Aardbeien tiramisu

Mij kun je altijd wel blij maken met een lekker toetje of andere zoetigheden. Eerlijk gezegd kijk ik tijdens een etentje ook altijd uit naar het toetje haha. Nu met de Ramadan vind ik het vooral lekker om na de iftar iets zoets te kunnen eten. Afgelopen weekend heb ik mijn lieve vriendin samen met haar moeder uitgenodigd om samen met ons het vasten te verbreken. Van te voren was ik al druk aan het bedenken wat ik klaar zou maken voor de iftar, en toen ik heerlijke aardbeien op de markt zag, wist ik al snel wat ik voor het dessert zou  klaarmaken, Tiramisu met Aardbeien en Granaatappel! Dit is echt een heerlijk toetje met lange vingers die lekker zacht worden door de room die ertussen zit, en laten we natuurlijk het vers fruit niet vergeten in de Tiramisu. Hier vonden ze het in ieder geval echt lekker, en de volgende dag smaakt de Tiramisu nog lekkerder!  Dit is dus een ideaal dessert die je al een dag van te voren kunt klaarmaken. Loopt het water je al in de mond haha?

Wat heb je nodig? (12 personen)

  • slagroom 250 ml
  • zakje vanillesuiker
  • zakje klopfix
  • 50 gr. basterdsuiker
  • mascarpone 250 gram
  • 4 pakken lange vingers (hangt een beetje af van de grootte van je schaal)
  • 1 pak Coolbest Aardbei/Sinaasappel
  • 1 flesje Tova aardbeiensaus
  • aardbeien
  • granaatappel

IMG_8858

IMG_8868

Bereidingswijze:

Zorg ervoor dat je het bekertje met slagroom in de koeling laat staan totdat je het wilt gaan gebruiken. Je kunt voor het kloppen van de slagroom een elektrische handmixer gebruiken of een garde, alleen dan ben je wel langer bezig. (dat zie je mij niet echt snel doen, haha)

Giet de slagroom in een koude glazen kom en doe hierbij de basterdsuiker, vanillesuiker en het zakje met klopfix. Mix dan met de elektrische handmixer de slagroom net iets stijf voor ongeveer 5 minuten. Als je een garde gebruikt, dan ben je wel langer bezig, daarom raad ik ook een elektrische handmixer aan. De slagroom moet dus niet stijf geklopt worden, maar ietsjes stijf. Zie onderstaande foto voor een voorbeeld.

IMG_8875

IMG_8880

IMG_8881

IMG_8890

Haal de mascarpone uit het kuipje en meng de mascarpone met behulp van een spatel door de licht geklopte slagroom heen. Mix de slagroom/mascarpone mengsel nog even kort met de elektrische handmixer tot een egaal mengsel. Het mixen met de elektrische handmixer doe je echt voor maar ongeveer 20 seconden, want als je te lang blijft mixen verpest je het mengsel. Zet de kom met de slagroom/mascarpone mengsel afgedekt voor 10 minuten in de koeling.

IMG_8892

IMG_8893

Giet in een ruime kom een hoeveelheid van de sap samen met ongeveer 2 eetlepels Tova aardbeiensaus. Meng dit dan even kort door met een lepel en dompel hier de lange vingers in. Laat de lange vingers niet al te lang in de sap liggen, want dan worden de lange vingers heel week, en zullen ze breken.

IMG_8898

IMG_8897

IMG_8909

Pak een ovenschaal of eventueel een bakvorm erbij, en leg de lange vingers naast elkaar op de bodem van de schaal. Je kunt ervoor kiezen om de lange vinger horizontaal te leggen of je legt de lange vingers verticaal neer.

IMG_8915

Pak dan de mascarpone/slagroommengsel uit de koeling, en leg bovenop de lange vingers een laag van het mascarpone/slagroommengsel, en smeer het mengsel met behulp van een spatel goed uit. Je kunt hiervoor ook de achterkant van een eetlepel voor gebruiken, werkt ook prima.

IMG_8919

Leg vervolgens op de mascarpone/slagroommengsel een laag verse aardbeienschijfjes. Als je de aardbeien van te voren hebt schoongemaakt moet je er wel op letten dat de aardbeien goed droog zijn voordat je ze op het mengsel legt. Leg vervolgens op de mascarpone/slagroommengsel weer een laag lange vingers die je ook in weer in de sap heb gedompeld.

IMG_8924

IMG_8929

Verdeel dan nog een keer een laag van de mascarpone/slagroommengsel op de lange vingers en smeer dit weer goed uit met een spatel.

IMG_8935

Als laatste verdeel je over de mascarpone/slagroommengsel nog een laag aardbeien schijfjes en daarop strooi je nog wat granaatappel. Let er wel op dat als de mascarpone/slagroommengsel nog niet goed stevig is je de schaal eerst voor 10 minuten in de koelkast zet voordat je de aardbeien en de granaatappel erop doet.

IMG_8936

IMG_8949

Laat de Tiramisu voor minimaal 4 uur opstijven in de koeling zodat de lange vingers lekker zacht worden en de mascarpone/slagroommengsel er goed kan intrekken.

Zelf heb ik de tiramisu nog gedecoreerd met gesmolten pure chocolade en met gesmolten melkchocolade. Je giet de chocolade met een lepel zigzaggend over de tiramisu heen.

Dit is echt zonder overdrijven een heerlijk dessert die je zo hebt gemaakt, en waar je gasten zeker van zullen smullen. Ik houd van tiramisu’s omdat je voor dit dessert ten eerste geen oven nodig hebt en het natuurlijk super lekker is. Dus heb je binnenkort mensen over de vloer of wil je gewoon deze lekker tiramisu een keer uitproberen, dan zeg ik doen! Hier ga je punten mee scoren hoor haha!

IMG_9032

65 antwoorden
  1. roqaya
    roqaya zegt:

    Man man… ben geneigd om door mijn scherm heen te bijten… ziet er geerlijk uit masha allah. Waar heb je die schaal vandaan? En moet deze ook een avond van te voren gemaakt worden?

    Ben dol op jou kookhoekje

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Roqaya, haha ik heb echt om jouw reactie moeten lachen. Bedankt voor je lieve compliment meid! <3 Tiramisu vind ik het lekkerst als het een dag in de koeling heeft gestaan, maar zelf heb ik de tiramisu ook maar voor ongeveer 5 minuten in de koeling laten staan. En ook toen was de tiramisu yummm! Succes meid. <3

      Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Emelie, bedankt voor je lieve compliment. Ik raad je aan om even op google te zoeken hoe je een granaatappel kunt schillen, dan kun je ook video’s bekijken. Dan krijg je ook gelijk een beeld van hoe het moet. Succes. <3

      Beantwoorden
  2. Zubeyda
    Zubeyda zegt:

    Voor wat gebruik je die pak coolbest voor.
    Verder een geweldig recept ga ik vrijdag voor bezoek maken hoop dat ze het lekker gaan vinden.

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Zubeyda, Coolbest is het sap dat ik gebruik voor de tiramisu. Dus het sap dat je mixt met de Tova aardbeiensaus. Oh lekker hoor! Je bezoek gaat echt smullen hoor. Succes. <3

      Beantwoorden
  3. Samanta
    Samanta zegt:

    Oh my god! Je blijft ons maar verrassen met jouw heerlijkheden! Ik ga dit gruwelijk recept zeker van het weekend maken. Bedankt Faatje!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Merve, de lange vingers heb ik bij de Lidl gehaald en tijd terug, maar die hebben ze niet altijd. Maar precies dezelfde kun je ook bij een turkse winkel vinden. Daar haal ik ze normaal gesproken. Je kunt eigenlijk ook gewoon de lange vingers van de supermarkt gebruiken, alleen die zijn ietsjes dunner. Maar dat maakt eigenlijk niet veel uit, want dan kun je gewoon iets meer lange vingers gebruiken. Succes meid. <3

      Beantwoorden
  4. Naima
    Naima zegt:

    Salaam faatje….
    ik wilde je heel erg bedanken voor je recepten… ik heb de toetje gemaakt voor mijn bezoek.. en ze hebben echt van gesmuld… chokran bezaf en ben grote fan van je geworden….xxxxx

    Beantwoorden
  5. Gis
    Gis zegt:

    Waar heb jij de granaatappel gekocht? Komt het uit de diepvries of een pot?Hier in Arnhem nergens te krijgen omdat het seizoen nog niet is begonnen. 🙁

    Beantwoorden
  6. Zohra
    Zohra zegt:

    Hey meid!

    Wil dit Deze week in sha Allah maken ma vraag me af je hebt Staan 4 pakken Lange vingers nodig ma Zie maar 1 pak op je foto. Zijn er echt 4 pakken voor dit toetje?

    En ALS ik hem donderdag avond Laat Maak is die dan nog lekker voor zaterdag middag Denk je?

    Bedankt je doet het super!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Zohra, ik heb maar 1 pak gebruik, omdat dit echt een grote pak is met dikke lange vingers. Als je de standaard lange vingers gebruikt van de supermarkt, dan heb je er ongeveer 4 nodig. Maar dat ligt natuurlijk ook weer aan de schaal die je gebruikt. Ja, hoor als je de tiramisu donderdag maakt, dan smaakt die zaterdag nog hartstikke lekker. Succes meid!

      Beantwoorden
  7. Kimaa
    Kimaa zegt:

    Hooi!! Ik ben dol op tiramisu maar vooral als het met speculaas is. Kan ik dat vervangen Door de lange vingers in dit recept?
    Groetjes Kim xx

    Beantwoorden
  8. Latifa
    Latifa zegt:

    Mmmm!! Ik eet de normale versie van teramisu niet.
    Maar deze ziet er zoo lekker uit! Beshatik!😍ik ga hem zeker proberen! Bedankt voor de recept!

    Beantwoorden
  9. sila
    sila zegt:

    Hoi faatje, alweer een recept van jou wat goed is gelukt 🙂 Het is super lekker, ik heb een bak verse aardbeien gehaald, dit was niet voldoende, had ook bevroren aardbeien thuis. Ik wist niet of er heel veel verschil zou zijn, maar serieus je proefde het verschil niet.
    Bevroren aardbeien waren ook nog eens goedkoper dan een bak vers :))

    Enfin, enorm bedankt voor dit heerlijke recept.
    Gr.

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Sila,

      Aah, super meid! Ben blij dat het je is gelukt en dat je ervan hebt genoten! Nee, inderdaad je proeft bijna geen verschil plus het is ook nog eens goedkoper haha. Heel graag gedaan lieve meid! xx

      Beantwoorden
  10. Nourayn
    Nourayn zegt:

    Beste x faat je,

    Als eerste ma sha allah voor jouw prachtige kook en bak kunsten Allahouma bareek.
    ik heb tiramisu nooit echt lekker gevonden , maar man man man wat ziet deze er overheerlijk uit. Ik ga deze vandaag maken in sha allah voor mijn bezoek.

    Ik heb wel even een vraagje , ik heb in de koelkast al slagroom liggen maar ik heb roomkaas van philadephia. Kan ik day ook gebruiken , of moet het perse Monchou en mascarpone zijn?

    Alvast heel erg bedankt ♡

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Nourayan,

      Allah ibarkfiek lieve meid dank je wel! Je kunt ook philadelhia roomkaas gebruiken geen probleem. Excuses voor mijn late reactie. Ik hoop dat het heeft gesmaakt inschAllah Xx

      Beantwoorden
  11. Meid
    Meid zegt:

    Salaamoualaykom fatima graag wil ik zoiets maken maar dan met een cake ipv lange vingers of koek kan dat? Heb zaterdag bezoek schoonfamilie. Wil het vandaag eerst voor mezelf uitproberen hoop dat je snel reageert en me verteld hoe ik een cake hiervoor kan maken

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Rafika,

      ja hoor dit kan ook. Kijk je gaat als volgt te werk. Ga naar mijn recept van de ”Kiwi vlaai cake” en gebruik het recept van de cake hiervoor. Je kunt het beslag ook gelijk in een ovenschaal gieten en hierin de cake bakken of je gebruikt gewoon een bakvorm. Wanneer de cake gaar is en is afgekoeld maak je de topping zoals ik hier heb gedaan bij de tiramisu en smeer je dit bovenop de cake. Ik hoop dat het duidelijk voor je is. Succes Xx

      Beantwoorden
      • Meid
        Meid zegt:

        Kun je m’n naam bij de reactie weghalen.. dacht dat email en gegevens ervan niet op de site zouden komen.. sorry verder ontzettend bedankt voor de tip!

  12. Meid
    Meid zegt:

    Cake lijkt mij veel netter Denk dat de koekjes anders uit elkaar vallen tijdens het eten .. hoop dat je een ander idee voor me hebt

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *