Appel-kaneel Cake

Met dit grijsachtige weer is niks leukers dan je bakgerei uit de keukenkast te halen en wat lekkers te bakken. En aangezien het weer ook niet echt op en top is kun je maar lekker bezig zijn in de keuken toch? Met een paar appels uit de fruitmand maak je al snel deze simpele, lekkere appel-kaneel cake! Voor dit recept heb je geen ingewikkelde ingrediënten nodig en de cake is zo lekker vol van smaak. Met een lekkere kop thee, warm dekentje op de bank doet deze cake het onwijs goed. Bak de appel-kaneel cake zelf eens en laat me weten wat je ervan vind!

Wil je elke keer als eerste mijn foodvideo’s zien? Abonneer je dan hier op mijn kanaal.

Wat heb je nodig? (12 stuks)

  • 3 eieren
  • 200 gram kristalsuiker
  • zakje vanillesuiker
  • etl. bruine basterdsuiker
  • 2 etl. kaneel
  • snufje zout
  • 200 gram bloem
  • zakje bakpoeder
  • 200 ml melk
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 2 appels
  • amandelschaafsel
  • bakspray
  • bakblik (7 x 10 x 30 cm)

Bereidingswijze:

  1. Mix de eieren samen met de vanillesuiker en de kristalsuiker op de hoogste stand van de mixer mooi glad en romig. Het beslag moet er lichtgeel tot wit uit komen te zien.
  2. Giet vervolgens de zonnebloemolie en de melk erbij en mix nogmaals samen. Voeg de eetlepel kaneel toe aan het beslag en meng dit met de spatel door het beslag heen.
  3. Meng in een aparte kom de bloem samen met het zakje bakpoeder en het zout. Voeg de bloem vervolgens in delen toe aan het beslag en mix ondertussen samen.
  4. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in plakjes. Besprenkel de appelplakjes met wat kaneel en met de helft van de bruine basterdsuiker.
  5. Vet de bakvorm in en bestuif deze met 1 eetlepel bloem.
  6. Giet het beslag in de bakvorm, strijk glad en verdeel de appelschijfjes in het beslag. Strooi nog wat bruine basterdsuiker en wat kaneel over de appels heen.IMG_5774
  7. Bak de cake in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 40 minuten gaar en mooi goudbruin.
  8. Bak ondertussen in een koekenpan de amandelschijfjes met een theelepel zonnebloemolie mooi goudbruin en zet deze apart.
  9. Laat de cake in de vorm op een rooster afkoelen voor zeker 15 minuten. Ga dan met een mes langs de zijkanten van de vorm en haal de cake voorzichtig uit de vorm.
  10. Verdeel de gebakken amandelschaafsel over de appelcake heen en snijd de cake aan wanneer deze is afgekoeld.

De Appel-kanaal cake is zeker 3 dagen houdbaar en lekker ook dan is de cake nog lekker zacht. Dek de cake af met een plastic zak en bewaar op kamertemperatuur.

Geef mij een plakje Appel-kaneel cake, kop thee een warm dekentje en dan ben ik gelukkig haha!

Probeer het eens uit en laat mij weten wat je ervan vind.

Liefs,
Fatima

img_5820

 

48 antwoorden
  1. Kaoutar
    Kaoutar zegt:

    Hoi Fatima,

    Ik wil je echt complimenteren met je bakkunsten. Ook je filmpjes, heel erg duidelijk. Heel erg bedankt daarvoor!! Ga zo door😘😘

    Beantwoorden
  2. Nasimah
    Nasimah zegt:

    Super recept! Ik heb er nog een herfstig tintje aangegeven door de plakjes met een kwastje in te smeren met een heel klein beetje caramelsiroop van Douwe Egberts. Lekker voor bij de koffie! Ga zo door Faatje.

    Beantwoorden
  3. Zuater
    Zuater zegt:

    Assalaamu alaikoum warahmatoellah

    BarakaAllahoe fieki zuster ga zo door met je duidelijke recepten!

    Kan ik de basterdsuiker weglaten? Ik heb die niet

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam Alaikoem Zuater,

      Allahoema ameen lieve meid. Heel graag gedaan hoor! Ja, je kunt de basterdsuiker weglaten geen probleem. Je kunt de basterdsuiker ook vervangen door gewone kristalsuiker als je wilt. Succes! Xx

      Beantwoorden
  4. Dila
    Dila zegt:

    Dag Fatima,

    Bedankt voor het delen van je recept. Ik heb wel even een vraag. Ik heb de cake nu al twee keer geprobeerd te maken maar het beslag blijft bij mij heel vloeibaar. Heb jij enige idee hoe dit kan.

    Groetjes,

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Dila,

      Bedankt voor je lieve compliment. Als het beslag iets te dun is, dan kun je echt altijd iets meer bloem toevoegen. Bijvoorbeeld twee eetlepels extra bloem, dit even mixen en kijken of het beslag dan iets dikker is. Dit kun je eigenlijk bij alle cake recepten doen hé. Succes meid! Xx

      Beantwoorden
  5. sila
    sila zegt:

    hoi faatje,

    ik heb aan de hand van je omschrijving de cake gemaakt, later (toen ik wat meer tijd had :)) heb ik naar de video gekeken. Alleen dat snufje zout wat erin komt en ook bij de ingrediënten staat, komt niet voor in je omschrijving.
    Desalniettemin, cake is gewoon gelukt hoor.
    Ontzettend bedankt 🙂

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Soraya,

      Je kunt ongeveer 1 eetlepel abrikozenjam even verwarmen in een koekenpan en dit vervolgens over de cake heen smeren en dan de amandelen erop strooien.

      Beantwoorden
  6. tahmina
    tahmina zegt:

    Hallo lieve Faatje,
    Ik had vandaag deze cake gemaakt en superr lekker gekomen, mijn man oud normaal niet van kaneel maar hij smulde van de cake :)) dank je wel

    Beantwoorden
  7. Hayat
    Hayat zegt:

    Hallo Fatima, vandaag wil ik graag deze appelcake maken. Ik heb alleen witte bastardsuiker in huis ipv bruine. Kan ik die ook gebruiken?

    Beantwoorden
  8. Chaima
    Chaima zegt:

    Hoi fatima,
    Heb je ook een lekkere recepten voor appeltaart. Het wil me maar niet lukken😣. Bedankt voor ’t delen van al je lekkere recepten. 😘

    Beantwoorden
  9. Laila
    Laila zegt:

    Hoi Fatima,

    Is het ook mogelijk om minder suiker aan toe te voegen. Het klinkt allemaal super lekker maar ook super zoet 😮.

    Groetjes Laila

    Beantwoorden
  10. Sarameyra
    Sarameyra zegt:

    Hallo Faat,

    ik heb het recept vandaag uitgeprobeerd, maar helaas was de binnenkant nog nat(beslag). Wat kan ik hier aan doen? Heb je evt. Tips voor mij?

    Groetjess

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Sarameyra,

      Dan was de cake nog niet gaar. Ik raad je aan om de volgende keer de cake iets langer in de oven te laten staan. Als de cake wel al goed bruin is aan de bovenkant, dan kun je er een stuk aluminiumfolie opleggen. Dan zal enkel de cake nog doorbakken van binnen en van buiten niet meer kleuren. Xx

      Beantwoorden
  11. Sam
    Sam zegt:

    Hoi faat,

    Ik heb de cake ook uitgeprobeerd. Smaakte heel goed alleen toen ik de cake uit de oven haalde. Zakte die meteen in 🙁 Heb jij enig idee wat ik fout heb gedaan?

    Xxxxx

    Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Hallo Sam,

      Wat fijn dat de cake lekker smaakte! Ik raad je aan om de volgende keer de cake nadat die gaar is voor ongeveer 10 minuten in de oven te laten staan(wanneer deze uitstaat) Eerlijk gezegd zakt mijn cake na het bakken ook ietsjes in. Maar eigenlijk maakt dit niks uit, omdat de bovenkant wordt toch de onderkant, wanneer je deze omdraait. Volg je mij nog een beetje haha? Xx

      Beantwoorden
  12. Hayat
    Hayat zegt:

    Hoi Faatje,

    Vraagde ik heb deze cake gemaakt, heerlijk was die alleen die appels zakten bij mij naar de bodem. Wat kan ik doe zodat dit niet meer gebeurd? Ik had de appel zelfs geraspt, zelfs dat hielp dus niet

    Beantwoorden
  13. senna
    senna zegt:

    Ik heb de cake ook gemaakt was heerlijk maar was ij mij ook vloibaar en de appels zijn gezakt maar de smaak was perfect volgende keer gaik jouw tip opvolgen en 2lepels bloem toevoegen

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Senna,

      Wanneer de baktijd erop zit raad ik altijd aan om met een sateprikker te checken of de cake gaar is. Als de sateprikker er nog vochtig uitkomt, dan weet je dat de cake nog vloeibaar is. En wat betreft de appels, doe hier de volgende keer inderdaad wat bloem bij.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *