IMG_22632

Aardappel Tonijn Kroketten

Wat heb je nodig? (30 stuks)

6 aardappelen

  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • doperwten
  • peterselie(handjevol)
  • 1 ei
  • thl. zout
  • thl. paprikapoeder
  • thl. peper
  • blikje tonijn

Krokante laag:

  • 2 eieren
  • bloem
  • paneermeel

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en snijd ze in in wat blokjes. Vul dan een ruime pan met water en kook hierin de aardappelen gaar samen met de paprika stukjes en de stukjes wortels. Doe hier ongeveer een theelepel zonnebloemolie bij en laat het op een hoog vuurtje koken voor ongeveer 20 minuten en tijdens de 15 minuten doe je er de doperwten bij en laat je het nog voor 5 minuten koken.

Nieuwe map Nieuwe map1

Doe de aardappelen, paprika, wortel en doperwten in een vergiet en laat het even afkoelen. Snipper de ui dan klein en bak deze goudbruin met een scheutje zonnebloemolie in dezelfde pan en zet het dan even apart.

Doe de aardappelen, paprika, wortel en doperwten dan in een ruime kom of terug in de pan en stamp het geheel fijn met een aardappelstamper. Doe hier dan vervolgens de gebakken uitjes, fijngehakte peterselie, paprikapoeder, zout, peper en het ei erbij en meng dit met een spatel samen totdat alles is opgenomen. Als laatste doe je er de tonijn bij en meng je dit nog een keer door het mengsel heen.

Dek het mengsel dan af en zet het in de koelkast voor ongeveer 15 minuten zodat je mengsel goed kan afkoelen.

Nieuwe map2 Nieuwe map3 Nieuwe map4
Vormen Kroketten:

Haal het dan weer uit de koelkast en zet het even apart. Doe dan een beetje bloem op je handen zodat de vulling niet aan je handen kan plakken. Pak dan telkens een lepel vulling en rol deze tot een staafje en druk de uiteinden een beetje aan. Leg de gevormde Kroket op een dienblad die je hebt bekleed met bakpapier en werk zo de rest van het mengsel af. Zet de Kroketten dan in de koelkast voor 30 minuten. Stel de vulling valt tekens uit elkaar en je kunt er niks van vormen dan kun je er 2 eetlepel paneermeel aan toevoegen en dit door de mengsel heen mengen. Dan wordt het mengsel wat steviger en kun je het weer makkelijk gaan vormen tot een kroket.

Krokante laag:

Pak de Kroketten erbij en haal ze per een eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door de paneermeel. Als je Kroketten een beetje zijn vervormd kun je ze weer voorzichtig recht vormen. Let er wel op dat je de gehele krokant dompelt in de bloem, ei en paneermeel anders gaan ze tijden het bakken kapot!

Werk zo alle Kroketten af en zet ze dan weer in de koeling voor 20 minuten voordat je ze gaat afbakken.

Nieuwe map5 Nieuwe map6 Bak de kroketten af in een ruime pan met hete olie totdat ze aan beide kanten mooi goudbruin zijn! Deze Kroketten zijn echt zonder overdrijven heerlijk! Hier thuis zijn ze er helemaal gek op en waren ze gisteren in een mum van tijd op haha! Gelukkig had ik nog wat in de diepvries liggen voor de komende dagen!

IMG_22643

 

87 antwoorden
  1. Monique
    Monique zegt:

    Ik heb net jouw blog ontdekt en moet zeggen dat het er nu al fantastisch uitziet. Ga zo door….je hebt een fan erbij en bedankt voor het delen van jouw bak- en kookkunsten.

    Beantwoorden
  2. sakina
    sakina zegt:

    Bedankt voor de heerlijke recepten. Ik heb deze wk al drie dingen v jou gemaakt. Soukran en vooral die turkse rijst was top. Daar was ik heel lang naar op zoek. Nu net klaar met groentekroketten. Ik ben benieuwd☺

    Ga zo door…
    Sakina

    Beantwoorden
  3. Iman
    Iman zegt:

    Salaam meid, Ziet er heerlijk uit! TbarqAllah 3alik. Ik heb al een aantal recepten van jou uitgeprobeerd, en het was erg lekker. Bedankt voor het delen en de goede uitleg!
    Ik krijg komende week bezoek en ik vroeg mij daarom af hoeveel kroketjes je ongeveer uit dit recept krijgt. Dan kan ik rekening houden met het aantal mensen.
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
  4. Ouafa
    Ouafa zegt:

    Heb je de olie van de tonijn erbij gegooid of heb je die weggegooid? Ik heb het gister gemaakt, maar bij mij was het te kleverig uitgekomen helaas. Hoe zou dat komen? Maar ze waren wel lekker!

    Beantwoorden
      • ouafa
        ouafa zegt:

        Oke, ja dat heb ik ook gesaan, al het olie eruit. Jaa de vulling was erg kleverig. Ik kon haast geen kroketten mee vormen. T kleefde aan mn hand. Weet je misschien waardoor t komt? Ik heb trouwens niet se hoeveelheid gebruikt die jij hebt gebruikt. Ik heb van alles wel wat extra gesaan en vooral veel aardappelen.

      • xfaatjee
        xfaatjee zegt:

        Hmm dan denk ik toch aan de wat meer hoeveelheid. Voor de volgende keer als de vulling aan je handen plak kun je je handen wat bestuiven moet bloem en dan pas de kroketten vormen. Dan blijft er ook niks plakken. Ik ga dit even in het recept zetten xx

  5. sakina
    sakina zegt:

    Ze waren lekker en zeker voor herhaling vatbaar. Bij mij kleefde t ook maar is toch goed gegaan. Soukran.. ff op je site kijken wat ik vanavond ga maken hihih

    Beantwoorden
  6. sara
    sara zegt:

    Hi
    mijn dank voor je recept alleen kwam de mengsel een beetje slap of laat ik t zo zeggen dat de mengsel niet zo bindwn was als op je plaatje bij t rollen. Is t ok om wat bloem of paneermeel bij toe te voegen?

    Gr
    saartje

    Beantwoorden
    • xfaatjee
      xfaatjee zegt:

      Graag gedaan lieve meid! Hmm zelf doe ik er geen bloem of paneermeel bij en alsnog is het mengsel gewoon stevig. Had je moeite met het rollen en bleef het aan je handen plakken? Ik zal er dan wat paneermeel bijdoen ipv bloem Xx

      Beantwoorden
  7. Linda
    Linda zegt:

    Hai Fatima, ik heb je blog net ontdekt, wat een geweldige recepten! Mooi gedaan met uitgebreide uitleg en foto’s. Keep up the good work!

    Beantwoorden
  8. Naj
    Naj zegt:

    Ik heb ze gisteren gemaakt & ze waren verukkelijk! Heel erg bedankt lieverd! Echt zo duidelijk met foto’s en uitleg etc, Allaahoema bariek fieki!! Xxx

    Beantwoorden
  9. Anjana
    Anjana zegt:

    Dat ziet er heeeeerlijk uit!!! Ik wil dit ook maken op mijn verjaardag (volgend week). Maar heb het zo druk die dag met allerlei andere gerechten bereiden. Gelukkig kan je deze kroketten invriezen.
    Laat je ze eerst ontdooien en bak je ze dan af?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Ajana, oh gezellig hoor! Je kunt deze zeker van te voren maken en invriezen. Wanneer je ze uit de diepvries haalt laat je ze even voor 10 minuten staan, en dan kun je de kroketten direct frituren. Wens jou alvast heel veel plezier op je verjaardag. <3

      Beantwoorden
  10. Laatje Louki
    Laatje Louki zegt:

    Hallo Fatima, Ik heb jou blog/site een aantal dagen geleden ondekt en ik ben er helemaal weg van … Fijn dat je de tijd neemt om alles zo netjes uit te werken en te fotograferen … Ik zit in een andere tijdzone en heb net voor maghreb deze krokketen gemaakt en gegeten . Ik had zelf 3 gewone aardappelen en de andere 3 heb ik vervangen met 3 zoete aardappelen . Ik heb er verder ook nog aubergine door heen gedaan 🙂 nadat ik alles geprakt had merkte ik al dat het wat kleverig was heb er toen meteen een zooitje paneermeel bijgedaan en zo laten afkoelen in de koelkast .. ze waren heerlijk !!!! heb er zelf ook een sausje bijgedaan van zoete mayo en mosterd.. Ik ben heel erg benieuwd naar al je andere recepten en hoop meer te zien . Ghayr inshallah voor deze mooie blog/site … Dikke Kus Laatje

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Laatje, allereerst bedankt voor je super lieve berichtje! Ben blij dat de recepten je bevallen en dat je zo positief bent maschAllah. Super graag gedaan, en ik doe het met liefde. Bedankt lieve meid. <3

      Beantwoorden
  11. tarik
    tarik zegt:

    heel erg bedankt voor dit recept. heb het gister gemaakt, megsel was net niet stevig genoeg, maar het heeft zeker gesmaakt. ga dit zeker vaker maken in de toekoms.
    Shukran en moge er nog vele recpten volgen.

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Tarik, Wat leuk om te zien dat er ook mannen zijn die mijn recepten uitproberen. Ben blij dat het heeft gesmaakt Alhamdoelilah. InschAllah volgt er nog veel meer!

      Beantwoorden
  12. NadiyaJaan
    NadiyaJaan zegt:

    Hey Salaam Faatje,

    Ook deze heb ik gemaakt. Heel lekker!!!!!
    Blijf recepten met ons delen, ik vind ze geweldig.

    Liefs Naady

    Beantwoorden
  13. Souad
    Souad zegt:

    Ben benieuwd, straks rollen en afbakken. Vind gekookte aardappelen met kruiden zoiezo al lekker ruiken. Had geen doperwten in huis, dus champignons toegevoegd en ipv gewone tonijn, de tonijn met tomaat.

    Beantwoorden
  14. Samira
    Samira zegt:

    Tbarkellah 3lik je recepten en gerechten zijn super! Vraagje over de kroketjes kan je ze ook gewoon in de koelkast laten en volgende dag dan afbakken ?

    Beantwoorden
  15. Siempje
    Siempje zegt:

    Dag Fatima,

    Ik heb deze gister gemaakt alles ging goed elhamdoelilah totdat ik ze ging bakken.
    Er gingen een paar open tijdens het bakken. Hoe zou dit kunnen komen?

    Alvast bedankt

    Beantwoorden
  16. Nawal
    Nawal zegt:

    Ook ik ben ze aan het maken, ze ruiken iig heeeeeerlijk! Vanavond zal ik een foto plaatsen. Hoop dat ze gaan lukken.

    Keep up the good work!

    Beantwoorden
  17. imane
    imane zegt:

    hee, ik heb een vraagje!
    ik heb de groente perongeluk in een mixer gestopt, en nou is het soort van pap geworden.
    valt dat nog te redden?

    Beantwoorden
  18. Kavita
    Kavita zegt:

    Hoi Fatima,
    Bedankt voor dit heerlijk recept. Ik heb deze kroketten nu al voor de 2e keer gemaakt, maar niet met tonijn. De eerste keer met kabbeljauw en de 2e keer met kip. Mijn man is niet zo van de tonijn 🙂
    Is ook makkelijk om een voorraadje in de vriezer te hebben, voor als er bezoek komt.

    Beantwoorden
  19. Fan van xfaatje
    Fan van xfaatje zegt:

    Sallaaam ik ben nu de kroketjes aan het maken maaarrrr de perterselie overheerst een beetje er stond in het recept niet vermeld hoeveel dus heb ik 1 zn pakje van de ah gebruikt wat moet ik nu doennn!!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *