Aardbeien Slagroomtaart

Afgelopen weekend had ik weer even een goed excuus om een taart te kunnen bakken, want de Mr. in huis was jarig! Vergeleken met mij is meneer niet zo’n zoetekauw, dus ik wist al van te voren dat ik de taart zo simpel mogelijk moest maken en al helemaal niet voor een matige taart moest gaan! Dus koos ik voor een slagroomtaart die ik vulde met lekker verse aardbeien. De gasten inclusief meneer vonden de taart erg lekker en vooral lekker luchtig!

Wat heb je nodig? (8 personen)

Taart biscuit
  • 5 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gr. fijne kristalsuiker
  • 150 gr. bloem
  • 1 halve. thl. zout
Taartvulling
  • 500 ml. verse slagroom
  • 2 zakjes klopfix
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 500 gr. aardbeien
  • 300 gr. amandelschaafsel
Suikersiroop
  • 100 gr. fijne kristalsuiker
  • 100 ml water
  • citroenrasp

Bereidingswijze:

  1. Scheid het eigeel van het eiwit en voeg het eiwit toe in de beslagkom. Zet het eigeel even apart in een kom.
  2. Mix het eiwit op hoge snelheid voor ongeveer 60 seconden goed stijf en schep het eiwit apart. In de video geef ik aan dat je het voor 60 minuten dient te mixen, maar ik bedoel natuurlijk 60 seconden haha!
  3. Voeg het eigeel in de kom en strooi de kristalsuiker samen met de vanillesuiker en het zout erbij. Mix geheel samen voor zeker 5 minuten op hoge snelheid tot er een mooi lichtgeel mengsel ontstaat. 
  4. Pak het eiwit erbij en schep de helft bij het gemixte eigeel in de beslagkom. Vouw met de spatel het eiwit samen het eigeel. Voeg dan weer het overige eiwit erbij en vouw het eiwit er weer bij.
  5. Plaats de zeef boven de kom en zeef de helft van de bloem erbij.
  6. Vouw met de spatel voorzichtig de bloem bij het beslag. Tip! Nu moet je het beslag absoluut niet gaan mixen! Maar de bloem met de spatel er rustig doorheen vouwen!
  7. Zeef de overige bloem er ook bij en vouw weer met de spatel de bloem bij het beslag.
  8. Vet de bakvorm in met een laagje zonnebloemolie en bestuif vervolgens met een laagje bloem. Klop de overtollige bloem uit de bakvorm. De diameter van de bakvorm is 20 cm.
  9. Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant goed glad.
  10. Bak de biscuit in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten mooi goudbruin en gaar. Wanneer de biscuit gaar is laat je deze op de rooster afkoelen voor 5 minuten.
  11. Ga met een mesje langs de zijkanten van de bakvorm en verwijder de biscuit uit de vorm.
  12. Snijd de biscuit in drie gelijken stukken. Tip! Zelf gebruik ik altijd een taartzaag voor het snijden van de biscuit, werkt echt super handig!
  13. Laat de drie biscuit lagen volledig afkoelen op een rooster.
  14. Giet de koude slagroom in de kom en voeg de klopfix samen met de vanillesuiker toe. Tip! Plaats de kom samen met de gardes voordat je begint aan de slagroom voor 30 minuten in de koelkast. Op deze manier is alles goed koud en krijg je mooie stevige slagroom!
  15. Mix de slagroom op hoge snelheid goed stijf. Ga met de spatel door de slagroom heen en zet de kom even apart.
  16. Voor de suikersiroop voeg je de kristalsuiker toe in het steelpannetje en giet je het water erbij.
  17. Voeg de citroenrasp er ook bij en laat de suikersiroop op middelmatig vuur koken voor ongeveer 1 minuut. Verwijder dan de steelpan van het vuur en laat de suikersiroop volledig afkoelen.
  18. Plaats bakpapier op de bodem van de taartenplateau en plaats bovenop de eerste biscuit laag.
  19. Besprenkel met behulp van een kwastje de eerste biscuit laag in met de suikersiroop.
  20. Schep wat slagroom in het midden en verdeel de slagroom met de spatel over de oppervlakte van de biscuit.
  21. Snijd de helft van de aardbeien in plakjes en verdeel de aardbeien schijfjes bovenop de slagroom. Tip! Zet wat aardbeien apart voor de garnering straks.
  22. Plaats de tweede biscuit laag bovenop en druk voorzichtig aan.
  23. Besprenkel de biscuit weer met wat suikersiroop, verdeel een laagje slagroom in het midden en verdeel vervolgens weer wat aardbeien bovenop.
  24. Plaats de laatste biscuit laag bovenop en druk deze weer voorzichtig aan.
  25. Smeer je de gehele taart af met slagroom en strijk de slagroom lichtjes glad.
  26. Pak de amandelschaafsel erbij en druk deze tegen de zijkanten van de taart. Zorg ervoor dat je werkblad schoon is, zodat je de amandelschaafsel die eraf valt weer kunt gebruiken.
  27. Spuit mooie toefjes slagroom bovenop de taart.
  28. Verdeel wat slagroom in het midden zodat de aardbeien goed blijven plakken.
  29. Verdeel wat aardbeien bovenop de taart en druk deze voorzichtig aan.
  30. Strooi eventueel nog wat gehakte amandelschaafsel bovenop de slagroom toefjes.

Deze taart is echt onwijs luchtig en zal bij vele in de smaak vallen! Onwijs simpel om zelf thuis te maken en je kunt volop variëren met de vullingen. Probeer deze taart eens zelf uit en laat mij weten wat je ervan vindt!

Liefs,
Fatima

42 antwoorden
  1. Fatima
    Fatima zegt:

    Hoi Fatima,

    Het ziet er geweldig en heerlijk uit, alleen verkopen ze bij ons geen aardbeien meer en uit de diepvriesvak kijkt mij niet echt iets voor deze mooie taart.
    Waar zou ik het eventueel anders mee kunnen vullen?

    Liefs Fatima

    Beantwoorden
  2. Zahor
    Zahor zegt:

    Salaam alaikoem Fatima,

    Echt duidelijk, bedankt hiervoor! Mijn man is volgende week jarig en ik ga zeker deze taart maken. Super bedankt telkens weer!

    Beantwoorden
  3. Maya
    Maya zegt:

    Hoi fatima,

    Mag ik vragen waar je die taartzaag vandaan hebt en je taartblik.. graag een link naar de winkel wil het meteen aanschaffen..alvast bedankt

    Beantwoorden
  4. Saar
    Saar zegt:

    Hoi Fatima,

    Wat is een alternatief product voor amandelschaafsel? Ik weet dat er nougatine is, maar daar bennik geen fan van.

    Groetjes Saar

    Beantwoorden
  5. Najat
    Najat zegt:

    Hallo Fatima, wederom bedankt voor het delen❤ In het weekend voor 4 december ga ik deze taart Insha Allah maken voor de verjaardag van mijn zoontje. Ik zal je dan een foto sturen via snapchat! Kan het trouwens geen kwaad als de taart een dagje in de koelkast staat voor de volgende dag om te eten?
    Groetjes Najat

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Najat,

      Graag gedaan lieve schat! Je kunt deze taart makkelijk een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Het liefst in een taartendoos, maar als je deze niet hebt dan kun je met een plastic zak de taart alleen van de bovenkant even afdekken. Haal de taart zeker 30 minuten voor serveren uit de koelkast, zodat de taart goed op kamertemperatuur kan komen. Geniet er van en veel plezier! Xx

      Beantwoorden
  6. Sabrina
    Sabrina zegt:

    Hoi Fatima,

    Is het mogelijk om de biscuit een dag van te voren te maken of wordt die dan te droog? 🙂

    Groetjes,

    xx Sabrina

    Beantwoorden
  7. noura
    noura zegt:

    salaam meid, allereerst ma sha allah je taart ziet er zo lekker uit….ik wil het recept ook proberen alleen vroeg ik me af hoeveel cm is de bakvorm die je gebruikt

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Sanae,

      Dankjewel lieverd! Eerlijk gezegd rooster ik de amandelschaafsel altijd voordat ik deze gebruik. Op deze manier is de amandelschaafsel naar mijn mening veel lekkerder. Helaas had ik die dag de tijd er niet voor haha, maar ik raad je dus zeker aan de amandelschaafsel even in de oven of in een koekenpan te roosteren. Xx

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *