Babyshower Cupcakes

In plaats van een hele taart te bakken voor een baby shower of een ander feestje, kun je ook gemakkelijk leuke cupcakes bakken. Vele van jullie hebben denk ik afgelopen weekend wel meegekeken op snapchat en instagram toen ik deze cupcakes bakte voor mijn pasgeboren neefje, bij deze nogmaals bedankt voor al de lieve felicitaties! Ik kan je nu al meegeven dat je veel plezier zult hebben met het bakken en vooral met het decoreren van de cupcakes. Voor deze schattige cupcakes heb je niet overdreven veel ingrediënten en tools nodig om ze ook zelf te kunnen maken. Oh ja de cupcakes zien er niet alleen mooi uit, maar smaken ook nog eens erg lekker, dat beloof ik je bij deze!

Wat heb je nodig? (15 stuks)

  • 4 eieren
  • 180 gram kristalsuiker
  • zakje vanillesuiker
  • 200 gram bloem
  • 2 thl. bakpoeder
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 2 etl. melk

Extra:

  • 200 gr. fondant
  • poedersuiker
  • uitstekers
  • chocoladepasta of jam

Bereidingswijze:

  1. Mix in de beslagkom de eieren samen met de kristalsuiker, vanillesuiker en het snufje zout lekker romig, tot een lichtgeel mengsel.
  2. Giet de zonnebloemolie erbij en mix dit nog even door het beslag heen.
  3. Mix de bakpoeder samen met de bloem, voeg dit geheel toe in de kom en mix samen totdat de droge ingrediënten zijn opgenomen in het beslag.
  4. Giet de melk er dan bij en mix het voorzichtig samen op de laagste snelheid tot een vloeibaar beslag. 
  5. Ga met de spatel nog even lang de zijkanten van de kom en roer nog even door het beslag.IMG_9493
  6. Pak de muffinplaat erbij en verdeel de cupcakes vormpjes over de vorm.
  7. Vul de vormpjes tot net boven het midden met het beslag. Tip: gebruik voor het vullen van de vormpjes en ijslepel, werk erg handig!
  8. Bak de cupcakes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 20-25 minuten gaar.
  9. Na 20 minuten kun je met een sateprikker in de cupcake prikken om te checken of deze gaar is. Komt de sateprikker er nog nat uit, dan moeten de cupcakes nog even doorbakken.
  10. Nadat de cupcakes gaar zijn laat je ze volledig afkoelen.IMG_9506
  11. Haal de fondant uit de verpakking en kneed deze met je handen even door tot een bal.
  12. Strooi wat poedersuiker op je werkblad en op de fondant.
  13. Rol de fondant met behulp van een deegroller uit tot een plak van ongeveer 1 cm dikte.
  14. Met behulp van een ronde vorm steek je een cirkel uit het fondant. Tip: je hoeft niet perse een ronde uitsteker in huis te hebben, want met een deksel van bijvoorbeeld aan kruidenpotje zit je al goed haha!
  15. Leg het uitgestoken fondant apart.IMG_0024
  16. Strooi weer wat poedersuiker op je werkblad en rol de andere kleur fondant ook weer uit tot een plak van ongeveer 1 cm.
  17. Druk met een gewenste uitsteker een figuur uit het fondant.
  18. Pak het uitgestoken fondant figuur op en leg deze bovenop de fondant cirkel die je hiervoor hebt uitgestoken.
  19. Werk op precies dezelfde manier de rest van het fondant af.IMG_9990
  20. Verdeel een klein laagje aardbeienjam of chocoladepasta op de bovenkant van de cupcake. Probeer wel aan de binnenkant van de lijnen te blijven, zodat het straks niet zichtbaar is.
  21. Leg de uitgestoken fondant cirkel voorzichtig op de cupcake en druk deze ietsjes aan.IMG_0035
  22. Pak de de fondant figuur erbij en maak deze aan de onderkant iets vochtig met wat water of met jam. Gebruik hiervoor een dun kwastje.
  23. Leg de fondant figuur op de beklede cupcake en druk deze ietsjes aan.

Werk op precies dezelfde manier de rest van de cupcakes af.IMG_0032Ziet er gemakkelijk uit he? En geloof me het is ook nog eens echt makkelijk! Dus staat er binnenkort een babyshower of een ander leuk feestje op de planning? Maak dan eens deze cupcakes en versier ze compleet naar eigen wens.

Wanneer jij het feestje komt binnenlopen met deze schatjes zullen alle andere cadeaus vergeten worden en zal er alleen maar oog zijn voor jouw leuke homemade cupcakes!IMG_0099

Serveertip: gebruik een taartendoos om de cupcakes mee te nemen of als je echt leuk wilt doen zet je de cupcakes op een etagère en verpak je deze met transparante verpakkingsfolie, echt een eyecatcher hoor!

Uitstekers: Deleukstetaartenshop
Letter uitstekers: Deleukstetaartenshop

Taartendoos: Deleukstetaartenshop

Liefs,
Fatima IMG_0100

 

 

23 antwoorden
  1. Sabrine
    Sabrine zegt:

    Haay sgat,

    Waar staat het recept van de topping die je ook op de cupcakes had gedaan tijdens snapchat videos..?

    Groetjess Hanane

    Beantwoorden
  2. Shahira
    Shahira zegt:

    De muffins heb ik uitgeprobeerd schat maar vond het een beetje droog smaken. Heb het 5 minuten langer in de oven gehad. Wat kan ik het beste doen om het lekker luchtig te laten worden? Misschien nog een ei erbij ze zeggen hoe meer eieren hoe luchtiger. Xx

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Shahira,

      Ik raad je aan om de eieren zo goed mogelijk samen te mixen met de kristalsuiker. Wanneer je de bloem erbij doet mix je dit samen en zodra je ziet dat de bloem is opgenomen door de droge ingrediënten stop je direct met mixen. Als je toch door blijft mixen, dan krijg je dikke, zware cupcakes. Dus ik zou het gewoon nog een keer proberen lieverd en die extra ei hoeft echt niet. Als je ziet dat de cupcakes gaar zijn(dus dat de binnenkant niet meer nat is en de bovenkant mooi bruin is gekleurd) haal je de cupcakes ook direct uit de oven. Als je de cupcakes langer in de oven laat zitten terwijl deze al gaar zijn, dan krijg je ook droge cupcakes.

      Ik gebruik dit recept al jaren lieverd en ze smaken altijd heerlijk luchtig, dus gewoon nog een keer proberen lieve schat, succes!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  3. Has
    Has zegt:

    Hallo Fatima,
    Ik heb de cupcakes gemaakt en heb al je stappen goed gevolgd. Toen ik de cupcakes die mooi bruin waren geworden in de oven eruit had gehaald zakten ze in elkaar en bleef er een lelijk cupcake over……. Hoe kan dit?

    Groetjes Has

    Beantwoorden
  4. Yashira
    Yashira zegt:

    Ik heb dit recept gebruikt. Super makkelijk en lekker recept. Alleen bij mij blijft de cake aan het vormpje plakken, hierdoor haal je dus niet een mooie cupcake uit het papieren vormpje.? Ik vond ik de mijne wat aan de droge kant. Waar kan dat aan liggen? Nog tips?

    Groetjes 😘

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Yashira,

      Ah super meid! Welke cupcake papiertjes gebruik je als ik vragen mag? En hoe heb je de cupcakes bewaard nadat ze uit de oven kwamen? Ik hoor het graag, dan kan ik je verder helpen. Xx

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
      • Yashira
        Yashira zegt:

        Hi Fatima,

        Ik gebruik ze altijd voorheen bakte ik de cupcakes met roomboter… dus ik dacht kan het liggen aan de zonnebloemolie? Ik gebruik trouwens ook zelfrijzend bakmeel inplaats van bloem en bakpoeder? Ik laat de cupcakes altijd afkoelen in blik. Maar eigenlijk zodra ze uit de oven komen zijn ze al droog….. laat ik ze dan te lang in de oven? Wat betreft vormpjes. Ik haal wel gewoon goedoor witte vormpjes maar voorheen ging dat altijd goed? Ik hoor het graag bedankt voor je reactie 😘😘

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hallo Yashira,

        Als de cupcakes al droog uit de oven komen, dan zijn ze inderdaad te lang gebakken. Mijn cupcakes bak ik echt nooit langer dan 20 a 25 minuten. Na 20 minuten kun je altijd al met een prikker checken of de cupcakes aan de binnenkant gaar zijn. Als de prikker er droog uitkomt, dan mogen de cupcakes direct uit de oven. Je mag ze dan voor 5 minuten laten afkoelen op een rooster en daar dek je de cupcakes af met een plastic zak en daarop plaats je een theedoek. Op deze manier blijven de cupcakes altijd zeker 2 dagen lekker zacht. Probeer het gewoon nog een keer en dan komt het zeker goed! Succes Xx

        Liefs,
        Fatima

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *