met suhor afbakken, dan staat het wel 2,5u te rijzen…
    Bedankt!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam Maggy, Ik zal he beslag niet al te lang laten rijzen, want dan proef je de gist echt goed in de beghrir. Ik zal het deeg echt voor maximaal 60 minuten laten rijzen. Je kunt de beghrir gewoon afbakken en pas met suhor eten hé. Je kunt de beghrir nog even verwarmen, en zelf koud is het lekker.

      Beantwoorden
  17. Fayrouz
    Fayrouz zegt:

    Hoi Faatje,

    Dit is de tweede keer dat ik een recept van jou uit probeer en elke keer lukt het mij precies zoals jij dat hebt geschreven. Dat vind ik ook heel leuk aan jou, je kan super goed uitleggen en neemt ook altijd de tijd om te reageren. Ik ben in ieder geval een grote fan van jou en je recepten. Ga zo door meid!!!! Btw: heb jij toevallig een recept voor mij hoe je anijsbroodjes kan maken? Groetjes van Fayrouz

    Beantwoorden
  18. Mamavan2
    Mamavan2 zegt:

    Ik heb de vorige keer dit recept en ze lukte heel goed als ik ze in een klein koekepannetje van de action deed van de boven kant…. zagen ze er super mooi uit op het moment dat ik ze eruit wilde halen plakte ze echt ongelofelijk totdat ik ze echt met kaasschaaf eruit heb moeten schrapen het deeg zeg maar heb jij misschien een tip wat ik zou kunnen doen zodat ze niet plakken..

    Beantwoorden
  19. Yasmina
    Yasmina zegt:

    Hoi Faatje,

    Ik heb een vraag, ik wil ze nu maken, maar wil niet veel maken omdat wij niet met zijn velen thuis zijn. kan ik van alles de helft nemen?

    Groetjes
    Yasmina

    Beantwoorden
  20. Oum Maariyah
    Oum Maariyah zegt:

    Salamu Aalikom,

    ik heb dit recept vaker gemaakt en het lukt me steeds alhamdolilah, alleen is het zo dat de vorm niet altijd mooi rond worden.. Hoe kan ik dit probleem oplossen, vind ik zo jammer als het overheerlijk word en de ronde vormen zijn er niet..

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam Alaikoem Oum Maariyah, allereerst echt super dat dit recept je zo bevalt alhamdoelilah! Om mooie ronde begrir te krijgen draai ik de koekenpan nadat ik er beslag in heb gegoten in het rond. Zodat het beslag over de hele bodem wordt verdeeld. Dus wanneer je het beslag in de koekenpan giet, draai je de koekenpan met je hand voorzichtig in het rond. Ik hoop dat je mijn uitleg begrijpt. <3

      Beantwoorden
  21. Amal
    Amal zegt:

    Assalaamu alaikum, ik had deze gisteren gemaakt en ze waren perfect alhamdulilaah. Alleen wil ik zeker weten hoeveel gram 1 el is, ik heb zo een maatlepeltje waar op staat 15g, klopt dit?

    Beantwoorden
  22. maryam
    maryam zegt:

    salam alaikoem

    wat een geweldige blog heb je zeg !!
    indruk maken op aanstaande schoonmams wordt hier door een eitje
    ze was erg te spreken over mij (jou) baghrir hihi voor kaaskop dan
    zeker zo door gaan !

    Beantwoorden
  23. Safae
    Safae zegt:

    Hallo lieverd, mijn complimenten voor je geweldige recepten! Ik ben nu beZig met de baghrir alleen heb k een probleempje 🙁 ik gebruik ook dat mini pannetje en krijg wel de gaten en wacht k tot tie van onder goudbruin is maar dan leg k m op t bord en is tie best hard van de onderkant en niet gaar van binnen;( ik gebruik ook heel laag vuur helppppppp

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Safae,

      Allereerst bedankt voor je lieve compliment.Als de baghrir aan de onderkant hard is, dan komt dit hoogst waarschijnlijk doordat het vuur toch iets te hard stond aangezien de baghrir ook niet gaar was. Ik raad je aan om de volgende keer toch het vuur nog lager te zetten en dan moet het lukken inschAllah! Heb je de baghrir toch nog kunnen eten of?

      Beantwoorden
      • Safae
        Safae zegt:

        Hoi Schat! Het vuur stond echt heeeel laag! Heb ze helaas niet kunnen eten ze waren krokant wn niet te eten van binnen 🙁

      • xfaatje
        xfaatje zegt:

        Hallo Safae,

        Hmm hoe was het beslag? En welke pan gebruik je preceis? Heb je de kleine pan van de Action gebruikt?

  24. Noor.meysa
    Noor.meysa zegt:

    Geweldige kookpagina! Je bent een topper

    Voor het eerst uitgeprobeerd en ze zijn meteen goed gelukt en ook nog eens overheerlijk!
    Ik kan niet wachten tot ik de rest van je recepten uitprobeer.

    Bedankt voor alle moeite schat!

    Beantwoorden
  25. Val
    Val zegt:

    Hi meid. Zojuist dit recept uitgeprobeerd, alleen de onderkant werd heel krokant en de bovenkant net gaar maar vrij wit. Ook krulde die omhoog in de pan. Ik miste de fluffy structuur. De gaatjes waren wel goed. Enig idee wat ik kan veranderen? Vuur stond super laag kleinste pit op zachtst. Kan het bijna niet aan liggen. Ik heb het idee dat het aan de gist ligt kan dat? Liefs x

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Val,

      Als de onderkant te krokant wordt, dan kan het of aan het vuur liggen of aan de koekenpan. Wat voor een koekenpan gebruik je als ik vragen mag? En ik denk niet dat het aan de gist ligt hoor, want je hebt je wel gewoon precies aan het recept gehouden? Ik hoor het graag van je, zodat ik je kan helpen. Xx

      Beantwoorden
  26. Noura
    Noura zegt:

    Salam Fatima,

    Allereerst een geweldige site! Blijf zo doorgaan. Ik heb een vraag namelijk voorheen zat er in de Backin bakpoeder 8 gram tegenwoordig is het 16 gram. Moet ik alsnog twee zakjes gebruiken bij dit recept? Groetjes Noura

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Noura,

      Welke bakpoeder gebruik jij? Want de bakpoeder van Dr. Oetker zit gewoon 8 gr. in. Als je een zakje hebt van 16 gram, dan hoef je maar 1 zakje te gebruiken. Bedankt lieve meid! Xx

      Beantwoorden
  27. P. Salomons
    P. Salomons zegt:

    Masha’Allaah ziet er super uit en makkelijk recept! Heb alleen enkel grove griesmeel in huis, denkt je dat het gaat lukken?
    Liefs

    Beantwoorden
  28. Ym
    Ym zegt:

    Hé bedankt voor het delen. Ze zijn gelukt alleen aan de zijkanten kwamen iets minder gaten voor de rest prima. Nou nog proeven tot het tijd is. Haha nog paar uur!

    Beantwoorden
  29. FY
    FY zegt:

    Hoi hoi! Ik heb voor het avondeten deze overheerlijke Baghrir gemaakt.
    Het was de eerste keer dat ik ze maakte en in één keer goed gelukt! Ze waren super lekker.
    Heel erg bedankt voor het recept. Ik volg je al een tijdje en heb al een aantal recepten uitgeprobeerd. Tot nu toe allemaal top gelukt!😊
    Fijne avond! Liefs😘

    Beantwoorden
  30. Imane
    Imane zegt:

    Salam halykom warahmatollahi wabarakatoho ik wil jou even bedanken voor alle recepten die je hebt geplaatst met bijhorende instructies! Alles wat ik tot nu toe geprobeerd heb is heel erg goed gelukt!! Moge Allah je belonen met al het goede!
    Vele groetjes
    Wahalykom salam warahmatollah wabarakatoho

    Beantwoorden
  31. Hanan
    Hanan zegt:

    Hoi Faatje,
    Wil je heel graag bedanken voor dit recept en heel veel andere wat ik uitgeprobeerd heb. Ze lukken allemaal hmdl…Thuis zijn we fan van jou en moeten steeds uitvechten wie het laatst geplaatst recept mag uitproberen 😂 Super bedankt meid 😘

    Beantwoorden
  32. Sam
    Sam zegt:

    De pannenkoeken zijn altijd gelukt bij mij, maar de laatste twee keer niet.. weinig gaatjes terwijl het beslag wel gaatjes heeft wat kan ik doen?

    Beantwoorden
  33. Oumaima
    Oumaima zegt:

    Hey!
    Als eerst wil ik even zeggen dat ik van je recepten hou! 😍
    Ik heb deze baghrir een tijdje geleden gemaakt, maar bleef plakken aan de pan. Kan dat komen doordat ik 1 zakje bakpoeder heb gebruikt?
    Xx

    Beantwoorden
  34. Sisi
    Sisi zegt:

    Salam lieve meid. Ik wil vandaag graag de Bagrir maken. Had namelijk vraagje. Is dit recept bedoeld voor een grote Bagrir of mini? Is het mogelijk ook grote uit te halen uit dit recept. Ik heb het eerder uitgeprobeerd en grote van gemaakt. Maar ze waren niet echt sponsig. Ook niet al teveel gaten.. Had ook raar kleur niet te wit maar te geel.. Kwam dit door teveel griesmeel? Heb je recept stap voor stap uitgeprobeerd..

    Beantwoorden
  35. Samira
    Samira zegt:

    Salam Faatje,

    Ik heb een vraag, ik wil grote beghrir maken en veel dus wilde ik jouw recept verdubbelen.
    Echter moet ik r dan 4 bakpoederzakje in doen?? Lijkt me veel.

    Hoor graag van je.

    Groetjes Samira

    Beantwoorden
  36. Leila
    Leila zegt:

    Selaam , ik heb jou recept 2 keer gebruikt en 2 keer top beghrirs gemaakt en de mini harcha was ook echt top 😍. Hartelijk dank voor je recepten .hou van je recepten! 😍😍😍

    Beantwoorden
  37. Nora
    Nora zegt:

    Salaam alikoum lieve meid! Eerst en vooral bedankt voor het delen van jouw toprecepten! Heb een vraagje, is het normaal dat ze wat plakkerig zijn aan de binnenkant? (Ik kreeg echter geen luchtbellen tijdens het rijzen en bijna geen gaatjes in de beghrir maar enkel een dik beslag). Ik ben wel die stap van 60 ml water vergeten toe te voegen. Choukran alvast! 🙂 Xx.

    Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Alaikoem salaam Nora,

      Heel graag gedaan lieverd en jij ook bedankt voor je lieve compliment! Nee, de baghrir hoort niet nat te zijn aan de binnenkant, maar dit komt dus doordat het beslag te dik/zwaar is. Als je de volgende keer de 60 ml water toevoegt, dan komt het goed. Xx

      Beantwoorden
  38. Darline
    Darline zegt:

    xfaatje dank u wel voor dit mooie recept , ik heb deze juist gemaakt zeer goed gelukt en heb wel duizend gaatje,
    ben super blij.

    Beantwoorden
  39. denise
    denise zegt:

    Hallo, ben al zolang op zoek naar het juiste recept. Dank je 1 vraagje welk griesmeel moet ik gebruiken? Tarwe?
    Dank je voor je antwoord.
    Groetjes
    Denise

    Beantwoorden
  40. Saida
    Saida zegt:

    Salaam,

    Ik heb dit recept net geprobeerd alleen het is mij op een of andere manier niet gelukt.
    De deeg wil rijzen en ik zie ook geen bubbeltjes. Enig idee wat er aan de hand is?

    Xxxx

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Valentina,

      Ik gebruik de fijne griesmeel van de ‘Marokkaanse’ slager. Ik heb helaas niet meer de verpakking in huis, omdat ik de griesmeel in voorraadpotten bewaar. Als je naar de slager gaat en je vraagt om fijne griesmeel, dan krijg je de juiste. Succes meid! Xx

      Beantwoorden
  41. Esi
    Esi zegt:

    Dit is het enigste recept van baghrir dat ooit is gelukt en nooit mislukt! Heb het al vaak gemaakt. Ik zou er een patent op aanvragen hahaha. Dank voor je recepten!

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Nelly,

      Je kunt de gringo zelf invriezen door ze te bewaren in diepvries zakje. Wanneer je er zin in hebt hoef je de gringo enkel nog kort te verwarmen in een koekenpan op laag vuur.

      Liefs Fatima

      Beantwoorden
  42. Karina
    Karina zegt:

    Ik had vandaag een vrouwenmeeting en wou de dames verrassen met deze heerlijk uitziende beghrirs. Helaas bij mij waren ze niet gelukt. Er waren niet genoeg gaatjes (alhoewel het goed gerezen was want zag het schuim en de luchtbelletjes) en ze plakten aan elkaar. Dus bovenaan waren ze plakkerig waardoor ze plakten als ik ze op elkaar legde.
    Weet jij waar mijn fout zit? Liefs karina

    Beantwoorden
  43. Raakii
    Raakii zegt:

    Salaam,
    Spijtig genoeg is het bij mij niet gelukt 😔
    Ik heb wel alles gehalveerd omdat ik een minder aantal wou maar voor de rest jou stappen allemaal goed gevolgt.
    bij het afbakken ging het mis, toch gebruik ik antikleefpan en stond het vuur niet hoog
    Weet niet wat er fout is gegaan, noo beghrirs for me

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Raakii,

      Aah niet getreurd hoor meis! Het komt zo vaak voor dat baghrir de eerste keer mislukt, maar het zal jou ook snel lukken hoor! Mag ik vragen wat er precies verkeerd is gegaan?

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
      • Raakii
        Raakii zegt:

        Sorry voor de late reactie.
        Ik weet zelf niet wat er fout ging ik had wel gaatjes enzo maar niet zo veel en het droogde niet volledig precies of ik had gewoon geen geduld 😒 Haha iniedergeval volgende keer beter in sha allah 🌷

  44. denise
    denise zegt:

    Een eitje moet je er ook bij doen en ik gebruik 3 zakjes gist. Die van mij zijn echt overheerlijk ! Probeer het zo eens, bij mij heeft het ook even geduurd eer het lukte !

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *