IMG_6166

Aardappelburgers

Vandaag deel ik deze waanzinnig lekkere krokante Aardappelburger recept met jullie! Ik kan je al  verklappen dat deze aardappelburgers echt super crunchy zij en dat je bij elke hap de krokante korst kunt horen kraken haha! Vooral nu tijdens de Ramadan is het erg handig om deze burgers op voorhand te maken en voor de iftar nog even snel af te bakken. Dit recept is voor ons thuis sowieso een blijver!               

Wil je elke keer als eerste mijn foodvideo’s zien? Abonneer je dan hier op mijn kanaal.

Wat heb je nodig? (25 stuks)

  • 6 aardappelen
  • 1 rode ui
  • 3 bosuien
  • peterselie
  • blikje tonijn
  • 1 thl. gemberpoeder
  • 1 thl. paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • halve thl. zwarte peper
  • 1 thl. sambal
  • 1 thl. aardappelkruiden
  • 1 ei

Crunchy laag:

  • bloem
  • 2 eieren
  • paneermeel

IMG_5998

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en snijd ze deze in vier stukken. Kook de aardappelen in een ruime pan met water gaar en doe hier ongeveer een theelepel zonnebloemolie bij en wat zout. Laat de aardappelen op een hoog vuur gaarkoken voor ongeveer 20 minuten. De kooktijd ligt net aan het soort aardappelen dat je gebruikt. Zelf gebruik ik de iets kruimelige aardappelen.

IMG_5999

IMG_6010

Wanneer de aardappelen gaar zijn, giet je de aardappelen af in een vergiet en laat je ze goed afkoelen. Giet de aardappelen in een kom of je giet de aardappelen terug in de pan waarin je de aardappelen hebt gekookt.

Open het blikje tonijn en verwijder de zonnebloemolie. Verdeel de tonijn over de aardappelen en stamp dit met een aardappelstam fijn. Let er wel op de je het geheel fijnstampt en dat er geen hele stukken aardappel ertussen blijven zitten, want dan zul je straks de burgers moeilijk kunnen vormen.

IMG_6058 IMG_6060

Snipper de rode ui en snijd de bosui in stukjes. Snijd de peterselie fijn en gooi dit allemaal bij de aardappelpuree. Voeg de  kruiden en de sambal toe aan de aardappelpuree en meng dit samen .

IMG_6064 IMG_6075 IMG_6083

Breek hier het ei bij en meng dit dan weer goed samen, tot  alles goed is opgenomen. Dek het mengsel af en zet de kom voor zeker 15 minuten in de koelkast.

IMG_6088

Haal vervolgens de kom weer uit de koelkast en pak telkens een lepel van het mengsel en rol deze tot een balletje tussen je handpalmen.

Druk het balletje dan iets plat tot een schijf. Ga met je handpalm langs de zijkanten van het aardappelschijfje, voor een mooie ronde vorm.

IMG_6096

Leg de aardappelburger vervolgens op een dienblad die je hebt bekleed met bakpapier, zodat niks kan blijven plakken. Werk zo de rest van het mengsel af.

IMG_6105

Wanneer je alles hebt gehad, zet je de aardappelburgers weer in de koelkast voor zeker 20 minuten, zodat de aardappelburgers goed kunnen opstijven.

Crunchy laagje

Haal de aardappelburgers uit de koelkast. Klop de twee eieren in een ruime kom. Haal de aardappelburgers per stuk eerst door de bloem. Klop de overtollige bloem van de aardappelburger af.

IMG_6114

Dompel de aardappelburger vervolgens voorzichtig in het ei en laat de burger even boven de kom uitlekken. In de video zie je dat ik aangeef 1 ei te gebruiken, maar dit moeten er 3 zijn. Je gebruikt dus 1 ei voor in de aardappelpuree en 2 eieren om de aardappelburgers erin te dompelen. Excuses voor de verwarring!

IMG_6120

Leg de aardappelburger als laatste nog in de paneermeel en wikkel deze goed in de paneermeel.

IMG_6122

Werk zo alle aardappelburger per een af en plaats ze dan weer terug op het dienblad die je hebt bekleed met bakpapier. Zet de aardappelburgers dan in de koeling voor  zeker 20 minuten voordat je ze gaat frituren.

IMG_6126

IMG_6131

Dit keer heb ik als paneermeel gekozen voor ‘’Bread crumbs’’ en ik merk echt dat je door deze paneermeel een veel krokanter korst krijgt, dan de normale paneermeel. Deze zak heb ik gekocht bij de Xenos, maar die is ook te verkrijgen bij de Toko.IMG_5994

Vul een ruime pan met wat zonnebloemolie en laat de zonnebloemolie goed heet worden. Bak dan  de aardappelburgers af aan beide kanten voor ongeveer 3-5 minuten.

IMG_6134

Serveer deze heerlijke aardappelburgers met wat chilisaus, maar deze aardappelburgers zijn ook lekker op een broodje met wat sla en saus hmm! 

Je kunt deze aardappelburgers ook op voorhand maken en in de diepvries stoppen! Dit recept moet je echt eens uitproberen en je zult verrast staan van het eindresultaat!

Eetsmakelijk!

IMG_6159 (2)

IMG_6169

65 antwoorden
  1. Sara
    Sara zegt:

    Hallo,

    Ook ik heb een vraagje. Ik ben ze nu aan het maken, maar het mengsel is bij mij zo zacht en plakkerig dat ik er geen balletjes van kan maken. Heb jii nog een tip voor me?

    Het ruikt wel al heerlijk!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Sara,

      Als het mengsel de volgende keer iets te plakkerig is, dan raad ik je een om er 1 eetlepel bloem aan toe te voegen en dan het mengsel even kort te mengen. Door de bloem zal het mengsel minder gaan plakken. Is het uiteindelijk nog gelukt? Xx

      Beantwoorden
  2. Amel
    Amel zegt:

    Dat ziet er overheerlijk uit!! Op naar de toko voor het paneermeel, de rest heb ik in huis. Dat wordt smullen vanavond!
    Dank je wel voor je uitgebreide uitleg en al het werk dat je hierin hebt gestoken om je recept met ons te delen. Moge Allah al je wensen vervullen en je een plekje in Al Djannah geven in sha Allah.
    Liefs amel

    Beantwoorden
  3. Lina
    Lina zegt:

    Hoi Faatje 🙂

    Dank voor het recept. Als je ze op voorhand maakt en in de vriezer doet om bijvoorbeeld de volgende dag te frituren, bereid je ze dan tot en met het paneermeel voor? Dus helemaal af in de vriezer of tot aan een andere stap en dan de volgende dag in de bloem, ei en paneermeel?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Lina,

      Nou kijk je doet het als volgt. Als je vandaag bijvoorbeeld de aardappelburgers wilt maken, dan volg je gewoon alle stappen in het recept. Dus ook de stappen door de bloem, ei en paneermeel. Vervolgens stop je ze in de koeling zodat ze kunnen koelen en daar kun je ze eigenlijk laten staan tot de volgende dag. Je kunt de burgers ook even in de koeling zetten voor 10 minuten en dan in een plastic diepvries zak stoppen en in de diepvries bewaren en de volgende dag weer eruit halen. Succes meid en als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag van je Xx

      Beantwoorden
  4. Chaima
    Chaima zegt:

    Hoi Faatje,
    Bedankt voor je recept, moet je zeggen dat je recepten echt altijd bij me lukken!! Ik had een vraagje over aardappelburger, is het mogelijk om ze in te vriezen en dan na het afbakken of half bakken?
    Alvast bedankt xx

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Chaima,

      Allereerst bedankt voor je lieve compliment! Ja, hoor je kunt de burgers afbakken. Nadat je ze in de koelkast hebt gezet om te koelen kun je ze daarna gelijk invriezen. Succes Xx

      Beantwoorden
  5. Gaula
    Gaula zegt:

    Heey faatjee,

    Ik wordd zoo blij van jou kookhoekje ben zelf bangg dat het een keer weggaat hoop het van niet. Maar wat ben ik toch zo gemotiveerd om wat te maken als ik naar jou recepten kijk, wil ze meteen allemaal maken auahahaha. Mijn complimenten ana jou en bedanktt voor het delen dikke kuss. Groetjess gaula❤️

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Gaula, aah wat een super lief berichtje!!😍 Je hoeft echt niet bang te zijn dat mijn blog weggaat hoor, want ik blijf nog wel even doorgaan met het delen van recepten haha! Super lief xx

      Beantwoorden
  6. Yamina
    Yamina zegt:

    Wat een heb jij goude handjes tbarkallah 😍. Prachtige foto’s en duidelijke tekst ik ben echt onder de indruk. Ik probeer de aardappelburgers strakjes uit insh Allah. Doe zo voort meid jouw blog is echt een toppertje!

    Beantwoorden
  7. Rabia
    Rabia zegt:

    Ik had deze gisteren gemaakt en het smaakte heerlijk!
    Maar tijdens het geven van vormpjes plakte het mengsel erg aan mijn handen, dus dat ging wat moeizaam. Had je dat ook?

    Beantwoorden
  8. Aysel
    Aysel zegt:

    Hoi hoi, ik ben voor Iftar ook de aardappelburgers aan het maken. Ben benieuwd. Ik heb al een keer je oreotoetje en rafaellotaart uitgeprobeerd. Heerlijk gewoon.Ben erg blij met jou. Liefs Aysel

    Beantwoorden
  9. dounia
    dounia zegt:

    Hoi fatima.
    ik had een vraagje, heb geen tonijn in olie thuis maar alleen in tomaten saus.
    kan ik die ook gebruiken en gewoon de tomaten saus eruit laten lekken en dan alleen de tonijn erbij voegen?
    gr

    Beantwoorden
  10. Mine
    Mine zegt:

    Dag faatje. Ik heb je aardappelkroketjes gemaakt maar tijdens het geven van de vorm was de aardappelmix niet stevig genoeg. Het plakkerde op mijn handen tijdens het vorm.geven.van de kroketjes. Waar kan het door gebeurt zijn. Ik.heb ze ook zelfs iets meer dan 20min in de koelkast laten staan maar toch..

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Mine,

      Als het aardappelmengsel iets te plakkerig is, dan komt dit doordat er teveel vocht aan toegevoegd is(bijvoorbeeld het ei) Wat je dan kunt doen is iets van de paneermeel toevoegen aan het mengsel. Ongeveer 2 eetlepels en dan zal je mengsel iets steviger worden. Heeft het wel gesmaakt?

      Beantwoorden
  11. Mine
    Mine zegt:

    En heb ook gemerkt dat als ik de burger eet of als ik zn in tweeën doen dat ze heel.papperig zijn bij het eten . Ze zien er niet stevig uit papperig zijn ze. Maar die burgers van jou op de video toen je ze in tweeën deed waren ze goedd stevig van binnen. Waardoor zal dat zijn dan. Heb je enig idee. Of hoort het gewoon zo. Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      De burgers horen inderdaad iets steviger te zijn. Je moet ze lang genoeg in de koelkast laten staan en pas eruit halen wanneer je ze wilt afbakken. Dit geldt ook voor als je ze in de diepvries hebt zitten. Pas eruit halen wanneer je ze wilt afbakken!

      Beantwoorden
  12. Chaimae
    Chaimae zegt:

    Jouw recepten zijn ❤️❤️❤️❤️❤️ Bedankt voor het delen. Ik voeg aan de aardappels ook garnalen en caramlis, smaakt echt super lekker!!!

    Beantwoorden
  13. Soumaya
    Soumaya zegt:

    Salaam Fatima,

    Wat een topkok ben je en zo lief dat je alles stapgewijs deelt met ons. Tabarkallah 3aliek.

    Ik wil vandaag deze aardappelburgers maken, alleen zijn 25 stuks iets te veel aangezien we maar met zn 3en zijn 😉. Als ik de aardappels halveer (ipv6 3 aardappelen) moet ik dan ook de kruiden halveren? Van de ei ga ik er vanuit dat het beter is om eerst appart te mengen en daar de helft van te nemen?

    Bedankt voor je reacyie alvast

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Soumaya,

      Super, lief bedankt hoor! Ja, je kunt alles dan halveren inderdaad. Je kunt het ei inderdaad eerst mengen en daar de helft van gebruiken. Als het niet wilt hechten, dan kun je er altijd nog wat ei bijdoen. Succes hoor! Xx

      Beantwoorden
  14. Hind
    Hind zegt:

    Salam Fatima. Wat is dit toch een verrukkelijk recept! Ik vraag mij alleen wel af waar je jouw paneermeel vandaan haalt? Die ziet er namelijk knapperig uit dan de gewone paneermeel in de winkels. Alvast bedankt xx

    Beantwoorden
  15. zainab
    zainab zegt:

    Salam fatima,

    Wat heb ik een spijt dat ik op je recepten kijk want vast vandaag en alles ziet er tbarka allah zoo goed uit😉.allahoma barik.
    Kan maar geen keuze maken maar geweldig echt een inspiratie voor mij ga vooral door!!!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *