Batbots met Tonijn

Wanneer ik batbot hoor moet ik op de een of andere manier direct aan de Ramadan denken. Dit komt waarschijnlijk doordat wij thuis vaak batbot klaarmaken tijdens de ramadan. De gehakt batbot en de gevulde batbots kennen jullie onderhand al van mij, maar deze lekker tonijn batbot hebben jullie hier op de blog nog niet voorbij zien komen. Ik kan je nu al vertellen dat je voor een grote keus gaat staan, maak je nou de gehakt batbots of gaat je keus toch uit naar deze heerlijke tonijn batbots? Beide batbot recepten zijn heerlijk, maar ik raad je toch eens aan deze variant ook eens te proberen!

Wat heb je nodig? (10 stuks)

  • 500 gram bloem
  • 50 gram fijne griesmeel
  • 1 etl. suiker
  • 1 thl. zout
  • 300 ml lauwe melk
  • 1.5 thl. gedroogde gist
  • zonnebloemolie(voor het vormen van het deeg)

Tonijn vulling

  • tonijn (1 blikje)
  • rode paprika
  • 1 ui
  • olijven
  • 4 etl. tomatensaus
  • peper
  • zout
  • cheddar kaas

Bereidingswijze:

  1. Mix in een ruime kom de bloem samen met de griesmeel en het zout.
  2. Giet de melk in een aparte kom en voeg hier de gedroogde gist en de kristalsuiker aan toe. Roer dit samen, dek het mengsel af en laat het voor 5 minuten staan totdat het gist papje begint te schuimen en je de gist ruikt.
  3. Giet het gist papje vervolgens in de kom en kneed het deeg goed tot een soepel deeg die nog iets plakt. Tip! Ben je nog niet zo’n kei in het kneden van deeg? Dan raad ik je aan om het gist papje in stappen bij de droge ingrediënten te gieten. Telkens wanneer je ziet dat de melk is opgenomen giet je er weer wat melk bij. In totaal gebruik ik precies 300 ml melk, maar de ander kan weer maar 270 ml melk gebruiken, dus giet de melk er in stappen bij zodat je voor jezelf kunt bepalen wanneer je moet stoppen.
  4. Stort het deeg vervolgens op je werkplek en kneed deze nog even door met wat zonnebloemolie.  Vet een kom in met zonnebloemolie en plaats hier het deeg in. Dek de kom af met folie en een theedoek en laat het deeg voor 60 minuten rijzen.
Tonijn vulling
  1. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in de koekenpan en bak de uien samen met de paprika mooi lichtbruin. 
  2. Verwijder de zonnebloemolie van de tonijn en voeg de tonijn toe in de koekenpan. Kruimel de tonijn met behulp van een houten lepel tot kleine stukjes.
  3. Snijd de olijven in schijfjes, voeg deze toe en bak geheel mee op middelmatig vuur.
  4. Als laatste breng je het geheel op smaak met peper en zout en voeg je de tomatensaus erbij. Roer geheel door en laat het nog voor ongeveer 5 minuten op laag vuur doorbakken.
  5. Haal de koekenpan van het vuur en laat de tonijn vulling geheel afkoelen, voordat je de batbots ermee gaat vullen!
Batbots vormen en vullen
  1. Pak het gerezen deeg er weer bij en druk met je handpalm de lucht uit het deeg.
  2. Vet vervolgens je handen in met zonnebloemolie en stort het deeg op je werkplek. Kneed het deeg nog eventjes door en en vorm het deeg tot een lange rol.
  3. Vet je handen licht in met zonnebloemolie en knijp met je wijsvinger en je duim een bolletje van het deeg. Vorm het deeg vervolgens tot een bal en zet deze apart op je ingevette werkplek.
  4. Dek de bolletjes deeg ondertussen af met plasticfolie zodat het deeg weer samen kan trekken en hierdoor zal het vormen van de batbots straks soepel gaan.
  5. Werk op precies dezelfde manier de rest van het deeg af.
  6. Druk het bolletje deeg met de toppen van je vingers plat tot een ronde plak. Je werkt vanuit het midden naar buiten tot je een plak van ongeveer 0.5 cm hebt. Tip! Zie video voor een duidelijk beeld!IMG_7693
  7. Schep anderhalf eetlepel van de tonijn vulling op en verdeel deze in het midden van het plak deeg.IMG_7699
  8. Plaats voor variatie eens een plakje Cheddar kaas bovenop de vulling. Dit moet je echt eens uitproberen zo lekker geloof mij!IMG_7702
  9. Breng voorzichtig de randen van buiten naar het midden en knijp het deeg aan de bovenkant goed samen.IMG_7703IMG_7705
  10. Draai het bolletje deeg om en druk deze ietsjes plat. Zet het gevulde bolletje deeg apart en dek deze af met een theedoek. Werk op precies dezelfde manier de rest van het deeg af.IMG_7708
Batbots afbakken

Je kunt de batbots op meerdere manieren afbakken. Je kunt er voor kiezen om ze af te bakken in een koekenpan, maar het is ook mogelijk de batbots af te bakken in een Marokkaanse zware pan of zelfs in de oven.

  1. Verwarm de koekenpan op laag vuur. Pak het bolletje deeg erbij en druk deze plat tot ongeveer 1 cm dikte.
  2. Pak voorzichtig het deeg op en leg deze in de warme koekenpan. Bak de batbot aan beide kanten mooi goudbruin voor ongeveer 5 minuten.
  3. Wanneer de batbot gaar is verwijder je deze uit de pan en plaats je de batbot op een bord. Dek de batbot af met een theedoek, zodat de batbot lekker warm en zacht blijft.

Laat je niet afschrikken door de vele stappen hierboven hoor, want geloof mij het valt reuze mee! Je kunt de batbots zelfs na het afbakken makkelijk invriezen en deze eruit halen wanneer je er trek in hebt.

Ben je al een fan van mijn Gehakt Batbots? Dan ga je ook dit recept echt geweldig vinden, dus zeker eens uitproberen hoor!

Serveertip: de tonijn batbots zijn erg lekker met een kommetje Marokkaanse Harira soep!

Liefs,
Fatima
IMG_7899

 

128 antwoorden
      • Danny
        Danny zegt:

        Hoi Fatima, ik heb griesmeel gehaald alleen er schijnt meerdere soorten te zijn. Een voor koekjes te maken en de ander voor brood. Heb nu eentje van dr.oetker gehaald (griesmeelpudding) en eentje bij een oosterse winkel. Welke moet ik nu hebben?

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hallo Danny,

        Ik raad je echt aan om de griesmeel bij een Marokkaanse of Turkse slager te halen.(ook veel goedkoper) En je kunt dan vragen om de fijne griesmeel. Ik heb de griesmeel van de Albert Heijn ook eens gebruikt, maar ik was daar niet echt tevreden over.

        Groet,
        Fatima

  1. Sanae
    Sanae zegt:

    Door jou ziet het er zo gemakkelijk uit bij mij lukt de deeg vaak niet maar ik ga het nu op deze manjer proberen. Ik gebruikte altijd water voor het gist ipv melk misschien ging het daar al mis. Besaha voor straks!

    Beantwoorden
  2. Hafsa
    Hafsa zegt:

    Ik had gezegd dat ik ze morgen zou maken maar kon het niet weerstaan Haha! Heb ze nu al gemaakt en het deeg is aan het rijzen.. kijk er zo naar uit straks!

    Mmm

    Beantwoorden
  3. Souraya
    Souraya zegt:

    Hey Fatima,

    Wat ziet dit er heerlijk uit! Ik zou ze graag ook willen maken, maar ik wil graag 1 kilo deeg gebruiken. Moet ik dan alles van het recept verdubbelen?

    Liefs,
    Souraya

    Beantwoorden
  4. Hafsa
    Hafsa zegt:

    Bij mij was het ook nog redelijk hard en nie echt luchtig heb het halfuurtje langer laten rijzen en het was een pak beter en na het kneden en bolletjes van maken werd het ook alleen maar beter

    Xx

    Beantwoorden
  5. Nimet
    Nimet zegt:

    Wat ziet dit er heerlijk uit! 😍 ik ga het zeker proberen. Ik wil er meer maken en invriezen welke ingrediënten moet ik dan verdubbelen?

    Beantwoorden
  6. Geen
    Geen zegt:

    Je zou mijn leven een heel stuk makkelijker maken, als je net als vroeger gewoon in de ingriendenlijst vermeld hoeveel zout en peper je dient te gebruiken.
    Het valt me op dat je dat de laatste tijd niet doet, wat ik erg jammer vind. Ik volgde je juist omdat ik je zo duidelijk vond. Nu moet ik iedere keer vragen hoeveel zout en peper je hebt gebruikt. Heeft het een reden dat je het nu op een ander manier doet?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo,

      Zout en peper is altijd op smaak vandaar dat ik altijd enkel peper en zout aangeef. Als ik bijvoorbeeld 1 theelepel zout aangeef, dan kan de ene dat te weinig vinden en de ander weer teveel. Daarom geef ik altijd enkele zout en peper aan.

      Beantwoorden
      • Geen
        Geen zegt:

        Hoi,

        Het klopt zeker dat zout en peper op smaak is. Je gaf eerst wel altijd aan hoeveel zout en peper jij hebt gebruikt. Wij konden dan vanaf dat punt bepalen of we zelfde hoeveelheid gebruikten, iets meer of iets minder.
        Nu hebben we geen handleiding van hoeveel ongeveer. Ik vind dat echt lastig, ik kan niet zo goed op gevoel werken qua kruiden.
        Ik ben heel blij met je recepten en ze zijn ook zo lekker allemaal, maar het lukt me echt niet zonder de precieze hoeveelheden…
        Ik hoop dat je toch nog voortaan dit erbij wil vermelden…

  7. Hanane
    Hanane zegt:

    Shokran voor het delen van je heerlijke recepten Fatima!

    Ik wil graag weten welke tomatensaus je gebruikt in het tonijnmengsel.

    Beantwoorden
  8. sara
    sara zegt:

    salam moalykom fatima,

    bedankt voor recepten en je duidelijke uitleg djazak Allahu ghairain,
    ik heb de gemaakt maar moest meer melk gebruiken dan in het recept klopt dat?

    Beantwoorden
  9. Selma
    Selma zegt:

    Beste Fatima,

    De batbots met gehakt zijn mijn lievelings broodjes. Maar deze ga ik ook zeker proberen. En ik weet nu al dat ze heel lekker gaan smaken. Ik volg je al een tijdje, en ben erg tevreden over bijna al je recepten( heb niet alles gemaakt, nog niet) 😀😀

    Beantwoorden
  10. Esma
    Esma zegt:

    Salaam oeilaiykoem Faatje 😘ben super fan van al jou recepten je bent zo goed Mascha Allah 💕..kan je ook soya melk gebruiken ipv gewone melk? En waar kneed ik het dan heb geen keukenrobot?

    Beantwoorden
    • Siham
      Siham zegt:

      Hey esma.. ik zat toevallig reacties te lezen. ik dacht kan je wel een beetje helpen. je kan het dan met de hand kneden op je keuken aanrecht.. aanrecht beetje invetten met zonnebloemolie en kneden maar.. duurt alleen wel wat langer.. 15 min/20 min ofzo echt goed kneden.. (je kan op youtube wel vinden hoe je het beste kan kneden (als je er niet bekend mee bent) (met keukenmachine meestal 8 min) Of je doet het in een mengkom en kneed daar het deeg in..
      Succes!! En sojamelk kan je gewoon gebruiken ipv normale melk.. xx

      Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Esma,

      Ja hoor die kun je ook gebruiken. Je kunt het deeg ook met de hand kneden, alleen let er wel op dat je het deeg echt goed kneed. Met de keukenmachine gaat het namelijk makkelijker haha, maar het kan zeker ook met de hand hoor.

      Beantwoorden
  11. Siham
    Siham zegt:

    Salam Fatima alles goed ik had een vraagje wanneer komt jou gehakt broodje online wat je op de snap liet zien ben er heel benieuwd naar gr.

    Beantwoorden
  12. F.T
    F.T zegt:

    Haĺlo.
    Ik wil dit graag vandaag maken inschaAllah kan ik de kaas weg laten of veranderd de smaak dan.. of wat zal ik als extra kunnen toevoegen bv een paprika ofzo
    Bedankt!

    Beantwoorden
  13. Esma
    Esma zegt:

    Dank je wel voor je hulp siham en Faatje😘.kan het dan niet met mixer met andere kopjes??.lijkt wel moeilijk met de hand en ben niet egt een keukenprinses 😄

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Esma,

      Ja hoor als jouw handmixer van die deeghaken heeft dan kun je die ook gebruiken. Ik moet eerlijk toegeven dat je met de hand wel langer bezig bent en het kost ook meer energie haha.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  14. Asmae
    Asmae zegt:

    Lieveeee fatima, ik ben vooral een stille lezer maar het werd eens tijd dat ik wat van me liet horen. Ik heb zoveeel recepten van jou uitgeprobeerd en alles lukte, voel me dan altijd een keukenprinsesje. Heb zoveel sites met recepten geprobeerd maar dan heb ik niet altijd zoveel geluk als met jouw recepten.
    Ik wilde je echt oprecht bedanken want je hebt me echt leren koken, door jou heb ik uberhaupt de stap richting de keuken gezet. Ik gun jou het bestee! Moge Allaah je belonen voor al je goede daden. ❤️❤️❤️

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo lieve Asmae,

      Aah wat een ontzettend LIEF berichtje zeg! Ik ben altijd zo blij met zulke lieve volgers zoals jou! Wat fijn dat mijn blog jouw zoveel inspiratie geeft, echt leuk! Nogmaals bedankt voor je lieve woorden lieverd en ik wens je nog heel veel kook en bakplezier!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  15. Oumaima
    Oumaima zegt:

    Hallo Fatima,

    Ik probeer de batbot nu te maken maar mijn gist schuimde niet. Moet ik de stap dan opnieuw doen?

    Groetjes Oumaima

    Beantwoorden
  16. Soraya
    Soraya zegt:

    Ik ha vandaag die wraps in de oven maken wat je op Snapchat had ik wil nu het liefst het recept en hoelang moeten ze de oven in op Snapchat reageer je niet dan moet het maar hier maar het liefst dan ook nu antwoord xxx soraya

    Beantwoorden
  17. Phebe
    Phebe zegt:

    Super bedankt voor dit heerlijk recept! Wij hebben er echt van genoten. Ik ben nooit goed in deegwaren, dus ik was verrast toen dit recept in een kaar was gelukt! Keep up the good work!

    Beantwoorden
  18. Najat
    Najat zegt:

    Wouw! Het is mij gelukt! Ze waren zo lekker en zacht! Was gewoon verbaasd, want ik ben echt een ware ramp in de keuken..en ook nog eens een man die kieskeurig is etc..Ben zo dankbaar voor jouw recepten! Zo duidelijk en goed uitgelegd! Ik hou je in de gaten voor nog een eventuele workshop in de toekomst? Groetjes Najat

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Najat,

      Ah super meid! Ik ben blij voor je dat het je is gelukt, want ik weet hoe gelukkig je daar van kunt worden haha! Ik ben van plan om in de toekomst workshops te geven inschAllah! Bedankt voor je lieve woorden lieverd!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  19. Yasmina
    Yasmina zegt:

    Hoi faatje.

    Ik had een vraag over de gist. Ik zie soms bij je recepten dat je gistpoeder zo in doet. En soms gistpapje van maakt. Moet dat altijd zo ? Of kan je gist zo indoen ?

    Beantwoorden
  20. asma
    asma zegt:

    Faatje,

    Ik had zojuist mijn deeg laten rijzen en bolletjes van gemaakt en ineens moeste ik met water en is in aanraking gekomen met het deeg😣😣😣… kan ik nog batbots maken??

    Beantwoorden
  21. Mientje
    Mientje zegt:

    Hey faatje ik volg je sinds kort ik vind je gewelldig allahumabreek moge allah ke rijkelijk belonen van het recepten delen
    Maar heb en vraag wil vandaag batbot maken maar zo als ik de recept lees en video kijk zie ik wat anders begrijp hem helemaal bijna niet hihi maar moet ik de zout nou wel gebruiken of niet want zie daar niet staan en ook niet in de video ik zie ook staan dat je melk apart moet doen of is het alleen genoeg met de gist

    Beantwoorden
  22. Mientje
    Mientje zegt:

    Hey faatje ik volg je sinds kort ik vind je gewelldig allahumabreek moge allah ke rijkelijk belonen van het recepten delen
    Maar heb en vraag wil vandaag batbot maken maar zo als ik de recept lees en video kijk zie ik wat anders begrijp hem helemaal bijna niet hihi maar moet ik de zout nou wel gebruiken of niet want zie daar niet staan en ook niet in de video ik zie ook staan dat je melk apart moet doen of is het alleen genoeg met de gist ik had ze gemaakt met 300 ml melk gemengd met gist ik had in een keer gedaan de eeeg was hard maar had toch nog wat melk bijgevoegd uit eindelijk was het gelukt

    Beantwoorden
  23. asma
    asma zegt:

    Salaam Faatje,

    Zoals je hier bovenaan ziet staan, heb ik gisteren batbots gemaakt. Ze waren lekker maar wel iets aan de taaie kant niet echt luchtig dus. Ik heb me precies aan het recept gehouden, zelfs nog een beetje melk erbij gedaan, omdat het deeg niet soepel genoeg was. Ik merk wel dat ik dit bij alle broodjes recepten van jou heb. Graag zou ik willen weten wat ik fout doe. O ja, de lauwwarme melk en gist schuimde niet echt bij mij als in jouw filmpje. Hoe kan dit komen? Ik zou graag wat tips van je willen krijgen.

    mvg,

    Asma

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Asma,

      Dus als je broodjes maakt dan zijn ze altijd droog bedoel je? Als je droge broodjes hebt, dan ligt dit echt aan het deeg. Het deeg is dan niet goed genoeg gekneed en is nog te zwaar. Het kan ook aan het rijs proces liggen. Gebruik je een keukenmachine of kneed je met de hand?

      Beantwoorden
      • asma
        asma zegt:

        Ja een beetje aan de harde kant. Het plakt wel. Het is alleen niet echt soepel. Welke bloem gebruik jij? Overigens zijn je recepten wel lekker hoor, het kan zijn dat ik net wat andere merk namen gebruik dan jij en dat het daar verschil in zint.

      • asma
        asma zegt:

        O, ik gebruik keukenmachine en mijn handen daarna. rijzen doe ik op een kamertemperatuur met een doek overheen.

  24. Sellie
    Sellie zegt:

    Salaam,

    Vandaag heb ik deze verrukkelijke tonijn batbots gemaakt en ze waren echt héérlijk! Soekran bezaf voor de moeite die je doet om recepten te delen.
    Normaal ben ik echt een complete disaster in de keuken maar met faatjes recepten komt het altijd goed 😊 Thanks daarvoor! Liefs Sellie

    Beantwoorden
  25. Oum Soumaya
    Oum Soumaya zegt:

    Salaamu aleikoem wa rahmatullaah wa barakatuh lieve Fatima,
    Ik volg je pas kort, maar begin nu al fan te worden hihi. Je maakt zuuuulke lekkere dingen en je filmpjes zien er echt mooi uit. Allahuma baarek. Ga deze tonijn batbot ook zéker proberen in shaa Allah.
    Ik ben totaal geen kitchen princess en kook omdat het moet, maar door jou krijg ik echt zin om te kokkerellen. Laatst jouw harira gemaakt….die was super😍
    Vraagje….heb je ook een recept voor Sfinzj?
    Liefs oum Soumaya

    Beantwoorden
  26. Asma
    Asma zegt:

    Salaam Fatima,

    Ik wil dit recept graag uitproberen, maar dan wel weinig maken. Dit recept geeft 10 stuks. Kan ik ook alles door de helft delen om 5 stuks te krijgen? En geldt dit dan alleen voor de bloem, griesmeel en melk?
    Jouw recepten zien er altijd heel lekker uit! TbarkAllah 3lik 🙂
    Dankjewelxx

    Asma

    Beantwoorden
  27. Moslimah
    Moslimah zegt:

    Assalaam oe 3alaikie Fatima!
    ik zou graag de batbots vandaag willen maken naar heb geen griesmeel in huis..zou.ik het gewoon kunnen weg laten of vervangen met extra meel of iets dergelijks of krijg ik dan niet het juiste deeg?
    Alvast bedankt voor jouw antwoord en ga zo door met het helpen van anderen..word
    enorm gewaardeerd!allahoema baarik fiekie! Amien!

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Moslimah,

      Dankjewel ileve schat! Sorry voor mijn late reactie hoor. Als je geen griesmeel hebt, dan kun je gewoon extra bloem gebruiken. Dus de griesmeel vervangen door bloem.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  28. Naïma
    Naïma zegt:

    Salam lieve Faatje,

    Gisteravond hebben wij heerlijk genoten van jouw zoveelste heerlijk creatie. Ik had ze nooit eerder gemaakt plus ik had bezoek. Het zweet brak me uit omdat ik als de dood was dat het zou mislukken ( super slim om een nieuw recept uit te proberen tijdens bezoek:D)

    Gelukkig zijn ze perfect gelukt en waren ze Heerlijk! Ik heb veel complimenten gehad en alle dames doe aanwezig waren wilde het recept. Ik heb ze verwezen naar jouw website. Uiteindelijk was het een gezellige avond waar jouw site hoofdonderwerp van was hihihi.

    Nogmaals dag voor het delen.

    Veel liefs Naïma♡

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam lieve Naima,

      Aah wat leuk zeg! En wat stoer dat je alsnog het recept hebt durven uitproberen(ik begrijp dat je zenuwachtig bent als je bezoek krijgt haha!) Echt onwijs lief van je zeg, dankjewel lieve schat! Heel graag gedaan en ik wens je nog heel veel kook en bakplezier inschallah!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  29. Maryam
    Maryam zegt:

    Salaam Fatima,
    Kan ik ook gewoon de Marokkaanse tonijn met tomatensaus gebruiken ipv tomaten puree erbij toevoegen?
    Alvast bedankt voor je reactie.

    Beantwoorden
  30. Kaoutar
    Kaoutar zegt:

    Hoi, hoelang moet je de batbots laten staan nadat je de vulling erin hebt gedaan? Dus wanneer kan je de batbots dan vormen? alvast bedankt! X

    Beantwoorden
  31. Mrly
    Mrly zegt:

    Hihi Ik heb na veel kijken.. toch mezelf maar n cadeau gegeven n KEUKENMACHINE! En nu al zo blij want heb deze heerlijke broodjes gemaakt! Met nog een extra hulp op snapchat (bedankt ook daarvoor) zijn ze me gelukt! Ga vandaag iets anders proberen Hihi..

    Beantwoorden
  32. Siham
    Siham zegt:

    Fatima lieverd ben dol op jouw recepeten!
    Baraka Allahu fiekie hiervoor. kan me voorstellen dat je heel veel energie hier in stopt naast je drukke leventje en dan ben je ool nog eens onlangs getrouwd!! topvrouw dat je bent! Ik heb nog wel een vraagje, wij zijn met zn tweetjes en ik wil dan 5 broodjes maken ipv 10. En ben daar zojuist mee aan de slag gegaan. en heb exact alles gehalveerd. Alleen heb ik de gist niet gehalveerd maar bijna 2 theelepels gedaan omdat het papje niet schuimde. de rest van de ingredienten heb ik wel gehalveerd. Is dit goed wat ik gedaan heb? heb trouwens tijdens het kneden in de keukenmachine er wat olie bij gedaan omdat het hard bleef.. is dit alles wat ik heb gedaan goed? of heb ik het verpest nu?

    alvast shokrannnn barcha barcha ( dankjewel in het tunesisch)

    kusjes van een trouwe tunesische fan!!

    Beantwoorden
  33. Siham
    Siham zegt:

    salam fatima bedankt voor je heerlijke recepten wil de tonijn batbots maken maar had een vraagje als je ze hebt gebakken hoe kan je ze het beste verbergen choekran😘

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam,

      Dankjewel lieve schat! Je plaatst de batbots op een bord en wikkelt er een plastic zak omheen. En hierop leg je weer een theedoek. Op deze manier blijven ze lekker zacht en kun je ze voor het eten nog even kort opwarmen in de koekenpan.

      Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Zozo,

      De zonnebloemolie gebruik je bij het vormen van de batbot. Je dient voor jezelf te bepalen hoeveel je ongeveer nodig hebt. Je kunt het beste en klein kommetje vullen met olie en telkens je handen invetten en dan te werk gaan met het deeg. Succes!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  34. Sabrine
    Sabrine zegt:

    Hoi ik heb 2 vragen. Ik heb nu 2x geprobeerd dat gistpapje te maken maar er schuimt niks op. Mijn volgende vraag is of jij weet waarom mijn deeg altijd zo brokkelig blijft en hard?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Sabrine,

      Welke gist gebruik je als ik vragen mag? Als het deeg brokkelig is en hard, dan heb je het deeg niet lang genoeg gekneed en wellicht ook niet genoeg/water of melk erbij gedaan.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  35. Sabrine
    Sabrine zegt:

    Hoi, ik gebruik de gist van dr oetker en huismerk bloem van albert heijn. Ik wilde je nog zeggen dat ik en mijn gezinnetje heel blij zijn met jou recepten. Door jou heb ik meer inspiratie en tover ik door jou recepten zoveel lekkers op tafel. Bedankt daarvoor xx

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Sabrine,

      Wat ontzettend lief zeg, dankjewel hoor! Nou ik gebruik precies dezelfde gist, dus daar kan het sowieso niet aan liggen. Waar het wel aan kan liggen is dat het water/melk te warm is of juist weer te koud. In beide gevallen zal de gist niet gaan schuimen. Maar rijst het deeg wel? Want ik gebruik ook vaak droge gist direct in het deeg, dus zonder het te laten ‘schuimen’ en ook dan rijst het deeg super goed. Ik hoor het graag.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *