Aardappeltaart met gehakt (+Video)

Ben je nog aan het uitvogelen wat je vanavond gaat eten? Misschien is deze aardappeltaart met gehakt iets voor jou. Ik maakte deze aardappeltaart gevuld met gehakt en groenten afgelopen week en wat was dit lekker! Dit gerecht maakt mijn moeder al jaren, maar ik heb het dit keer ietsjes aangepast en de smaak is echt heerlijk! Je hebt niet veel ingrediënten nodig  voor dit recept en je bent zo klaar met de voorbereidingen. Waag jij je ook eens aan dit recept? Geloof me je zult er geen spijt van krijgen!

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 300 gram gehakt
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 400 gram aardappelblokjes
  • 2 thl. sambal
  • 1 thl. zout
  • halve thl. zwarte peper
  • 3 eieren
  • 200 ml kookroom
  • Geraspte kaas

Bereidingswijze:

Marineer het gehakt zoals je gewend bent, of gebruik mijn recept voor de gehakt marinade. Laat het gehakt even in de marinade staan, zodat de kruiden lekker kunnen intrekken. 

Verwarm in een koekenpan een eetlepel zonnebloemolie en bak hierin het gehakt goudbruin.

Snijd de ui in schijfjes en voeg dit toe aan het gehakt in de pan en bak het mee.

IMG_5302

Snijd de rode en de groene paprika in kleine blokjes en voeg dit toe bij het gehakt en de uien in de pan. Bak de groenten mee totdat ze iets zachter zijn.

IMG_5307 IMG_5310

Wanneer de groenten iets zachter zijn voeg je de aardappelblokjes toe. Nu heb ik voorgekookte aardappelen gebruikt uit een zakje, maar je kunt ook aardappelen schillen, in blokjes snijden en deze even voorkoken in een pannetje met kokend water. Voeg de aardappelblokjes toe en meng dit samen.

IMG_5313

Voeg dan de twee theelepels sambal toe en de peper en zout. Meng dit dan weer samen en laat het geheel ongeveer 10 minuten op het vuur staan totdat de groenten wat zachter zijn.

IMG_5317

Wanneer alles gaar is zet je het vuur uit en vet je een ovenschaal in met wat zonnebloemolie.

IMG_5326

Haal de koekenpan van ht vuur en schep de inhoud in de ovenschaal. Verdeel de vulling over de ovenschaal.

Breek de eieren in een beker of kom en giet hier de kookroom bij. Meng het met een garde samen en giet de room over de ovenschaal geen.

Als laatste strooi je nog wat geraspte kaas over de ovenschaal heen en stop je de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 30 minuten.

Smakelijk eten!

IMG_53922

IMG_5375

97 antwoorden
  1. Shahira
    Shahira zegt:

    Ik ben zo blij dat ik jou website ontdekt hebt. Jij inspireert mij met je recepten en ik krijg er echt zin van om te koken. Ga zo door meid en laat de recepten maar komen zou ik zeggen 😉 chapeau!! X

    Beantwoorden
  2. Susanne
    Susanne zegt:

    Geweldige recepten…. 😀 Vraagje, kan je de sambal ook achterwege laten? Heb een driejarige thuis en ik weet niet of ze dat lust?

    Beantwoorden
  3. zahra
    zahra zegt:

    Ik heb deze al een paar keer gemaakt. Hij zooo lekker. Heb er laatst briccoliroosjes door gedaan. Bedankt voor je heerlijke recepten!

    Beantwoorden
  4. Farida
    Farida zegt:

    Salaam alaykoum dames,

    Vandaag voor 3de keer gemaak! Ik gebruik wel andere kruiden, maar het is lekker!! Mijn man wilt het 1 per week eten. Fijne avond dames en eet smakelijk

    Beantwoorden
  5. Ummjujut
    Ummjujut zegt:

    Assalaamu alaikum toppertje

    Morgen staat dit op t menu hier. Ga er wel meer groenten bijdoen.
    Je hoort van me en ik schiet uiteraard een fotootje

    Xxx

    Beantwoorden
  6. Siham
    Siham zegt:

    Hoi Faatje,

    Lijkt me erg lekker! Ik vroeg me af of ik wortel ipv paprika kan gebruiken aangezien ik geen paprika in huis heb.. En heb zoooo geen zin om morgen de deur uit te gaan hahah

    By the way je video’s zijn erg leuk! Haha je kan aan je stem horen dat je echt veel geduld hebt..
    Shokran voor de moeite die je voor ons doet!!
    kusss

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Siham,

      Dankjewel lieve meid. Oh ja hoor je kunt zeker wortels vervangen door de paprika. Haha nou ik kan soms ook heel ongeduldig zijn hoor, maar hmdl heb ik met het maken van video’s, recepten etc. iets meer geduld haha! Bedankt lieve schat! xx

      Beantwoorden
  7. Sara
    Sara zegt:

    Vraagje, je gaf aan ook schijfjes te kunnen gebruiken maar breken die niet als je ze bakt in een pan? Of moet je ze er gewn gelijk opleggen?

    Beantwoorden
  8. Fatima
    Fatima zegt:

    As’salaam alaykoem lieve meid,

    Dit zal ik binnenkort uitproberen in sha Allah! Ik heb al erg lang zin om een soort van aardappelschotel met gehakt te maken.
    Ik volg jouw site al sinds ‘het begin’, maar ik wilde toch een keer de tijd nemen om ook een berichtje te plaatsen!
    Ik ben nooit bezig geweest met koken of bakken, maar sinds ik jouw site ontdekt heb, vind ik het steeds leuker worden!
    Je legt alles stapsgewijs uit en zo ontzettend duidelijk dat het in principe niet mis kan gaan. En het was leuk het gezicht erachter te zien! Mooie meid Allahouma bareek. Moge Allah jou belonen!
    Ik heb toevallig bij Layla (een vriendin van jou) in de eerste jaar van de opleiding in de klas gezeten hahah. Wat is de wereld toch klein.

    Keep up the good work!

    X. Fatima

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam lieve Fatima,

      Aah, super lief van je meid! Allahoema ameen inschAllah! Ah, wat leuk haha! De wereld is inderdaad klein hoor haha. Bedankt voor je lieve woorden lieve schat en als ik je ooit ergens mee kan helpen, dan hoor ik dit uiteraard graag! Xx

      Beantwoorden
  9. Karima
    Karima zegt:

    Hey,

    Ik heb deze aardappeltaart met gehakt al een aantal keer gesmaakt, echt super lekker! Nou heb ik vandaag toch nog wat over, hoe kan het het beste opwarmen morgen? In de magnetron of in de oven?

    Alvast bedankt! X

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Anoniempje,

      Je proeft helemaal niks van de eieren. De eieren binden het zeg maar samen. Maar als je geen eieren wilt gebruiken, dan kun je deze weglaten. Succes!

      Beantwoorden
  10. FAdila
    FAdila zegt:

    Salaam3alaik0m,

    bedankt weer voor deze recept met ons te delen! zie ik het goed dat jij je gehakt al gekruid heb voordat het erin gaat?

    gewoon hoe je het altijd kruidt dan toch? Sjoekraan !!!

    veel liefs Fadila

    Beantwoorden
  11. Yo
    Yo zegt:

    Hoi,

    Ik wil dit gerecht ook binnenkort gaan maken. Ziet er super lekker uit! Ik vraag me alleen af hoe je dit gerecht eet? Combineer je het met rijst of salade of iets anders? Ik ben benieuwd hoe jij dit meestal serveert?

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Hallo Yo,

      Zelf serveer ik dit gerecht of met wat rijst of enkel met een frisse salade. Je kunt er eigenlijk van alles bij serveren hoor haha. Bedankt voor je compliment!

      Beantwoorden
  12. Jekemo
    Jekemo zegt:

    Hi fatima!
    Ik heb dit recept gemaakt en het staat klaar om vanavond de oven in geschoven te worden. Ben benieuwd! 🙂
    Ik combineer sambal in dit soort gerechten altijd met een beetje kaneel. Dat geeft een erg lekkere smaak aan het gehakt. De kaneel strooi je er dan als laatst (als alles al gaar is) overheen.
    Bedankt voor al je lekkere recepten!

    Beantwoorden
  13. Sanny
    Sanny zegt:

    Hoi Faatje,

    Ik zie dat je gehakt gebruikt met van alles erdoorheen( geen naturel gehakt). Waar kan ik dit gehakt kopen?
    Je hebt onwijs leuke recepten en lekker👍🏻😋

    Beantwoorden
  14. OemKhaoula
    OemKhaoula zegt:

    Assalamoe.3alaykoem.liefie

    Ma Cha Allah jouw gerechten zien er heeeerlijk uit .. heb vandaag je recept uitgeprobeeerd en mn man vond t heeerlijk Baraka Allahoe Fiekie

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *