BAMI GORENG

10 augustus 2016Fatima El Irari

Bami Goreng is één van mijn favoriete gerechten die je binnen een handomdraai al op tafel kunt zetten. Vooral na een lange werkdag of schooldag is dit gerecht erg handig en simpel om klaar te maken. Aangezien er veel vraag is naar wat ‘simpele’ recepten wil ik mij hier de komende tijd mee bezighouden en starten we vandaag dus met een lekker Bami Goreng recept!

Ingrediënten: (4 personen)
.

  • 500 gr. kipfilet
  • 1 etl. chilisaus
  • 2 etl. ketjap manis
  • 1 tl. sambal
  • 1 tl. kip kruiden
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 2 wortelen
  • 1 rode paprika
  • bami conimex kruiden
  • 400 gr. Mie nestjes
  • 2 etl. wokolie

Bereiding:

Maak kipfilet grondig schoon en snijd deze in kleine blokjes. Giet een scheutje wokolie in de wok of koekenpan en bak hier de kipfilet in. Voeg de chilisaus, ketjap, kip kruiden en de sambal toe aan de kipfilet en roer dit samen. Bak het geheel door op middel hoog vuur. Schep de kipfilet uit de pan op een bord en zet deze even apart.

Snijd de wortelen en paprika in reepjes, de prei in ringetjes en de ui in blokjes. Was de groenten grondig met water.

Giet nogmaals een scheutje wokolie in de wok of koekenpan en bak de wortelen in de wok/koekenpan samen met de prei, paprika en ui.  Laat het op middel hoog vuur garen voor ongeveer 10 minuten.

Mix de inhoud van de Conimex kruiden samen met 100 ml kokend water en laat dit voor 2 minuten staan. Giet het dan bij de groenten/kip en roer alles weer door.IMG_4523

Bereid de mie nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wanneer de mie gaar is verwijder je het water en laat je het even uitlekken. 

Meng de gekookte mie nestjes met de groenten en hussel het geheel samen met behulp van 2 vorken. Laat het even staan, zodat de smaken in elkaar kunnen trekken.

Serveer de bami met schijfjes komkommer en niet te vergeten met wat lekkere satésaus! 

Nou zijn er zoveel verschillende Bami recepten en nu ben ik benieuwd wat jouw lekkerste variant is? Misschien dat ik de volgende keer dan wel jouw recept kan uitproberen, lijkt me leuk!

Liefs,
Fatima

Print recept

56 Comments

  • fati

    10 augustus 2016 at 08:53

    Bedankt voor jou lekker recepten

    1. xfaatje

      10 augustus 2016 at 09:56

      Hallo Fati,

      Graag gedaan hoor!

  • Fares

    10 augustus 2016 at 08:55

    Allereerst bedankt voor je recept,

    Ik ga deze gelijk uitproberen!
    Echter vraag ik me alleen af wanneer je de bami conimex kruiden toevoegd? Dit mis ik in je beschrijving.

    Alvast bedankt!

    1. xfaatje

      10 augustus 2016 at 10:02

      Hallo Fares,

      Klopt, dit stukje stond er niet bij, maar ik heb het gelijk aangepast. Smakelijk eten alvast! Xx

  • Asma

    10 augustus 2016 at 09:16

    Lekker! Bedankt voor je recept!

    1. xfaatje

      10 augustus 2016 at 10:04

      Graag gedaan Asma!

  • Asma

    10 augustus 2016 at 09:17

    Kan ik ook de satésaus al in de bami doen? Dus wanneer alles al in de pan zit?

    1. xfaatje

      10 augustus 2016 at 10:05

      Hallo Asma,

      Ja hoor dat kan, alleen dan zou ik de satesaus pas op het eind door de bami heen mengen.

      1. Seval

        11 augustus 2016 at 14:06

        Hallo faatje kan je ook de vegetarische recept plaatsen een keer

      2. xfaatje

        12 augustus 2016 at 06:43

        Hallo Seval,

        Vegetarisch is eigenlijk vrij simpel. Je kunt gewoon de kip weglaten hé. Voor de rest mag je denk ik wel alles hebben of?

  • Esther

    10 augustus 2016 at 09:17

    Ziet er smakelijk uit!

    1. xfaatje

      10 augustus 2016 at 10:05

      Dankjewel Esther!

  • Salouxs

    10 augustus 2016 at 09:19

    Met kippenpootjes is het ook erg lekker! En dan breid je de kippenpootjes voor in de oven. Ga jouw recept proberen dit weekend!

    1. xfaatje

      10 augustus 2016 at 10:06

      Lijkt mij ook erg lekker inderdaad! Bedankt voor de tip!

  • Ramata

    10 augustus 2016 at 11:11

    Hey!, heb je een recept van nasi goreng.

    1. xfaatje

      10 augustus 2016 at 12:56

      Hallo Ramata,

      Jawel die volgt ook snel hier op de blog.

  • Samira

    10 augustus 2016 at 11:40

    Jammiee! ?I LOVE you! Ben echt zo in love met jóuw recepten en o zo blij dat je ze met ons deelt! ??

    1. xfaatje

      10 augustus 2016 at 13:07

      Hallo Samira,

      Haha zo lief dit! Heel graag gedaan liever! Ben blij dat je zo enthousiast bent over mijn blog en recepten hihi. Thank you! Xx

  • Meryema

    10 augustus 2016 at 14:02

    Dankjewel! Ben echt super blij met jouw recepten. Alles is zo lekker en makkelijk uitgelegd. Top ga zo Door! !!

    1. xfaatje

      10 augustus 2016 at 14:39

      Graag gedaan meis en jij ook bedankt! Xx

  • Yasmina

    14 augustus 2016 at 16:47

    Ik heb t vandaag gemaakt!! Heeeeeerlijk faat Thanks xxxx keep going meer meer meer hihi

    1. xfaatje

      15 augustus 2016 at 11:44

      Hallo Yasmina,

      Super meid! Haha dankjewel lieve schat Xx

  • Samira

    16 augustus 2016 at 16:13

    Lieverd even n vraagje, als je pindasaus gebruikt, wanneer voeg je dit toe? Xx

    1. xfaatje

      17 augustus 2016 at 07:03

      Hallo Samira,

      Dit doe je wanneer je eigenlijk gaat eten. Gewoon de satesaus opwarmen en dit opdienen bij de bami. Xx

  • Saloua

    17 augustus 2016 at 10:51

    Ik zou t geweldig vinden als je een Surinaamse of Javaans bami recept zou hebben, zoek al een tijdje naar het ideale recept ervan !

    1. xfaatje

      18 augustus 2016 at 06:50

      Hallo Saloua,

      Surinaams heb ik wel. Deze volgt snel inschAllah! Xx

  • Gaula

    26 augustus 2016 at 11:48

    Heey farah,
    Bedankt voor et video ziet er heerlijk uit??? heb wel een vraagje welke kipkruide gebruik je precies

    Groeetjes khaoula

    1. xfaatje

      31 augustus 2016 at 06:55

      Hallo Gaula,

      Ik heb de kipkruiden van de slager gebruikt. Deze kun je vinden bij de Marokkaanse of Turske slager. Bedankt hoor! xx

  • anissa

    4 september 2016 at 16:33

    Heb het vandaag gemaakt. Het is echt heerlijk! !!
    Jou recepten werken altijd.

    1. xfaatje

      7 september 2016 at 07:07

      Hallo Anissa,

      Super goed! Dankjewel meis! Xx

  • Ilhem

    22 september 2016 at 13:39

    Lieve Faatje,

    Namens mijn man en ik: bedankt! Heb bijna al jou recepten uitgeprobeerd en het lukt keer op keer. Wij wachten met smacht op nieuwe heerlijke recepten!!

    1. xfaatje

      23 september 2016 at 17:58

      Hallo Ilhem,

      Super lief! Dankjewel lieverd en bedankt voor je lieve bericht! Xx

  • Susan

    22 september 2016 at 16:10

    Ik heb al een aantal van je recepten gemaakt en ze zijn allemaal.heerlijk! Ik heb echt weer zin om te koken ipv elke dag denken ‘wat zullen we eten?’ Je bent geweldig en een grote hulp voor velen! Bedankt voor al je moeite om dit met ons te delen! Liefs Susan

    1. xfaatje

      23 september 2016 at 17:59

      Hallo Susan,

      Dankjewe hoor! Echt super lief van jou! Heel veel kookplezier Xx

  • Nienke

    11 oktober 2016 at 10:52

    Ik heb dit recept gemaakt en was heerlijk, heel goed gelukt!!! Zou ik dit ook al s middags kunnen maken denk je en s avonds alleen opwarmen? Of is de mie dan niet lekker meer denk je? Alvast bedankt voor je antwoord en voor het delen van je heerlijke recepten!

    1. xfaatje

      11 oktober 2016 at 12:18

      Hallo Nieke,

      Ah super! Ja hoor dit is mogelijk, doe ik zelf ook weleens dus gewoon doen hihi. Geniet ervan!

  • Nienke

    11 oktober 2016 at 10:53

    Oja en een recept voor de Nasi zou je mij ook zo’n groot plezier mee doen! Ben al tijden op zoek naar een lekker nasi recept. Als jij mij er aan kan helpen zou t geweldig zijn! Ik vertrouw jouw recepten gewoon helemaal ze kloppen altijd.

    1. xfaatje

      11 oktober 2016 at 12:19

      Hallo Nienke,

      Allereerst bedankt voor je lieve compliment haha! Mijn nasi recept komt ook snel eraan hoor!

      1. Nienke

        11 oktober 2016 at 14:21

        Geweldig! Kijk er al naar uit! Dankjewel alvast voor al je moeite!

      2. xfaatje

        12 oktober 2016 at 06:07

        Graag gedaan Nienke!

  • Naima

    19 oktober 2016 at 17:12

    Ik heb meerdere recepten van jou gemaakt allemaal heerlijk alleen helaas dit keer niet zo, maar dat kan aan mij liggen want die bami kruiden mix van conimex viel niet bij mij in smaak. Volgende x laat ik dat weg dan is het wel lekker.

    1. Fatima

      20 oktober 2016 at 06:15

      Hallo Naima,

      Ah jammer! Inderdaad het kan zijn dat jij zelf de bami kruiden niet lekker vind, maar er zijn nog vele andere kruiden. Xx

  • Noura

    12 december 2016 at 22:45

    Hoi Fatima!
    Heel leuk gerechtje..
    Welk merk van noedels gebruik je?
    Xx

    1. Fatima

      13 december 2016 at 07:38

      Hallo Noura,

      Dankjewel lieverd! Ik gebruik de noedels van Conimex. Xx

  • Malika

    22 januari 2017 at 10:31

    Salam Fatima,

    Ik wilde vandaag dit recept uitproberen, maar ik zie dat ik geen chilisaus heb en alles in de nabije omgeving is gesloten vandaag. Is het mogelijk om de chilisaus gewoon weg te laten zonder dat de smaak ten onder gaat?

    Xxx

    1. Fatima El Irari

      25 januari 2017 at 07:38

      Alaikoem salaam Malika,

      Excuses voor mijn late reactie. Je kunt de chilisaus gewoon weglaten hoor.

      Lief Fatima

      1. Malika

        25 januari 2017 at 16:53

        Is niet erg, nog bedankt!

        Liefs, Malika

  • Sarah

    6 februari 2017 at 13:25

    Salaam Fatima, ik wil heel graag je bami recept vandaag uitproberen. Ik woon in Belgie en wij hebben niet zoveel keuze qua bami kruiden. Ik heb een bami kruide zakje gekocht van de merk Knorr is dat ook goed? En ohja had ooit is gelezen dat je bruine suiker in een bami recept kunt gebruiken voor wat dient da? Als ik bruin suiker in je recept gebruikt zal dat dan even lekker zijn?

  • Siham

    11 augustus 2017 at 11:18

    Dag fatima,
    Ik ben echt dol.op je recepten.het zo zo duidelijk vooral.op youtube.

    Dankjewel ??

    1. Fatima El Irari

      11 augustus 2017 at 12:17

      Hallo Siham,

      Wat lief zeg! Dankjewel lieve schat en ik hoop dat je nog veel kook en bakplezier zult hebben met mijn recepten!

      Liefs,
      Fatima

  • Rachida

    5 september 2017 at 14:25

    Heerlijke bami is dit?. Je gebruikt de kruidenmix van het pakje van Conimex BAMI SPECIAAL toch? Hierin zitten twee zakjes, kruidenmix en groentemix. Gebruik je alleen de kruidenmix zakje? Of doe je de geoentemix er ook in?

    1. Fatima El Irari

      5 september 2017 at 14:40

      Hallo Rachida,

      Dankjewel lieverd. Zie hieronder de link voor een voorbeeld.
      https://www.google.nl/search?biw=856&bih=687&tbm=isch&sa=1&q=bami+kruiden+conimex&oq=bami+kruiden+con&gs_l=psy-ab.3.0.0.4655.4797.0.5957.2.2.0.0.0.0.35.66.2.2.0….0…1.1.64.psy-ab..0.1.35.8lhNIqouOsM#imgrc=tokLIT8mxu1FYM:

  • Selma

    10 december 2017 at 14:42

    Hallo faatje

    Ik wil.dit recept maken maar heb alleen nasi kruiden van comnimex thuis liggen kan ik dat ook gebruiken?

    Ik wacht met smart ben nu bezig <3

    1. Fatima El Irari

      12 december 2017 at 16:37

      Hallo Selma,

      Ja hoor die zou je ook kunnen gebruiken. Xx

  • Faatjefan

    11 februari 2018 at 01:26

    Salam lieverd! Zou ik dit recept kunnen maken met vlees ipv kip? En zou ik hiervoor dezelfde kruiden kunnen gebruiken of beter andere soorten?

    1. Fatima El Irari

      11 februari 2018 at 07:34

      Alaikoem salaam lieverd,

      Ja hoor je kunt ook vlees gebruiken en dezelfde kruiden aanhouden. Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept