IMG_6571

Babyshower cupcakes

Afgelopen weekend heb ik een leuke babyshower gehad van een vriendin van mij. Voor de babyshower heb ik lieve meisjes cupcakes gemaakt om mee te nemen. Familieleden en vriendinnen hadden gezorgd voor het buffet met allemaal lekkere hapjes en zoetigheden. De mommy to be was helemaal verrast en natuurlijk emotioneel, maar gelukkig ook erg blij! Zoals ik jullie afgelopen keer had beloofd zou ik nog een how to met jullie delen betreft het decoreren van de cupcakes.Dit keer heb ik dus ook een how to voor jullie gemaakt, zodat je zelf ook aan de slag kunt gaan. Benieuwd naar het recept en de how to?

Wat heb je nodig? (24 stuks)

  • 4 eieren
  • 160 gram suiker
  • Zakje vanillesuiker
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 2 eetlepels melk
  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Snufje zout

IMG_6470

Bereidingswijze:

Mix in een beslagkom de eieren samen met de suiker en het zakje vanillesuiker goed romig voor ongeveer 5 minuten. Als je een handmixer gebruikt, dan mix je het ook voor 5 minuten op de hoogste stand. Giet er dan de zonnebloemolie bij en de twee eetlepels melk bij. Mix dit dan weer samen, totdat alles goed is opgenomen.

Voeg dan de bloem eraan toe die je samen hebt gemixt met het zout en de bakpoeder en mix dit dan eerst voor ongeveer 1 minuut op de laagste snelheid en dan nog eens voor ongeveer 2 minuten op de hoogste snelheid, tot een vloeibaar beslag. Wanneer de bloem is opgenomen door het natte mengsel stop je direct met mixen, want het moet een luchtig beslag worden. Pak dan een spatel erbij en ga er kort mee door het beslag, zodat je zeker weet dat de droge ingrediënten goed zijn opgenomen in het beslag.

IMG_6503

Verdeel de papieren muffin vormpjes over de bakvorm en schep alle vormpjes vol tot net boven het midden. Ik gebruik voor het vullen van de vormpjes altijd een ijslepel en mijn cupcakes komen altijd perfect tot het randje naar boven hihi. Je vult de ijslepel vol met het beslag en dit giet je dan weer voorzichtig in het vormpje. Als je een ijslepel gebruikt knoei je naar mijn gevoel ook minder. Altijd makkelijker dan werken met twee eetlepels.

Stop vervolgens de muffinplaat in een voorverwarmde oven op 170 graden voor ongeveer 20 minuten, totdat de cupcakes mooi goudbruin van kleur zijn.

IMG_6514

Wanneer de cupcakes gaar zijn haal je ze uit de oven en haal je de cupcake direct uit de vorm en laat je het afkoelen op een rooster. Laat de cupcakes volledig afkoelen op de rooster.  Als je merkt dat de cupcakes aan de bovenkant een beetje bollig zijn, dan kun je er voorzichtig een snijplank op leggen. Zo zakken de cupcakes een beetje in en gaat het straks met het decoreren een stuk makkelijker.

Wat heb je nodig voor het decoreren?

  • Fondant in verschillende kleuren (Roze, donker roze en wit)
  • Ronde uitsteker
  • Uitstekers
  • Mesje
  • Parels
  • Poedersuiker
  • Jam of water
  • Verf kwastje

IMG_6537

Stap 1.

Strooi wat poedersuiker op je werkblad en rol de fondant uit tot een plak van ongeveer 1 cm dik. Pak dan de ronde vorm erbij en steek uit het fondant een cirkel. Ik heb de deksel van een kruidenpotje gebruikt leuk hé haha! Pak dan voorzichtig de ronde fondant op en leg deze even apart.

IMG_6541

Stap 2.

Strooi dan weer wat poedersuiker op je werkblad en rol hier een andere kleur fondant op uit en ook weer ongeveer 1 cm. Pak dan een uitsteker en druk deze in het fondant. Pak het fondant figuurtje voorzichtig op en leg deze los op de fondant cirkel die je hiervoor hebt uitgestoken. Laat dit dan ook even apart liggen en ga verder met stap 3.

IMG_6543

IMG_6545

Stap 3.

Je hebt nu de twee belangrijkste stappen gehad. Je hebt de cirkel fondant, hiermee zul je de bovenkant van de cupcake gaan bedekken. En je hebt de fondant figuurtje die je op de fondant cirkel gaat plakken. Je hebt als het goed is 24 cupcakes, dus je zult nog 24 fondant cirkels moeten uitsteken en natuurlijk 24 fondant figuren uitsteken. Het leukste is als je allemaal verschillende kleuren gebruikt en verschillende figuren voor het uitsteken van de fondant figuren. Wat erg handig is om een dienblad van te voren te bestrooien met poedersuiker en hier telkens de fondant cirkels en de fondant figuren. Zo heb je meer ruimte op je werkblad en kun je geordend te werk gaan.

IMG_6549

IMG_6553

Stap 4.

Nu je alle fondant figuren hebt klaargemaakt is het tijd om de cupcakes te bekleden met het fondant. Schep wat aardbeienjam in een kommetje en verdeel met een mes de aardbeienjam op de bovenkant van de cupcakes. Het is niet de bedoeling dat je veel aardbeienjam hier voor gaat gebruik. Je gebruikt enkel de aardbeienjam, zodat de fondant aan de cupcakes blijft plakken. Heb je geen aardbeienjam in huis, dan kan je ook prima water gebruiken. Let er dan wel op dat je de fondant cirkel een beetje vochtig maakt in plaats van de cupcake. Je kunt hiervoor een kwastje gebruiken.

IMG_6556

Stap 5.

Wanneer je de cupcake hebt besmeerd met de aardbeienjam pak je de fondant cirkel en leg je deze voorzichtig op de cupcake. Druk de fondant cirkel een beetje aan tegen de cupcake. Pak de de fondant figuur en maak deze een beetje nat met behulp van een kwastje. Je maakt de achterkant van de fondant figuur nat. Leg de fondant figuur dan voorzichtig op de beklede cupcake en druk deze dan een beetje aan. Let er wel op dat je van te voren goed kijkt hoe je de fondant figuur neer wilt leggen, want als je deze eenmaal op de fondant plakt kun je het niet meer verwijderen. Je kunt het wel verwijderen, maar dan zal de fondant aan elkaar gaan plakken.

IMG_6560

 Stap 6.

Als laatste kun je de cupcake nog versieren met bijvoorbeeld parels, glitters of je steekt nog leuke bloemetjes, hartjes uit het fondant. Je zult merken dat je nog wat poedersuiker ziet op de fondant. Wat ik altijd doe is met een vochtig kwastje voorzichtig over de fondant heen, zodat de poedersuiker verdwijnt. Pas er wel op dat het kwastje niet TE nat is, want dan krijg je natte strepen op je fondant en dat is niet mooi. Werk de rest van de cupcakes op bovenstaande manier af en leg de cupcakes telkens opzij. Hieronder een foto voor jullie van mijn rommelige werkblad hihi!

IMG_6566

IMG_6562

Wanneer je helemaal klaar bent met het versieren van de cupcakes kun je de cupcakes serveren op een bord of je verpakt de cupcakes in een taartendoos. Normaal gesproken pak ik de cupcakes altijd in, maar dit keer heb ik ervoor gekozen om de cupcakes op een etagère op te dienen. Deze etagère heb ik voor nog geen 10 euro bij de Action gekocht!

IMG_6571

IMG_6572

Ik heb vervolgens de etagère ingepakt met doorzichtige folie en aan de bovenkant vastgeknoopt met een leuke lint. Deze leuke lint met de tekst ‘It’s A Girl’  heb ik bij de Wibra gekocht voor maar 1 euro. Persoonlijk vond ik deze manier veel leuker dan wanneer ik de cupcakes in een taartendoos inpak en meeneem naar een feestje. Alleen moet je op deze manier wel extra oppassen dat je de cupcakes voorzichtig vervoert naar het feestje. En aangezien ik naar de babyshower moest rijden, kwam ik ook nog eens te laat #schaam!

De uitstekers die ik heb gebruikt heb ik via www.deleukstetaartenshop.nl besteld. Het handje van Fatima (khmissa) uitsteker heb ik besteld via www.moroccanmusthaves.com 

20150509_143300

Op deze manier kun je eenvoudige maar zeker leuke babyshower cupcakes maken. Je kunt natuurlijk ervoor kiezen om andere kleuren en uitstekers te gebruiken. Je kunt de cupcakes ook vullen met bijvoorbeeld chocolade, aardbeienjam of room. Hier zal ik later een recept van delen. Dus heb je binnenkort een feestje twijfel niet en ga aan de slag met je eigen gemaakte cupcakes! 

IMG_6585

49 antwoorden
  1. Ibtissam
    Ibtissam zegt:

    Superleuk gedaan ! Ik ga het recept zeker eens proberen , heb binnenkort toevallig ook een babyshower 🙂 Shoukran voor je recept meid ! Je bent geweldig ! <3

    Beantwoorden
  2. Jolanda
    Jolanda zegt:

    Je hebt de cupcakes prachtig gemaakt zien er ook heerlijk uit. Ik ga ze ook proberen om ze zo mooi te maken. Bedankt voor het recept en de maroccanmusthave.com site. Ga ook het Fatima hand uitstekertje en andere uit stekertjes bekijken.

    Beantwoorden
  3. Esme
    Esme zegt:

    Wat ben ik blijjjjjj dat jij trg bent!!!! Serieus ik keek bijna elke dag wel n keer op je site in de hoop dat je wat had geplaatst haha mijn geduld wordt beloond ha! Nee serieus niemand die zo duidelijk en uitgebreid uitleg geeft! Bazz ik hoop oprecht dat je vaak wat zult plaatsen! Dankjewel!!!!!!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Esme, haha wat heb ik moeten lachen om jouw berichtje. Zo lief van je dat je zo enthousiast bent! Dankjewel lieve schat. Erg leuk om zulke berichtje zoals die van jou te lezen. <3

      Beantwoorden
  4. Fatimzahra
    Fatimzahra zegt:

    Salam alaikoum faatje. Ik heb jou vandaag pas ondekt waaarom haha. Je bent echt super !! Ma sha Allah ik ga alles wat jij hebt geplaatst uitproberen in sha Allah. Moge Allah jou rijkelijk belonen voor het plaatsen van je recepten. Hoeveel moeite je doet ik vind het echt super allahuma baarik!!

    Alaikoum assalaam je grootste fan haha

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam FatimaZahra, aawh echt super lief van je! Allahuma ameen op je dua en shokran lieverd. Als je ooit vragen of hulp nodig hebt, dan weet je me te vinden. ❤

      Beantwoorden
  5. Khadija
    Khadija zegt:

    Wauw! Die cupcakes zien er super mooi uit! Tbarkellah 3lik!

    Even je advies nodig:
    Twee jaar geleden maakte ik vaak cupcakes met botercrème topping. Die lukten ook steeds goed. De laatste tijd mislukken mijn cupcakes steeds. Ze zien er dan uit als uitgebarsten vulkaantjes. Zou dat dan aan mijn beslag of aan mijn oven liggen? Ik durf echt geen cupcakes meer te maken :s

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Khadija, Allah ibarkfiek meid Shokran! Om terug te komen op je vraag. Het kan liggen aan het recept dat je gebruikt. Ik weet niet precies welk recept je gebruikt, maar je geeft aan dat ze wel vaak zijn gelukt? Heb je misschien iets aangepast in het recept of doe je nu net iets anders? Ik hoor het graag van je. <3

      Beantwoorden
      • Khadija
        Khadija zegt:

        Ik ben mijn oud receptje kwijt, maar de laatste tijd gebruikte ik een receptje dat ik online had gevonden. Ook red velvet met karnemelk en baking soda mislukte 🙁 maar als het gewoon aan het receptje ligt dan probeer ik een ander. Dat van jou bijvoorbeeld. Shokran voor het advies x

      • xfaatje
        xfaatje zegt:

        Hallo Khadija, ik raad je dan aan om toch mijn recept een keer uit te proberen. Ben benieuwd wat je ervan vind en als je hulp nodig hebt dan weet je me te vinden. <3

      • Khadija
        Khadija zegt:

        Hey, ik had je recept twee keer geprobeerd en steeds ging het mis. Ze waren wel heel lekker, maar het leken net vulkaantjes. Ik denk echt dat het aan mijn oven ligt want als ze nog plat zijn zijn ze ook rauw vanbinnen. Zelfs wanneer die berg zich begint te vormen zijn ze nog niet volledig gaar. Ik vind het echt jammer want twee jaar geleden lukten ze nog perfect. Ook een recept met maar 2 el melk. <3

  6. Esma
    Esma zegt:

    Hoi Faatje,
    Je recepten zijn onwijs duidelijk en het is heel fijn dat je er foto’s bij plaatst! Ik wil deze week de ‘Eid Mubarak’ cupcakes gaan proberen en ik lees bij dit recept dat je de cupcakes ook kunt vullen met jam bijv. Wil je mij vertellen hoe? Doe je er gewoon 1 lepeltje in tijdens het vullen in de vormpjes? Alvast bedankt en ga zo door! Xx

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Esma, bedankt lieve schat! Als je de cupcakes vult vullen met bijvoorbeeld jam dan doe je dit pas wanneer de cupcakes uit de oven komen en zijn afgekoeld. Je kunt hier bijvoorbeeld een appelboor voor gebruik en een beetje van het cakeje uithollen. Maar je kunt dit ook makkelijk met een mes doen. Doe er dan wat jam in en klaar. Wat ook super makkelijk werkt is om een spuitzak te vullen met Jam en een dun mondje te gebruiken om de jam in de cakejes te spuiten. Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is, anders hoor ik het graag van je. Succes meid. <3

      Beantwoorden
  7. Samira
    Samira zegt:

    Hallo Faatje, wat een leuke site. Toevallig ben ik op zoek naar lekkere receptjes voor het offerfeest. Ik kwam by accident jou fantastische site tegen. Duidelijke foto’s en al helemaal niet ingewikkeld. Het is ook overzichtelijk en je legt stap voor stap uit hoe het receptje in elkaar zit. Super. Dikke duim. Xxxjes Samira

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam Alaikoem Senna, allereerst bedankt voor je lieve compliment. Ik koop mijn fondant altijd bij de Jamin. Of ik bestel het online bij de leukstetaartenshop. Succes Xx

      Beantwoorden
  8. Souad
    Souad zegt:

    Slm ben al op de website geweest voor die handjes van Fatima te bestellen maar Vind er niks van terug om deze te kunnen bestellen .www.moroccanmusthaves.com

    Beantwoorden
  9. Valentina
    Valentina zegt:

    Heej faat,

    Geweldig deze cupecakes !
    Ik ben bezig en nog niet met mijn babyshowe maar ik krijg te horen of het meisje of jongen wordt met een leuke taart etc.
    Ik vroeg mij af van waar je die figuurtjes hebt 😍 ??

    Beantwoorden
  10. Halima
    Halima zegt:

    Helloe! Heerlijk zien deze cupcakes eruit masha Allah! Ik had alleen een kort vraagje, hoe zorg ik ervoor dat mijn cupcake ook zo recht, plat, tot aan de grens omhoog komt? Mijn cupcakes worden vaak hoog net een muffin, waardoor ik ze moet snijden om te kunnen versieren 🙁

    Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Hallo Halima,

      Dankjewel lieve meid! Nou als de cupcakes uit de oven komen zijn ze vaak aan de bovenkant iets puntig. Wat ik dan doe, ik leg er een zware snijplank op voor 1 minuut. Omdat de cupcakes nog warm zijn, zullen ze naar beneden zakken. Ik hoop dat je wat hebt aan mijn tip. Xx

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *