BANOFFEE CAKE

6 januari 2018Fatima El Irari

Een paar weken terug was ik bij Sabine van de blog Ohmyfoodness op bezoek en bakte we een onwijs lekkere cake! Het was de bedoeling dat ik een recept koos van haar blog en die zouden we dan gaan maken voor mijn blog. Ik koos voor de banoffee cake en oh wat is dit een heerlijke cake! Toevallig vroeg ik jullie laatst naar wat jullie nog graag zouden willen zien qua recepten op de blog en vele wilde een banoffee cake recept zien, dus dit recept komt heel goed uit. Kijken jullie mee naar het recept van deze gevaarlijk lekkere cake?

INGREDIËNTEN (cake van ∅ 24 cm)

Voor het cakebeslag
  • 250 gr. ongezouten roomboter
  • 200 gr. kristalsuiker
  • 4 eieren
  • merg van 1 vanillestokje
  • 250 gr. zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
Voor de topping
  • 250 ml slagroom
  • 50 gr. kristalsuiker
  • 2 bananen
  • 1 blikje gecondenseerde melk (om de Dulce de Leche te maken)
  • pure chocolade schaafsel

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180°C en bekleed een springvorm met een vel bakpapier. Vet de randen van de springvorm goed in met roomboter.
  2. Om de Dulce de Leche te maken doe je het volgende. Leg het blikje gecondenseerde melk onder een flinke laag water in een diepe pan en breng het water aan de kook. Draai het vuur laag en kook de gecondenseerde melk vervolgens voor 90 minuten, je krijgt dan echt een heerlijke Dulce de Leche! Zorg er wel voor dat het blikje continu onder water blijft staan, anders heb je kans dat het blikje ontploft. Voeg eventueel tijdens het koken wat extra water toe. Laat de Dulce de Leche na 90 minuten iets afkoelen voordat je ermee aan de slag gaat.
  3. Voeg de zachte roomboter toe in de kom en strooi de kristalsuiker erbij. Mix het met de keukenmachine op hoge snelheid samen tot er een mooi zacht mengsel ontstaat.
  4. Breek de eieren er per één bij en mix het beslag ondertussen goed samen. Voeg de merg van het vanillestokje bij het beslag en mix weer goed samen.
  5. Schep de zelfrijzend bakmeel en het zout erbij en spatel de droge ingrediënten met de spatel bij het beslag. Schep dan het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant mooi glad. Bak de cake in de oven op 30-45 minuten gaar.
  6. Laat de cake voor 5 minuten afkoelen in de springvorm en daarna volledig op een taartrooster.
  7. Giet de slagroom in de kom en voeg de kristalsuiker toe. Klop het geheel samen met een elektrische mixer op de hoogste stand tot een stevige slagroom.
  8. Smeer de bovenkant van de afgekoelde cake in met een flinke laag Dulce de Leche en verdeel deze over de cake.
  9. Snijd de banaan in plakjes en verdeel deze over de karamellaag.
  10. Schep de slagroom bovenop de bananenschijfjes en verdeel deze over de oppervlakte van de cake.
  11. Schraap de chocoladeschaafsel met een dunschiller en strooi de chocoladeschaafsel over de slagroom.
  12. Serveer de Banoffee Cake bij voorkeur direct.

Check zeker even de blog van Sabine en YouTube-kanaal voor al haar lekkere recepten!

Print recept

32 Comments

  • Imane

    6 januari 2018 at 10:06

    Salem Fatima ik heb gisteren je vanillepuding gemaakt was echt super gelukt ik heb er van gesmuld.wil je super bedanken voor je recepten ze lukken altijd zo goed en je uitleg filmpjes.massahalla heliek rabbie hafdek.groetjes Imane

    1. Fatima El Irari

      6 januari 2018 at 17:11

      Alaikoem salaam Imane,

      Aah wat goed! Heel graag gedaan lieve schat en ik ben blij dat je zo enthousiast bent. Allahoema ameen! Xx

  • Sara

    6 januari 2018 at 12:00

    Ziet er lekker uit. Wil hem zo graag maken.

    1. Fatima El Irari

      6 januari 2018 at 17:10

      Dankjewel Sara! Moet je zeker doen. Xx

  • Sanne

    6 januari 2018 at 17:13

    Ah wat leuk zeg zo samen! Ik ga de cake zeker eens proberen met de kids.

    1. Fatima El Irari

      8 januari 2018 at 07:26

      Dankjewel Sanne! Xx

  • Sinem

    6 januari 2018 at 17:14

    Super leuk Fatima! Moet je echt vaker doen zulke video’s maken! Liefsss

    1. Fatima El Irari

      8 januari 2018 at 07:26

      Dankjewel Sinem en dat ga ik zeker doen! Xx

  • Jihan

    6 januari 2018 at 17:14

    Lijkt me echt lekker! Zou ik de vulling ook voor een taart kunnen gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      8 januari 2018 at 07:27

      Hallo Jihan,

      Ja hoor dat kan ook. Xx

  • Monica

    6 januari 2018 at 17:28

    Salam
    Hij ziet er echt zo lekker uit, maar ik lust dus echt geen banaan he, haha!
    Kun je een andere fruitsoort aanraden die ik zou kunnen gebruiken?
    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      8 januari 2018 at 07:28

      Alaikoem salaam Monica,

      Haha jazeker dat kan. Mij lijkt ananas (eventueel uit blik) lekker bij deze cake. Verder kun je echt alle soorten fruit gebruiken. Xx

  • Selma

    7 januari 2018 at 09:55

    Ik volg sabine ook en daar begreep ik dat jullie recepten video’s hadden opgenomen. 1 voor haar kanaal en 1 voor deze blog. Die mis ik nu?

    Gr selma

    1. Fatima El Irari

      8 januari 2018 at 07:31

      Hallo Selma,

      Super bedankt voor je bericht, want ik zag helemaal niet dat de video niet bij het recept stond. Er is denk ik iets misgegaan, want de video was opeens verdwenen haha. De video staat er nu wel bij gelukkig. Xx

      Liefs,
      Fatima

  • Selma

    8 januari 2018 at 09:27

    Ok mooi! Bedankt voor het delen en alle inspiratie van je recepten?

    1. Fatima El Irari

      8 januari 2018 at 10:01

      Graag gedaan lieve Selma! Xx

  • Safae

    8 januari 2018 at 16:47

    Hele lekkere cake !! Ga ik zeker maken

    1. Fatima El Irari

      9 januari 2018 at 07:05

      Moet je zeker doen Safae! Xx

  • Jinane

    8 januari 2018 at 17:32

    Nu weet ik wie achter deze prachtige stem zit dit is zo geweldig . Nu je je prachtige schattige gezicht laat zien heb ik een vraag : ga je nu video’s maken met jou gezicht of is dit voor deze keer verder hoop dat je genoten hebt in Maghrib, Marrakech van de cake en de batbots .
    Liefs Jihane groetjes ❤️❤️??

    1. Fatima El Irari

      9 januari 2018 at 07:06

      Hallo Jinane,

      Haha super lief! Ik wil vaker mijn gezicht laten zien in mijn video’s inschAllah. Marokko was heel gezellig en we hebben zeker genoten. Dankjewel lieve schat! Xx

  • Jinane

    8 januari 2018 at 17:35

    Sorry dat ik zoveel reacties plaats maar maar maar ik hou gewoon zoveel van jou en jou recepten ze zijn heerlijk MasshAllah ze lukken altijd . Een gezegen leven en alleen maar liefde voor jou Barak Allahoe Fik

    1. Fatima El Irari

      9 januari 2018 at 07:06

      Haha je hoeft geen sorry te zeggen gekkie! Ik vind het alleen maar leuk als je berichtjes achterlaat. Allahibarkfiek lieverd, super bedankt en ameen inschAllah! Xx

  • Ahlam

    19 januari 2018 at 16:08

    gecondenseerde melk  waar kan ik dat kopen. Ah in antwerpen verkopen dat niet.

    1. Fatima El Irari

      20 januari 2018 at 09:50

      Hallo Ahlam,

      Bij de Marokkaanse of Turkse slager is het ook verkrijgbaar. En kijk zelfs bij de Marokkaanse bakker. Xx

  • Kaoutar

    26 januari 2018 at 10:30

    Sallam waalaikom

    Wordt de banaaan donker? Ik wil het graag maken om mee te nemen op bezoek.

    1. Fatima El Irari

      26 januari 2018 at 12:01

      Alaikoem salaam Kaoutar,

      Als je de bananenstukjes goed bedekt met de slagroom, dan worden ze niet donker. Succes! Xx

  • RACHIDA

    27 januari 2018 at 15:23

    Salam wa3likoum fatima
    Kan je ook gewone meel gebruiken voor de cake ipv zelfrijzend meel vind al je recepten geweldig en lekker uitzien.

    1. Fatima El Irari

      28 januari 2018 at 13:36

      Alaikoem Salaam Rachida,

      Dankjewel lieve schat! Ja hoor dat kan, maar voeg er dan wel een half zakje bakpoeder aan toe. Xx

  • RACHIDA

    2 februari 2018 at 13:02

    Hallo fatima jouma3a mabrouka hoe lang moet die gecondenseerde melk koken.

    1. Fatima El Irari

      2 februari 2018 at 17:31

      Hallo Rachida,

      Joumuha mabrouka lieverd. JE kookt de gecondenseerde melk voor 90 minuten. Xx

  • Farah

    26 februari 2018 at 20:24

    Salaam
    Faatje ben zo gek op je recepten vind ze zo makkelijk te volgen en goede uitleg stap voor stap.

    En heb vraag over deze recept kan ik in plaatst van boter olie gebruiken of moet het echt boter zijn

    Groetjes Farah

    1. Fatima El Irari

      27 februari 2018 at 07:20

      Alaikoem salaam Farah,

      Dankjewel lieve schat! Jazeker, je kunt altijd zonnebloemolie gebruiken. Je zou voor dit recept 200 ml zonnebloemolie kunnen gebruiken. Succes! Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept