Appel pancakes (+Video)

Voor ons is het vaak op de zaterdagochtend  ‘’happy pancake time’’ en afgelopen weekend was het weer zover en maakte ik deze appel pancakes klaar. Ik ben echt dol op pancakes en als het aan mij ligt eet ik ze elke dag! Ik heb dit keer het recept iets aangepast door appelstukjes toe te voegen in het beslag en ik moet je zeggen dat dit erg lekker is! Ben jij ook zo dol op pancakes? Dan moet je dit recept zeker eens uitproberen!

Wil je elke keer als eerste mijn foodvideo’s zien? Abonneer je dan hier op mijn kanaal.

Wat heb je nodig? (15 stuks)

  • 2 eieren
  • 50 gram kristalsuiker
  • Zakje vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 3 thl. bakpoeder
  • 200 gram bloem
  • 250 ml melk
  • 50 ml gesmolten roomboter
  • 1 appel
  • 2 thl. kaneel

Bereidingswijze:

Mix in een ruime kom de eieren luchtig met de kristalsuiker, vanillesuiker en het zout. Dit mix je samen tot er een lichtgele massa ontstaat.

IMG_7440

Giet de gesmolten roomboter bij het beslag en mix dit weer samen. Let er wel op dat je de roomboter na het smelten goed laat afkoelen voordat je het gebruikt in het beslag.

Voeg de bakpoeder en de helft van de bloem toe in de kom. Giet hier dan de helft van de melk bij en mix dit voorzichtig samen.

IMG_7455

Voeg de rest van de bloem toe aan het beslag en giet de rest van de melk er ook bij. Mix dit dan weer door het beslag tot er een vloeibaar beslag ontstaat. Je moet proberen het beslag niet te over mixen, want hierdoor krijg je een zwaar beslag dat niet luchtig is. Dus zodra je ziet dat de bloem is opgenomen door het natte mengsel stop je direct met het mixen.

IMG_7458

In de tussentijd schil je de appel en snijd je deze in kleine blokjes. Besprenkel de appelblokjes met de kaneel en meng dit samen.

Verwarm een koekenpan voor om de pancakes af te bakken. Schep iets van het beslag in de koekenpan en strooi hier wat van de appelstukjes op. Bak de pancakes aan beide kanten voor ongeveer 60 seconden. Wanneer je de pancakes omdraait druk je deze met een spatel ietsjes aan.

IMG_7459

Ik gebruik een koekenpan van Tefal die een anti-aanbaklaag heeft. Hierdoor krijg je mooi goudbruine pancakes die niet blijven plakken! Je hoeft de koekenpan niet in te smeren met roomboter of zonnebloemolie als je een anti-aanbaklaag koekenpan gebruikt. Als je geen anti-aanbaklaag koekenpan gebruikt, dan is het wel slim om de koekenpan in te vetten.

Voor het opscheppen van het beslag gebruik ik vaan de Amerikaanse afmeet lepeltjes. Deze heb ik een tijd geleden bij de Wibra gekocht.

IMG_7503

 

IMG_7500

 

 

 

21 antwoorden
  1. Najima
    Najima zegt:

    Ik heb vandaag samen met mijn zoontje van 10 jaar appel pancakes uitgeprobeerd, ze zijn zo goed gelukt, verrukkelijk mijn kinderen hebben ervan genoten. Heel goed uitgelegd met beelden enz. Ik ga meer van je recepten uitproberen. Alvast bedankt dat je het met ons meedeelt.

    Beantwoorden
  2. imane
    imane zegt:

    moet je trouwens eerst olie doen op de pan voor dat je de pan cakes op de pan doet??
    ik denk dat het bij mij namelijk gaat plakken!!!!

    Beantwoorden
  3. mimi
    mimi zegt:

    Salam. Word de binnenkant en de zijkanten wel goed gaar? Aangezien het een korte baktijd is.? Want ik laat ze zelf best lang in de pan omdat ik anders het idee heb dat ze van binnen niet goed gaar worden. Terwijl ze wel snel mooi bruin worden en ik keer het om als 1 kant zeg maar bijna droog is , net als begrir. Dus missg onnodig te lang. Xxx

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Mimi,

      Ja, hoor de pancakes worden goed gaar, omdat je de pancakes op een lag vuurtje bakt. Dus nooit het vuur te hoog zetten, want dan bakken ze al gelijk bruin maar zal de binnenkant niet gaar zijn. Xx

      Beantwoorden
  4. Aisha
    Aisha zegt:

    Super recept. Net twee weken verwend in een hotel met heerlijke pannenkoekjes. Thuis gelijk op jouw site gezocht. Heerlijk zijn ze. Top.

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Sarah,

      Mag je geen boter eten of wil je gewoon zonnebloemolie gebruiken? Persoonlijk vind ik met boter lekkerder, maar olie kan ook hoor. Super lief! Dankjewel lieve schat! Xx

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *