Havermout muffins

Wat heb je nodig? (12 stuks)

  • 1 banaan
  • Halve appel
  • 2 eieren
  • 150 gram havermout
  • 8 gram bakpoeder
  • 150 milliliter halfvolle melk
  • Amandelen

Bereidingswijze:

Prak de banaan in een kom en doe hier dan de eieren, havermout, bakpoeder en de melk bij. Mix dit dan even kort samen met een garde of met een elektrische mixer. Snijd dan de halve appel in kleine blokjes en gooi dit bij het beslag en meng het even kort samen.

Havermout muffins

Vul elk muffinvormpje met een ijslepel van het beslag en doe daar dan nog een klein beetje bij. Tot net boven de helft van het vormpje. Zelf strooi ik er nog wat gehakte amandelen overheen of wat walnoten, erg lekker!

Stop dan de havermout muffins in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten.

Havermout muffins1

IMG_0816

Laat de havermout muffins even afkoelen en dan kun je er lekker van genieten met een lekkere kop thee! Uit dit recept krijg je ongeveer 10 Havermout muffins. Ik maak deze vaak om lekker mee te nemen naar het werk dan heb ik altijd een lekkere snack bij de hand. Wat ik vaak doe is de Havermout muffins invriezen en wanneer ik er eentje wil haal ik ze lekker uit de vriezer, ideaal toch haha ❤

IMG_08400

 

 

17 antwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Umm Ibrahiem,

      De muffins zijn wel ietsjes zacht aan de binnenkant, maar niet nat. Je kunt de muffins even laten afkoelen en dan bedekt met plastic invriezen.

      Beantwoorden
  1. Michelle
    Michelle zegt:

    Ik was zo blij toen ze gelukt waren! Deze zijn echt super gezond zonder suiker, bloem, boter of olie. En daarnaast ook nog super makkelijk en goedkoop te maken! Heb er wel wa honing en kaneel bij bij gedaan en in plaatst van nootjes, kokos gebruikt. Heel geslaagd, alleen kregen we de muffins niet uit het papiertje omdat het bleef plakken. Ik dacht dat het zo hoorde, of is dat niet de bedoeling? Zou het misschien helpen als ik het vormpje toch met wat olie en bloem besmeer/bestuif? (wil liever geen vet gebruiken)

    Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Hallo Michelle,

      Ah super dat het heeft gesmaakt! Als je de muffins lang genoeg laat afkoelen, dan horen ze niet meer te plakken. Als dit toch wel het geval is, dan kun je inderdaad de vormpjes invetten. Succes hoor! xx

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *