Bananenbrood met Noten

Sinds een paar dagen is er een nieuwe categorie Bewust&Lekker bijgekomen op de blog en dit vraagt natuurlijk om gezonde, maar vooral lekkere recepten! De mensen die mij langer kennen weten dat ik op de een of andere dag opeens een boost krijg om gezond te leven en lekker gezond te koken en bakken. Ik heb mij voorgenomen om ook meer gezonde recepten met jullie te delen op de blog. En ik begin met het delen van dit heerljke bananenbrood recept! Deze bananenbrood heeft een lekkere cake structuur en bevat vele heerlijke noten. Het bananenbrood is voor mij het ideale gezonde tussendoortje voor elke dag!

Wat heb je nodig?

  • 3 rijpe bananen
  • 6 dadels
  • 2 eieren
  • 1 thl. kaneel
  • snufje zout
  • 150 gr bloem
  • 2 thl. bakpoeder
  • pure chocolade
  • 3 etl. geraspte kokos
  • walnoten
  • gemengde noten
  • krenten of rozijnen
  • 30 ml melk

Bereidingswijze:

  1. Prak de bananen met een vork in een kom. Je kunt er eventueel voor kiezen om een banaan te gebruiken om het bananenbrood aan de bovenkant te garneren. Tip! Als je maar twee bananen prakt, dan dien je er rekening mee te houden dat je in totaal 50 ml melk nodig hebt voor in het beslag, omdat het beslag dan minder vloeibaar is.
  2. Voeg de dadels die je in stukjes hebt gesneden (zonder pit) bij de geprakte banaan en roer dit samen.
  3. Breek de eieren bij het beslag en mix de eieren met de garde op hoge tempo bij het beslag.
  4. Voeg de kaneel samen met het zout toe en mix dit door het beslag.
  5. Voeg de bakpoeder toe en de helft van de bloem en mix dit met de garde voorzichtig bij het beslag. Zodra je ziet dat droge ingrediënten zijn opgenomen voeg je de andere helft van de bloem toe. Tip! Let op dat je het beslag niet te lang mixt, zodat het bananenbrood niet zwaar en droog wordt.4
  6. Hak de gemengde noten, walnoten en de chocolade in grove stukken. Voeg vervolgens alle drie toe aan het beslag en roer deze door het beslag. Tip! Deze 3 ingredienten kun je echt na smaak toevoegen, ongeveer een handje vol is meer dan genoeg.
  7. Voeg vervolgens ook de krenten of rozijnen en de geraspte kokos toe en roer weer samen.
  8. Giet als laatste de melk bij het beslag en mix dit voorzichtig samen tot een iets lichter beslag. Ga dan nog even met de spatel door het beslag heen.25
  9. Bekleed de bakblik met bakpapier en giet het beslag er in een keer in.
  10. Verdeel eventueel nog wat noten bovenop het bananenbrood en druk deze met de spatel ietsjes aan. Je zou nu ook wat bananenstukjes bovenop kunnen verdelen.6
  11. Bak de bananenbrood in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 -40 minuten mooi goudbruin.
  12. Wanneer de bananenbrood gaar is laat je deze voor 10 minuten afkoelen in de bakvorm. Stort vervolgens de bananenbrood op een rooster en laat deze volledig afkoelen.7

Snijd het bananenbrood in plakjes, zet een kop koffie of een kopje thee voor jezelf en geniet er lekker van! Erg simpel om klaar te maken en ook nog eens lekker gezond. Bak deze bananenbrood eventueel op een zondag, snijd in plakjes en verdeel deze in aparte zakjes voor de hele week. Op deze manier heb je voor de rest van de week elke dag een lekker en gezond tussendoortje bij de hand!

Nou ben ik wel benieuwd of je meerdere Bewust&Lekker recepten zou willen terugzien op de blog?

Liefs,
Fatima

Klik hier om de vele mooie creaties te zien die jullie zelf maakte van het bananenbrood(zo trots op jullie!)12

21 antwoorden
  1. Rahma
    Rahma zegt:

    Bananenbrood zonder bananen hihihi 😉

    Hartelijk dank voor delen Fatima !
    Gaan we uitproberen!

    Fijn dat je nu ook bewust en Gezonde recepten hebt 😉

    Goede afwisseling altijd Fijn toch?

    Greetz!

    Beantwoorden
  2. Sarah
    Sarah zegt:

    Hoi Fatima,

    ziet er heerlijk uit!
    Ik wil je recept graag maken. Ik vraag me af hoeveel walnoten, noten, krenten/rozijnen en pure chocolade hebt gebruikt. Ben namelijk niet zo goed in hoeveelheden haha, altijg bang dat ik net te veel gebruik en dat de smaak overheerst.

    Groetjes Sarah

    Beantwoorden
  3. Nora
    Nora zegt:

    Hoi faat,

    Zou je jouw buffetjast willen delen?
    Ik wilzo graag zoiets hebben ben ee opzoek naar.. 🙂 ziet er altijd zo handig uit als je het in delen laat zien.

    Alvast bedankt schat

    Gr.
    Nora

    Beantwoorden
  4. Choumicha
    Choumicha zegt:

    Slm, hen heel wat van je recepten geprobeerd. Echt een fan! Heb opdracht aan mijn zus gegeven om bananenbrood te maken. Het is wel lkkr maar kan het dat het nog wat nat, zeg maar smeuiig van binnen is. Of is het de bedoeling dat het droog moet zijn? Het doet me wel denken aan broodpudding als ik het proef.. grt

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Choumicha,

      Bedankt voor je lieve complimenten hoor! Het bananenbrood hoort aan de binnenkant droog te zijn, eigenlijk zoals een cake. Heb je het bananenbrood volledig laten afkoelen? Als deze toch nat is gebleven nadat je het hebt laten afkoelen, dan kun je de volgende keer het bananenbrood iets langer in de oven laten staan. Als de bovenkant al bruin is gekleurd, dan kun je er een stuk aluminiumfolie op leggen. Op deze manier zal het bananenbrood aan de binnenkant nog door garen, maar zal de buitenkant niet verder bakken. Ik hoor het graag van je.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  5. Nora
    Nora zegt:

    Grote fan, ik heb heerlijke bananebrood gemaakt en neem elke dag een stukje uit de vriezer om mee naar het werk te nemen en ik heb je kip met zoetzure saus en noedels groenten gemaakt, heerlijk😍 Elke x pik ik er iets uit van je recepten…😅 Tbarkallah alik😘

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *